Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

amin cümlemize inş.. çk sağolun artık çocuk için başınızı ağrıtacam gerçi o kadar kolay değil bnden kurtulmak:) bugün tekrar denedik ve bn yatıyorken pozisyon aldık bu pozisyonda da oldu çk şükür ve eşimimn doymasını istedim çocuk istiyorz çünkü artık... hayırlısıyla inş darısı tüm arkadaşlara ve çocuk sahibi olmaya...

darısı ben ve benim gibi vajinusmusu olan arkadaşlarımı kaç senedir sürüyordu ve nasıl yendiniz....

belki alacağım ilaçları bilirsiniz sizde doktorlara gitmişseniz bir işe yararmı yaramaz mı önerileriniz varsa sevinirim nasıl yendiniz tebrik ediyorum Allahım yaa dua edin ne olur banada ilaçlarda passiflora (şurup) muscoril(hap) xylocaine pımp spray (vajinaya sıkılacak uyuşturuyormuş ama geçenlerde denedik benim uyuşmadı ama eşimin p..si uyuştu doktorda öyle söylemişti uyuşabilir diye )

Insallah ise yarar Canim belki bunlari alinca rahat edeceksin en emla aldim dua ediyorum senin Icin insallah olur haberleri ver olurmu Canim aklim sende ;)

HaYirli olsun ne mutlu sana darisi bize insallah Ben de basi girdi kastim herhalde kendini acidi geri cektirdim bakalim emlayla yaparim herhalde normal mi bi aci yalanlar bilir basi Sade ve geträufte sanki duvar var yani girmior yokmus gibi Bir duygu

tsk ederm... cnm bn bugün 2. yi denedim ve hala acıyarak ıkına ıkına zorla ittirdik yani ama sonrasında yani tamamen içime alabildiğimde rahatladım biraz daha... başı girdikten sonra o acıyı çk hissettiğin zaman derin derin nefes al ver ıkın ve kararlı bir şekilde ilerlemeye odaklan.... aynısı bnde de oldu çünkü:) bn girdiğinde çok acımayacak bu acıya dayanırsam geçecek diyerek hep kendime gaz verdim... daha karalı bir şekilde başına geç derim Allah yardımcın olsun cnm ama eğer denemeleriniz olumsuz sonuçlanıyorsa egzersize başla derim zaman kaybetmeden...

tsk ederm... cnm bn bugün 2. yi denedim ve hala acıyarak ıkına ıkına zorla ittirdik yani ama sonrasında yani tamamen içime alabildiğimde rahatladım biraz daha... başı girdikten sonra o acıyı çk hissettiğin zaman derin derin nefes al ver ıkın ve kararlı bir şekilde ilerlemeye odaklan.... aynısı bnde de oldu çünkü:) bn girdiğinde çok acımayacak bu acıya dayanırsam geçecek diyerek hep kendime gaz verdim... daha karalı bir şekilde başına geç derim Allah yardımcın olsun cnm ama eğer denemeleriniz olumsuz sonuçlanıyorsa egzersize başla derim zaman kaybetmeden...

Nefesi nasil alip vercen burnundan ve karindanmi alcan ikinmada normal buyuyu yapar gibi deme saolsun iyiki varsiniz hepiniz sizi seviorum kendimi guven geldi

belki alacağım ilaçları bilirsiniz sizde doktorlara gitmişseniz bir işe yararmı yaramaz mı önerileriniz varsa sevinirim nasıl yendiniz tebrik ediyorum Allahım yaa dua edin ne olur banada ilaçlarda passiflora (şurup) muscoril(hap) xylocaine pımp spray (vajinaya sıkılacak uyuşturuyormuş ama geçenlerde denedik benim uyuşmadı ama eşimin p..si uyuştu doktorda öyle söylemişti uyuşabilir diye )

canım ben hiç ilaç kullanmadım sadece anestol uyuşturucu krem var onu sürmüştüm birkaç kez, çokta etkisi olmadı bir dahada kullanmadım. bu yazdıklarını kullananlar olmuştu, umarım bir faydası olur. ben egzersiz yaparak yendim. kendime aparat yapıp onunla çalıştım. dualarım seninle canım, inş. Rabbim yüzünüzü güldürür.. yenmeyen kimseler kalmasın inş.

darısı ben ve benim gibi vajinusmusu olan arkadaşlarımı kaç senedir sürüyordu ve nasıl yendiniz....

