Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

her nakadar evlenmiş olsamda vicdanım bu konuda rahatsız evet yakınlasttık yakınlasma cinsel yönden olmasada öpüşmek ve okşanmak oldu alt taraf dısında tabi. ama ister istemez istiyosun ateşle barut misali ama bak evlendim okadar sevdiğim istediğim kocamla karı koca olamıyoruz cok istesemdee :(

canım ne kadarlık evlisin

tsk ederim kizlar cevaplariniz icin.
peki esinizle evlenmeden aranizda biraz ileri giden konusmalar veya yaklasmalar oluyor muydu?

yani buna ragmen evlendikten sonra vajinismus olan var mi?

ohh yazdim sonunda acik acik utandim ya :$

arkadaşım ben nişanlıyken eşimle ilişki hariç herşeyi yaşadık... ama gel görbir buçuk senedir bu hastalığı çekiyorum...çocukluktan gelen bi travmatik olay sonucuymuş doktorum öle dedii..bilseydim evlenmeden çözümüne bakardım ama hiç tahmin edemedik eşimde şaşırıyo bu halime.. sana tavsiyem evet nişanlınla herşeyi yaşa abartılı sözlere ilk gece hikayelerine inanma.. doktorum bana ilk gece neden ağrılı ilişki olur neden kanama olur hepsini anlattı... eğer korkuların varsa ve kendine güvenemiyorsan bence bi terapistle birebir görüş düğün öncesi faydası olur.... ve gözüznde büyütme.. bakma sen burdaki yazılara herkezin başına gelecek diye bişi yok..

selam kizlar,

konu 13.000 üzeri sayfaya ciktigi icin dikkatimi cekti ve bende korkmaya basladim kendi adima.

bekarim ama birlikte oldugum bir insan var ve kendisinle ilerde insallah evlendigimizde böyle sorunla karsilasirmiyim sorusu takildi aklima bu basliktaki yogunlugu görünce.

sormak istedigim vajinismus olan arkadaslarim siz evlenmeden esinize cinsel yakinlik duymuyormuydunuz sevdiginiz icin?
yada isteginiz varmiydi ama ilk iliskiye girdiginiz andami farkettiniz?

yada bastan beri evlenmeden ben nasil iliskiye girecegim korkusumu yasiyordunuz?

bunlari soruyorum cünkü suan benim cinsellige karsi korkum yok ama birgün gercekten iliskiye girecegim zaman ayni sorunla karsilasma ihtimalim var mi dir?

biraz karisik sordum umarim anlatabilmisimdir ne demek istedigimi :)

canım seni korkutmak istemem ama ben eşimle aynı evde yaşadım iki yıl ama sadece yüzeysel olarak sevişiyorduk.tabi herkesin ayrı odası vardı:)ve arkadaşlarımla konuşurken onlar tedirginliklerini anlatırken sadece gülüyordum.çünkü eşimi hem çok seviyor hem de çok istiyordum.:)o iki sene nasıl geçti gel bize sor ama ilk gece olmadı işte..ben seni yanlış yönlendirmek yada korkutmak istemem ama bence burayı hıc okuma.kendi kendini olmazsa diye şartlama.inşallah boyle sorunların da olmaz.

bu bir erteleme hastalıgı ben tam 10 yıl mücadele verdim.Gerçekten acı yok beynimiz oyun oynuyor.Egzersizin çok faydası oluyor oraya dokunmak bile bizim bilinçaltımızı etkiliyor.İlk sayfaları okuyun mutlaka egzersizlere başlayın.Şu an yenen birçok arkadaşımız hamile..........Daha sonra bebek baskısı başlıyor ve insan daha çok stres yapıyor.

