Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bende aynı dertten muzdaribim ya kasintidan ölüyorum akıntım var böyle pütürtülü yeni gebeyim diye ilaçta vermiyor doktorlar napicami bilmiyorum yaçok fazla da mantarı baskılamayın bakteriler, yararlı bakteriler de olsa çoğalabilir. kültür testi yaptırın borik asit fitil kullanabilirsiniz o da iyi geliyor hem mantara hem bakterilere ph dengesini iyileştirmeye. ama en iyisi kültür testi yaptırdıktan sonra kullanmak. çok geçmiş olsun umarım atlatırsınız. kaşıntı yanma vs yoksa flora bozulmasından da olmuş olabilir o kadar da antibiyotik fitil kullanmayın derim.
donaxyl gebelikte kullanılabiliyordu sanırım yanlış hatırlamıyorsam sorun bi de trosyd var krem en azından dıştan sürseniz dış kaşıntıyı alsa o da mı yasak acaba bu dediklerimi de bi sorsanıza bir sonraki gittiğinizde belki faydası olur çok geçmiş olsunBende aynı dertten muzdaribim ya kasintidan ölüyorum akıntım var böyle pütürtülü yeni gebeyim diye ilaçta vermiyor doktorlar napicami bilmiyorum ya
Merhabalar tamamen kurtulan birine denk gelmek benim için umut verici.7 aydır düzenli olarak farklı kombinasyonlarda mantar ilacı+vajinal fitil+ zinko+balık yağı ve aralıksız probiyotiğe devam ettim.2 aydır borik asit kullanıyorum art arta ağrı ve sancı yaptığı için 2 günde bir borik asit diğer günlerde de farklı vajinal kapsül kullanıyorum. Hafta da bir ozm tedavisi görüyorum ve 2 aydır katı kandida diyetiyle çok şükür biraz düzeldi fakat 3 gün geçince tekrarlıyor,yeniden rahim içi ve dışa doğru tarafı tane tane karnıbahar başı gibi oluyor. Diyete başlamadan önce 34 bedendim şimdi 32 bedenler büyük oluyor. Bana önereceğiniz bir fikre ihtiyacım varMerhabalar
Öncelikle geçmiş olsun… 1 sene kadar önce vajinal mantar yaşadım 6 ay sürdü. 3 ayı antibiyotiklerle fitillerle geçti maalesef sonuç alamadım. 3 ay da diyet yaparak kurtuldum sadece. Aslında anlattığınız şeyler çok doğru yeme içme çamaşır ütü hepsi doğru böyle devam etmelisiniz 3 ay sürdü benim diyetim Hindistan cevizi yağı mesela vajinaya sürebilir sabahları aç karnına bi tatlı kaşığı yenir. Kadınlar için vajinal bölge ye kullanılan probiyotikler enfeksiyonunuz da iyileşmeler görülmeye başladığın da kullanmalısınız. Çünkü ilk etapta kullanmak maalesef ki mantar hücrelerini besliyor. Önce mantarı güçsüzleştirirseniz probyotikler enfeksiyonla savaşabilir hale gelir fayda eder. Antibiyotik alıp probiyotik içeyim derseniz de yanılırsınız. Çünkü antibiyotik içtiğiniz tüm probiyotiği öldürüyor. Böylelikle de savaşıcak iyi bakteri kalmıyor maalesef. Zor bi süreç ama geçiyor travazol krem denildiği gibi deri inceltici ve oradaki pH ı bozuyor sizin zaten bozulduğu için iyileşemiyorsunuz. Hindistan cevizi yağı sürebilirsiniz. Nioli yağı çamaşırınıza bi damla sadece. fazlası yakar deriyi tahriş eder her yeni çamaşırda 1 damla. Soğan yemelisiniz bol bol . Ev yoğurdu da önemli. Ama aynı probyotik gibi mantar güçsüzleştiği zaman yemelisiniz şikayetler azalmaya başlayınca yoksa yoğurdun içinde ki maya enfeksiyonu tetikler ve besler.
Ayrıca bi beraberliğiniz varsa cinsel anlamda bu süreçte ara vermelisiniz. Partneriz de doktorun önerdiği bi antibiyotiği kullanıp kendi vücudunu temizlemeli ki size bulaşmasın tekrardan. Yoksa siz iyileştikçe her yeni ilişki de partnerinizden bulaşır tekrar. Daha fazlasıyla geliyor bide maalesef. Umarım faydası olmuştur anlattıklarımın..
