- Konu Sahibi Tiniminimavihanim
- #265.361
Bana da öyle gelmişti. Gittiğim doktor ısrarla parmak çalışmalısın diyordu ama onu yapamayınca aparatları denedim ilk başta. Sonra öyle devam ettim, doktor da onayladı, bize ne kolay geliyorsa öyle devam edebiliriz. Ayrıca gerekiyorsa doktor yardımı tabii ki almalıyız ama iş doktorda değil bizde bitiyor. Burada doktor yardımı almadan başaranlar da çok var.Ama parmak daha zor aparat sanki daha kolay olacakmış gibi geliyor
Bir de Dilatör ile ilgili bir tecrübemi de paylaşmak ve bir tavsiyede bulunmak istiyorum. Genellikle Rabir marka dilatör kullanılıyor bu sorun için, ben de başta onu almıştım ama aldığım set biraz da çıkıntılı hasarlıydı ve sert plastikti, onlara hiç ısınamadım. Ve hiç ilerleyemedim. Sonra başka bir set almaya karar verdim, 5li silikon dilatör setinden aldım. Aslında gerek yoktu belki, doktor da diğerleri uygun demişti fakat diğer dilatörle hiç ilerleyemezken bu silikon dilatörlerle daha bir cesaret buldum ve günden güne ilerleyebildim. Sonrasında Rabirleri de yapabilmeye başladım.
Yöntemler değişebilir gördüğünüz gibi, sadece ilerleyebilmemiz önemli. Kegel ezgersizleri ve nefesle gevşeme egzersizleri çok önemli deniyor hep. Ben de çok başarılı değilim hemen gevşeyebilme konusunda ama en önemli anahtarlardan biri buymuş. Buna da eğilebilirsiniz belki youtube videolarıyla.