arkadaşlarbu arada ben parmak egzersizine başlıycam ama cesaretim bile yok lütfen iki kelimede olsa bişi söyleyin bana.. burda hastalara verdiğiniz desteği gördüm de sırf o yüzden üye oldum vallaaa....::(

arkadaşlarbu arada ben parmak egzersizine başlıycam ama cesaretim bile yok lütfen iki kelimede olsa bişi söyleyin bana.. burda hastalara verdiğiniz desteği gördüm de sırf o yüzden üye oldum vallaaa....::(

canım cesaretin yoksa önce kulak çöpüne başla.ben tek kulak çöpünü yaptığımı gördükten sonra parmağa geçmiştim.sonra iki parmak ve ilişki emin ol çok kolay.bence hemen kalk ve dene.kulak çöpü okadar kolay ki..zaten onun olduğunu görünce hepsini yapmaya cesaretin geliyor.hadi kalk.kolay gesin sana:)

canım hoşgeldin aramıza bende hala yenemdim vajiyi son aşamalardayım , uzmanlarımız şuan yoklar ama ben elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışim. Bende senin gibiydim bir türlü başlayamadım parmak egzersizine okudum okudum geçtim burdakiler, herhalde bir ay falanda geçti. bana bununda bir erteleme hastalığı olduğunu inandırdılar ve gaza geldim o an için denedim nerdeyse 2 boğum aldım ve şok oldum inanırmısın ağlıcaktım sevinçten, hemen peşinden kulak çubuğu egzersizine bile geçtim onu da başardım .İnanamamıştım ya meğer ne kadar kolaymış keşke ertelemesydim dedim. Sende erteleme sakın bak çok kolay çekindiğin kadar yok, müziğini aç rahatla jelinide al, önce ayna ile incele kendini biraz işe yarıyor bu baya, sonra jeli sür parmağına derin derin nefes al ve yavaş yavaş ittirmeye başla kendiliğinden girdiğini gördüğün zaman inanamıcaksın sende :34::34::34:

Sende yapabilirsin bunu yeterki iste :1::1::1:

tsk ederim kizlar cevaplariniz icin.
peki esinizle evlenmeden aranizda biraz ileri giden konusmalar veya yaklasmalar oluyor muydu?

yani buna ragmen evlendikten sonra vajinismus olan var mi?

ohh yazdim sonunda acik acik utandim ya :$

canım sende hoşgeldin aramıza, ben evlenmeden önce eşimle bişiler yaşadım ön sevişme gibi düşün, bir tek ilişkiyi denememiştik evlendikten sonraya bırakmıştık , ben hiç ummazdım vaji olabileceğimi çok istekliydim, eşimi çok seviyordum sadece ilk gece için biraz korkum vardı o da sağolsun yetti işte

arkadaşlar bu sorununuzu ailenizden kimseye söyledinizmi tepkileri noldu.. ben anneme söyledğimde beni çok sıkıştrmıştı kızdı bağırdı bende en sonunda yaptık deyip kurtulmuştum..

ben anneme söylemiştim çok üzüldü umarım düşündüğüm gibi vaji değilsindir de aşarsın kızım demişti ama olmadı.
Bu arada canım nasılsın ??? ne durumda egzersizler bakalım ?

Son düzenleme:
cevaplariniz icin tsk ederim arkadaslar.

istekli arkadaslar, ön sevisme yasayan ve hatta 2 yil ayni evde yasayanlarda bile oluyorsademek ki bu konuda herkeste sorun cikabilir, kimse kendinden emin olamaz.

bu durumda herseye hazirlikli iliskiye girmek gerekiyor.
ama belkide cok istediginiz icin o anda hemen olsun diyip hazir olmadan iliskiye baslandigi icin oluyordur.
belkide ilk iliskide ön sevismeyi cook uzatirsak böyle bir sorun olmayabilir.

kizlar insallah hepiniz sifa bulursunuz.

cevaplariniz icin tsk ederim arkadaslar.

istekli arkadaslar, ön sevisme yasayan ve hatta 2 yil ayni evde yasayanlarda bile oluyorsademek ki bu konuda herkeste sorun cikabilir, kimse kendinden emin olamaz.

