• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

pskyatristi bıraktıktan sonra yine umutsuzlandım bi dönem yine sessiz kaldım, bi gün bi cesaret geldi bana kalktım hazırlandım, eşimin eline eldiven geçirdim emla ve kaydırıcı sürdüm,ve yarım saat içinde tüm işaret parmağını içime aldım ama birden oldu bu, sonra ikinci gün iki parmağını almak istedim olmadı, tek parmakta devam etmeye başladım ama bazen çok çok acıyordu çünkü benim ultrason jellerinnden hiç haberim yok ben devamlı xtiva ve gelit-gelen gibi çok pahalı jellerden kullanıyordum çok ufak milimleri 29-30 tl yani düşünün, bu sebeple çok fazla sürmediğmiden canım yanıyordu sonra ankarada HERA TIP merkezini duydum bu parmak olayını yaptıktan bir hafta sonra, bindim gittim ankaraya, gözümle gördüm, orada form dolduran bir bayana el altından telimi verdim 4 günde bitiriyorlarmış bu işi emin konuşuyorlardı, paranı iade ederiz diyede garanti verdiler ama yinede güvenemedimki çünkü haydar dümende şu kapının arkasına diplomamı koyuyorum demişti, kıza 4 gün sonunda beni ararmısın dedim, 5, gün sonunda aradı OLMUŞŞŞŞ, parmak olayını yapıyorsan senin için çocuk oyuncağı dedi bende bu yüzden 1,5 aydır bekliyorum ama hala yapamadım bu arada ben kegel egzersizlerinin nasıl yapıldığını bilmiyorum eşimin parmağını içime alınca git gelleride yapıyorum, iki parmağıda ikinci boğuma kadar yaptım denedik ama hala bi duvara çarpıyor eşim

düğünün üzerinden 3 ay geçti hala kardeş kardeş yatıyoruz haydar dümene gitmeye karar verdim, aptal bir karısı var onun, adı gül, 5 milyar istiyorlardı, bir kuruş inmem dedi alyansımı bozdurmamı istedi, vesselam gittik ama eşim hiç gitmek istemedi benim ağlamalarıma dayanamadığı için evet demişti, orda birleşmek istedim çünkü ben o reçeteyi daha önceden denemiştim evde ama başarılı olamadım, o gün o kara gün, bir tarafta haydar dümen bir tarafta eşim elimi tuttu üzerimde örtü var bir masa üzerinde eşi içime vibratör soktu bağırmalarım taksimi yıktı geçirdi, eşim bir taraftan bırakın eşimi diye bağırıyordu bitaraftan ben feryat ediyordum, sonunda vibratör içime geçti ama kanamadı, canım çok yandı hıçıkırıklara boğulmuştum hıçkıra hıçkıra pantolonumu giydim, dışarı çıktık taksim meydanında bi yere oturup birbirimize sarılıp ağlamıştık, bi müddet doktora gitmedim çok korktum vazgeçtik böyle gitsin dedik, ama ben pes etmek istemiyordum, pskiyatriste devam etmeye başladım, ama her hafta parmak olayını veriyordu bende her hafta yapamadım die geri dönüyordum yapana kadar dedi, yapamadığım için bıraktım doktoru bu aradada haydar dümende bozuldu sandığmı kızlığım kale gibi yerinde durduğunu öğrendim(iykide duruyomuş inşallah bozmak eşime nasip olur;)

canım benim çok üzüldüm çok çok geçmiş olsun unut o günleri artık yepyeni bir sayfa açılıyor hayatında korkulara yer yok...ben hem doktor hemde buradaki arkadaşlar sayesinde yendim daha doğrusu hep beraber yendik...geçen sayfalardada cevap bekleyen arkadaşlar var hepinize tek tek yazacağım misafirim vardı yeni gitti evi temizliyorum akşama tekrar misafirim var hazırlık yapmam gerek ama aklım burada vakit buldukça hepinize tek tek cevap vereceğim...eski tecrübelerinizi unutun yaşadıklarınızı düşünmeyin artık...burada hep beraber güle oynaya bazen kavga döğüş vajiyi yeneceksiniz buna inanın derin bir nefes alın vaktiniz varsa geçmiş sayfaları okuyun lütfen... taze gelinlerin nasıl taze gelin olduklarını hangi aşamalarda takıldıklarını nerelerden nereye geldiklerini okuyun mutlaka faydası olacaktır....