1.5 yıl oldu cnm ama eğer egzersize başlamasaydım yıllar geçerdi diye düşünüyorum... bnm zar çk kalın ve yüksek ve hala duruyor tabi o nasıl olacak bilmiyorum henüz... ama bn başını bile hiç alamamıştım... ilk aylarda arkadaşımdan duymuştum egzersizi ancak elimi bile sürememiştim doktor doktor gezdik çare yok en son doktorla da tartıştım tabi bir yandan da bu siteyi takip etmeye başladım ama egzersizi imkansız görüyordum... çarelerin tükendiği bir anda değişik bir kararlılık gelmişti olacak artık diyordum... zeytinyağı kullanarak önce parmak sonra da mum egzersizi yaptım bn 8 cnm e daha tam alışmadan rahat değildim yani p. denemesi yaptık çk şükür girdi ve muma göre kesinlikle çok rahat... alışmadığın mum aparatı kadar acı yok kesinlikle... egzersize başlamadıysan hemen hatta bugün başla derim... işaret parmağıyla başladım bn delikten elini ittir girdiğini göreceksin... yanma, biraz acı olacak tabi orası alışık olmadığı için ama dayanılmayacak hisler değil... bn yaptıysam herkes yapar diyorum kolaylıklar diliyorum arkadaşım Allah yardımcınnız olsun inş...

canım ben hiç ilaç kullanmadım sadece anestol uyuşturucu krem var onu sürmüştüm birkaç kez, çokta etkisi olmadı bir dahada kullanmadım. bu yazdıklarını kullananlar olmuştu, umarım bir faydası olur. ben egzersiz yaparak yendim. kendime aparat yapıp onunla çalıştım. dualarım seninle canım, inş. Rabbim yüzünüzü güldürür.. yenmeyen kimseler kalmasın inş.

amin canım amin sağol hepimizin yüzünü güldürsün ve umarım herkes aşar bu engeli...

Nefesi nasil alip vercen burnundan ve karindanmi alcan ikinmada normal buyuyu yapar gibi deme saolsun iyiki varsiniz hepiniz sizi seviorum kendimi guven geldi

cnm nefesini rahatlamak için alıp veriyorsun burnundan da al karnından da ağzından da:) ıkınma evet sanki büyüğü yapar gibi:) rahimde de hareketlilik hissedersin zaten:) sn yapacaksın inanıyorum bn ama egzersize başla istersen:)

tebrik ederim canım, Rabbim başka sıkıntı vermesin, mutluluğunuzu daim etsin inş.
bir kere oldumu ikincisi daha kolay olacak demişti banada arkadaşlar burada, gerçektende öyle. ıkına ıkınada olsa bi şekilde giriveriyor yani :1: kastığın için biraz zor olmuştur. ilk zamanlar baskı hissi yaşaman normal, 1 ay alışma süreci zaten, ondan sonrası daha kolay olacak emin ol. :34: dediğin gibi nefes alıp verme ve ıkınma işini kolaylaştırıyor.

tebrik ederim canım, Rabbim başka sıkıntı vermesin, mutluluğunuzu daim etsin inş.
bir kere oldumu ikincisi daha kolay olacak demişti banada arkadaşlar burada, gerçektende öyle. ıkına ıkınada olsa bi şekilde giriveriyor yani :1: kastığın için biraz zor olmuştur. ilk zamanlar baskı hissi yaşaman normal, 1 ay alışma süreci zaten, ondan sonrası daha kolay olacak emin ol. :34: dediğin gibi nefes alıp verme ve ıkınma işini kolaylaştırıyor.

amin cümlemize inş Rabbim başka sıkıntılar göstermesin bu dertte olanların da yardımcısı olsun inş... ıkına ıkına zorla da olsa:) oluyor ya artık şükürler olsun:) önceleri başının girmesi bile imkansızdı bnm için... buraya böyle yazacağımı hayal bile edemezdim... darısı tüm arkadaşlara inş

Kızlar bende gizli takipçilerdenim. 2 ay yaşadım bu sıkıntıyı:( ama şimdi gülüyorum yaşadıklarıma darısı başınıza inşallah:) ben pek fazla egzersiz filan yapmadım. Buradaki arkadaşların pozisyon önerilerini dikkate aldım sonra bi baktım olmuş. Hiç ağrı sızı yok:) biraz kayganlaştırıcı sürdüm. Eşim altta benim arkam ona dönük denedik ve birkaç saniye içinde oldu:) benim korkum yoktu ama bi türlü girmiyordu. Yani çoğumuz uygun pozisyonu, yönü bulamadığımız için olmuyor. Lütfen üzülmek yerine size uygun pozisyonu bulmaya çalışın. Allah hepinize yardım etsin. Kötü günlerimde yazdıklarıyla bana destek veren herkese sonsuz teşekkürler :) artık ben de buradayım:)

