• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

mrb arkadaşlar kuzenimde bu sorunu 2 yıldır yaşıyor. 2 hafta önce kayınvalidesi öğrendi ve o melek kaynana gitti :(( kuzenime demediği söz kalmamış kız çok daha kötü oldu. zaten bu dertten psikolojisi bozlmuştu iyice depresyona girdi. sizler kayınvalidenize nasıl söylediniz onlar ne tepki verdi.herkesmi aynı tepkiyi verirdi yoksa bizimkisi mi abarttı

ve bir vaka daha:)
iyi geceler arkadaşlar...eşimle ilk evlendiğimiz gün ilişkiye girdik daha doğrusu o da hiç beklemediğim bi anda oldu çok aşırı olmasa da bi acı hissettim fakat o günden sonra bir daha yapamadım.bacaklarımı dahi açamaz oldum sanki olursa o an bayılcakmış çok acı hissetcekmişim gibi geliyo tam 5 ay geçti üzerinden hala tık yok kimseye anlatamıyorum doktora da gidemedim.parmak egzerszilerini int okuya okuyo yapmaya çalıştım.kendi parmağımla yapamıyorum ama eşimin bi parmağının tamamını alabiliyorum.daha vagınusmus muyum onu bile tam bilmiyorum ne olcak benim bu halim:( çokk sıkıldım çokk..

mrb arkadaşlar kuzenimde bu sorunu 2 yıldır yaşıyor. 2 hafta önce kayınvalidesi öğrendi ve o melek kaynana gitti :(( kuzenime demediği söz kalmamış kız çok daha kötü oldu. zaten bu dertten psikolojisi bozlmuştu iyice depresyona girdi. sizler kayınvalidenize nasıl söylediniz onlar ne tepki verdi.herkesmi aynı tepkiyi verirdi yoksa bizimkisi mi abarttı

ahh keşke öğrenmeseydi.bunu bir kusur gibi görüyorlar. benim ki de öğrenmişti, ama ben bana laf söyletmemiştim açıkçası. tabi laf batırmalar,arkamdan konuşmalar,tavırlar olmadı değil. çok çok üzülmüştüm. hala çok iyi değilizdir. o yüzden hala çok yskın hissetmem kendimi onlara.ne kadar kızımızsın sen deseler de o zaman el olduklarını anlıyosun.

benim kendi ailem ve çevrem biliyodu, ama eşimin ailesi ve çevresiyle paylaşmadım:45:

herşeyin bir vakti var buna inan. hiçbir şey vaktinden önce olmuyor. bebişler de öyle. hayırlısıyla zamanı gelince o da olacak. yapman gerekn öncelikle bu sıkıntı yenmen. onun içinde egzesizleri sürdürmen. 1 hafta veriyorum sana. rahatla,dua et yada başka sana ne iyi geliyosa onu yap.bak nasıl ilerliyosun o zaman egzersizlerde sonra da buraya gelip" kızlar bumuymuş gerçekten" diyosun :))

İnşallah ben de bumuymuş gerçekten derim ama birkaç ay daha sürecek sanırım, yarım cm kalınlaştırarak yapıyorum ama hergün kalınlaştırmıyorum haftada 1 yarım cm falan kalınlaşıyor kaplumbağa hızıyla ilerliyorum ben bu korkaklıkla ne yapıcam bilmiyorum canım çok tatlı eşim de bugüne kadar hiç destek olmadı O destekleseydi belki de yenerdik şimdiye kadar.

iyi geceler arkadaşlar...eşimle ilk evlendiğimiz gün ilişkiye girdik daha doğrusu o da hiç beklemediğim bi anda oldu çok aşırı olmasa da bi acı hissettim fakat o günden sonra bir daha yapamadım.bacaklarımı dahi açamaz oldum sanki olursa o an bayılcakmış çok acı hissetcekmişim gibi geliyo tam 5 ay geçti üzerinden hala tık yok kimseye anlatamıyorum doktora da gidemedim.aaparmak egzerszilerini int okuya okuyo yapmaya çalıştım.kendi parmağımla yapamıyorum ama eşimin bi parmağının tamamını alabiliyorum.daha vagınusmus muyum onu bile tam bilmiyorum ne olcak benim bu halim:( çokk sıkıldım çokk..

aslında bir kere bile olsa ilişkiye girebilmişsiniz ama devamındaki tarif vajinismus gibi:44: eş parmağı alabiliyorsanız aparat da alabilirsiz, bence denemelisiniz:34:

iyi geceler arkadaşlar...eşimle ilk evlendiğimiz gün ilişkiye girdik daha doğrusu o da hiç beklemediğim bi anda oldu çok aşırı olmasa da bi acı hissettim fakat o günden sonra bir daha yapamadım.bacaklarımı dahi açamaz oldum sanki olursa o an bayılcakmış çok acı hissetcekmişim gibi geliyo tam 5 ay geçti üzerinden hala tık yok kimseye anlatamıyorum doktora da gidemedim.parmak egzerszilerini int okuya okuyo yapmaya çalıştım.kendi parmağımla yapamıyorum ama eşimin bi parmağının tamamını alabiliyorum.daha vagınusmus muyum onu bile tam bilmiyorum ne olcak benim bu halim:( çokk sıkıldım çokk..