iyki bu siteyi buldum bi arkadaşım önermişti, bu sıkıntıyı çekenlerin çok fazla olduğunu biliyordum ama burda insanlar birbirine çok güzel destek veriyo bu çok çoooook güzel bişe, gerçekten güç alıyor insan burdan, telkinleriniz çok güzel arkadaşlar lütfen benim gibi henüz birleşme yaşamayan arkadaşlarınızdan desteğinizi esirgemeyin sizinki bizim için büyük terapi dünden beri mutlu ve umutluyum her vajinusmus kadını gibi hüzünlü bir öyküm var bunu sizinle paylaşmak istiyorum, ben çocukken hep çocuk doğurmaktan ve gerdeğe girmekten hep korkardım annem arkadaşları ile doğum hikayelerini anlattığı bir gün rengim benzim sapsarı kendimi zor dışarı atmıştım, yine bigün beni karşısına alıp boy abdestini öğretirken evlendikten sonrada vajinana parmağını sokup temizleyeceksin dediğinde yine benzim sapsarı olmuş kusasım gelmişti, ben bu sorunu yaşayacağımı çocukluğumdan biliyordum, ailemde herkeste biliyordu, bu yüzden yakın akrabalarım tayin için nikah yaptığım eşimle hemen birlikte olmamı önerdiler, ama ben düğün gününü beklicem diyerek hep kaçtım sanki o düğün günü hiç gelmeyecekmiş gibi, ama hep düğünden en geç bir hafta on gün sonra çözerim diye düşünüyordum,,,,,,,,

ben hiç bu şekilde olacağıma ihtimal bile vermemiştim hatta vajinismus hastalığının nasıl bir hastalık olduğunu ismen biliyor ama bu kadar ayrıntılı bilmiyordum ve bu tarz korkularlada yetiştirilmedim ama 9 aydır düşünüp bulduğum tek sebep ben öğrenciyken gece nöbetinde genç bi kız getirmişlerdi doğumhaneye gerdek gecesinden getirilmiş kanaması çok diye köyden getirilmiş bi gelindi kızcağız böyle upuzun saçları iki ayrı taraftan örülmüş elleri ve ayakları kınalı saçında gelin tellerinden var hala o kadar ürkek ve korkkaktıki yanında eşi kayınvalidesi kayınpederi çok üzülmüştüm o kızcağıza hala aklıma geliyor benim bulabildiğim tek sebep bu yada sebep aslında belkide başlıbaşına mesleğim yani hayatım

prenses lütfen umutsuz olma bak ben parmak olayını yapıyorum kaç aydır yinede olmuyo hepimizin reaksiyonları farklı vajinasına bakamayan hastalar 3 günde 5 günde çözüyor ben parmağımı içime aldığım halde hala çözemedim bence bu olaya bakış açımızla inancımızla alakalı biz pek inanmıyoruz ama bu siteyi iyiki bulduk burda bizimle bu sıkıntıyı paylaşan bi çok insan var, bak benim akrabalarımın hepsi biliyor hala birlikte olamadığımı, ilk zamanlarda hergün arıyorlardı, zamanla onlarında bana inancı kalmadıki artık arayıp sormuyorlar ne yaptın diye, işte bu yüzden yanlız kalmıştım, ama iyiki burayı buldum burada güzel telkinlerle başarabiliriz bize destek veren insanlar var burda yani yanlızlığımız bitti, sen umutsuz olma bu sitedeki ilk arkadaşım sensin hadi bakalım umutsuzluğu bırak parmak olayına başla, bak ben 8 ay vajinama değemedim bile, ölürüüüüüm de yapamam bunu artık kabüllendim diyordum, ama yaptım kızkardeşime sordum sen bunu yapabilirmisin dedim oda evli çocuğu bile var aaaa hayır asla yapamam dedi, bak neleri başarıyoruz normal evli olan insanların bile yapamadığını başarıyoruz arkadaşım, ilk zamanlar zor oluyor emin ol bak ilk önce benim yaptığım gibi eşinin eline eldiven tak işaret parmağının ucuna emla kenarlarınada kaydırıcı sür,önce vajinana tut bekle yarım saat bir saat, eşin orada değdirsin çeksin değdirsin çeksin, ikinci gün yine aynı bak gör bi zaman sonra sana cesaret gelecek sen hadi yavaş yavaş sok diceksin, yanlız sana önerim şu, ben öyle yaptım, bak haydar dümenin en büyük faydası şu oldu bana, adam düz kasların sıcak ile gevşediğini çözmüş, beni buhara oturtmuştu, ama ben sıcak su torbası varya benimki kaynar jeldi tabi gerçi farketmez, sıcak torbayı vajina bölgeme tuttum 20 dakka orası bi terledi bir terledi, çok gevşedi bu arada üzerinde örtü olsunki içi terlesin, sonra kremi yaptım yağ gibi kaydı eşim bana dediki sen vajinusmus olamazsın sana noluyo biz bu işi bugün yaparız bence dedi ama ben cesaret edemedim, kesinlikle bunu yapmanı öneririm sıcak pomat uygula ondan sonra yap lütfen pes etme lütfen

