Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

eşim aradı egsersiz yaptınmı dediiii bende yok daha değil ben sana demedim günde 3 öğün egsersiz yapcan dedii:60::60::60::60: bende tamam şimdi yapcam bugün çok işim vardı evi sildim süpürdüm çamaşırları yıkadım astım ütü yaptımmmmm o saydıklarını yarım saatte yaparım ben bütün gün ne yaptın dioooo:60::60::60: neyse su mutfağı toparlimm doğruuu egsersizee gidiomm:4::4::4::4::4:

yafrummm fazlaaa paran varsaaa bizlere dağıtabilirsinnn:60::60::60::60: deseydin madem 1 günlük okadar kolay yöntem deniosunda nie bu kadar paraaa alıon lann ozaman adamı hasta etmee burda mağduruzz günah deilmiii bizee zaten yeni evliyiz borç var bide sana okadar parayı nerden vercez lan sakıp sabancımıyız len biz deseydinnnnn ben olsam neler derdimde neysee:60::60::60:

alemsin kızım ya dogru sölüysn ama bende gidecektim kaç yeri aradım 3bin 4bin 5bin hatta ulusoya dedim siz insanların maduriyetinden yararlanıyonuz günah degilmi bu kadar para alcak kadar napıyosunuz die oda yok bu işler parayla ölçülmezmiş sonuçta yeniyomuşuz falan filan işte

alemsin kızım ya dogru sölüysn ama bende gidecektim kaç yeri aradım 3bin 4bin 5bin hatta ulusoya dedim siz insanların maduriyetinden yararlanıyonuz günah degilmi bu kadar para alcak kadar napıyosunuz die oda yok bu işler parayla ölçülmezmiş sonuçta yeniyomuşuz falan filan işte

alsınlarr oo 3bin 4binidee neysee rtükk isin vermioo :60::60::60: yazık günah yaa insan biraz kendi yerine koyar ne bilim evlatlarım olsa aynı durumda olsalardı der günah yaaa:25::25:

keşke jinokıog olsaymışşş köşeye dönermişizz kısss:60::60::60: tövbe tövbee kıslar benden bu akşamlık bu kadar şimdi egsersize gidiom sonra eşim gelcek sonra aile ziyaretine giedddcez Allaha emanet olun kendinize iii bakınnnn hoşçakalın muckkk:54::54::54::54:

Vajinismus Egzersizi ile Evde Kendi Kendinize Vajinismusu Yenin !!!
vajinismus-egzersizleri.jpg
Bu bölümde vajinismus egzersizleri, vajinismus evde tedavi yöntemleri, vajinismusta parmak egzersizleri ve kegel egzersizleri ile ilgili genel bilgiler bulunmaktadır.
Vajinismus hastalığı için egzersizler, vajinismus "evde tedavi" yöntemleri
Evde herkesin yapabildiği vajinismus hastalığı için egzersizler ve bir takım basit uygulamalar vajinismus sorununun aşılmasında son derece önemlidir.

Evde yaptığınız vajinismus egzersizleri ile sonuç alamıyorsanız mutlaka profesyonel bir yardım alınız. Aksi takdirde bu sorun kendinizdeki güven azalmasından evlilik problemlerinize kadar pek çok sıkıntıyı da beraberinde getirecektir.
Vajinismusta uygulanabilen basit egzersizlere girmeden önce bu egzersiz ve uygulamaların vajinismus hastalığındaki anlamına değinmek gerektiğini düşünüyoruz.
Vajinismus hastalığı nedir?
Vajinismus hastalığı, genellikle eşini seven ve severek evlenen kişilerde cinsel ilişki sırasında ön sevişmede haz olmasına rağmen, penisin vajina içine girmesi sırasında kadının vajina alt kaslarını kasarak ilişkiye engel olması durumudur.

Vajinismus ülkemizde her on kişiden birisinin sorunu olarak kabul edilmektedir.
Vajinismus hastalığının değişik görülme şekilleri mevcuttur. Bazen vajinal kasılmalar penisin içeriye kısmi olarak girmesini sağlayabilir. Bazen de cinsel ilişkiler vajinal kasılmalara bağlı olarak ağrılı bir şekilde gerçekleşebilir.

