Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Aynı yollardan geçmiş insanlar olarak bizi bizden başkası anlayamaz 😊 Öncelikle sakin olmalısın çünkü denemeye cesaretin varsa çözüm yakın demektir. Hiç yapmadıysan eşli deneme yapmadan biraz kegel nefes egzersizi çalışabilirsin, ordaki kasları kontrol etmemizi sağlar bu egzersiz. Sonrasında sana en uygun gelen hangisiyse parmak ya da dilatör edinip onlarla egzersiz yaparsan vajinaya nasıl yerleşir yönü nasıldır bunları da öğrenmiş olursun. Hemde olduğunu gördükçe daha da rahatlayacaksın kendini hazır hissettiğinde eşli deneme yapabilirsin. Tabi egzersiz sırasında ve eşlide bol kayganlaştırıcı kullanmak önemli. Doktora gitmeden başaran çok kişi var sende yapabilirsin 😊🌸
Çok teşekkür ederim güzel yorumunuz ve beni dinlediğiniz için kegel nefes egzersizi için link bırakabilir misiniz ve parmak egzersizi yapmadan direk eşimle yapabilmem mümkün acaba kendimi o şekle sokmak bana tuhaf geliyor rahat edemiyorum

Çok teşekkür ederim güzel yorumunuz ve beni dinlediğiniz için kegel nefes egzersizi için link bırakabilir misiniz ve parmak egzersizi yapmadan direk eşimle yapabilmem mümkün acaba kendimi o şekle sokmak bana tuhaf geliyor rahat edemiyorum
Link bırakılmıyor sanırım ama bende izlediğim video adını yazabilirim. Verda Kutsal'ın kegel egzersizleri-pelvik taban kasları kuvvetlendirme çalışmaları diye video var ben onunla yapmıştım kegeli. Vajinismus tedavisi parmak ya da dilatör egzersizleri ile yapılıyor sadece parmak tuhaf geliyorsa dilatör edinebilirsiniz. Hiç yapmak istemiyorum diyosanız egzersizleri o zaman kasların kontrolünü iyice kavrayıp egzersiz aşamalarını direk eşinizle deneyebilirsiniz

Merhaba Arkadaşlarım,

Çooooook uzun zaman sonra kullanıcı adımı hatırlayıp giriş yapabildim bugün.
buraya kayıt olma sebebim 10 yıllık başımın belası olan Vajinismustu malesef :(

ekim 2024 'te ben başardım kızlar, gerçekten bu sayfadaki tüm yazıları bir bir okumuş, ağlamış, üzülmüş, kahrolmuş biri olarak yazıyorum.
asla ve asla o kafamızda kurduğumuz gibi birşey değilmiş, keşke 10 yılım çöp olmasaydı , keşke evliliğin en güzel zamanlarını yaşayabilseydim, bu muymuş dedirtti bana düşünün ben asla yenemem diyenlerdendim :(

kızlar ben fizyoterapist ile yendim şükürler olsun, tek başıma bu cesaretimde inancımda kalmamıştı çünkü .

dilerim sizin de güzel haberlerinizi alırım. <3

(bu yazıyı yazmak için tam tamına 10 yıl beklemedim :( şükürler olsun binlerce kez rabbime ki yazmayı hayal bile edemezken bugünde ilk defa mutluluktan yazdırdı. )

Merhaba Arkadaşlarım,

Çooooook uzun zaman sonra kullanıcı adımı hatırlayıp giriş yapabildim bugün.
buraya kayıt olma sebebim 10 yıllık başımın belası olan Vajinismustu malesef :(

ekim 2024 'te ben başardım kızlar, gerçekten bu sayfadaki tüm yazıları bir bir okumuş, ağlamış, üzülmüş, kahrolmuş biri olarak yazıyorum.
asla ve asla o kafamızda kurduğumuz gibi birşey değilmiş, keşke 10 yılım çöp olmasaydı , keşke evliliğin en güzel zamanlarını yaşayabilseydim, bu muymuş dedirtti bana düşünün ben asla yenemem diyenlerdendim :(

kızlar ben fizyoterapist ile yendim şükürler olsun, tek başıma bu cesaretimde inancımda kalmamıştı çünkü .

dilerim sizin de güzel haberlerinizi alırım. <3

(bu yazıyı yazmak için tam tamına 10 yıl beklemedim :( şükürler olsun binlerce kez rabbime ki yazmayı hayal bile edemezken bugünde ilk defa mutluluktan yazdırdı. )
Fizyoterapisti öğrenebilir miyim?