herkese selamlar...
ya kızlar üff benim genital bölgemde sivilce gibi bişey çıktı ama baya acıyor..
doktora gittim, genital uçuk dedi :( herpes diye bir virüs varmış, o yapıyomuş bu sivilce gibi şeyleri..
cinsel yolla bulaşan hastalıklardanmış ama bizim daha önceden cinsel hayatımz olmadığı için tuvaletten falan bulaşmış olabilir dedi...
regl bittikten sonra deniycektik ne güzel yaa, bu virüs nerden geldi de beni buldu anlamadım :59::59:

ooff ya arkadaşlar benim moralim çok bozuk dün gece işyerinde görünmez bir kaza geçirdim ve sağ gözüm şu anda bandajla kapalı ilaç ve damla kullanıyorum ama çok fazla akıyo ve ağrıyo oysa benim dün reglim bitmişti ve birkaç gün ewdeyim ve emla kremle deneyecektik ama şimdi aklım gözümün ağrısında hiç ona cesaretim yok alın işte ertelemek için yeni bir fırsat sanki kabus gibi:15: eşimde işe gitti karnımda aç ama ne yapmak nede yemek istiyo canım garibimde acıyan gözümden öptü gitti üzülme diyo ama elimde değilki ewet sizinde dediğiniz gibi niye bu kadar anlayışlı bu vajililerin eşleri bende istersen boşanabiliriz dedim ama hiçbi zaman yapamasakta sen benim eşimsin kim ne derse desin diyo

avonun genital bölge için şampuanları var ben hiç eksik etmem evimden alınca iki üç tane alırım eczanelerdede satılıyo doktorlar öneriyorlar, bende haydar dümenin vazelin önerisinden sonra enfeksiyon kapmıştım, bu jeli evinizden eksik etmeyin devamlı yıkayın

ooff ya arkadaşlar benim moralim çok bozuk dün gece işyerinde görünmez bir kaza geçirdim ve sağ gözüm şu anda bandajla kapalı ilaç ve damla kullanıyorum ama çok fazla akıyo ve ağrıyo oysa benim dün reglim bitmişti ve birkaç gün ewdeyim ve emla kremle deneyecektik ama şimdi aklım gözümün ağrısında hiç ona cesaretim yok alın işte ertelemek için yeni bir fırsat sanki kabus gibi:15: eşimde işe gitti karnımda aç ama ne yapmak nede yemek istiyo canım garibimde acıyan gözümden öptü gitti üzülme diyo ama elimde değilki ewet sizinde dediğiniz gibi niye bu kadar anlayışlı bu vajililerin eşleri bende istersen boşanabiliriz dedim ama hiçbi zaman yapamasakta sen benim eşimsin kim ne derse desin diyo

yawrum ben olsam senin yerinde denerdim çünkü aklın başka tarafta vajiyi dşünmeyeceksin bile :60:

