• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Mesajıma cevap veren yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum. Şuan regldeyim ve bir gün sonra bitiyor haydi bismillah egzersizlere başlayacağım. Hiç yapmadım. Mumdan aparat yapacağım, çünkü egzersizi parmakla yaparsam tırnaklarım batar diye korkuyorum. Yani bi de o korkum var. Mumu streçleyip bepanthol ve emla sürüp öyle deneyeceğim. Öncesinde de vazelinli sıcak suya 15 dakika oturacağım. İnceden kalına doğru 3 veya 4 mum aparatı hazırlayacağım, böyle deneyeceğim. kas gevşetici de içebilirim öncesinde.. Tavsiye edeceğiniz rahatlatıcı gevşetici bitki çayları veya ilaçlar varsa yazmanızı bekliyorum. Umarım bir kaç denemede işi bitiririm zira bunların hepsini her zaman yapamam gibime geliyor. Bir de yapınca gevşemek için zevk almaya çalışmak, fantezik düşünmek lazım gibime geliyor. Eşimmiş gibi düşünmeliyim. Yanlış mıyım bayanlar. Başka varsa bir eksiğim eğer, eklemek isteyen lütfen yazsın bekliyorum. Ha bir de egzersiz sonrası gusül gerekir mi? Merak ediyorum. Kimseye de böyle evliyken sorulmuyor ya hani.. zaten bu durumumu da kimseyle paylaşmadım.. Akrabalar da bebek bile bekliyorlar.. Gülüp geçiyorum, bazen şaka yolu dalgaya alıyorum.. Ama içimden de nereye kadar böyle olacan deli kız diyorum...Ben ve annelik.. Yanyana getiriyorum ve içim burkuluyor.. Evlenen arkadaşlarımın hemen hepsi bikaç ay sonra hamile kalıp doğurdu bile. Hepsinin teyzesi olduk ama kimseyi teyze edemedik...

Mesajıma cevap veren yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum. Şuan regldeyim ve bir gün sonra bitiyor haydi bismillah egzersizlere başlayacağım. Hiç yapmadım. Mumdan aparat yapacağım, çünkü egzersizi parmakla yaparsam tırnaklarım batar diye korkuyorum. Yani bi de o korkum var. Mumu streçleyip bepanthol ve emla sürüp öyle deneyeceğim. Öncesinde de vazelinli sıcak suya 15 dakika oturacağım. İnceden kalına doğru 3 veya 4 mum aparatı hazırlayacağım, böyle deneyeceğim. kas gevşetici de içebilirim öncesinde.. Tavsiye edeceğiniz rahatlatıcı gevşetici bitki çayları veya ilaçlar varsa yazmanızı bekliyorum. Umarım bir kaç denemede işi bitiririm zira bunların hepsini her zaman yapamam gibime geliyor. Bir de yapınca gevşemek için zevk almaya çalışmak, fantezik düşünmek lazım gibime geliyor. Eşimmiş gibi düşünmeliyim. Yanlış mıyım bayanlar. Başka varsa bir eksiğim eğer, eklemek isteyen lütfen yazsın bekliyorum. Ha bir de egzersiz sonrası gusül gerekir mi? Merak ediyorum. Kimseye de böyle evliyken sorulmuyor ya hani.. zaten bu durumumu da kimseyle paylaşmadım.. Akrabalar da bebek bile bekliyorlar.. Gülüp geçiyorum, bazen şaka yolu dalgaya alıyorum.. Ama içimden de nereye kadar böyle olacan deli kız diyorum...Ben ve annelik.. Yanyana getiriyorum ve içim burkuluyor.. Evlenen arkadaşlarımın hemen hepsi bikaç ay sonra hamile kalıp doğurdu bile. Hepsinin teyzesi olduk ama kimseyi teyze edemedik...