Kızlar ben doğum yapalı bir yıl oldu ama halen vajinama bakamıyorum 🥺 çok dikişim olmuştu o zamanlar dikiş kontrol etmek için bir kez baktım zar zor sonra asla bakamadım aparat çalışmaya da başlayamadım bu yüzden. Asla adım atamıyorum bana bir yardım edin bi casaret baksam başlasam mı yoksa önce doktora mı gitsem.. doktora gitmeye de korkuyorum başka bir şehre taşındık bildiğim doktor da yok😢

Kızlar ben doğum yapalı bir yıl oldu ama halen vajinama bakamıyorum 🥺 çok dikişim olmuştu o zamanlar dikiş kontrol etmek için bir kez baktım zar zor sonra asla bakamadım aparat çalışmaya da başlayamadım bu yüzden. Asla adım atamıyorum bana bir yardım edin bi casaret baksam başlasam mı yoksa önce doktora mı gitsem.. doktora gitmeye de korkuyorum başka bir şehre taşındık bildiğim doktor da yok😢
Doğumunuz vajinal doğum muydu

Bu biraz hassas bir konu alanında uzman bir hekimden yardım al istersen

Kendin yapmaya cesaret bulamiyosan daha fazla vakit kaybetmeden alanında uzman bir doktor araştırıp gitmen iyi olur canım.Dogum sürecin olmuş aslında ilişkiden daha zor olabilecek birşeyi başarmışsın Rabbim evladını sağlıkla büyütmeyi nasip etsin 🙂 bulunduğun sehirde çok küçük bir yer değilse bu konuda uzman bir doktor bulabilirsin

Kendin yapmaya cesaret bulamiyosan daha fazla vakit kaybetmeden alanında uzman bir doktor araştırıp gitmen iyi olur canım.Dogum sürecin olmuş aslında ilişkiden daha zor olabilecek birşeyi başarmışsın Rabbim evladını sağlıkla büyütmeyi nasip etsin 🙂 bulunduğun sehirde çok küçük bir yer değilse bu konuda uzman bir doktor bulabilirsin
Araştırmaya başladım teşekkür ederim🙏🏻🌸
Doğumunuz vajinal doğum muydu
Evet
1 sene çok bir süre şimdiye dikiş kalmaz ki orası çoktan onarılmıştır
Mutlaka öyledir ama işte ilk başlarda dikişli halini gördüğümden sanırım cesaret edemedim

Bir de kızlık zarıyla ilgili başka bir sorum var size. Ben parmak egzersizi de çalıştım vajinama parmağımı soktuğumda önce tırtıklı bir yer geliyo birsz ilerleyince boşluk geliyor. Aparatla da çalışırken 2 parmak kadar sert gidiyor sonra kayıp giriyor içine. Eşli yapamama sebebim acaba o girişteki tırtıklı yer mi diye düşünmeye başladım. Kızlık zarı orasıysa ilişki yaşadıktan sonra o giriş kısmı o şekilde mi kalacak yoksa esneyip açılacak mı. Yani girş genişlerse devamı da gelecek gibi oluyor ama eşlide canım çok acıyor hatta o büyüttüm dediğim aparatla denerken de canım çok acıdı aslında inanılmaz rahat ve gevşemiş şekilde başlamıştım çalışmaya. Benim vajinamda mı var bir sıkıntı acaba yaa 🥺
Merhaba bu tırtıklı yapı zamanla belirsizleşti mi acaba ilk evlendiğim zaman vardı 2 yıl sonra kayboldu sanki doğal bir süreç mi acaba 🙈

Merhaba bu tırtıklı yapı zamanla belirsizleşti mi acaba ilk evlendiğim zaman vardı 2 yıl sonra kayboldu sanki doğal bir süreç mi acaba 🙈
Benim zarım esnek gibiydi zor yırtılmış doktor iyileşme sürecinde öyle olur sonra herkeste silikleşiyor zamanla dedi bazıları bizde hiç olmadı diyor canımın yanma sebebi girişteki o tırtıklı yapıydı sanırım

Merhaba arkadaşlar ben de bu sorunla uğraşıyorum şu anda yenmek istiyorum fakat eşim şehir dışında çalışıyor ay da 1 kere gelebiliyor sorum şu ben tedaviye başlasam eşim olmadan yenebilir miyim ya da nasıl bir yol izlemeliyim çok teşekkür ederim

Back
X