Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Merhaba canim bende doktor tedavisinde yendim ama acik bir sekilde buraya yazayim herkes dedigimi yapmazsa kimse yenemez bunuda bilin ilk basta dilator siparis versiyonsunuz internetten 1 2 3 4 numaralardan eczaneden emla krem kayganlastirici aliyosunuz. Emla kremi vajinanini ayirim delik kismina suruyorsunuz 5 dk bekleyin 1 aparattan başlıyorsunuz gözünüzü kapayin sadece rahat olun ve itileyinn 1 i ne zaman rahat aldim diyosaniz 2 ye gecin busekilde ilerliyorsunuz yapamam derseniz beklemeyin doktora gidin parayı herzaman kazanirsiniz zaman malesef yerine gelmiyor 3 bucuk yildir ben bununla uğraştım keske bukdr beklemeseydim diyorum ama esimin gözünde kendi degerimi anlamis oldum şükürler olsun o gunler geride kaldi ertelemeyin siz dedigimi ya yapın yada tedavi olun allaha emanet olun kendinize iyi bakin kizlar hayirli ramazanlar hayirli bayramlar🤲🏻
Dilator seti hiç almadan kendi imkanlarımla yendim.Burada doktorun yaptırdıklarını anlatanlar sayesinde.Anlattiklariniz doğru ama eksik aslında,nefes ve kegel egzersizi beraberinde itiyoruz dilatoru ya da parmağınızı..Direkt itecegini zannedenler olursa iyice umutsuzluğa kapılırlar,bunu belirtmek lazim

Selamunaleykum Allah oğlunu islama bağışlasın.
Bana da anlatımısın acaba nasıl oldu ne egzersizleri yaptın Allah için yardımcı olur musun?
Kızlarr yenen herkes için söylüyorum Allah rızası için yardımcı olur musunuz yenmek çok istiyorum 😭
Elbette yardımcı olurum.vajinusmus çok zor yaşayan bilir.Bundan kurtulmak başarmak isteyen herkese yardım edebilirim yeter ki hazır olduğunda bana haber verin

Merhaba. Bu bir buçuk aylık süreci anlatır mısınız? İlişki yaşarken veya ilk girişte vs acı hissi oldu mu? Ben içerde bir yere penisin değdiğini hissediyor gibiyim. Bir de giriş kısmında da acı hissediyorum. Başlangıçta normal mi acaba? O kaslara odaklanıp gevsetince acı hissi öyle olmuyor ama bazen bir an da kasildigi oluyor. Kasları kontrol etmeyi öğreniyorum su aşamada.
Acı olmuyor , kasıldığım zaman içte azıcık acı oluyor gibi ama bunu fark edince zaten kendimi gevşetiyorum . Ama iyi bir ön sevişme olduğunda hiç acı olmuyor . Kasları yönetmek bende şöyle mümkün oluyor , afedersiniz ama osurur gibi yağınca gevşiyorum zaten 🙈😊

Acı olmuyor , kasıldığım zaman içte azıcık acı oluyor gibi ama bunu fark edince zaten kendimi gevşetiyorum . Ama iyi bir ön sevişme olduğunda hiç acı olmuyor . Kasları yönetmek bende şöyle mümkün oluyor , afedersiniz ama osurur gibi yağınca gevşiyorum zaten 🙈😊
Kasildigim anda durup bekle nefes al canim o zaman da rahatlama olur

Dilator seti hiç almadan kendi imkanlarımla yendim.Burada doktorun yaptırdıklarını anlatanlar sayesinde.Anlattiklariniz doğru ama eksik aslında,nefes ve kegel egzersizi beraberinde itiyoruz dilatoru ya da parmağınızı..Direkt itecegini zannedenler olursa iyice umutsuzluğa kapılırlar,bunu belirtmek lazim
Ben bildiklerimi anlattim. Sizde bildiklerinizi anlatin herkes faydalansin.

