Doğuma Hazırlık Vajinismus hamile kalanlar

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Gulmira0

Üye
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2022
210
106
23
22
Kızlar önce vajinismus sorunu yaşayıp sonra hemen ardından hamile kalınırsa sizce açılma olurmu yoksa açılma olmazmı başına gelen var mı

Kızlar önce vajinismus sorunu yaşayıp sonra hemen ardından hamile kalınırsa sizce açılma olurmu yoksa açılma olmazmı başına gelen var mı
Acilma vucut yapınızla ilgili cati muayenesinde belli olur asil mesele siz hazirmisiniz normal doguma psikolojik olarak malum vajinusmus gecmisi sizi esir alirsa zorlanmayin

Hersey yolunda ise diger tum şartlar normal ise dogumunda normali en guzelu.lakin ben sezeryan yapicam
Sağ salim kucağıniza alın da nasıl alacağınız önemli değil benimde günler kaldı bebek tersmis döner dedi doktor dönmüyor galiba sezeryan olacam bende ama son anda dönerse normalden çok korkuyorum

Sağ salim kucağıniza alın da nasıl alacağınız önemli değil benimde günler kaldı bebek tersmis döner dedi doktor dönmüyor galiba sezeryan olacam bende ama son anda dönerse normalden çok korkuyorum
Benim döndü bebek ama plesanta asagida diye normal dogum bizm icin tehlikeli
Onun disinda bende normal yapmaktam.korkuyodum kisa sureki vajinismus gecmisim vr ama ondn kaynakli degil sadece o an.kitlenir kalirim.korkusu

Benim döndü bebek ama plesanta asagida diye normal dogum bizm icin tehlikeli
Onun disinda bende normal yapmaktam.korkuyodum kisa sureki vajinismus gecmisim vr ama ondn kaynakli degil sadece o an.kitlenir kalirim.korkusu
Benimde vajinismusu aştıgim ay hamile kalmam ve birazda korkak bir yapımın olmasından kaynaklanıyor ve bide ilk çocuk olduğu için korku heyecan birbirine karışmış bir ruh halindeyim yorumlarınız için teşekkür ederim biraz da olsa motive oldum

Kendinizi nasil rahat hissediyosaniz onu yapan benki.o.kadar cekinen insandim.tup bebek icn o catala 100kere yattim

Kendinizi nasil rahat hissediyosaniz onu yapan benki.o.kadar cekinen insandim.tup bebek icn o catala 100kere yattim
Ben geçen pazar acile gittim çatala yat dediler ve hemşireyle biraz tartıştık resmen bakana kadar açılma fln yok dedi doktora bu ayın 15 inde 9 aylık olacam artık hayırlısı olsun bebek dönmedi daha dönmesin de

Hayirlisi neyse en guzel en saglikli sekilde gelsin biz pazartesi gidiyoruz sezeryana

1senw 3 aydır evliyim ve hala vajinismus hastasıyım asla ilişkiye giremiyoruz hala kızım ve 6 aylık bebeğim var sezaryen istedm mecbur alttan muayeneye bile tahammülüm olmadığı için hatta sezaryendese sonda taktırmadım ameliyathaneyi ayaga kaldırdım oraya eliniz değmesin siye bacaklarımı öyle kapatıyodum ki nasıl yenceeeem

Vajinismusken nasıl hamile kaldınız?

Vajinismusken nasıl hamile kaldınız?
Vajen girişine boşaldı ve ben ayaklarımı havaya kaldırdım nasılsa ilişki olmadı doğumda yırtılır zar diye şaka yapmıştım bi ay sonra vajinismus tedavisine gün almışken balayı dönüşü öğrendimki hamlieyim asla bi giriş olmadan hamile kalımıyor içeri sıvının gitmesi yeterli

Böyle olunabileceğini eşimde bana demişti ama ben vajinismusu yendikten sonra kaldım yinede doğumdan korkuyorum

Vajinusmus sorununuzu çözdüyseniz endişenlenmemenizi öneririm, vajinusmus vajende bir darlık ya da problem var diye olan bir sorun değil, kaslarınız kasıldığı için ortaya çıkan bir problem. Kasların kasılması da gevşetmeyi bilmemekten, gerginlik ve kaygıdan dolayı olan bir şey (yüzeysel ve genelleyici anlattım). Vajinismus probleminiz devam ediyorsa dilatörler alarak adım adım gevşetmeyi öğrenmeyi deneyebilirsiniz (bunun çok etkili bir tedavi protokolü var) ama tabi ki imkanınız varsa bilişsel davranışçı terapi/cinsel terapi öneririm (cetad'a bakabilirsiniz). Probleminiz devam etmiyorsa zaten endişelenmeyin ve gevşeme egzersizleri deneyin, ortada bir sorun yokken sorun oluşturabilirsiniz endişelenerek çünkü dediğim gibi bu kaslar siz gerildiğiniz, kastığınız için gevşeyip vajinanızın esnemesine engel oluyorlar genelde.

ben yendim ama tam olarak hamilelikte yendim şuan o konuda hicbir sıkıntım yok hamilelikten önce fazla olamadığımız için böyle bir ihtimal varmı diye aklıma takıldı geçen doktora gittim açılma felan yok dedi o yüzden de biraz etkilendim ama dediğinizi de düşünce çok mantikli kaslarla ilgili bir sıkınti bu çok teşekkür ederim

Vay anasını

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…