vajinal varis!

vaveyla_a

kaktüs
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2009
6.066
118
698
selam kızlar..

benim 2. gebeliğim.. ilk gebeliğimde varisleri yoktu, ama bu hamilelikte 3. aydan itibaren sağ bacağımda alttan başlayan we üstte kadar yayılan varislerim oluştu.. sona yaklaştıça vajina bölgemdeki şişlik resmen orayı kapattı! ama ağrı falan yok çok şükür.. benzer durumda olan we bu şekilde normal doğum yapan war mı..? ilk doğumum normaldi bunu da öyle istiyorum, memleketteki doktor sakıncası olmaz normal doğum yapabilirsin demişti ama bulunduğum yerdeki doktor ilerlemiş vaziyetteyse sorun olabilir dedi. netten araştırdım sorun teşkil etmezmiş ama bir o kadar da sezeryan doğum yapanlar war..

Son düzenleme:
Ayy!..canım ilk defa senden duydum ben bunu.. valla geçmiş olsun, şu an şaşkınım.
bi kaç doktora daha gittin mi?

sen hamilesin! :) çok sewindim hayırlı olsun bebişin cnm..

ya işte ben de ilk kez duydum bu rahatsızlığı :( insan bazen başına gelince öğreniyor.. hamileliğimin bu sıkıntı yüzünden kötü geçeceğini hiç düşünmemiştim.. doktora gittim malum farklı şehirlerde hepsi doğumla ilgili farklı şeyler söyledi ama teşhis aynı değişen bişey yok..

Son düzenleme:
bende bununla ilgili bir konu açtım...malesef bendede var. benden başka 2 kişi ile daha karşılaştım bunu yaşayan...istersen incele.geçmiş olsun

tamam cnm sağol.. senin ne durumda şu an?

benim ilk doğumum olacak inş. aynen sendeki gibi bacaklarımda varisler belirginleşti ayrıca vulva varisleride var malesef. sanırım sezeryan olmam gerekecek çünkü korkutuyor beni.ayrıca doğumdan sonra geçmezse ne olacak diye düşünüyorum.sonuçta şekil bozukluğu kötü duruyor. umarım hepimiz kurtuluruz şu varislerden

vulvada varis büyük oranla geçer dedi doktor bana ama eskisi gibi olmaz demişti.. walla benim için önemli olan doğum şu an sonrasında ağrı yapmayacaksa kalsın napayım.. bu arada son günlerde çok araştırma yapıyorum da söyleyeyim özellikle o bölge olmak üzere yatarken soğuk duş yapıyorum varisli bölgelere we ayakta kalmamaya çalışıyorum artık.. geç oldu biraz ama.. belki dikkat etseydim bu derece ilereleyemeyecekti.. ayrıca benim 2. doğumum olacak ilki normal olmuştu.. yine buraya yazan arkadaşlardan okudum başka konuda bugün, iki kişi normal doğum yapmış varis fazla olmasına rağmen.. bu nedenle umutluyum

vulvada varis büyük oranla geçer dedi doktor bana ama eskisi gibi olmaz demişti.. walla benim için önemli olan doğum şu an sonrasında ağrı yapmayacaksa kalsın napayım.. bu arada son günlerde çok araştırma yapıyorum da söyleyeyim özellikle o bölge olmak üzere yatarken soğuk duş yapıyorum varisli bölgelere we ayakta kalmamaya çalışıyorum artık.. geç oldu biraz ama.. belki dikkat etseydim bu derece ilereleyemeyecekti.. ayrıca benim 2. doğumum olacak ilki normal olmuştu.. yine buraya yazan arkadaşlardan okudum başka konuda bugün, iki kişi normal doğum yapmış varis fazla olmasına rağmen.. bu nedenle umutluyum

evet doğum çok önemli ama sonrasıda öyle...şekil bozukluğu kalırsa kafana takmaz mısın gerçekten?aslında sadece bacakların için önlem alabilirdin çünkü vajina için herhangi bir önlem yokmuş tamamen yapısal.bir arkadaş yazmış açtığım konuda normal doğum olan biri büyük bir ameli yat geçirmek zorunda kalmış..

ben bacaklar için doğum sonrası kalp damar cerrahine gidip, mutlaka bir işlem-tedavi düşünüyorum.. dediğim gibi vajina varisi büyük oranda geçiyormuş, rahatsızlık wermediği sürece problem değil.. ben artık hayırlısı diyorum, normal doğuma müsade warsa mutlaka normal düşünüyorum.. ileri deredece olup problemsiz normal doğum yapan arkadaşlar war yazdıklarını okumuşsundur belki.. inşallah onlardan olurum ben de..