Başla tabi canım. Sormak istediğin ne varsa sor. Cekiniyorsan da ozelden sor. Ama emin ol basaracaksin.cubku bu muymus diyeceksin. Sadece cesaret biraz
Çok teşekkür ederimmm Rabbim bana yardım edecek ben ona güveniyorum bu bir imtihan sabırla olacak inanıyorum inşaAllah başaracam ben bunuu

Çok teşekkür ederimmm Rabbim bana yardım edecek ben ona güveniyorum bu bir imtihan sabırla olacak inanıyorum inşaAllah başaracam ben bunuu
Elbette başaracaksın hatta yendikten sonra hepimiz gibi “aa bundan mı korkmuşum bu muymuş yani?” Diyeceksin.Canın acısa bile bundan bir zarar gelmediğini beynin de kabul edince her şey çok daha kolay olacak.

Aslinda haklisin ben hep esimden bekliyorum galiba alistiğim icin.Bir de adama ev icinde suna dikkat et buna dikkat diye çok karisiyorum heralde bazi seyleri önemsemedigi icin.O da benden kaçiyor artik🙂
Aynen canım yenebilmişsin bak bu yenemeyrn bizler için o kadar büyük bişeyki suan..bari tadını çıkart basta yeni evlenen ama vajinusmus olmayan her arkadasım isteksizdi.7 8 ay sonra zevk almaya basladm diyenler vardı.ama bizim eşlerimiz de bizle beraber büyük sınandı.seninde eşin bu ilgiyi hakediyor..içinden gelmesede elinden geleni yap.üzerindeki büyük yük kalktı ne güzel darısı bize inşallah...

Aynen canım yenebilmişsin bak bu yenemeyrn bizler için o kadar büyük bişeyki suan..bari tadını çıkart basta yeni evlenen ama vajinusmus olmayan her arkadasım isteksizdi.7 8 ay sonra zevk almaya basladm diyenler vardı.ama bizim eşlerimiz de bizle beraber büyük sınandı.seninde eşin bu ilgiyi hakediyor..içinden gelmesede elinden geleni yap.üzerindeki büyük yük kalktı ne güzel darısı bize inşallah...
Ben 5 yilin sonunda basardim yaparsiniz siz de kendinize inanin guclu oldunuzu unutmayin

Elbette başaracaksın hatta yendikten sonra hepimiz gibi “aa bundan mı korkmuşum bu muymuş yani?” Diyeceksin.Canın acısa bile bundan bir zarar gelmediğini beynin de kabul edince her şey çok daha kolay olacak.
En çok da bunu söylemek istiyorum aa bundan mı korkmuşum diye
Rabbim nasip etsin o kadar çok istiyorum kiii

Şu an bunları ben de yasiyorum. Özellikle girişte zorluk cekiyorum. Girdikten sonra da birkaç gel git hareketinden sonra acı geçiyor.
Eşim ileri geri hareket ederken çıkacak gibi olunca kasiliyorum. Sebebi de zaten girişte zorlanmam. Onu aşsam sanırım bu sorunu tam olarak halletmiş olacağım.
Ben üstte olduğum pozisyonu deneyince çok rahat ettim. Hayatta yapamam çok rahatsız edici diyordum ama çok kolaymış. Sadece biraz fazla yoruluyor insan 🙈🙊 ben de kasilirsam ya da kasılarak gibi olursam zihnimden surekli tuvaletini yaptığını düşün, öyle gevset diyorum. Veya bu aslında normal ve ağrısız bir şey. Sen kasilirsan ağrır diyorum. Ama işte bu giriş kisminda zorlanıyorum. Nerden baksan 5 dakikayı buluyor.
İlişkiyi normal yaşayan kadınlarda da bu böyle mi avaba yoksa kolayca giriyor mu çok merak ediyorum

İnanın bu süreçte dua çok önemli. Şifanın Allah'tan olduğunu bilmek rahatlatıyor insanı.
Ben bu süreçte biraz daha olgunlaştığımı hissettim. Eşimle büyük kavgalarimiz oldu. Normalde bir baskasiyla yapsam bu kavgaları asla unutmam, kinlenirim. Ama çok ilginç bir şekilde esime karşı bunları hissetmiyorum. Eşime kaç kez söyledim bu isi yapamayıp da sen sinirlenince, mutsuz olunca ben de mutsuz oluyorum diye.halimden memnun olmadigimi söyledim. En son anladi çok şükür. Çok daha anlayışlı davranmaya başladı. Ve o anlayışlı davranınca biz ciddi bir yol kat ettik. Muhabbetimiz de arttı. Buraya girip de bu dertten muzdarip olanların yazılarını okuyunca dua ediyorum.
Allah yardımcınız olsun. Bu hali sizden ve hanenizden def etsin. Huzurlu bir evlilik versin size,hepimize 🌸