bu durumda herseye hazirlikli iliskiye girmek gerekiyor.
ama belkide cok istediginiz icin o anda hemen olsun diyip hazir olmadan iliskiye baslandigi icin oluyordur.
belkide ilk iliskide ön sevismeyi cook uzatirsak böyle bir sorun olmayabilir.

kizlar insallah hepiniz sifa bulursunuz.

canım zaman belirleme kafanda sakın şu gün olacak diye, egzersizlere başla öncelikle gerçekten çok işe yarıyorlar,

canım zaman belirleme kafanda sakın şu gün olacak diye, egzersizlere başla öncelikle gerçekten çok işe yarıyorlar,

suan böyle bir sorunum var mi bilmiyoyrum evli dglim. ama evlendigimde böyle birseyle karsilasacak olursam cözümü var ve cok yaygin bir hastalik oldugunu biliyorum. bunu bilmekte iyi, en azindan bilmeyen biri gibi panik olmaz.

suan böyle bir sorunum var mi bilmiyoyrum evli dglim. ama evlendigimde böyle birseyle karsilasacak olursam cözümü var ve cok yaygin bir hastalik oldugunu biliyorum. bunu bilmekte iyi, en azindan bilmeyen biri gibi panik olmaz.

canım o zaman sana şimdiden tavsiyem Cem Keçe nin Vajinismusun Üstesinden Gelmek isimli kitabını al ve oku . herkesin okuması ve doğru bilgilendirilmesi için gerekli şeyler yazıyor, başlangıç için iyi olabilir

canım o zaman sana şimdiden tavsiyem Cem Keçe nin Vajinismusun Üstesinden Gelmek isimli kitabını al ve oku . herkesin okuması ve doğru bilgilendirilmesi için gerekli şeyler yazıyor, başlangıç için iyi olabilir

tesekkür ederim arkadasim. suan böyle bir kitap alirsam annemin bana yan bakislarini tahmin edebiliyorum :D ama tavsiyen aklimda olacak, birgün gerekecek olursa evlendikten sonra alirim :)

Topiğe tesadüf rastladım. Bende aynı dertten muzdariptim. Severek evlendik ama ilk gece olmadı. İki üç derken aylar geçti olmuyor. Deli gibi sevdiğim adamı istiyorum ama yok. Eşim en son dediki biraz ara verelim seni kısa bir seyahate götüreyim. 3 günlük bir seyahat yaptık ve evimize döndük. Eşim bu arada araştırma yapmış ve Jel almış deneyelimmi dedi. Korkarak başladım ama nasıl oldu anlamadım o gece oldu. 4 ayın sonunda eşimin tam anlamıyla kadını olmuştum. Hıçkıra hıçkıra ağlıyordum. Gözyaşlarımı öpe öpe oda benimle ağlıyordu. O geceyi asla unutamam. Şimdi 3,5 yıllık evliyiz ve 4,5 aylık hamileyim. En kısa zamanda bu dertten kurtulmanız dileğiyle...

Topiğe tesadüf rastladım. Bende aynı dertten muzdariptim. Severek evlendik ama ilk gece olmadı. İki üç derken aylar geçti olmuyor. Deli gibi sevdiğim adamı istiyorum ama yok. Eşim en son dediki biraz ara verelim seni kısa bir seyahate götüreyim. 3 günlük bir seyahat yaptık ve evimize döndük. Eşim bu arada araştırma yapmış ve Jel almış deneyelimmi dedi. Korkarak başladım ama nasıl oldu anlamadım o gece oldu. 4 ayın sonunda eşimin tam anlamıyla kadını olmuştum. Hıçkıra hıçkıra ağlıyordum. Gözyaşlarımı öpe öpe oda benimle ağlıyordu. O geceyi asla unutamam. Şimdi 3,5 yıllık evliyiz ve 4,5 aylık hamileyim. En kısa zamanda bu dertten kurtulmanız dileğiyle...

ne güzel sorunu çözmüşsün umarım bizlerde çözeriz.

Back
X