avonun genital bölge için şampuanları var ben hiç eksik etmem evimden alınca iki üç tane alırım eczanelerdede satılıyo doktorlar öneriyorlar, bende haydar dümenin vazelin önerisinden sonra enfeksiyon kapmıştım, bu jeli evinizden eksik etmeyin devamlı yıkayın

canım bende ilk mantarımdan sonra almıştım ama jinekolog onunda çok fazla kullanılmasını tavsiye etmiyor vajina için en iyi temizlik ılık su ile yıkamak diyorlar....
ben vajiye kese atardım deli gibi yıkardım kurutmuşum içini dışını zavallının
:60:

İsviçre' de taban kasları sorunları ile ilgilenen bir merkez var. Biliyorsunuz ki idrar tutamama, hamilelik sonrası yapılan egzersizler, ağrılı ilişki vajinismus gibi pelvic taban kasları sorunları sınıfına giriyor. Claudia Amherd adında bir uzman bu merkezde hem vajinismus kursları veriyor hem de Vajinismusu yenmek diye bir kitap yazmış ve içeriğinin büyük bir kısmını Internette yayımlamış (sağolsun). Bu kadın benim vajinismusa bakışımı ve yaklaşımımı değiştirdi kızlar. Çünkü bildiğiniz gibi Türkiyede de terapiler veriliyo, evet, hemde yüksek maliyette. Bende gittim öyle bir terapiste ama size söyliyeyim kendimi bir yarış atı gibi hissettim. Mümkün olduğunca kısa bir dönem içinde (4-5 gün) günden güne büyüyen cisimleri içime alarak yenemedim ben vajinismusu ve şimdi en azından bunun nedenini biliyorum....çünkü rahat değildim ve aşama aralıkları benim için kesinlikle yeterli değildi....bu herkeste farklı olabilir. Hepimizin vajinismusu bireyseldir ve bu yüzden farklıdır. Bizim görevimiz ise kendimizi ve oramızı tanımaktır...bunu hiç kimse bizim için üstlenemez. Egzersiz yaparken kesinlikle hissettiklerinize güvenin ve egzersizlerinize ACI ÇEKMEDEN devam edin, ama şunu bilin ki (Claudia Amherd de bunu söylüyo) aşılamayacak Vajinismus yoktur sadece yanlış ve kisiye uygun olmayan yaklaşım vardır. Bu çok rahatlatıcı değilmi sizce???

Evet dönelim Claudia Amherd' e: Vajinismus vajinaya cisim sokma (pardon) maratonu değildir ve vajinismus terapisi bununla başlamaz, bununla bitmez. Vajinismus terapisi yedi boyutludur.

1. Vajinismusu anlamak! Vajinismuslu kadınlarda tam olarak neden ne zaman neler oluyo?
2. Gevşemek, gevşemek, gevşemek! Gevşemek dinlenmek değildir...
3. Taban kasları, kadının en değeli kaslarını kontrölümüz, emrimiz altına alabilmek.
4. Parmak egzersizler! İçerisini tanımak ve barışmak.
5. Dilatör, mum vs. cisimler kullanmak!
6. İlişki'nin keyfini çıkarmak!

Öyleki adımlarımızı fazla hızlandırırsak bu aksatmalar ertelemeler umutsuzluklar meydana geliyor. Madem ki her vajinismus yenilebilir, ne duruyoruz o zaman...Biraz uzun olacak ama okuduğum herşeyi paylaşmak istiyorum....

1. Vajinismus anlamak: bizde farklı olan ne? Hani her yerde okuruz: pelvic taban kaslarının alttaki üçte bir kısmı kasılır......kahretsin bin kere okudum!!!!! Sizde okumuşsunuzdur. fakat birde aynayı alın bakın vajina girişinden sonra içerde yumuk et parçası gibi birşey duruyo işte p..s oraya çarpıyo, aslında o halka şeklinde bir kas, herkeste var, kasılıp gevşetilebiliyo normalde ama bizde genelde kasılmış durduğu için yumuk et gibi duruyo, ve bu kısım PC kası dedikleri kasın sadece bir parçası, bu kasın tümü yumruk kadar iridir ve popo rahim kısmını kalçamızın içini komple sarar, çok güçlü bir kastır. vajinaya bir şey yaklaştığı zaman alarma geçer ve giriş cup diye kapanır.olmazzz...