Gerçekten kolay bi durum değil.. ben enfeksiyondan ziyade bana verdiği psikolojik baskıyla savaştım resmen. Ve yaşamayan da asla anlamıyor kafana takıyorsun deniyor büyütüyorsun oluyor falan. Ben sabaha kadar yazarım beni nasıl etkilediğini. Evimiz kalabalıktır 1 sene çamaşırlarımı hep ayrı yıkadım iyileştim devam ettim ayrı yıkamaya. Olurda başkasına aynı sorunu yaşatmiyim diye. Kendimi mikrop yuvası gördümGerçekten zor.. aklınıza takılan bişey olursa yazmanız yeterli..
geçmiş olsun tekrardan
Bide önceki yazdıklarımı okumamışım aynı şeyleri yazmışım kusura bakmayınMerhabalar tamamen kurtulan birine denk gelmek benim için umut verici.7 aydır düzenli olarak farklı kombinasyonlarda mantar ilacı+vajinal fitil+ zinko+balık yağı ve aralıksız probiyotiğe devam ettim.2 aydır borik asit kullanıyorum art arta ağrı ve sancı yaptığı için 2 günde bir borik asit diğer günlerde de farklı vajinal kapsül kullanıyorum. Hafta da bir ozm tedavisi görüyorum ve 2 aydır katı kandida diyetiyle çok şükür biraz düzeldi fakat 3 gün geçince tekrarlıyor,yeniden rahim içi ve dışa doğru tarafı tane tane karnıbahar başı gibi oluyor. Diyete başlamadan önce 34 bedendim şimdi 32 bedenler büyük oluyor. Bana önereceğiniz bir fikre ihtiyacım vardoktorum ve chatcpt
bitkisel tedavilere karşı ben nasıl kurtulacağım lütfen yardım edin
![]()
Merhaba diyetinizden biraz bahseder misniz? Benim de idrar yolu enfeksiyonu sonrası ilaçlar ile mantar başladı adını koymaları 4.5 ay sürdü ve daha yeni mantar tedavisi görmeye başladım. Mantar sürekli idrar yolu enfeksiyonunu tetikledi. İkisi de döngüye girdi. Ben de şekeri ve glutenş azalttım ama sizden de dinlemek isterim. Bende sadece yanma var kaşıntı yok bir de bolca akıntı....Merhabalar
Öncelikle geçmiş olsun… 1 sene kadar önce vajinal mantar yaşadım 6 ay sürdü. 3 ayı antibiyotiklerle fitillerle geçti maalesef sonuç alamadım. 3 ay da diyet yaparak kurtuldum sadece. Aslında anlattığınız şeyler çok doğru yeme içme çamaşır ütü hepsi doğru böyle devam etmelisiniz 3 ay sürdü benim diyetim Hindistan cevizi yağı mesela vajinaya sürebilir sabahları aç karnına bi tatlı kaşığı yenir. Kadınlar için vajinal bölge ye kullanılan probiyotikler enfeksiyonunuz da iyileşmeler görülmeye başladığın da kullanmalısınız. Çünkü ilk etapta kullanmak maalesef ki mantar hücrelerini besliyor. Önce mantarı güçsüzleştirirseniz probyotikler enfeksiyonla savaşabilir hale gelir fayda eder. Antibiyotik alıp probiyotik içeyim derseniz de yanılırsınız. Çünkü antibiyotik içtiğiniz tüm probiyotiği öldürüyor. Böylelikle de savaşıcak iyi bakteri kalmıyor maalesef. Zor bi süreç ama geçiyor travazol krem denildiği gibi deri inceltici ve oradaki pH ı bozuyor sizin zaten bozulduğu için iyileşemiyorsunuz. Hindistan cevizi yağı sürebilirsiniz. Nioli yağı çamaşırınıza bi damla sadece. fazlası yakar deriyi tahriş eder her yeni çamaşırda 1 damla. Soğan yemelisiniz bol bol . Ev yoğurdu da önemli. Ama aynı probyotik gibi mantar güçsüzleştiği zaman yemelisiniz şikayetler azalmaya başlayınca yoksa yoğurdun içinde ki maya enfeksiyonu tetikler ve besler.
Ayrıca bi beraberliğiniz varsa cinsel anlamda bu süreçte ara vermelisiniz. Partneriz de doktorun önerdiği bi antibiyotiği kullanıp kendi vücudunu temizlemeli ki size bulaşmasın tekrardan. Yoksa siz iyileştikçe her yeni ilişki de partnerinizden bulaşır tekrar. Daha fazlasıyla geliyor bide maalesef. Umarım faydası olmuştur anlattıklarımın..
