Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

canlarım sigara böreği sarıyorum yanına kısır da yapıcam tabi ki gelin toplanalım yiyelim bir güzel ;) şaka bir yana böyle bir imkan olmasını gerçekten isterdim hepinizi birebir görüp sohbet edebilmek.. gönüller bir olsun demekten başka çaremiz yok maalesef

canım bende bitirdim duamı 100 almıştım. cuma günü ilk denemmei yapmıtım kulak çöpüyle kedi kendime nazar değirdim heralde o gün akşam hasta oldum bağrsaklarımda mikrop varmış kaç gündür hatanelerde dolanıyorum bidahada deneme yapamadım bugünde regl oldum artık nezaman tekrar başlarım bilmiyorum çok morali bozuldu tam gaza gelmiştim devamı gelir kurtulurum demiştim nasip değilmmiş inş haftaya devam ederim başaran arkadşlarıda tebrik ediyorummmmm

Geçmis olsun canim.. Iyilesince kaldigin yerden devam edersin :16:

arkadaşlar ben de rapor vereyim :)
3 gün önce p..s denemesine geçtik sadece ucu girmişti bir türlü olmuyordu hemen buraya koştum tabi:) sağolsun arkadaşlar yardım etti özellikle benbence, zealea, ve ilgilenen arkadaşlara çok teşekkür ediyorum ..
tavsiyelerinize uyuyorum.iki gündür p..s başını alabiliyorum.hatta hiç haberim bile olmuyor.başının hepsi rahatlıkla giriyor.bu benim için büyük bi gelişme.içimde garip bi sevinç var.ama sonrası olmuyor :(
eşim sertleşme sorunu yaşıyor bunu doktorumuz da söylemişti zaten beklediğim bişeydi ama o çok stres yapıyor.tam sertleşmişken ben biraz kasılıyorum nefes egzersizi yaparken ben rahatlayana kadar onun sertliği gidiyor.. dün bu yüzden tartıştık biraz daha doğrusu o söylendi durdu.tam sertleşiyor sen izin vermiyorsun diye :( ben de onu rahatlatmaya çalıştım çünkü çok stresli hemen olsun istiyor.ben de istiyorum ama zamanla olacak, şu geldiğimiz aşama benim için hayaldi az kaldı sabredelim bugün olmazsa yarın eninde sonunda olacak inanıyorum dedim.konuştuk biraz sonra özür diledi :) bıraktık zaten denemeyi...
bugün devam edeceğiz.denemeden önce egzersiz yapıyorum.ultrason jeli aldık bolca sürüyorum. rahat olmaya çalışıyorum ama istemeden kasılıyorum tabi :) pozisyon değiştirirken rahatlamaya çalışırken vakit geçiyor..:(
bu son aşamayla ilgili tavsiyeleriniz var mı?çok az kaldı hissediyorum ama kasılmalarım bi türlü geçmiyor.bu arada 2 gündür atarax da içiyorum belki rahatlatır diye.

4444 dua, salatı tefriciye yani. Canım şuan sayıyı tamamladık, sen serbest bol bol dua et kendine de listedekilere de, 2 parmak 1 boğum p...s başı kadardıri gerisini sen hesap et, ve p...s o kadar kolay ki, çok daha esnek, daha ne yapıcaksın, 4 parmak mı deniceksin, kolunu mu sokacaksın :1: , parmaklara veda et artık :9:. bu arada nazar değmesin :nazar::nazar::nazar:, boncuklarını da kondurayım.
Not: ben 2 parmak 2 boğumdan sonra yendim :15:.

cesaretim yok biliyosun bi cesareti toplasam yapacm biliyorum...eşimde kızıyo cesur olsan bitecek kurtulacaksın cesur ol diye inş şafak yakın olsun ve bitsin...benim sorunum korkaklığım bu noktada..bakalım hayırlısı bu kadar geldim başardım bundan sonrasıda olur herhalde..dua ediyorum herkes için...

canım ben de iki parmak bir boğumdan sonra geçtim p..s denemelerine,inan parmaktan çok çok kolay.şimdi başı giriyor hiç anlamıyorum bile.ama devamı gelmiyor işte:( inş o da olacak.cesaretini topla ve geç p..s denemelerine bence artık parmakta oyalanma..