Cinsellik Tanımı
Vajinismus egzersizlerine girmeden önce uygun “cinsellik tanımı” , diğer tabiri ile “cinsellik nedir” sorusunu cevaplayalım.
Cinsellik nedir?
Cinsellik, rahatlamış ve gevşemiş bir halde, bedensel ve ruhsal açılardan kişinin haz ve tatmin duygularını yaşama ve karşı partnere yaşatma sürecidir.
Vajinismus tedavisindeki amaçlar cinselliğin kişinin partneri ile rahat, sorunsuz ve mutlu bir şekilde yaşanmasını ve paylaşımı sağlamaktır.
Vajinismus egzersizlerindeki diğer amaçlar; kişilere cinsel ilişki sırasında vajinal kaslara hakim olmayı öğretmek, kişinin kendi vücudunu ve haz bölgelerini tanımasını sağlamak, kişinin kendi kendine yaptığı basit uygulamalar ile kendi genital organlarını tanımasını sağlamak olup, böylelikle kişi kendi kendisini keşfetmektedir.
Vajinismusu Evde Kendi Kendinize Yenin! Vajinismus Egzersizleri
Vajinismusun Üstesinden Gelmek, vajinismusu kendi başınıza evde yenmek için basit egzersizler ve tedavi yöntemleri aşağıda ayrıntılı bir şekilde ele alınmaktadır.
Vajinismus hastalığı için evde kendi başınıza yapabileceğiniz tedavi yöntemleri:
ok-sari.jpg
Rahatlama ve Nefes egzersizi
ok-sari.jpg
Ayna egzersizi
ok-sari.jpg
Genital masaj ve Dokunma
ok-sari.jpg
Kegel egzersizi
ok-sari.jpg
Parmak egzersizi
Rahatlama (relaksasyon) ve Nefes Egzersizleri
Derin ve düzenli nefes alma tekniklerini kullanmak kişinin ruhsal ve bedensel anlamda rahatlamasını sağlamaktadır. Bunun için vajinismus egsersizlerine başlamadan önce rahatlama ve gevşeme için nefes egzersizleri son derece önemlidir.
Doğru soluk alıp verme tekniği için; nefesinizi burundan derin bir şekilde alıp daha sonra ağzınızdan yavaş yavaş verin, içinizde uzun süre nefesinizi tutmayın, nefesi veriş sürenizin alış sürenize göre yaklaşık iki kat daha uzun olmasına dikkat edin. Nefes alırken karnınızın şişmesini sağlayın, göğsünüzün değil. Her nefes alış verişinizde tüm vücudunuzu, kaslarınızı rahatlatın ve gevşetin.
Nefesinizi çok hızlı bir şekilde alıp vermemeniz gereklidir, aksi takdirde bu durumda vücudunuzda “respiratuar alkoloz” adı verilen bir durum gerçekleşebilir. Respiratuar alkolozda kan oksijen seviyesinin hız bir yükselmesi kandaki kalsiyum düşmesine bağlı olarak kaslarınızda ani bir kasılma oluşturabilir. Bu nedenle önce derin bir şekilde alıp verdiğiniz soluklar daha sonra yüzeyelleşmelidir.
Nefes (Düzenli soluk alıp verme) egzersizi sırasında psikolojik olarak rahatlamaya, olumlu (pozitif) düşünmeye ve gevşemeye odaklanın. Bir takım meditasyon CD leri veya enstrümantal hafif ve dinlendirici müzikler rahatlamanızı kolaylaştırabilir. Yine sıcak su ile banyo almanız, bitki çayları içerek kendinizi gevşetmeniz ve rahat bir koltuk üzerine uzanarak tüm bedeninizi dinlendirmeniz sizi psikolojik olarak rahatlatacak, gevşetecektir.
Ayna Egzersizleri
Dokunmadığımız, görmediğimiz ve hissetmediğimiz bir organdan korkarız ve çekiniriz. Artık yıllardır ihmal ettiğiniz cinsel organlarınız ile barışma zamanı geldi.

