• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vajinal Ultrason Çektirmeden Tüp Bebek Yaptırmak Mümkünmü(Yalvarıyorum Cevap yazın )

CuteMom

Dünya vazgeçenleri değil,azmedenleri hatırlar
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2008
45.779
24.642
398
kızlar ben gene birşey sorucam ama cevap sayısı gene 10 gecmiyecek..
2.tüp bebek denemesini yaptırıcam..
ben kronik vajinismus hastasıyım.. şimdi 2.denemem için mustafa bahceciye gidiyorum takibimide o yapacak.. çok korkuyorum böyle bişi teklif etsem bana ne cevap verir sizce , böyle bi durumu yaşayan varmı aranızda? yoksa anestezi ilemi baktırmam gerek?

Son düzenleyen: Moderatör:
ben kronik vajinismus hastasıyım.. ve o vajinal ultrasonda fenalık geciriyroum ilk denememde 4 kere vajinal bakıldı sadece..(takbii burcak hanım yapmıştı) ama çok stres oluyordum hastaneye giderken ve morel bozukluğu oluyor tedavimi hiç keyifli geciremedim.. şimdi 2.denemem için mustafa bahceciye gidiyorum takibimide o yapacak.. çok korkuyorum böyle bişi teklif etsem bana ne cevap verir sizce , böyle bi durumu yaşayan varmı aranızda? yoksa anestezi ilemi baktırmam gerek?
banada her seferınde vajınal bakıldı. dr unla konusmanda hiç bir sakınca yok bence. en azından gerekmedıkce karından bakarlar. idrara sıkışık gidersen karnındanda gorebılırler. ben asılama yaptırırken dr um genelde karından kontrollerımı yapmısrtı. ama çok kılolu isen bu karından gorme sanslarını azaltıyor dıe bılıyorum. en dogrusu dr unla konusman olacak. emınım uygun bır çözğm bulacaktır.

mustafa bey sanki sinirli biri giib geliyo korkuyorum söylemeye , umarım benim içinde kolay bi yol bulunacaktır.. çünkü nefesim falan daralıyor hem bağrıyorum hem ağlıyorum üzerimde 2 kişi bastırıyor beni.
burcak hanımın muay alman hastanesinde idi muay odası bekleme odasıyla mesafeli fakat mustafa beyinki hemen iç içe bağırsam duyulur

iyi ama canım dr istediği kadar sert olsun bu seni baglamazki. senın bir sıkıntın varsa bunu çözmek zorunda. yada en azından telkin etmek zorunda. sen sıkıntılı olursan bebek içinde sıkıntı olacak.mutlaka konusmalısın

mustafa bey sanki sinirli biri giib geliyo korkuyorum söylemeye , umarım benim içinde kolay bi yol bulunacaktır.. çünkü nefesim falan daralıyor hem bağrıyorum hem ağlıyorum üzerimde 2 kişi bastırıyor beni.
burcak hanımın muay alman hastanesinde idi muay odası bekleme odasıyla mesafeli fakat mustafa beyinki hemen iç içe bağırsam duyulur

Canım benim,Mustafa Bey hic sinirli degildir,sen öyle göründügüne bakma.Bu durumunu ordaki psikologa anlatsan ve o yanında bulunsa belki kolaylasır isin ama anestezi de bi cözüm olabilir.İki günde bir bakmazlar da iki kez bakarlar.Cünkü iki günde bir anestezi olmaz herhalde.Kolay gelsin canımm.Bu yolda harcadıgın emeklerin bebeklerinle taçlanır umarım,sevgiler:1hug:

selam canım vajınadan bakılmalı bılıyorum yumurta sayısını nasıl oluştugunu görmrlı için ...bu gereklı bı işlem ahh zaten genelde bende bundan muzdarıbım ama benım senın gıbı bır rahatsızlığım yok sadece çok hasssasım acı verıyo etkılenıyorum ama yınede katlanıyorum ..ben ce doktorunla açık açık konuş anlat zaten bu tur problemlerı onlar bılıyolar senı de ona göre yömnlendırırler....mutlaka konuşş..ben tedavılarımı çmlıca medıcana ömer faruk beye gıdıyodum inş ilerde yıne onu tercıh edıyorum.....doktor çok önemli bahçecı de çok iyi bı doktor ...inş yolun açık ols........

canım zaten ilk denememde dedim herhalde kızlık zarım duruyor ondan bu kadaracıyor ve kanamam oluyordu düşün yani opu işlemi sırasında kızlık zarım yırtılmış ama dikmişler Çok üzgünüm çoook belki her gün değilde daha nadir kontrol eder belki..
burcak hanım tedvaiye başluaycağım ay bi baktı sonra bi karından bi vajinal vaktı zaten tedavimde hemen sonuc verdi son gün işte vajinal baktı , ondan önceki gün yumurta sayım daha az çıkıyordu vajinalda tam net çıktı..
off çok sıkıntılıyım
ama doktorumla konuşmam lazım bu durumu biliyolar inşallah kabul eder yada bi başta bi sonda olmak üzere 2 kere vajinal bakarlar

Vajinamus konusunda destek alman lazım sekercim. Kökünden halletmen gerek tüp tedavilerinde stress başarı faktörünü çok etkiliyor...