2. Stres, heyecan, inat, olumsuz düşünceler çalışmalarımızı etkileyecektir bu yüzden gevşemeyi hm tamam gevşedim işte diye es geçmeyelim, nasıl egzersizlere zaman ve emek ayırıyorsak gevşemeye de zaman ayıralım hakkını vererek yapalım. Çünkü egzersizler işin görülür kısmı....yol kaydediyoruz, gevşeme egzersizleri sıkıcı gelebilir ve bize somut bişey vermez belki ama inanın ilerde daha hızlı ilerleyeceksiniz. Jacobson diye bir amca progresif gevşeme yöntemi bulmuş zamanında (PMR progressive muscle relaxation). Bir yere uzanıyorsunuz rahat rahat nefes alıyorsunuz, istediğiniz zaman gözlerinizi kapatıyorsunz ve şimdi ayak parmak uçlarından başlayarak sırayla vücudunuzdaki bütün kasları 3 4 saniye sıkıp birden gevşetiyorsunuz ve (çok önemli) gevşemeyi aktif bi şekilde hissediyorsunuz, gevşeme hissi tamamen bitesiye kadar. 10 15 dkk sürüyo, internetten de araştırabilirsiniz, bende kitabı var. En son, yani suratınızı bile sıkıp gevşettikten sonra bir defa bütün kaslarınızı birden sıkıp gevşetiyorsunuz ve derin bir nefes veriyorsunuz.Gözlerinizi tekrar kapatın kalkmadan ve hayal gücünüze bırakın kendinizi. Bir yere geliyorsunuz ve on basamaklı bir merdivenden adım adım yavaş yavaş iniyorsunuz aşağıda bir kapı ardında güzel bir yer var, güzel bir tablo belki orası hep hayalini kurduğun evin, orda eşin ve 3, 5 yaşındaki çocuğunla ilgileniyorsun . Biraz zaman güzel geçirdikten sonra tekrar dönmek adına merdivenlerden basamak basamak geriye çıkıyorsun ve gözlerini açıyorsun. Bomba gibi...pardon kuş gibisin..ben yaptım süper bişi.....

3. Eveeet taban kaslarımız: Düşünün az evvel bahsettiğim o merdivenlerden inip girdiğiz kapı varya....İşte o güzelim kapının başında zebani kılıklı bir herif olduğunu düşünün...bekçiymiş!!! Nasıl gireceksin, çok istiyorsun girmeyi ama izin vermiyo, şimdi yara bere içinde kalma pahasına adamla boğuşarak dövüşerek mi girersin Çok üzgünüm çoook yoksa adamı kandırıp tavlayıp , adamın kapıyı açıp buyrun hanımefendi diyerek müsade etmesini mi sağlarsın.Biz kadınız arkadaşlarım, kadının fendi herzaman erkeği yener. İşte bu vajina girişindeki kasları aynı bu erkek zebani gibi düşünün, kandıralım onu, eğitelim ki bizden başka kimseyi dinlemesin, kapımızda köle olsun. Nasıl mı? Taban kaslarını çalıştırarak belli egzersizler yaparak onları bilinçli bir şekilde gevşetmesini öğrenebiliriz, bu sadece kegel değidir asla, hatta hababam kegel yapmak da iyi değilmiş, o kası güçlendiriyormuş, yapın ama abartmayın kası sıkmak kadar gevşetmeyi öğrenmekte önemli. Giriş kaslarını gevşetmesini öğrendiğimiz zaman oraya rahatca bir şey girebilecekmişşşşşş. Fakat egzersizleri daha sonra yazıcam, çünkü bende almancası var, aklımda yok hepsi ama yazıcam eğer istiyorsanız, özellikle adet dönemlerimizi bu şekilde değerlendirebiliriz!