Gerçekten kolay bi durum değil.. ben enfeksiyondan ziyade bana verdiği psikolojik baskıyla savaştım resmen. Ve yaşamayan da asla anlamıyor kafana takıyorsun deniyor büyütüyorsun oluyor falan. Ben sabaha kadar yazarım beni nasıl etkilediğini. Evimiz kalabalıktır 1 sene çamaşırlarımı hep ayrı yıkadım iyileştim devam ettim ayrı yıkamaya. Olurda başkasına aynı sorunu yaşatmiyim diye. Kendimi mikrop yuvası gördümGerçekten zor.. aklınıza takılan bişey olursa yazmanız yeterli..
geçmiş olsun tekrardan
Pandemi sezonu korona olmadım gittim üç tane aşı oldum mal gibi sonra ağır grip geçirdim malesef işte büyük bi hata yapıp bende antibiyotik kullandım benimde mantar maceram öyle başladı donra bitmek bilmeyen cipro ve gynomax fitil döngülüri 2 yıl boyunca sürdü bu zamanda sistit de oldum çişimi tutmayodum beş dk da bi tuvalte gidiyordm ağır yanmalı idrar oluyordu . Kızılcık yedim kızılcık marmelatı da yedim yine fayda etmedi ama sonrasında sadece vücudum güçlensin diye yaptığım bir içecek benim hayatımın mimarı oldu onu içtikten sonra ne bi daha grip oldum nede mantar mantardan tamamen kurtludum sistittenn de . Doğal evde kendi yaptığım nar, limon, taze zencefil, portakal. Bunları blendrdan çektim süzdüm ve her sabah 100 ml içtim aç karnına asla aksatmadım bir ayda hepsinden kurtuldum ama şuan bir yıl oldu hala devam ediyorum sadece nar yerine kırmızı pancar koyuyorum diğerleri hala aynı taze zencefil limon portakal. Umarım yazdıklarımdann size bir fayda çıkarArkadaşlar dayanamadım ve üye oldum bana yardım ederseniz çok sevinirim ağlamaktan helak oldum artık psikolojim bozuldu. Ben hayatımda ilk defa 3 hafta önce antibiyotik kullanımı sonrası mantar oldum. 3 haftadır kaşıntım hiç olmadı idrar yaparken yanmam ve pütürlü beyaz akıntım vardı. Doktora gittim zalain fitil 1 tane oluyor içinde ve gynomax xl (3 tane) kullandım ve geçmedi. Bu sürede sıfır şeker 0 karbonhidrat beslendim. Çay bile içmedim kafein var diye. Bağırsak için ayrı probiyotik vajina flora düzenleyici probiyotik kapsüller kullandım. Cranberry ve vitamin takviyeleri kullandım. Kan idrar tahlili verdim her şey olması gerektiği gibi. Pamuklu ütülü iç çamaşırı zaten şart. Evde giymiyordum bile. İlk fitiller sonrası pütürtü şeklinde akmıyordu akıntı ama vajinamın girişi ve iç dudaklar bembeyaz yapışkan bir akıntıyla kaplıydı pembe renk gözükmüyordu o derece. Tekrar doktora gittim ve 3 tane daha gynomax verdi kullandım yine aynı şekilde akıntım devam ediyordu. Bir daha gittim borifemle vajinal duş yap dedi 1 kere yaptım korktum başka yapmadım. Tekrar gittim bu sefer 9 tane gynomax xl verdi 2 tanesini kullandım regl olcağım için ve toplam 9 fitile rağmen geçmediği için başka kullanmadım. Bu sefer özele gittim mantar olmayabilir kaşıntın yoksa bakteriyel olabilir dedi ama koku falan yok. Bana fluzole /azitro/flagyl verdi. Bakteri kaynaklı mı bilmediğimden şuan sadece fluzole kullanıcam. Ayrıca gyo fem vajinal flora düzenleyici fitil aldım regl sonrası kullanıcam. Nasıl geçirdiniz bu lanet şeyi başka tavsiyeleriniz varsa lütfen yazın![]()
Çok teşekkür ederim ben de minimuma indirdim şeker ve gluteni ama meyve yemeden duramıyorum. Onu da kesmek gerekecek demek ki. Umarım baa da şifa olur. Yanma sıkıntımı kremler geçirir gibi oluyor sonra yine başlıyor. Kadın olmak çok zorMerhaba öncelikle geçmiş olsun