Hepsini sırayla denemende daha iyi olur bence. Daha az yorulursun. Bebek konusuna gelince aynı sorularla bende muhatap oldum izindeyken. daha düşünmüyoruz diyip geçiştirdim,başka planlarımız var dedim :)

kızlar birşey sorucam dün gece eşimle deneme yapıcaktık ama benim kasıklarımda çok şiddetli bir ağrı oluştu deneme yapamadık ben kendimi birtürlü rahat hissedemedim tabiri caizse bütün aklım kasıklarımdaydı istekte haliyle hiç yoktu aceba sizdede böyle oluyormu yoksa bu durum banamı özel :KK17::KK17::KK51:

kızlar birşey sorucam dün gece eşimle deneme yapıcaktık ama benim kasıklarımda çok şiddetli bir ağrı oluştu deneme yapamadık ben kendimi birtürlü rahat hissedemedim tabiri caizse bütün aklım kasıklarımdaydı istekte haliyle hiç yoktu aceba sizdede böyle oluyormu yoksa bu durum banamı özel :KK17::KK17::KK51:
Canım egzersiz yaparken üşütmüş olabilirsin,özelliklede ayaklar üşüdüğünde böyle sıkıntılar oluyor. İnsanın günü gününe tutmuyor zaten,bigün çok rahatken bigün sıkıntı oluyo. geçer inşallah,sıkıntı yapma :)

Canım egzersiz yaparken üşütmüş olabilirsin,özelliklede ayaklar üşüdüğünde böyle sıkıntılar oluyor. İnsanın günü gününe tutmuyor zaten,bigün çok rahatken bigün sıkıntı oluyo. geçer inşallah,sıkıntı yapma :)

sağol canım inşallah öyledir üşütme zaten doğuştan var bende ama gel gelelim eşim biraz sıkıntılı bu aralar oda sıkıldı benden ve benim bu durumumdan :KK47:

sağol canım inşallah öyledir üşütme zaten doğuştan var bende ama gel gelelim eşim biraz sıkıntılı bu aralar oda sıkıldı benden ve benim bu durumumdan :KK47:

Bizde de durum aynı :) sende çok oralı olma sanki herşey normalmiş gibi davran ben öyle yapıyorum mesala. herşey yolundaymıs gibi davranıyorum.Hatta bi gün eşimi aldım karşıma konuştum. bu durumun tek sorumlusu ben değilim dedim. Sende bu durumdan kurtulmama yardım edeceksin yoksa ben tek başına üstesinden gelemem sonra kardeş kardeş uyuruz dedim :) baktım ki işe yaradı. artık deneme yapmak için o ısrar ediyor, günleri aksatmıyor :)

[QUtluyumki83, post: 40721247, member: 671169"]Canım ben daha yenmedim ama yenmek üzereyim. yenen herkes çok kolay olduğunu söylüyor, önemli olan yenmeyi istemek ve karar vermek. Sen hangi aşamadasın ???[/QUOTE]
ben patmak egzersizlerime baslicam daha dun uye oldum burayi buldum içim rahatladı okudukca benimle ayni dette olanları gördükçe ve yedik lerini okudukca umutlandim

[QUtluyumki83, post: 40721247, member: 671169"]Canım ben daha yenmedim ama yenmek üzereyim. yenen herkes çok kolay olduğunu söylüyor, önemli olan yenmeyi istemek ve karar vermek. Sen hangi aşamadasın ???
ben patmak egzersizlerime baslicam daha dun uye oldum burayi buldum içim rahatladı okudukca benimle ayni dette olanları gördükçe ve yedik lerini okudukca umutlandim[/QUOTE]
ben parmak egzersizi yapmadım hiç ama yapan arkadaşların yazıları var. geri kalan sayfalardan onları oku bence çok faydasını görürürsün. Herkes elinden geldiğince yardımcı olur sana :)Burda yazılanlartı okumak bile bi terapi bence. :)