Bunun için öncelikle yukarıda anlatılan rahatlama (relaksasyon), gevşeme ve nefes egzersizlerini uygulayın. Daha sonra da elinize aldığınız bir el aynası ile oturur pozisyonda ve bacaklarınızı iki yana doğru iyice açarak cinsel organınızı inceleyin. Dudak kısımlarını eliniz ile açarak içeriyi (vajinal kanalın başlangıcını) dahi görmeye çalışın.
Ayna ile cinsel organınıza bakmak ilk başta size cazip gelmeyebilir, hatta bu durumdan tiksinti bile duyabilirsiniz. Bu olumsuz ruh halini yenmenin tek yolu ise problemin üstüne üstüne gitmektir. Yani ayna ile cinsel organınızı inceledikçe zaman içinde orasının çok normal olan yapısının doğallığını görebileceksiniz. Ayna egzersizini günde 15-20 dakika yapmanızda fayda olacaktır.
Genital masaj ve Dokunma (Sensitif Focus)
Ayna ile iyice incelediğiniz cinsel organınıza artık dokunma zamanı da geldi. Bunun için bebek yağı kullanabilirsiniz. Sırt üstü yatar pozisyonda, bacaklarınız açıkken bebek yağı ile genital alanınıza önce dış kısmına daha sonra da iç kısmına masaj yapın ve dokunun. (bebek yağını ben önermiyorum şahsen)

Cinsel bölgenizdeki haz bölgelerine odaklanarak ve haz almaya çalışarak egzersizi devam ettirin. Daha sonra küçük dudaklar arasına da eliniz ile temas ederek masaja devam edin. Klitorisinizi bularak bu bölgeye dairesel şekilde masaj uygulayın, hazzı hissedin ve kendinizi rahatlatın. Daha sonra da bu masajın eşiniz tarafından yapılmasını isteyin.
Eş tarafından yapılan masajlarda kontrol yine sizde olmalıdır. Siz, eşinizi sözcüklerinizle yönlendirebilirsiniz. Masaj egzersizlerinde parmağın vajina içine sokulmaması yalnızca dış taraftan dokunularak kişinin rahatlanması sağlanmalıdır.
Cinsel terapilerde kullanılan masaj ve dokunma egzersizleri “sensate focus” veya “sensitif fokus” olarak bilinmektedir. Vücudumuzda “erojen bölgeler” adı verilen pek çok haz bölgesi vardır. Erojen bölgeler kişiden kişiye değişik yerlerde yoğunlaşabilmektedir. Kulak arkası, boyun, sırt, memeler, bacak arası, kalça, klitoris, iç ve dış dudakların olduğu bölgeler, makat çevresi, bacaklar ve hatta ayak parmakları bile erojen bölgeler arasındadır.
Cinsel partner tarafından tüm vücuda yapılan masaj uygulamaları hazzı arttırmakta ve kişilerin rahatlamasına neden olmaktadır. Bu nedenle hastalarımıza tüm vücuda yapılan okşama ve dokunma egzersizlerini (sensitif fokus) önermekteyiz.

Özellikle vajinismus sorunu olan hastalarda cinsel bölgelere masaj ve dokunma, bu bölgelere eş tarafından yapılan masajlar son derece önemlidir. Masaj sırasında kişinin gözlerini kapatıp güzel hayaller kurması ve gevşemesi, hazza odaklanması son derece önemlidir.
Kegel Egzersizi
Kegel egzersizleri ilk defa 1948 yılında Dr. Arnold Kegel tarafından tanımlanmış ve modern tıpta da yerini bulmuştur.
Vajinismus, cinsel isteksizlik ve orgazm olamama gibi pek çok cinsel işlev probleminde uygulanan kegel egzersizleri son derece faydalıdır ve cinsel tedavilerin başarısını arttırmaktadır. Kegel egzersizini rahat yapabilmek için vajinal kaslarınızın yerini öğrenmeyi ve onları kontrol edebilmeyi bilmeniz gerekmektedir.
Kegel egzersizi vajina kaslarının kasıp gevşetilme prensibine dayanan egzersizlerdir. Vajina içindeki kaslar aynı zamanda idrar ve büyük abdestinizi de tutmayı sağlayan kaslardır. Bu nedenle şu anda yaptığınız kegel egzersizleri menopoz döneminden sonra kadınlarda sık görülen idrar kaçırma problemi için bile faydalar sağlamaktadır.
Kegel egzersizi ile vajinal kaslarınızı çalıştırın...
Tıpta vajinal kaslar arasında en çok bilineni “Pubokoksigeus kası” dır. Pubokoksigeus kası “PC kası” olarak da kısaltılmaktadır.
Vajinal kaslara “pelvik taban kasları” veya “aşk kasları” adları da verilir.