Açıkçası ben Google yazdım kandida diyeti diye yabancı siteleri de araştırdım yasaklı besinler yasaklı olmayan besinler var.. sizde kendinize göre bi liste hazırlayıp bunu uygulayabilirsiniz. Hindistan cevizi yağı sabah aç karnına bi tatlı kaşığı güne başlamadan Yutuyordum ben mesela mantara karşı etkiliymiş. Normal içme suyu el yapımı elma sirkesi katıyordum günlük içme suyuma bi dönem böyle içtim. Aslında bu benim ne istediğimden çok sizin kendinizin isteklerinize göre ayarlayabileceğiniz bişey. Ben mesela sirke içinde yüzsem bıkmam kimisi kokusuna tahammül edemez…
Soğan yine mantar karşıtı yemekleri bol soğanlı yedim hep yemeğin yanın da soğanı kırıp yedimiçinde maya bulunan, hazır paketli gıdalardan uzak durdum. Sürekli lapa sebze çorbaları yaptım kendime değişik değişik yine her fırsatta soğanı da koydum içine. Sabahları yumurta yedim peynir yok yasaklı madde çünkü. Şikayetlerinim hafiflemeye başlayınca probiyotik almaya başladım. İlk mantarın yoğun olduğu dönemde probiyotiklerden beslenip güçlenebiliyorlar çünkü. Bağışık kuvvetlendirici multivitamin alabilirsiniz. Bağışıklık ne kadar güçlenirse vücut daha iyi savaşır. Tatlı şeker hamur nişasta süt ürünleri meyve şekeri yüksek meyveler sigara içmek bunlar kullanılmamalı
ilk etapta diyeti yaparken vücut halsiz düşürüyor ben bi anda hepsini kesmiştim karbonhidrat en düşük seviyede aldım tatlı o bu falan yok. Kolumu kaldıracak halim yoktu dışarı çıkmıyordum yürüyemem diye. Yanlış mı yapıyorum şüphesi oluşuyor. Vücudum kaldırmıyor diye düşünüyordum. 2 haftadan sonra vücut toparlıyor yoksunluk dönemi bitince alışıyor vücut şekersizliğe falan. Aklınıza başka bişey takılırsa ben cvplamaya hazırım..
Geçmiş olsun tekrardan![]()
Sizin mantar şikayetiniz neydi? Çok geçmiş olsun. Bende kaşıntı yok sadece yanma var mesela. Sizde de böyle miydi?Pandemi sezonu korona olmadım gittim üç tane aşı oldum mal gibi sonra ağır grip geçirdim malesef işte büyük bi hata yapıp bende antibiyotik kullandım benimde mantar maceram öyle başladı donra bitmek bilmeyen cipro ve gynomax fitil döngülüri 2 yıl boyunca sürdü bu zamanda sistit de oldum çişimi tutmayodum beş dk da bi tuvalte gidiyordm ağır yanmalı idrar oluyordu . Kızılcık yedim kızılcık marmelatı da yedim yine fayda etmedi ama sonrasında sadece vücudum güçlensin diye yaptığım bir içecek benim hayatımın mimarı oldu onu içtikten sonra ne bi daha grip oldum nede mantar mantardan tamamen kurtludum sistittenn de . Doğal evde kendi yaptığım nar, limon, taze zencefil, portakal. Bunları blendrdan çektim süzdüm ve her sabah 100 ml içtim aç karnına asla aksatmadım bir ayda hepsinden kurtuldum ama şuan bir yıl oldu hala devam ediyorum sadece nar yerine kırmızı pancar koyuyorum diğerleri hala aynı taze zencefil limon portakal. Umarım yazdıklarımdann size bir fayda çıkar
Sürekli süt kesiği akıntı ve sürekli kaşıntı ama ben kurtuldum tamamen dediğim gibi sonrasında testlerimi de yaptırdım tamamen temizlendim yani çok şükür AllahımaSizin mantar şikayetiniz neydi? Çok geçmiş olsun. Bende kaşıntı yok sadece yanma var mesela. Sizde de böyle miydi?