4. Parmak egzersizlerini zaten yapıyoruz, ama dikkat edelim ki acı çekmeden orasıyla inatlaşmadan severek ilerleyelim, kendimizi asla zorlamayalım ve usandırmayalım ama motive edelim. Ancak önemli olan oraya giren boğum veya parmak sayısı değilmiş. Bizim amacımız o 3 5 santimlik giriş kaslarını eğitmek GENİŞLETMEK DEĞİL. Zaten biliyosunuz burasını geçtikten sonra cuppp oluyo gerisi. Yani parmak egzersizi işin aslı değil işin yardımcı kısmı. Asıl iş kasları alıştırmak, ve bunu mümkün olduğunca rahat bir şekilde yapabilmeye ulaşmak.

5. Daha büyük cisimler mumlar dilatörler vs. sadece daha geniş çaplı bir cismin oraya girmesini , yani daha geniş bir şey alırken kaslarımızı hangi şekilde kullanmamızı öğrenmeye yardımcı. Fakat kesinlikle aşamalara dikkat, eğer acı hissediyorsak bu bizim daha bu kadarına hazır olmadığımıza işarettir, fazla çabuk ilerlediğimize işarettir. Bakın ben terapi yaparken nerdeyse p...s den daha büyük bir dilatör albilmiştim içime ama hiç işime yaramadı niye, çünkü alasıya kadar anam ağladı. Serçe parmağını acı çekmeden albilmek kıvrana kıvrana kocaman p...s alabilmekten daha önemlidir. Bizim derdimiz rahat ilişki değilmi, yani hedefimiz..... o zaman rahat rahat ilerlemeliyiz bu tabi en ufak bir sızıntıcıkda geri çekilmek değildir ama beklemek ve değerlendirmek bu beni aşarmı....devam edebilirmiyim, kerkes kendi bedeninin en iyi doktorudur. Kimse sizi siz kadar tanıyamaz.

6. İlişkiye bu şekil yaklaşmayalım ne olur ve kendimizi büyük baskı altına almayalım. Rahatlamaya gevşemeye zaman ayıralım ve aşağıdaki kaslarımızı kontrol altına alarak herşey çok güzel olacak, çünkü olası acı sızı p...s den değil kaslarımızı yeterince kontrol altına alamadığımızdan kaynaklanıyo ve başarı yakındır kızlarrrr...

Ha üstelik burada sorulmuştu niye zevk alınmıyo vaji yenildikten sonra diye. Beyin şimdi alışıyomuş oraya birşey girdiğinde ödev ciddiyet moduna giriyomuş otomatikmen ama zamanla geçermiş....

vajiyi yenen bir arkadaştan alıntıdır....

yine çok faydalı bir paylaşım, saol,varol venüstencim :)

herkese selamlar...
doktora gittim, genital uçuk dedi :( herpes diye bir virüs varmış, o yapıyomuş bu sivilce gibi şeyleri..
cinsel yolla bulaşan hastalıklardanmış ama bizim daha önceden cinsel hayatımz olmadığı için tuvaletten falan bulaşmış olabilir dedi...
regl bittikten sonra deniycektik ne güzel yaa, bu virüs nerden geldi de beni buldu anlamadım :59::59:

anam bizim vajilerde pek bi nazlı ne var ne yok kapıyorlar bi p...si kapamadılar :9: geçmiş olsun yawrum ama hazır sona bu kadar yaklaşmışken hallediver şu işide azcık oynayalım halay çekelim kurtlandım kızzz dün gece kurtlarımı döktüm ama yetmedi ben taze gelin halayı çekmek istiyorum :16:

yine çok faydalı bir paylaşım, saol,varol venüstencim :)

rica ederim bebişimmm ne demek okuyun siz hepicini biliç altınızın yönü deişsin azcık :34:

canım bende ilk mantarımdan sonra almıştım ama jinekolog onunda çok fazla kullanılmasını tavsiye etmiyor vajina için en iyi temizlik ılık su ile yıkamak diyorlar....
ben vajiye kese atardım deli gibi yıkardım kurutmuşum içini dışını zavallının
:60:

bana da doktor önermişti, sebamed/feminine intimate wash diye genital bölge şampuanı var, onu kullanıyorum. bu özel şampuanlarda mı zararlıymış yahu??