Son düzenleme:
ben bacaklar için doğum sonrası kalp damar cerrahine gidip, mutlaka bir işlem-tedavi düşünüyorum.. dediğim gibi vajina varisi büyük oranda geçiyormuş, rahatsızlık wermediği sürece problem değil.. ben artık hayırlısı diyorum, normal doğuma müsade warsa mutlaka normal düşünüyorum.. ileri deredece olup problemsiz normal doğum yapan arkadaşlar war yazdıklarını okumuşsundur belki.. inşallah onlardan olurum ben de..

amin canım inş. onlardan olursun... yine haberleşelim arada mutlaka

slm kızlar bendede var malesef varis sadece sağ tarafımda...zaten sağ diz altında da bi sürü damar çatladı...sol tarafımda bir sorun yok ve 2 gündür ağrı yapmaya başladı...dün kabızlık sorunum oldu ve ıkınamadım ağrısından elimle baktığımda damar iyice şişmiş patlıcak diye korktum ıkınmaktan...bende normal doğum düşünüyordum ama korktum dünkü durumdan sonra...başka bir şehirde doğum yapacam doğum dr.umla görüşürüm diye şimdiki kontrole gittiğim dr.a da söylemedim doğum dr.um görerek karar verir diye inş normal doğuma sakıncası olmaz

merhabalar;
aynı durumdan bende muzdaribim
2. hamileliğimin 20. haftasındayım şu anda. ilk hamileliğimde 4-5 aylıkken genital bölgede şişlikler oluşmaya başladığında çok korkmuştum. doktor varis olduğunu doğumdan sonra geçeceğini söyledi. aşırı büyümeden normal damarlanma şeklinde geçirdim hamileliğimi. zaten başka sebeplerden sezeryan olmak zorunda kaldım. ama normal doğuma etki edecek büyüklükte değildi.
doğumdan 3 gün sonra eve geldiğimde hiç bir şey kalmamıştı. inanamıyordum bu kadar çabuk geçtiğine.

şimdiki hamileliğimde 4. ayı falan beklemeden bi kaç hafta içinde tekrar çıktı varisler. hem bacaklarımda hemde o bölgede. şu anda ilkine göre biraz daha büyük durumdalar sanki ama doğumu engelleyecek gbi değil. hamilelik sonuna kadar ne duruma gelir bilmiyorum tabi. gerçi ben zaten sezeryan olacağım canım. doğum konusunda bir fikrim yok ama doğumdan sonra hemen geçiyor hiç canını sıkma. ben de bazen düşünüyorum acaba 2. de de geçecek mi diye ama başkalarından da duydum her hamilelikte çıkıp sonrasında geçiyormuş.

şu an bana en büyük sıkıntısı şekil bozukluğu daha da beteri aşırı ağrı yapıyor. ayaktayken ya da tuvalete gittiğimde sancısından duramıyorum.
bi de benim genital bölgenin üst tarafında büyük bir şişlik var. doktor orda varisin olmayacağını söyledi fıtık falan olabilir doğumdan sonra bakarız dedi. çok ağrı yapıyor. sizde de böyle bir durum var mı??

merhabalar;
2. hamileliğimin 20. haftasındayım şu anda. ilk hamileliğimde 4-5 aylıkken genital bölgede şişlikler oluşmaya başladığında çok korkmuştum. doktor varis olduğunu doğumdan sonra geçeceğini söyledi. aşırı büyümeden normal damarlanma şeklinde geçirdim hamileliğimi. zaten başka sebeplerden sezeryan olmak zorunda kaldım. ama normal doğuma etki edecek büyüklükte değildi.
doğumdan 3 gün sonra eve geldiğimde hiç bir şey kalmamıştı. inanamıyordum bu kadar çabuk geçtiğine.

şimdiki hamileliğimde 4. ayı falan beklemeden bi kaç hafta içinde tekrar çıktı varisler. hem bacaklarımda hemde o bölgede. şu anda ilkine göre biraz daha büyük durumdalar sanki ama doğumu engelleyecek gbi değil. hamilelik sonuna kadar ne duruma gelir bilmiyorum tabi. gerçi ben zaten sezeryan olacağım canım. doğum konusunda bir fikrim yok ama doğumdan sonra hemen geçiyor hiç canını sıkma. ben de bazen düşünüyorum acaba 2. de de geçecek mi diye ama başkalarından da duydum her hamilelikte çıkıp sonrasında geçiyormuş.