Aynı sorunları bende yaşıyorum şuan 4 ay önce doğum yaptım ped alerjisi ile başladı ne kadar ilaç kullandıysam geçmedi ama ben doğum öncesi 2 kere ağda yaptırdım ordan mikrop kaptım gibi geliyorArkadaşlarr lütfen cevap verin başka bir şey çıkmasından da korkuyorum![]()
Merhaba kremide çok yoğun kullanma derim ben.. mesela 1 hafta sabah akşam sürdün 2 3 gün ara ver çünkü o krem deri inceltici mikroplar ölüyor ama vajinanın pH ı bozuluyor. Onu düzeltmeye uğraşıyoruz yaÇok teşekkür ederim ben de minimuma indirdim şeker ve gluteni ama meyve yemeden duramıyorum. Onu da kesmek gerekecek demek ki. Umarım baa da şifa olur. Yanma sıkıntımı kremler geçirir gibi oluyor sonra yine başlıyor. Kadın olmak çok zor![]()
Merhaba, son güncelleme ile mantar olmadığını öğrendim. Vajinal kültürüm temiz çıktı. Ama dediğiniz gibi floram bozulmuş. Kremler fitilller antibiyotikler... o yüzden yanmam ve hassasiyetim varmış.Merhaba kremide çok yoğun kullanma derim ben.. mesela 1 hafta sabah akşam sürdün 2 3 gün ara ver çünkü o krem deri inceltici mikroplar ölüyor ama vajinanın pH ı bozuluyor. Onu düzeltmeye uğraşıyoruz yameyve içinde meyve şekeri yüksek olmayanları tercih edebilirsin ya da az olarak yiyebilirsin o dengeyi sen kendini gözlemleyerek yapabilirsin. Şikayetler artıyorsa eğer ona göre önlemini alırsın
![]()
Yillarca cok sk sekilde mantar oldum inatci degildi fitil ile gecerdi ama cok sIK olurdu yurtdisina tasininca gecti desem ? Ayda 1 mutlaka mantar olurdum simdi 6 yilda 2 kez falan oldu oda hamileligimArkadaşlar dayanamadım ve üye oldum bana yardım ederseniz çok sevinirim ağlamaktan helak oldum artık psikolojim bozuldu. Ben hayatımda ilk defa 3 hafta önce antibiyotik kullanımı sonrası mantar oldum. 3 haftadır kaşıntım hiç olmadı idrar yaparken yanmam ve pütürlü beyaz akıntım vardı. Doktora gittim zalain fitil 1 tane oluyor içinde ve gynomax xl (3 tane) kullandım ve geçmedi. Bu sürede sıfır şeker 0 karbonhidrat beslendim. Çay bile içmedim kafein var diye. Bağırsak için ayrı probiyotik vajina flora düzenleyici probiyotik kapsüller kullandım. Cranberry ve vitamin takviyeleri kullandım. Kan idrar tahlili verdim her şey olması gerektiği gibi. Pamuklu ütülü iç çamaşırı zaten şart. Evde giymiyordum bile. İlk fitiller sonrası pütürtü şeklinde akmıyordu akıntı ama vajinamın girişi ve iç dudaklar bembeyaz yapışkan bir akıntıyla kaplıydı pembe renk gözükmüyordu o derece. Tekrar doktora gittim ve 3 tane daha gynomax verdi kullandım yine aynı şekilde akıntım devam ediyordu. Bir daha gittim borifemle vajinal duş yap dedi 1 kere yaptım korktum başka yapmadım. Tekrar gittim bu sefer 9 tane gynomax xl verdi 2 tanesini kullandım regl olcağım için ve toplam 9 fitile rağmen geçmediği için başka kullanmadım. Bu sefer özele gittim mantar olmayabilir kaşıntın yoksa bakteriyel olabilir dedi ama koku falan yok. Bana fluzole /azitro/flagyl verdi. Bakteri kaynaklı mı bilmediğimden şuan sadece fluzole kullanıcam. Ayrıca gyo fem vajinal flora düzenleyici fitil aldım regl sonrası kullanıcam. Nasıl geçirdiniz bu lanet şeyi başka tavsiyeleriniz varsa lütfen yazın![]()
Merhaba, son güncelleme ile mantar olmadığını öğrendim. Vajinal kültürüm temiz çıktı. Ama dediğiniz gibi floram bozulmuş. Kremler fitilller antibiyotikler... o yüzden yanmam
SevindimMerhaba, son güncelleme ile mantar olmadığını öğrendim. Vajinal kültürüm temiz çıktı. Ama dediğiniz gibi floram bozulmuş. Kremler fitilller antibiyotikler... o yüzden yanmam ve hassasiyetim varmış.