doktor bir defa yapanlar devamını muhakkak getirir demişti. bizde sorun ilkini yapabilmekti. sen aslında sonuca ulaşmışsın ama çözüm yolunu değiştirmek gerekli sanırım. canım eş parmağını denemekte hiç kolay değil eşine güven de bir sıkıntı yok sanırım. bence eşin pe... yavaş yavaş yaklaştırarak duyarsızlaştırabilirsiniz. bacaklarını açabilmen için onun isteğin olmadan hiçbir şey yapmayacağını görmen lazım. denemeyin sadece bacakların pe... alışsın ve açabilesin diye.

İnşallah ben de bumuymuş gerçekten derim ama birkaç ay daha sürecek sanırım, yarım cm kalınlaştırarak yapıyorum ama hergün kalınlaştırmıyorum haftada 1 yarım cm falan kalınlaşıyor kaplumbağa hızıyla ilerliyorum ben bu korkaklıkla nyapıcbilmiyorcanım çok tatlı eşim de bugüne kadar hiç destek olmMnladı O destekleseydi belki deqqize. yenerdik şimdoiye okadar.

olsun ilerleme ilerlemedir:34 size tavsiyem 'canım yandı devam edemeyeceğim, bugünlük bu kadar yeter' diye düşünmeyin. Aparati çıkarıp tekrar yerleştirin bu sefer yönünü değiştirip deneyin', inanin faydası olacaktır:34:

doktor bir defa yapanlar devamını muhakkak getirir demişti. bizde sorun ilkini yapabilmekti. sen aslında sonuca ulaşmışsın ama çözüm yolunu değiştirmek gerekli sanırım. canım eş parmağını denemekte hiç kolay değil eşine güven de bir sıkıntı yok sanırım. bence eşin pe... yavaş yavaş yaklaştırarak duyarsızlaştırabilirsiniz. bacaklarını açabilmen için onun isteğin olmadan hiçbir şey yapmayacağını görmen lazım. denemeyin sadece bacakların pe... alışsın ve açabilesin diye.

galiba tam da dediğn gibi. diyorum ya ilki hiç beklemediğim yapmıcam şuanda dediği bi anda oldu.o korkuttu belki de beni.şuan bacaklarımı açınca bacaklarım uyuşuyo resmen hemen dizlerim ağrıyo çok kasmaktan galiba kendimi.

İnşallah ben de bumuymuş gerçekten derim ama birkaç ay daha sürecek sanırım, yarım cm kalınlaştırarak yapıyorum ama hergün kalınlaştırmıyorum haftada 1 yarım cm falan kalınlaşıyor kaplumbağa hızıyla ilerliyorum ben bu korkaklıkla ne yapıcam bilmiyorum canım çok tatlı eşim de bugüne kadar hiç destek olmadı O destekleseydi belki de yenerdik şimdiye kadar.

benim ki de başlarda öyleydi. zamanla bunun bir rahatsızlık olduğunu kasıtlı yapmadığımı anladı. netten okudum bu rahatsızlığı nedenlerini,belirtilerini başlarda dinlemedi bile. erkekler öyle,bir şeyi dinlemeleri anlamaları için 5-10 kere tekrar lazım.inan psikoloğa gittim parmak egzersizi diyince daha da gitmedim. eşim denemek istediğinde hep bağırdım.bacak açamamalar,titremeler. kasmalar,çığlıklar,ağlamalar,küsmeler,itmeler... olay sadece egzersize başlamakta ve pes etmemekte. ben sana inanıyorum canım. 1 hafta kalınlaştırmak için çok uzun bir süre. bunu azalt öncelikle. 2 günde bir yarım cm yeter bence sana.ama yapmadan kalma başından. 3 saat uğraştığı bilirim ben:50::50::50::50:

kızlar eşimle denedik olmadı:((moralim bozuldu.o da sinirlendi.ben de aparatlarımı aldım tv yi açtım egzersiz yapıyorum.mum oluo o olmuo yaaa.

mumu eşinle denediğin pozisyondaki gibi alsana. bu bizde de sıkıntıydı. altta isen yatarak bacaklarını açarak al,üstteysen ona göre dene. ozaman sende pe... ayarlayabileceksin mumu ayarlayabildiğin gibi... hadi kolay gele.

Back
X