çileklim cnm ne duası okuyorsunuz bende okurum...bu arada yenen arkadaşı kutluyorum..ben ne zaman yenecm tatlım ne dersin...dün üç parmak yaptım oluyor..bide aparat dedim bana ait olmayan birşeyle deneyeyim onuda yaptım...akşam denedim yarısını aldım eşim öle dedi valla ben bişey anlamadın kırkkere sordum aldım mı diye yarısını eminmisin oda kızdı niye inan mıyosun diye...sonra tekrr denedim alamadım dün 3 saat alıştırma yaptım yorulmuştum ona yoruyorm bakalım tekrar yapabilir miyim..

sunisup tebriklerrr cok sevindim :24:

ya ben bugün yine 3 parmakla egzersiz yaptim, kolay oldu. siz bundan sonra p..s denemesi yapabilirsin demistiniz, ama p..s 3 parmaktan cok daha büyük degil mi :44: olmicak yine moralim bozulacak diye korkuyorum, allahtan dün esim yorgundu uyudu kaldi :)

Zerbas canim yarisini almissin.. Zaten önemli olan girisiydi.. Biraz daha ugrasin hepsinide alcaksn ins..

Miha eger için rahat etmicekse 3 parmakla, kendine p..s enliginde bi aparat hazirlayabilirsin birde öyle çalisabilirsin.. Istersen 8 cm - 9 cm - 10 cm lik aparat hazirla kendine (mezurayla etrafini ölçüp anlayabilirsin kaç cm)

Yani bir p...si yapsanız bir daha egzersiz yapamazsınız, çok zor gelir kızlar kararlı oluni burda çok önemli bir nokta var, eşinize bugün bu iş bitecek demeyin, stres olmasın, ona hiç haber vermeden yanaşın. Sonra sert... problemi yaşamayın. Bizim psikolojimiz bozuktu vaji olduk, onllarında psikolojisini bozmaya hakkımız yok :45:. Kendi içiizde kararlı olup, devam edin p...s denemesine :32:.

KATILIYORUM Kizlar.. Bana suan egzersiz yap deseler yapamammmmmmm
:83::83:
P..s çok daha kolay inanin..

3 gün önce p..s denemesine geçtik sadece ucu girmişti bir türlü olmuyordu hemen buraya koştum tabi:) sağolsun arkadaşlar yardım etti özellikle benbence, zealea, ve ilgilenen arkadaşlara çok teşekkür ediyorum ..
tavsiyelerinize uyuyorum.iki gündür p..s başını alabiliyorum.hatta hiç haberim bile olmuyor.başının hepsi rahatlıkla giriyor.bu benim için büyük bi gelişme.içimde garip bi sevinç var.ama sonrası olmuyor :(
eşim sertleşme sorunu yaşıyor bunu doktorumuz da söylemişti zaten beklediğim bişeydi ama o çok stres yapıyor.tam sertleşmişken ben biraz kasılıyorum nefes egzersizi yaparken ben rahatlayana kadar onun sertliği gidiyor.. dün bu yüzden tartıştık biraz daha doğrusu o söylendi durdu.tam sertleşiyor sen izin vermiyorsun diye :( ben de onu rahatlatmaya çalıştım çünkü çok stresli hemen olsun istiyor.ben de istiyorum ama zamanla olacak, şu geldiğimiz aşama benim için hayaldi az kaldı sabredelim bugün olmazsa yarın eninde sonunda olacak inanıyorum dedim.konuştuk biraz sonra özür diledi :) bıraktık zaten denemeyi...
bugün devam edeceğiz.denemeden önce egzersiz yapıyorum.ultrason jeli aldık bolca sürüyorum. rahat olmaya çalışıyorum ama istemeden kasılıyorum tabi :) pozisyon değiştirirken rahatlamaya çalışırken vakit geçiyor..:(
bu son aşamayla ilgili tavsiyeleriniz var mı?çok az kaldı hissediyorum ama kasılmalarım bi türlü geçmiyor.bu arada 2 gündür atarax da içiyorum belki rahatlatır diye.

canım kendini biraz daha motive edebilsen yani bir iki saniye içinde kendini toparlayıp eşinin daha fazla devam etmesine izin vermelisin. tabi bu süreçte birazcık acıya katlanabilme sorunu ortaya çıkıyor. ilk denemelerimde nefes alıp verme sürecini biraz uzun tuttuğum için eşimin de sertliği kalmıyordu. yani bunun için biraz fedakarlık yapman gerekiyor. belli bi zamandan sonra acıya dayanabiliyosun inan bana.. eşini de düşünmen gerekiyo bu noktada.

canım kendini biraz daha motive edebilsen yani bir iki saniye içinde kendini toparlayıp eşinin daha fazla devam etmesine izin vermelisin. tabi bu süreçte birazcık acıya katlanabilme sorunu ortaya çıkıyor. ilk denemelerimde nefes alıp verme sürecini biraz uzun tuttuğum için eşimin de sertliği kalmıyordu. yani bunun için biraz fedakarlık yapman gerekiyor. belli bi zamandan sonra acıya dayanabiliyosun inan bana.. eşini de düşünmen gerekiyo bu noktada.