şu an bana en büyük sıkıntısı şekil bozukluğu daha da beteri aşırı ağrı yapıyor. ayaktayken ya da tuvalete gittiğimde sancısından duramıyorum.
bi de benim genital bölgenin üst tarafında büyük bir şişlik var. doktor orda varisin olmayacağını söyledi fıtık falan olabilir doğumdan sonra bakarız dedi. çok ağrı yapıyor. sizde de böyle bir durum var mı??
cnm geçmiş olsun benim de birkaç gündür sancım oluyor ayakta zaten fazla kalmıyorum ama akçam üstü bir artış oldu.wc de benimde bir zonklama durumu var umarım ağrılarım daha artmaz yoksa hiç ayağa kalkamaz olacam...ben normal doğum istiyorum ve şuan korkuyorum normal doğuma ıkınmayla daha şişiyo sanki :( şuan derdim doğumdan sonra geçip geçmiyeceğinden ziyade ağrıların ilerlemesi ve normal doğumu etkilemesi :44::44:

slm kızlar bendede var malesef varis sadece sağ tarafımda...zaten sağ diz altında da bi sürü damar çatladı...sol tarafımda bir sorun yok ve 2 gündür ağrı yapmaya başladı...dün kabızlık sorunum oldu ve ıkınamadım ağrısından elimle baktığımda damar iyice şişmiş patlıcak diye korktum ıkınmaktan...bende normal doğum düşünüyordum ama korktum dünkü durumdan sonra...başka bir şehirde doğum yapacam doğum dr.umla görüşürüm diye şimdiki kontrole gittiğim dr.a da söylemedim doğum dr.um görerek karar verir diye inş normal doğuma sakıncası olmaz

geçmiş olsun canım.. umarım hayırlsısyla normal doğumumuzu yaparız:( ben artık ayakta kalmamaya çalışıyorum we mutlaka gece yatmadan varis çorabımı çıkarıp vajina bölgesi dahil soğuk su tutuyorum sağ bacağıma.. bu şekilde biraz rahatladım en azından ilerlemedi daha çok.. öncesinde sanki ilerlemeyecek gibi dikkat etmememiştim.. şimdi çok pişmaanım

merhabalar;

canım benim vajina ağzında şişlik oluyor o da ayakta kalınca yada kabızlık problemi olursa şişiyor.. bacağımın arasında aşağıya sarkıyor o derecede.. ama dinlenirsem iniyor.. doktor alttan baktı mı varis olup olmadığını gördü mü?
bu arada benim de 4. ayıma girmeden başladı bu durum ilk gebeliğimde yoktu hiçbirşey

geçmiş olsun canım.. umarım hayırlsısyla normal doğumumuzu yaparız:( ben artık ayakta kalmamaya çalışıyorum we mutlaka gece yatmadan varis çorabımı çıkarıp vajina bölgesi dahil soğuk su tutuyorum sağ bacağıma.. bu şekilde biraz rahatladım en azından ilerlemedi daha çok.. öncesinde sanki ilerlemeyecek gibi dikkat etmememiştim.. şimdi çok pişmaanım

sanada çok geçmiş olsun cnm benim de bayadır var ağrım falan yoktu ama o kabızlıktan sonra ağrı yapmaya başladı...mümkün olduğunca ayakta kalmamaya çalışıyorum ama sabah kalktığımda bile zonklama oluyor özellikle wcye oturduğumda...senin bacağında da var sanırım bende yok ama kılcal damarlar çatladı :( nelere dikkat etmek gerekli ki böyle bir durumda ben çok ayakta da kalan biri değilim ama oldu malesef...damar yapısıyla alakalı sanırım.benim damarlarım çok dışarda yüzeye yakın normaldede...

sanada çok geçmiş olsun cnm benim de bayadır var ağrım falan yoktu ama o kabızlıktan sonra ağrı yapmaya başladı...mümkün olduğunca ayakta kalmamaya çalışıyorum ama sabah kalktığımda bile zonklama oluyor özellikle wcye oturduğumda...senin bacağında da var sanırım bende yok ama kılcal damarlar çatladı :( nelere dikkat etmek gerekli ki böyle bir durumda ben çok ayakta da kalan biri değilim ama oldu malesef...damar yapısıyla alakalı sanırım.benim damarlarım çok dışarda yüzeye yakın normaldede...

ewet canım benim sağ bacağımda da war.. önce bacakta alt kısımdan kılcal damarlar çatladı, sonra dikkat etmeyince üstte doğru geniş damarlara yayıldı.. tabi vajinal bölgede bacakla beraber erken başlamıştı.. dikkat etmen gereken ayakta uzun süre kalmamak, we mümkün olduğunca her tuvalette o bölgeye yıkama dışında soğuk duş yaptır.. ben epey rahatlama fakettettim.. bir de kegel egzersizi(o bölgeyi tuvalet tutarmış gibi sıkıp bırakmak) yap ki o bölgedeki kaslar damarlar çalışsın.. bacağında olmasa bile ayaklarının altına bir yastık koy uzan..
benim sendeki gibi zonklama 4. ayda başladı.. şimdi demek ki öyle ilerledi ki o bölgeyi uyuştu gibi hissediyorum :)
ilerlememesine dikkat et.. işte yapısal bişey bu gebelerin yüzde 10unda görülüyorsa bizde o şanssızların içindeyiz.. benim annemde de varis problemi war ondan hatıra bana maalesef :37:

Son düzenleme:
Back
X