Bizde de durum aynı :) sende çok oralı olma sanki herşey normalmiş gibi davran ben öyle yapıyorum mesala. herşey yolundaymıs gibi davranıyorum.Hatta bi gün eşimi aldım karşıma konuştum. bu durumun tek sorumlusu ben değilim dedim. Sende bu durumdan kurtulmama yardım edeceksin yoksa ben tek başına üstesinden gelemem sonra kardeş kardeş uyuruz dedim :) baktım ki işe yaradı. artık deneme yapmak için o ısrar ediyor, günleri aksatmıyor :)

inşallah bugün son şansım bu akşam bişey yapamazsam 20 gün daha ertelemek zorunda kalıcam yatılı ve kalıcı misafirler gelicek ben birazda onun için üzülüyorum ama ne yapalım 8 aydır bekliyorum 20 gün daha beklerim diyor eşimde kısmet artık bende çok konuştum eşimle ama pek takmıyor gibi olsun hakkımızda hayırlısı inşallah :KK24:

c
inşallah bugün son şansım bu akşam bişey yapamazsam 20 gün daha ertelemek zorunda kalıcam yatılı ve kalıcı misafirler gelicek ben birazda onun için üzülüyorum ama ne yapalım 8 aydır bekliyorum 20 gün daha beklerim diyor eşimde kısmet artık bende çok konuştum eşimle ama pek takmıyor gibi olsun hakkımızda hayırlısı inşallah :KK24:
Öyle takmıyor gibi gözürler ama takarlar aslında, erkekler duygularını pek belli etmezler.Sende kendini zamana ve günlere şartlandırma bence . Sende biliyosun ki çözüm var,sıkıntı yok :)

canım ben en başta 1 parmak 1 boğum bile yapamamıştım dediğin gibi çok iğrenç gelmişti sonra vajinayı inceledim sonra bir doktora gittil en küçük aparatla başladım onu alınca zaten diğerlerinide 3. aparata kada hepsini çok rahat yapabilirisn en küçük aparata bepantol ve kayganlaştırıcı sürdü doktor sonra 2 bacağı yana açıp hafif bükerek nefes alıp tam verirken ittiriyorsun sızıolursa dur ama sakın çekme sonra tekrer ittir böylece hepsni alırsın.Yada parmak çalışması istersen yine aynı posizsyonda parmağına bepontol ve kayganlaştırıcı dür ittir canım inan tek sorun ittirmek kolayca yapabilirisn sakın erteleme
kizlarr bisey sorucam bu parmak hareketlerini yaparken kanama olmuyomu yani kizlik zari na bişey olmuyormu

bı sıkıntımız vajınısmus çok şükür başka sıkıntımız yok şuan.. ha bide kaynana dırdırı okadar :KK70: :KK70: dün eşim yarın deneyelim tamamı dedi bende ok dedim hayırlısıyla bugün denicez.. :)
kaynana dırdırı Allahın emri zaten.deneyin anam deneyin s*xin adı deneme oldu zaten :D :D

ayy sen o kızmısın hani kocan aff edersin cok kötü bi şekilde sana yanaşmıştı kaynanayın felan haberi vardı kocan söylemişti ... ayy o kızsan maşallah sana gercekten .. sen bide vajenınede elliyemiorun demi... bende hep o kız nerdeki acaba diye hep düşünüodum meğer o kız senmişsin .. :KK45::KK45::KK48:
bendim tabi ben yendiysem hepiniz yenersiniz bak biliyosun ne zorluklar çektim :)

ayy sen o kızmısın hani kocan aff edersin cok kötü bi şekilde sana yanaşmıştı kaynanayın felan haberi vardı kocan söylemişti ... ayy o kızsan maşallah sana gercekten .. sen bide vajenınede elliyemiorun demi... bende hep o kız nerdeki acaba diye hep düşünüodum meğer o kız senmişsin .. :KK45::KK45::KK48: seninde baya oluyor çalışmalar bak gör bugün yarın sende alırsın tam anlamazsın bile tam olarak ne kadar oluyor senin egzerizleri yapalı

Back
X