Kegel egzersizler sırasında doğru kas grubunun çalışmasını sağlamak için aşağıdaki basit çalışmayı yapın.
Kegel egzersizi nasıl yapılır?
Öncelikle idrarınızın (küçük tuvaletinizin) geldiği bir günde tuvalete oturduktan sonra idrarınızı yaparken 3-4 kere tutun ve sonra bırakın. İşte bu anda vajina kaslarınızı (pelvik taban kaslarınızı) kasıp gevşetmektesiniz. Daha sonra tuvaletiniz bittikten hemen sonra belleğinize yerleştirmiş olduğunuz bu kasıp gevşetme çalışmasını 10 kere daha (idrarınız bittikten sonra) güçlü bir şekilde yapın.

İdrarınızı tutarken yaptığınız sıkma hareketi sırasında birkaç saniye kasılı kalmanız, gevşemede ise birkaç saniye beklemeniz faydalı olacaktır.
İzleyen zamanlarda gün içinde idrarınız yokken sabah ve akşamları 10-15 kez aynı hareketi (sanki idrarınız var da tutup bırakıyormuş gibi) tekrar edin.
Kegel egzersizlerini her zaman; televizyon seyrederken, işyerinizde çalışırken, ayakta, otururken, yatarken gibi aklınıza geldikçe yapabileceğiniz son derece önemli vajinismus çalışma egzersizleri arasındadır.

Vajinismusta Parmak Egzersizi
Vajinismus tedavisi için kliniklerce verilen parmak egzersizlerindeki amaç kişinin vajina içine dokunarak kendisini hissetmesi, istemsiz kas spasmını kontrol altına almasını öğrenmesi ve vajina içini hissetmesidir.
Parmak egzersizleri maalesef pek çok hasta için çekici gelmemekte, hastaların tedavi için memnuniyetsizliklerine neden olmaktadır.

Ancak bu bölümde hastaların merakını gidermek ve hiç olmazsa evde kendi kendilerine çalışabilecekleri egzersizlerden biri olan parmak egzersizleri ele alınmaktadır.
Vajinismus tedavisinde parmak egzersizleri nasıl yapılır?
Ayna, dokunma, rahatlama, kegel egzersizlerini yaptıktan sonra parmak egzersizi yapmaya geçebilirsiniz. Bunun için öncelikle yatar pozisyonda ve bacaklarını iyice açıkken (sağ veya sol) kolunuzu düz olarak uzatın. Bileğinizi iyice bükün ve elinizin serçe parmağını yavaş yavaş içeriye itin.

Serçe parmağınızın önce bir boğumunu daha sonra ikinci boğumunu, son olarak da tamamını vajinanızın içeriye iterken derin derin nefes almayı ve kendinizi rahatlatmayı unutmayım. Nefesinizi tutmaktan sakının.
Serçe parmağınız tam olarak içeriye girdikten sonra işaret parmağınız aynı şekilde içeriye iyice itin. İşaret parmağınız da tam olarak içeriye girdikten sonra aynı çalışmayı iki parmağınızı üst üste bükerek vajinanız içine itin. Vajina içine giren parmaklarınız ile vajinanızın o tırtıklı dokusunu hissedin. Adeta diş etleriniz gibi, ancak daha yumuşak kıvamdaki vajina dokunuzu hissedin.
Daha sonra aynı uygulamayı eşiniz ile beraber uygulayın. Yani önce onun işaret parmağını, daha sonra da her iki parmağını vajinanız içine almayı deneyin.
Parmağınız içeride iken vajinanızı kasıp gevşetme şeklinde yaptığınız “kegel egzersizi” ile parmağınızı vajinanız ile sıkıp bırakabilirsiniz. Bu şekilde vajinanızın kasılma gücünü de test edin.