canım karından bakıldığında net görülmüyo o yüden vajinal bakılıyor ama sen doktorunla konuş bir piskolok eşliginde yada bi şekilde bi yolunu bulur doktorun ama önemli olan senin rahatın canım sen şimdiden sitres yapma düşünme canım düşündükçe korkarsın hemen doktorunu ara konuş kızarsada kızsın sende başka bi doktora gidersin rahatın önemli doktorundan korkuyosan değiştir canım bende doktorumdan korkuyodum stresten tedavim iptal oldu hemde param boşa gitti sen rahat ol tamam

ben kronik vajinismus hastasıyım.. ve o vajinal ultrasonda fenalık geciriyroum ilk denememde 4 kere vajinal bakıldı sadece..(takbii burcak hanım yapmıştı) ama çok stres oluyordum hastaneye giderken ve morel bozukluğu oluyor tedavimi hiç keyifli geciremedim.. şimdi 2.denemem için mustafa bahceciye gidiyorum takibimide o yapacak.. çok korkuyorum böyle bişi teklif etsem bana ne cevap verir sizce , böyle bi durumu yaşayan varmı aranızda? yoksa anestezi ilemi baktırmam gerek?

slm. burda senin sağlığın sözkonusu sen yapailirsin bu teklifi bence bunda çekinecek hiçbirşey yok ama tedavinin başında sıkıntı yaratır yumurtalar çok küçükken karından görünmüyor. karından görünmesi için 15-16mm falan o civarlarda olması gerekiyor. bilemiyorum yani karından yuurta takibi yapılabilirmi. ama çekinme ve sor. bunda sıkılacak birşey yok. geçmiş olsun canım. umarım herşey yolunda gider ve tedavin başarı ile sonuçlanır.

Burcak hanımın muay alman hastanesinde idi muay odası bekleme odasıyla mesafeli fakat mustafa beyinki hemen iç içe bağırsam duyulur
mustafa beymi sinirli yok canım yapma çok tatlı çok hoşgörülü bir doktor istediğin neyse bir oluruna bakar sen merak etme içini ferah tutmaya rahat olmaya çlaış
bu arada sana kan dolaşımı için ilaç vermişti mustafa beye sorcam bende kullanabilirmiyim diye adını bilmiyorum buraya yazarsan yada özelden mesaj atarsan sevinirim canım

canim cekinme teklif et doktoruna mumkunse karindan baksin ama sanirim yumuta takibi icin vajinal sart...eger oyleyse anestezi al canim ve mutlaka tedavi ol....

oyy kacış yolu yok anlaşılann erkek doktor bide ben çok çekinirim yaa ..
kızlar burcaj hanım görüyordu karındanda ama dediğim gibi karından bakarken yumurta sayımı da az görmüştü sonraki gün bi baktı yumurta sayım çok demekki görünmedi haklısınız konuşsam en iyiisi oalcak..
ayrıca ben vajiniamus içinde gitmedim dr kalmadı ama yok yok yok korkuyorum ilişki var ama o ultrason aleti korkulu rüyam benim..

rüyameleğim ben özelden mesaj nası atılıyor bilmiyorum canım sen bana at ben cevaplım canım

ilk önce özel mesajlarını aç kullanıcı paneline gir ayarlar bölümünde seçenekleri düzenle var orda oku özel mesajlar bölümü var aç sonra özel mesaj göndermek için ismimizin yazdığı yere tıkla orda özel mesaj gönder yazıyo orayı tıkla tamam

Canım ya çok sıkıcı bi durum sen anestezi iste çünkü bu tedavide çok sık vajinal takip var yumurtaların büyüyüp büyümediği açısından ama ealnas ın dediği gibi çözümü yokmu ya bu illetin ya .....:((((ya normal insanda bile o alet rahatsız edici bi durum Allah kolaylık versin

Dr.unla konus bence, cunku onu tercih ettiginde ekstra odemede yapiliyor sanirim.Senin durumunda olan hastasi mutlaka olmustur. Senin evham yapip yiprattigin bir konuyu o hemen cozer.mutlaka bu konuda tecrubesi vardir.Belki destek tedavi uygularlar akapunktur gibi.
Ben de cok stresliyim tedavilerde .Bazi kisiler bu yuzden olmuyor senin diyorlar.Sizce stres negatif sonuc sebebi mi.Benim psikolojim hep soyle oluyor.Mikro deneme takibi gelismeler iyi gidiyor. Transfer oluyor 5-6. gun soyle bir kendimi dinliyorum.Once pozitif mi diyorum kendime bunu dusunuyorum pek bunu hissetmiyorum bu duyguyu diyorum.yine negatif buda diyorum ve 5 denemem boyle oluyor.Acaba bu duyguyu nasil engellerim yada ben boyle dusundugum icin mi boyle oluyor.Bunu gercekten bilen var mi

canım vajinusmusum diyorsun ama eşimle ilişki var diyorsun...kızlık zarım opu ile gitti ve diktiler tekrardiyorsun....kafam iyice karıştı..nie diktilerki anlamadım..ayrıca ilişkiye grebiliyorsan vajinusmus olamazsınki..canım eğer böyle bi sorunun varsa sna yardım edebilirim.benimde vardı ve çözdüm.ama bana tam olarak anatmlısn.ben anlamadım tam senin durumunu..

ben bu illeti canım tedaviyle yendim , ilişkiye girebiliyoruz önceden sekonder vajinismus idim şimdi ise dalgalı vajinismus prob aletine karşı kasılmalarım oluyor bunu engelliyemiyorum ve çok canım acıyor..
kızlık zarım opu işleminde yırtılınca bunlarda illişkiye girmedik sanmışlar(başka bi dr yapmıştı toplamayı) dikmişler belkide zardan dolayı çok canım acıyor bilememki..

hülyacım canım stres bu işi çok etkilemiyormuş mustafa bahceci söyledi bu kimyasal bi olay dedi ama genede pozitif olmakta yarar var diye düşünüyorum

Back
X