Kızlar bende gizli takipçilerdenim. 2 ay yaşadım bu sıkıntıyı:( ama şimdi gülüyorum yaşadıklarıma darısı başınıza inşallah:) ben pek fazla egzersiz filan yapmadım. Buradaki arkadaşların pozisyon önerilerini dikkate aldım sonra bi baktım olmuş. Hiç ağrı sızı yok:) biraz kayganlaştırıcı sürdüm. Eşim altta benim arkam ona dönük denedik ve birkaç saniye içinde oldu:) benim korkum yoktu ama bi türlü girmiyordu. Yani çoğumuz uygun pozisyonu, yönü bulamadığımız için olmuyor. Lütfen üzülmek yerine size uygun pozisyonu bulmaya çalışın. Allah hepinize yardım etsin. Kötü günlerimde yazdıklarıyla bana destek veren herkese sonsuz teşekkürler :) artık ben de buradayım:)

tebrik ederim, mutluluğunuz daim olsun, Allah başka sıkıntı vermesin.
halaylar yeni gelinimize gelsin :)) :64: :64: :64: :64: :64: :64: :64: :119: :119: :119: :123:

canım yavaş yavaş farklı pozisyonlara alışacaksın merak etme bende uzun süre hep aynı pozisyonda denedim, eşinin durumuda inan zamanla düzelecek o sana zaman verdi sende ona biraz zaman ver ama peşini bırakma :)
ilk zamanlar baskı, gaz gelmiş gibi afedersin tuvaletin gelmiş gibi hissedersin çok sonuna kadar aniden baskı yaptırma olur mu.

ya kaderim foruma bu aralar az giriyosun gibi geldi bana o yüzden bu soruyu özel mesaj olarak da sormuştum sana artık özelden cevap vermesende olur yine yetişmişsin imdadıma iyi ki varsınn :)) alışırım zamanla demek eşimle birbirimizi daha sık görürsek tabi :) hadi bakalım inşallah :)

Ben uzun suredir yorumlarin en basindan okumaya koyuldum ancak biticek gibi degil :) bende suan nisanliyim ancak Ocakta allah kismet ederse dugunumuz olucak benim icin izdiraba donusmeye basladi cunku asiri korkuyorum. Biran once olsun bitsin istiyorum ancak kendimi asiri kasiyorum, ya da uygun pozisyonu bulamiyoruz. Bu yuzden 2 ay once doktora gittim ve beni parmak egzersizlerine baslatmak istedi tabi yapamadim. Sonra internette arastirirken burdaki siz degerli arkadaslarin yorumlarini gordum ve benim durumumda olan insanlarin deneyimlerinden yararlanma karari aldim. Daha 3 gun oldu baslayali ilk ayaklarim yukarda isaret parmak egzersizi yapmayi denedim tek bogum bile zor oldu 1 saat ugrastim, 2. gun de ayni sekilde tek bogum oldu bugun oturarak denedim ve isaret parmagimin hepsini icime alabildim. Ay yazik bana buna bile nasil sevindimm :) adim adim insallah!

herkes birşekilde birşeye inansın umut bağlasın ve yeter ki yensin, lütfen yendikten sonra ne olacak aynı şeyleri yine mi deneyeceksin gibi moral bozucak ümidini kıracak şeyler söylemeyelim,kimsenin kötü niyetli olduğunuzu düşünmüyorum ama vajinismus hastalarının bilinç altı zaten olumsuz o kadar çok şeyle dolu ki, yeni bir tane eklemeyi hiçbirimiz istemeyiz değil mi?

kimsenin umudunu kırmak gibi bir niyetim yok aynı yollardan geçtiğim için emin ol herşeyi düşünerek yazıyorum, vajinismusu yenmek ve sonrası bir süreç anlatmak istediğim de reçete yerine daha kalıcı olan egzersizi tavsiye etmekti, hayal kırıklığı insanın bütün motivasyonunu kırıyor o reçetenin doktoruna bizzat gidip daha büyük travma yaşayan arkadaşım var sadece uyarmak istemiştim.

Back
X