Vajinismus lütfen yardım edin😔

Cobiandmin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2020
25
14
38
33
Merhabalar 4 yıllık evliyim ve vajinismusum😔evlendiğimiz günden bu yana bir adım ilerleyemedik hep daha kötüye gittik her deneme sonrası eşimi ellermle itiyorum yanaştırmıyorum bile ilişkiye girmek için olması gereken herşey oluyor tek sorun birleşme olacagı zaman korkutorum canım çok yanacak diye bacaklarımı kitliyorum yanaştırmıyorumm bana yardım edin lütfennnnn beni ancak bu durumu yaşayanlar anlar tecrübelerinize ihtiyacım var korkunuzu nasıl yendiniz bu illet hastalıktan nasıl kurtulacagım😔😔

Son düzenleme:
Merhabalar 4 yıllık evliyim ve vajinismusum😔evlendiğimiz günden bu yana bir adım ilerleyemedik hep daha kötüye gittik her deneme sonrası eşimi ellermle itiyorum yanaştırmıyorum bile ilişkiye girmek için olması gereken herşey oluyor tek sorun birleşme olacagı zaman korkutorum canım çok yanacak diye bacaklarımı kitliyorum yanaştırmıyorumm bana yardım edin lütfennnnn beni ancak bu durumu yaşayanlar anlar tecrübelerinize ihtiyacım var korkunuzu nasıl yendiniz bu illet hastalıktan nasıl kurtulacagım😔😔
Canim bendede benzeri durumlar oluyodu..subattan beridir tup bebek tedavilerim oldu..bende cok afedersin ben vucuduma zarar gelicek diye korkuyodum tabi kendimide sikinca canim cok yaniyodu..taki tup bebek tedavilerine kadar..rahim filmini anestezisiz istedim..tamamen anesteziden korkttugum icindi secimimm..hayatimda bole bi aci yasamamistim..ustune rutin alttan kontroller cok oldu..2 kere opudede 1 yumurtam olustugu icin yine anestezisiz yumurtam toplandi oda rahim filmi kadar aciliydi..daha sonra anladimki hicbisey olmuyoo..birde kullandigim hormon ilaclarida..bu anlamda biraz daha kolaylastiriyomus zaten..suan hicbir problem yasamiyorum..cok zor bi durum..hakkaten..bu yuzden ben 2 senelik evliyim..bunun 1.5 senesi..cok az ilisiki yasayarak gecti..inan hic korkma .hic bisey olmuyoo..once kafani bu yonde rahatlat..iliski olmadan once..hicbisey olmiyacagini bill...korkma yani..bu tamamen psikolojik bi durum oldugunu dusunuyorum..

Canim bendede benzeri durumlar oluyodu..subattan beridir tup bebek tedavilerim oldu..bende cok afedersin ben vucuduma zarar gelicek diye korkuyodum tabi kendimide sikinca canim cok yaniyodu..taki tup bebek tedavilerine kadar..rahim filmini anestezisiz istedim..tamamen anesteziden korkttugum icindi secimimm..hayatimda bole bi aci yasamamistim..ustune rutin alttan kontroller cok oldu..2 kere opudede 1 yumurtam olustugu icin yine anestezisiz yumurtam toplandi oda rahim filmi kadar aciliydi..daha sonra anladimki hicbisey olmuyoo..birde kullandigim hormon ilaclarida..bu anlamda biraz daha kolaylastiriyomus zaten..suan hicbir problem yasamiyorum..cok zor bi durum..hakkaten..bu yuzden ben 2 senelik evliyim..bunun 1.5 senesi..cok az ilisiki yasayarak gecti..inan hic korkma .hic bisey olmuyoo..once kafani bu yonde rahatlat..iliski olmadan once..hicbisey olmiyacagini bill...korkma yani..bu tamamen psikolojik bi durum oldugunu dusunuyorum..
Tüp bebeğe nasıl karar verildi peki düzenli ilişki yoksa.

Tüp bebeğe nasıl karar verildi peki düzenli ilişki yoksa.
Canim yumurta sayim azdi..kadin dogum doktorum acilen tup bebek denemelisiniz dedi..yasimda ileriydi..sonra tup bebk doktorlarina basvurdugumda..hakketen yumurta sayim azdi vede olusan embiyolarda 2. Kalite cikti zaten..ilk gittigim kadin dogum doktorum iliski sayimizi sormadi..bizde zaten birliktelik oluyodu ayda 1 yada 2 ama cok zor oluyodu..en son gittigim tup bebek doktoru farketti iliaki sayimin az oldugunu ama ben zaten korkumu yenmistim gittihimde..1 ay onceydi oda yaklasik olarak..dogal deneyin dedi oda..yumurta rezerv azligi hamile kalmaniza engel degil dedi..iliaki terapisti onerdi bize..birde sık sık birliktelik onerdi..hamileleik icin..