anam bizim vajilerde pek bi nazlı ne var ne yok kapıyorlar bi p...si kapamadılar :9: geçmiş olsun yawrum ama hazır sona bu kadar yaklaşmışken hallediver şu işide azcık oynayalım halay çekelim kurtlandım kızzz dün gece kurtlarımı döktüm ama yetmedi ben taze gelin halayı çekmek istiyorum :16:

teşekkür ederim..ya canım valla çok niyetlenmiştim ama doktor oynaşmayın dedi çünküme bu virüs bulaşıcıymış :(
dudakta çıkan uçuk varya onula aynı tip virüsmüş, yaw o virüs nerden geldi de benim zavallı vajinusmus genital bölgemi buldu anlamadım, hayret bişey :19::19:
inşallah çabuk geçer, sonrasında hepberaber halay çekeriz :))

ecrin, esra, özüm ve isimlerini sayamadığım bu sorunu yaşayan bütün arkadaşlarım, inşallah bu dertten kurtulup hepberaber halay çekicez.. Allah hepimizin yardımcısı olsun...

ya bu arada bişe sormak istiyorum parmak egzersizinden sonra boy abdesti alıyormusunuz ben bi arkadaşa ilmihal kitabından baktırdım boşalma olmadığı için alınmıyormuş tersini düşünen varsa yazabilirmi çünkü ben son zamanlarda almıyorumda(yani parmak egzersizinden sonra)

ya bu arada bişe sormak istiyorum parmak egzersizinden sonra boy abdesti alıyormusunuz ben bi arkadaşa ilmihal kitabından baktırdım boşalma olmadığı için alınmıyormuş tersini düşünen varsa yazabilirmi çünkü ben son zamanlarda almıyorumda(yani parmak egzersizinden sonra)

selam canım . boy abdesti ben alıyordum egzersizden sonra ama sonra almamaya başlamıştm çünkü hiç zevk falan olmuyordu bişeyde gelmiyordu.
eğer ki zevk almıyorsan yaparken ve boşa lma olmuyorsa gerek yok merak etme bende kitaplardan çok okudum fetvalara falan baktım. ama emin değilsen bişey gelip gelmediğine al tabi genede .

herkese selamlar...

geçmiş olsun canım neyse artık bıraz sabret ilk defa duydum vırusude bu arada..ucuk gectıkten sonra devam edersin canını sıkma:29:

teşekkür ederim..ya canım valla çok niyetlenmiştim ama doktor oynaşmayın dedi çünküme bu virüs bulaşıcıymış :(
dudakta çıkan uçuk varya onula aynı tip virüsmüş, yaw o virüs nerden geldi de benim zavallı vajinusmus genital bölgemi buldu anlamadım, hayret bişey :19::19:
inşallah çabuk geçer, sonrasında hepberaber halay çekeriz :))

ecrin, esra, özüm ve isimlerini sayamadığım bu sorunu yaşayan bütün arkadaşlarım, inşallah bu dertten kurtulup hepberaber halay çekicez.. Allah hepimizin yardımcısı olsun...

canımm çok geçmiş olsuunnn yaa geçer inşallah kısa zamanda ilaç falan aldınmı ne kadar kullanman gerekiyormuş.

bu konuyla ilgili birkaç arkadaş araştırma yapmıştı, onların yazdığına göre boy abdesti almak gerekiyormuş çünkü zevk alınmasa bile oraya bişey girdiği zaman boy abdesti almak gerekiyormuş. aslında bu açıklama bana da mantıklı geldi, çünkü diyelimki eşler ilişkiye girdi. kadınların çoğu orgazm sorunu yaşıyor, e bu demek değil ki ilişkiye girdiler ama orgazm olmadı diye boy abdesti almasına gerek yok.. bence de almak lazım ama bu benim kendi görüşüm..
ayrıca arkadaşının okuduğunu boşalma açıklaması erkeklerle ilgili olabilir...
ben egzersiz yapmadığım için boy abdesti almıyorum ama eşimle denemelerimden sonra pe.. ucu bile girmiş olsa ve ilişki yaşanmamış bile olsa boy abdesti alıyorum..

Back
X