canım onu da anlayabiliyorum zaten haklı bu konuda..
aslında o sırada acı da yok.. ama istemeden kendimi kasıyorum.bugün biraz daha rahat olacam inş dayanmaya çalışacağım..ama geceden beri bende yanma sızlama ağrı var biraz inş geçer akşama kadar tahriş oldu heralde

esının sıtem yapmasına uzulme. ınan o senden daha zor durumda. hem ısteklerını yasayamamnın sıkıntısı hem bır taraftan senı uzmemek canını acıtmamak ıcın stres olması hem sabırsızlık hem hersey mukemmelken ( kendı acısından ), bunların hepsıne odaklandıgı ıcın sertlesme sorununu bır anda yasayıp sana kızıyor gıbı oluyor ıste bır an. hepsı onu cok gerıyor ıste halıyle. bırbırınızı anlamak daha cok anlayıs gostermek en buyuk ılacınız bu surecte.

Evet vajina grişinde 2 delik vardı onu aldılar septalı hymen deniyormuş.doktor 1 hafta iyileşme süreci verdi 1 hafta dolunca temas edebilrsnz dedi tam iyileşsin diye 9 gün bekledim hergün egzersiz yapmaya çalıştım denemeden önce ama oraya p.. değince ürküyorum çekiyorum kendimi.acele ediyorum belki ama haftaya reglm başlayacak bir an önce bitsin istiyorum kalem oldu evet ama daha kalını olmayacak gibime geliyor hele 3 parmak filan duyunca bi fenalasıyorum..şimdilik sadece 2 parmak mı çalışsam ne önerirsin?

slm kızlar bikaçınız biliyordunz 2 hafta önce operasyon oldum ve ilk deneme başarısız oldu ağrıyor iyileşmemiştir dedim önemsemedim ama 2 - 3 hepsi hüsran :( dün bütün gün egzersiz yaptım serce parmak bütün 3 kulak çöpü hepsi oldu ama iş p.. denemesine gelince yine olmadı :( demin yine bi göz kalemini streçledim kapağına kadar oldu sonra kalınlaştırmaya çalıştım allık fırçasını deneyeyim dedim zorladım zorladım ama olmuyor alamıyorm nasıl bi adım izlemeliyim anlatır mısınz :43:

Canim sen yenmemistin demi.. Selanin söylediklerini uygula tatlim.. Yavas yavas kalinlastirarak ilerle.. Allik firçasinda zorlanmissin, p..ste hayli zorlanirsin cnm.. Istersen parmakla ilerle.. 1 parmak basla isaret rahat alana kadar devam et.. Git gel yap.. Tabi doktoruna sor istersen bi sakincasi olurmu egzersize baslamanin..

esının sıtem yapmasına uzulme. ınan o senden daha zor durumda. hem ısteklerını yasayamamnın sıkıntısı hem bır taraftan senı uzmemek canını acıtmamak ıcın stres olması hem sabırsızlık hem hersey mukemmelken ( kendı acısından ), bunların hepsıne odaklandıgı ıcın sertlesme sorununu bır anda yasayıp sana kızıyor gıbı oluyor ıste bır an. hepsı onu cok gerıyor ıste halıyle. bırbırınızı anlamak daha cok anlayıs gostermek en buyuk ılacınız bu surecte.

haklısın canım..:(:( ister istemez ben de üzülüyorum hepsi benim yüzümden diye...:(
bu günler de geçecek inş..

tahterevalli gibi iste. bir sen yukari cikiyorsun, sen yukardayken mickey asagida. mickey yukardayken sen asagida...
cok normal.

acaba diyorum 2 parmak 1 bogumdan biraz daha ilerlesen ve o minik kaymayi hissetsen, daha mi kolay olur...
böyle böyle olacak. tebrikler basi almak da büyük bir basari :16:

Canim sen yenmemistin demi.. Selanin söylediklerini uygula tatlim.. Yavas yavas kalinlastirarak ilerle.. Allik firçasinda zorlanmissin, p..ste hayli zorlanirsin cnm.. Istersen parmakla ilerle.. 1 parmak basla isaret rahat alana kadar devam et.. Git gel yap.. Tabi doktoruna sor istersen bi sakincasi olurmu egzersize baslamanin..