Canim yumurta sayim azdi..kadin dogum doktorum acilen tup bebek denemelisiniz dedi..yasimda ileriydi..sonra tup bebk doktorlarina basvurdugumda..hakketen yumurta sayim azdi vede olusan embiyolarda 2. Kalite cikti zaten..ilk gittigim kadin dogum doktorum iliski sayimizi sormadi..bizde zaten birliktelik oluyodu ayda 1 yada 2 ama cok zor oluyodu..en son gittigim tup bebek doktoru farketti iliaki sayimin az oldugunu ama ben zaten korkumu yenmistim gittihimde..1 ay onceydi oda yaklasik olarak..dogal deneyin dedi oda..yumurta rezerv azligi hamile kalmaniza engel degil dedi..iliaki terapisti onerdi bize..birde sık sık birliktelik onerdi..hamileleik icin..
E yani kolay bi süreç değil çünkü bir süre doğal yolla denenmeliydi. Hakkınızda hayırlısı olsun.

E yani kolay bi süreç değil çünkü bir süre doğal yolla denenmeliydi. Hakkınızda hayırlısı olsun.
Aynen canim..ilk gittigim doktorum ozel bi hastanedeydi ve sanirim tamamen ticari bakti olaya..ama 2. Gittigim doktorumin ozel bir muayenehanesi var..ve o soyledi bana dogalda olabilecegini asil bunun uzerinde daha cok durmam gerektigini..amin insallah canim

Konuma gel tatlım

Merhaba dertdaşım . 3 yıl cektim bunu 4 yıldır evliyim... ben doktorla aştım. Size de doktora gitmenizi tavsiye ediyorum. Bence kendi hâlinize bırakırsınız olmaz.

KAç seansta aştınız sorunu ve seanslarda zorlandınızmı acaba 😔

2. Gitmemde hadi iyileştin olur dedi. Denedim gerçekten oldu. Diger gittigim doktorlardaki kadar zorlanmadım. Çünkü burda size pek bir iş duşmüyor her şeyi doktor yapiyor. Hadi al bak bu ödevin gibi bi durum söz konusu degil. Çunku ben o odevleri yapabilen bi hasta değildim. Derecem daha fazlaydı.

Doktor direkt tedavi ediyor burda kendi eliyle. Ve gülerek konuşarak .. kendisi anne sefkatiyle yaklasmişti.

2den fazla giden yok galiba ona. 2.de hallediyor. Bir seans 40 dk falan sürüyor desek 80 dkda :)) iyileşmiştim.. ben iyilestiysem herkes iyileşir bu dedigim sana ümit versin. Burda tum gittigim doktorlari yazmistim. Adanaya gittim ankarada gittim. Careyi istanbulda buldum.

İst
2den fazla giden yok galiba ona. 2.de hallediyor. Bir seans 40 dk falan sürüyor desek 80 dkda :)) iyileşmiştim.. ben iyilestiysem herkes iyileşir bu dedigim sana ümit versin. Burda tum gittigim doktorlari yazmistim. Adanaya gittim ankarada gittim. Careyi istanbulda buldum.
İstanbulda hangi doktora gittiniz bnde istanbulda yaşıyorum

Herkes farkli yasiyor sanırım iyilesme surecini. Ben de 3 yillik vajinismustum. Vajinismus tedavisi ile sadece doktor korkumu aştım:) Ama bu bile beni cesaretlendirdi ve vajinismus icin kullanilan dilator setiyle kendim halletmeye karar verdim. Eş yardimina halen izin verecek durumda degildim cunku. Bir gun yeter artik deyip, en buyuk dilator ile de basardigimi görünce sira eşli denemeye geldi. Halen sorunlar yasiyoruz ama en azindan iliski korkumu aştım. Ve butun bu sureci tamamlamam 1 yilimi aldi. Basarmanin size bagli olduguna inaniyorum. Benim hikayem 1 yil surdu, ama belki sizin cok kisa zamanda bitecektir. Sadece korkmayin... Ben doktor kontrolunde tek parmak icin bile saatlerce aglamistim, su an o hallerimi hatirladikca guluyorumm :)

4 yıldır nasil surdurdunuz evliligi kavga falan oldumu esiniz neguzel anlayisliymis

İlk 1,5 yıl hergün kavgayla geçti sürekli boşanıcam senden diyip duruyordu ben çok kötü günler yaşadım gerçekten tek sorun vajinismus değildi ailevi sorunlarımızda vardı ama 1,5 yıl sonra diğer sorunlar düzeldi düzelmeyen tek şey vajinismus🤦🏻‍♀️Bir tek bunu aşamadık o kadr sıkıldımki bu durumdan her denemenn olumsuz oluşu eşimi karşımda öyle mutsuz görüşüm artık yüzüne bakmak istemiyorum inan gerçekten çookk sabırlı biri Allah razı olsun ama artık bunu çözemezsek durum kötü sonuçlanacak😔çünkü baba olmak istiyorum diyor kaç yıl geçti 11 senedir tanıyoruxz birbirmizi ve içinde bulundugumuz bu durum inanılmaz kötü bi durum hiç birşey veremedim yıllar geçti hep karşımda mutsuz duran bir adam var mutlu edememek beni kahrediyor hep bugün olmadı yarın olur diye diye yıllar geçti en başta deseler inanmazdım böyle yıllarca aynı evde arkadaş gbi yaşayacagımıza 😔😔bu kadar sabırlı olacagına 😔

Back
X