ay inanmıyorum venüscüm demin bunu okudum nette ve dedimki başka çaresi yok deniceksin herşeyi hazırlayıp kulak çubugunu sardım ben mumla hızlı geçmiştim yapamamıştım
kulak çubuğu rahat girdi ama titremekten bidaha yapamadım bide hafif kahve birenk gelince kocamı aradım bak ben denemelere başladım karışmam senle olsun istiyorum ama bişeyler olursa diye üzülüyorum dedim canım ya ben seviyorum seni nezamandır söylememişim dedi offffffff onlar böyle oldukça daha da üzülüyorum ya yakışıklım benim ya
neyse onu soktum gibi ama ben ağda bile yapamam hiç canım acımaz ama onu yapıştırıp çekemem makina daha kolay gelir yada başkası yapsa oyüzden hep kociş yapsın diyorum ama onunda tek pazarı var sayenizde ve su son olan olayın gazıyla sanırım busefer sade okuyup kaçmıcam 4ay öncede okumuş ve silmişim burayı ama artık kaçmak yok hepinizi öptüm şekerlerim ve inşallah yeneriz ve bizde halay ne göbişleri atıveririz

ay inanmıyorum venüscüm demin bunu okudum nette ve dedimki başka çaresi yok deniceksin herşeyi hazırlayıp kulak çubugunu sardım ben mumla hızlı geçmiştim yapamamıştım
kulak çubuğu rahat girdi ama titremekten bidaha yapamadım bide hafif kahve birenk gelince kocamı aradım bak ben denemelere başladım karışmam senle olsun istiyorum ama bişeyler olursa diye üzülüyorum dedim canım ya ben seviyorum seni nezamandır söylememişim dedi offffffff onlar böyle oldukça daha da üzülüyorum ya yakışıklım benim ya
neyse onu soktum gibi ama ben ağda bile yapamam hiç canım acımaz ama onu yapıştırıp çekemem makina daha kolay gelir yada başkası yapsa oyüzden hep kociş yapsın diyorum ama onunda tek pazarı var sayenizde ve su son olan olayın gazıyla sanırım busefer sade okuyup kaçmıcam 4ay öncede okumuş ve silmişim burayı ama artık kaçmak yok hepinizi öptüm şekerlerim ve inşallah yeneriz ve bizde halay ne göbişleri atıveririz
:46::46::46::46:tatlim supersin iste bu kadar olaya baslayabilmek onemli olan bak gir hemencik nasil ilerleyeceksin supersin tatlim bir kac kez gene yap cubukla sonra baska bir aparata gec bende ilk cubukla yapmistim olacak tatlim su egzersize basladin ya gerisi isin teferruati :62::62::62:

kızlar ben bu hafta sonu boş durmadım 1 haftalık yemeklerimi yaptım yazlık ne kadar seksi kıyafetim varsa çıkardım hazırladım bütün hafta eve gider gitmez süslenip püslenecem ohhh yemek derdimde yok....hem egzersizlerimi hızlandırıcam hemde bol bol sev...cem bu dönemi ön balayı gibi yerleştirdim beynime bundan sonraki aşamamız p...s olduğu için dahada kendimi hazır hissetmek istiyorum ürkek bi kadın gibi değilde işi çözmüş bi kadın gibi davranmaya başlıyorum ne kadar acemi olsakta uygulaya uygulaya kıvırıcaz bu kadınlık işini millet anasının karnında öğrenmiyoya zemuszemusbiz süperizzzzz yaaaa a.s.