Ben de bu durumu yaşamış biri olarak söyleyebilirim peçeteyle önce yıkayıp sonra duraladığım zaman derim kıpkırımızı oluyordu. Sebebi peçete de bulunan kimyasallar o dönemde orası hassaslaşıyor zaten… Tabiki de harthurt silmiyordum ama kesinlikle peçete olayı sıkıntılıydı en azından benim için. Ben önce ıslatıp sonra %100 pamuk bi tişörtü kesip küçük parçalara böldüm. Kurulama işlemini öyle yaptığım da yanma ve ciltte kızarma olmuyordu.Yillarca cok sk sekilde mantar oldum inatci degildi fitil ile gecerdi ama cok sIK olurdu yurtdisina tasininca gecti desem ? Ayda 1 mutlaka mantar olurdum simdi 6 yilda 2 kez falan oldu oda hamileligim
Sebebiyle bu hamileligimde hatta hic olmadi bunun benim acimdan bence tek sebebi taharet muslugunun bu ulkede olmamasi , alisir misiniz dener misiniz bilmiyorum ama peceteyle siliyorum idrarimi yaptiktan sonra ama oyle hart hurt degil nazikce bastirarak tampon gibi bu kadar . Inanin turkiyeye tatile geldigimizde ilk zamanlar taharet muslugu kullandigimda yine hafif baslardi hemen birakirdim artik ben cozumu boyle
Buldum suyla yikadiktan sonra ne kadar kurulursam kurulayim mantara davetiye cikiyor benim acimdan cozum bu sekilde oldu bir sure denemenizi tavsiye ederim.
Sanirm herkesin bi sebep ile oluyor bu mantar benimki nemli kalmak kesinlikle oyuzden deniz havuzdan sonra da hemen degistiriyorum cok sukur kurtuldumBen de bu durumu yaşamış biri olarak söyleyebilirim peçeteyle önce yıkayıp sonra duraladığım zaman derim kıpkırımızı oluyordu. Sebebi peçete de bulunan kimyasallar o dönemde orası hassaslaşıyor zaten… Tabiki de harthurt silmiyordum ama kesinlikle peçete olayı sıkıntılıydı en azından benim için. Ben önce ıslatıp sonra %100 pamuk bi tişörtü kesip küçük parçalara böldüm. Kurulama işlemini öyle yaptığım da yanma ve ciltte kızarma olmuyordu.
Ama sizde işe yaradıysa ne mutlu size![]()
Arkadaşlar dayanamadım ve üye oldum bana yardım ederseniz çok sevinirim ağlamaktan helak oldum artık psikolojim bozuldu. Ben hayatımda ilk defa 3 hafta önce antibiyotik kullanımı sonrası mantar oldum. 3 haftadır kaşıntım hiç olmadı idrar yaparken yanmam ve pütürlü beyaz akıntım vardı. Doktora gittim zalain fitil 1 tane oluyor içinde ve gynomax xl (3 tane) kullandım ve geçmedi. Bu sürede sıfır şeker 0 karbonhidrat beslendim. Çay bile içmedim kafein var diye. Bağırsak için ayrı probiyotik vajina flora düzenleyici probiyotik kapsüller kullandım. Cranberry ve vitamin takviyeleri kullandım. Kan idrar tahlili verdim her şey olması gerektiği gibi. Pamuklu ütülü iç çamaşırı zaten şart. Evde giymiyordum bile. İlk fitiller sonrası pütürtü şeklinde akmıyordu akıntı ama vajinamın girişi ve iç dudaklar bembeyaz yapışkan bir akıntıyla kaplıydı pembe renk gözükmüyordu o derece. Tekrar doktora gittim ve 3 tane daha gynomax verdi kullandım yine aynı şekilde akıntım devam ediyordu. Bir daha gittim borifemle vajinal duş yap dedi 1 kere yaptım korktum başka yapmadım. Tekrar gittim bu sefer 9 tane gynomax xl verdi 2 tanesini kullandım regl olcağım için ve toplam 9 fitile rağmen geçmediği için başka kullanmadım. Bu sefer özele gittim mantar olmayabilir kaşıntın yoksa bakteriyel olabilir dedi ama koku falan yok. Bana fluzole /azitro/flagyl verdi. Bakteri kaynaklı mı bilmediğimden şuan sadece fluzole kullanıcam. Ayrıca gyo fem vajinal flora düzenleyici fitil aldım regl sonrası kullanıcam. Nasıl geçirdiniz bu lanet şeyi başka tavsiyeleriniz varsa lütfen yazın![]()