İnanın bu süreçte dua çok önemli. Şifanın Allah'tan olduğunu bilmek rahatlatıyor insanı.
Ben bu süreçte biraz daha olgunlaştığımı hissettim. Eşimle büyük kavgalarimiz oldu. Normalde bir baskasiyla yapsam bu kavgaları asla unutmam, kinlenirim. Ama çok ilginç bir şekilde esime karşı bunları hissetmiyorum. Eşime kaç kez söyledim bu isi yapamayıp da sen sinirlenince, mutsuz olunca ben de mutsuz oluyorum diye.halimden memnun olmadigimi söyledim. En son anladi çok şükür. Çok daha anlayışlı davranmaya başladı. Ve o anlayışlı davranınca biz ciddi bir yol kat ettik. Muhabbetimiz de arttı. Buraya girip de bu dertten muzdarip olanların yazılarını okuyunca dua ediyorum.
Allah yardımcınız olsun. Bu hali sizden ve hanenizden def etsin. Huzurlu bir evlilik versin size,hepimize 🌸
Allah evinde ki huzuru ve eşin ile olan muhabbetini arttırsın. Ben de ilk günlerde çok zorluk yaşadım hatta diğer kadınlar yapabiliyorlar ben neden yapamıyorum diye kendimi yiyordum eşim en başta ne oldugunu anlamıyordu böyle birr hastalık olabilir miydi acaba? Denemelerden sonra gerçekten acı çektiğimi anladı bende kendisine söyledim yapmayı çok istiyorum hatta dinin emrettiği bu ssni razı etmek istiyorum bu ecri kazanmak istiyorum dedim baktıki samimiyim dediğimde araştırdım bak dedim benim gibi olanlar var ben yalnız değilim hatta iyileşenler artı çocuk sahibi olanlar var dedim. Eşim Allaha çok bağlı dinine çok bağlı br insandır o yzden dediki imanından ötürü olsa gerek ben anladım ki imtihanımızdır dedi çünkü biz görücü usulü evlilik yaptık o bana çocuk istediğini sünnet görüşmesinde söylemişti hatta künye ismi var Ebu Muhammed.. Muhammedin babası demek oluyor. Lakin ona rağmen çoğunlukla kız evladı olsun çok istiyor benimde var Ümmü Şura. Yani şuranın annesi :)) o kadar çok istiyorduk ikimizde elbette daha yeni evliyiz Allah ne zaman nasip ederse olacaktır buna da imanım tam hamd olsun ama ddmk istediğim zaten imtihan dünyasındayız bunun bilincindeyim ama beşeriz ya hani keşke sabırsız olmasak diyorum çoğu zaman ama nir bakıyorum sabırsız olmuşum bir an önce olsun istiyorum altında hayır var halbuki Allah Azze ve Celle her şerde bir hayır her hayırda da bir şer vardır diyor siz bilemezsiniz diyor hatta bir ayette de Allah sabredenleri sever diyor sabırsız oldugum zamanlarda artık bunları okuyorum vardır bir hayır diyorum Allaha sığınıyorum. Geçenlerde yine meal okurken Hz. MERYEM e bir beşer değmeden hamile kaldığı yazıyordu. Allahu Ekber dedim Rabbim ne kadar büyük onun gücü herşeye yeter. Allah dilerse hemen şifa mızı da verir evlatda nasip eder veya başka bir imtihanımız varsa dermanını da verir. Ama bilmiyorz ki bizim için hayır var. Bu yaşadıklarımız hatta ayak topuğumuza batan küçük dikene kadar günahlarımıza keffaret oluyor inşaAllah böyle tefekkür ederek inşaAllah ve sabırla ben çabalamak istiyorum. İnanıyorum ki şifa Allahtan.. O yüzden önce çaba sonra dua ve tevekkül sonrasında inşaAllah olacaktır.. :) bugün oturup böyle tefekkür ettim o yüzden buraya da yazmak istedim.. Bnim gibi olan ablalarım kardeşlerim biz Allahın ipine sımsıkı sarılalım ona sığınalım o bize yardım edecek ❤️

Back
X