amin canım Allah isteyen herkese anne olmayı nasip eder inşallah... ilk başlarda egzersizler için en az yarım saat diye süre belirlemişti dr. ama şu an saate bakıp dk tutmaya gerek duymuyorum kendimi rahat hissettiğim sürece devam ediyorum önemli olan zaten görev gibi algılamamak...bazen kafam başka şeylerle dolu oluyor egzersizi yaparken dikkatimi veremiyorum o anda bırakıyorum 10-15 dk başka bişeylerle ilgileniyorum sonra tekrar başlıyorum ve daha rahat ilerliyorum bu defa zemuszemusdr bana gleit glen önerdi ama ben buradaki arkadaşlar bebe yağı yazmıştı onu alıp denedim dr da eğer alerji gibi herhangi bir rahatsızlık hissetmiyosan bebe yağı ile devam edebilrsin dedi şu an hem bebe yağını hemde jeli karıştırıp kullanıyorum bi sorunum yok ama herkesin cildi aynı değil... bu arada jel 16.tl. diye hatırlıyorum fiyatını...ben başka bişey denemedim o yüzden tavsiyede bulunamayacağım ama burada bazı arkadaşlar farklı şeylerde denemişti diye hatırlıyorum...

dar kısım diye birşey yok henüz esnememiş kısım var kaydirigubbakcemile3hepimiz ilk zamanlarda yavaş yavaş ilerledik hatta bazen ilerlediğimizin farkına bile varamadık ben 2 parmak 2 boğum aldığımda kendi kendime inanamadım eşime gösterdim teyit ettirdim gerçekten girmişmi diye hihoyyytkendini rahat bırak orası darmı söylemi böylemi düşünme merak et dikkatin dağılıyo acaba içerde ne var diye düşün dokusu nasıl neler hissediyorum ne kadar dolaştırabiliyorum gibi opuyorumnanaktan

günaydın güzeller a.s.ben bu gün acayip mutluyum dün akşam eş parmağını yaptık kendimi süpergirl falan hissettim kaydirigubbakcemile3 yine uçtum havalara zıp zıp zıpladım hihoyyyt

saol canım benim anne kelebeğim kaydirigubbakcemile3 önce ben 2 parmak makas yaptım yarım saat gibi sonra eşime dedim deneyelimmi eş parmağını olur dedi ilk anlarda biraz zangırdadım delikafaduldenaçıkcası hemen kendimi toparladım önce parmağına hem jel hemde bebe yağı sürdüm sonra yavaş yavaş tuttum parmağını içeriye doğru itirdim takılınca nefes egzersizi yaptım biraz daha itirdim oldumu diye sordum eşime ooo çoktan dedi eminmisin diyorum kıpırdat dedim içim gıcıklandı gerçekten içimde inanamadım. sonra 2 defa daha parmağını aldım onlarda dahada rahattım eşim dediki bu kadar kolay işte dedi p...s bile alabilirsin şu an bunu yapabiliyosan dedi o bile şaşırdı deneyelim istersen dedi yok dedim ben eş parmağında önce bi master yapayım çok çok egzersiz yapmak istiyorum hiç takılmadan p....s ten geçmek istiyorum ama inan baharcım siz burada hep diyosunuzya bize şöyle kolay böyle kolay sizin her yazdığınız kelimeyi şimdi çok daha iyi anlıyorum o popoya doğru olayını çözdüm...kendi parmağını sokmakla eş parmağı dilatör mum sokmak arasında gerçekten inanılmaz fark var yabancı cisimde bunu daha net görebiliyorsun...

kızlar 2010 nisan ayında bunları yazmışım bizlerde sizin gibiydik ama başardık bakın neler neler yazmışım
:17:

afferin bebişim inan bana rüya gibi hissediyo insan ilk başlarda hepsi olacak sen iste yeterki çok sevindim ....tebrik ederim bu daha başlangıç kendine güven herşeyin üstasinden geliriz bi kadınlar :8::8::8:sessiz sessiz okuyan arkadaşlar nolur yazın derdinizi paylaşın egzersize başlayın vajili kimse kalmasınnnnn:1::1::1::1:

Back
X