konustum canım doktorla o cok ağır bi vaji problemi görmedim demişti ilk muayenemde 1 hafta sonra iyileşir birlkte olablrsnz dedi.hatta operasyondan sonrada hemşire eliyle içeriyi kontrol etti rahatlamıştım ama iyileştikten sonra her denememiz hüsran oldu iş oraya gelince korkuyorum çekiyorum kendimi o yuzden egzersize başladım . parmakla yapamıyorum içim kötü oluyor ama göz kalemi filan rahat oluyor önce kalemle çalışacağım git gide kalınlaştıracağım aparatı

Merhaba kızlar.9 cm çalışıyorum.Yarısına kadar olduuuu :) Yenen arkadaşları tebrik ediyorum.Ben hafta sonu tatile gidiyorum.Eşim çok istedi.Yoksa ben yenmeden çıkmayı düşünmüyordum.Bakalım inşallah hafta sonuna kadar ilerlerim.Olmazsa tatilde akşamları egzersize devam edeceğim.
Yenmeye 1cm kalmis :32: Iyi tattiler diliyorum.. eger yapabilirsen aksamlari egzersiz yap 10cm dene.. ve tatilde esine sürpriz yap.. dahada güzellesin tatiliniz :16:

kızlar merhaba ben 2 aylık evliyim
bende sizlerdendim vaji yani
hiçbir şekilde yapamıyordum çok üzülüyordum,pemak egzersizi falanda yapmadım..
zaten evlendikten 1 ay sonra bozuldu kızlıgım ondan sonrada yapamadım
hep korktum taakii geçen haftaya kadar şimdi hiç korkmuyorum,içime alabiliyorum, benden yana sorun yok gibi ama yinede tam girmiyor bende anlamadım yani rahat bırakıyorum kendimi
dün akşam bi deneme yaptık sanırım çok kasmışım kendimi ama hiç farkında değildim
bu sabah kalktım ki bacaklarım acayip ağrıyor mahvoldum bugün:14:

Canim tebrik ederim :) Nekadar rahat olursan, az kasarsan okadar kolay olur.. çok kasiyosun belliki.. kayganlastiriciyla isin çok daha kolaylasir, öyle denedinmi hiç bilmiyorum ama.. Zamanla alisacaksin ins cnm, düzenli denemeler yapin arayi fazla uzatmadan..

canım onu da anlayabiliyorum zaten haklı bu konuda..
aslında o sırada acı da yok.. ama istemeden kendimi kasıyorum.bugün biraz daha rahat olacam inş dayanmaya çalışacağım..ama geceden beri bende yanma sızlama ağrı var biraz inş geçer akşama kadar tahriş oldu heralde

canım acıyacak diye düşünüp kendini germene hiç gerek yok. bu düşüncemi kafamdan tamamen silip bunu başardığım gün kendi kendime bunun için mi 1 senemi ziyan etmişim diye söylenip durdum kendime. ağrın uzun sürmez akşama ya da yarına geçecektir. belli bir noktaya gelince eşinin tamamen girdiğini bile anlayamıyorsun. eşim oldu dediğinde hadi atma hiç acı yok olması mümkün değil demiştim:) sonra kendim görünce inanmıştım. eşim o sırada halime gülüyordu tabi. aslında hem halime gülüyordu hem de mutluluğundan canım benim ya sabrı için ona ne yapsam azdır.. BİZE BU SÜREÇ İÇİNDE SABIRLA DAVRANAN EŞLERİMİZİN KIYMETİNİ BİLMEK yapabileceğimiz en güzel şeydir diye düşünüyorum.. onlar bizim en kıymetlimiz..

haklısın canım..:(:( ister istemez ben de üzülüyorum hepsi benim yüzümden diye...:(
bu günler de geçecek inş..

kendını suclamak senı daha cok strese sokacak becerıksızmıyım ben dıyeceksın kadınlık duygularından suphe duyacaksın. farklı bır konu ama bebegımız olmuyor ve benden kaynaklı dıye ben kendımı sucluyorum mesela. ama aslında bu bır yanlıs. kendını sevmek ve ınanmak her an her konuda. ınsanı motıve edecek bırıncı sey bu. bır de esıne olan sevgıne tutun. ınanc. olacagına ınanmak. bak azıcık aramız bozuk olsa, yorgun olsam, vs ben de bıle zorluk oluyor gırıste. kendını eksık ya da sorunlu hıssetme artık. bunu bır hastalık bır sınav surecı olarak dusun ve zaten cok guzel ılerleme kaydetmıssın. on sevısmeyı cok uzun tutarak, romantık anlar yasayarak dene. jel muhakkak dene. ve bıraz dayanıklılık. yarın bırgun anne de olacaksın acıya alısmak lazım. zaten 1 dk bıle surmeyecek o hıs. sonra rahatlama ve alısma olacak. bu muydu dıyeceksın.

Back
X