Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

selam arkadaslar ben yaklasık 1 yıl once vajınısmusu yendım.. ama asıl değinmek ıstedıgım onemlı bı konu var oda dogu bolgesındekı vajınısmuslu kadınlar aranızda bu bolgeden olan vrmı bılmıyorum ama onlar ıcın hayat hıçte kolay degıl bu konuda neler yapabılırım bıraz fıkır verebılır mısınız
nasıl yendin biraz açıklayabilirmisin sakıncası yoksa

selam arkadaslar ben yaklasık 1 yıl once vajınısmusu yendım.. ama asıl değinmek ıstedıgım onemlı bı konu var oda dogu bolgesındekı vajınısmuslu kadınlar aranızda bu bolgeden olan vrmı bılmıyorum ama onlar ıcın hayat hıçte kolay degıl bu konuda neler yapabılırım bıraz fıkır verebılır mısınız

doğacak sonuçları düşünmek bile istemiyorum.biz bile ne zorluklar yaşadık.doğuda 2.sınıf insan muamelesi gören kadınlar hele de bu sorunu yaşıyorsa gerçekten Allah yardımcıları olsun.keşke elden bişey gelse.ayrı bi topik de açmışsın bence çok faydalı olucaktır tabi internete girebilecek olanlar için. bu da o şartlarda ne kadar mümkün tartışılır.fikir istemişsin fakat fikirsiz kaldığım için çok üzgünüm.bu sorunu yaşayan kadınlara ulaşılmadığı sürece çözüm çok zor gibi:50:değindiğin konu için de ayrıca teşekkürler

selam canım :3:

kız bak bir haftada halledenler var sende halledersin senin neyin eksik bir ay neki hergün egzersizleri uzun süre yaparsan aksatmadan sende bir haftada 10 günde çözersin yeterki üzerine git pes etme bunu yapacağına inan .. :70:

canım inanki egzersize başladımmı en az 1-1.5 saat yapıyorum bacaklarım ağrıyo artık resmen ama ben 1 hafta yenebilecek kapasitede görmüyorum kendimi ama dediğim gibi inşallah bu 1 ayda yapabilirsem artık çok mutlu olacağım arkadaşım ya dün başladım yine egzersize önce 2 boy kalemle denedik sonrada parmağa başladım bu sefer çıplak elle yaptık daha rahat oluyor eldivenle kaymamıştı geçenki seferde çok yanmıştı bırakmıştık sonrada eşimin serçe parmağıyla çalıştık 1 saat falan işte bayağı rahat oldu bizde sewindik yine ama bilmiyorum bakalım bugün çalışıyorum yarın artık yine yaparız inşallah şimdi orta parmakmı yapmalıyızki

doğacak sonuçları düşünmek bile istemiyorum.biz bile ne zorluklar yaşadık.doğuda 2.sınıf insan muamelesi gören kadınlar hele de bu sorunu yaşıyorsa gerçekten Allah yardımcıları olsun.keşke elden bişey gelse.ayrı bi topik de açmışsın bence çok faydalı olucaktır tabi internete girebilecek olanlar için. bu da o şartlarda ne kadar mümkün tartışılır.fikir istemişsin fakat fikirsiz kaldığım için çok üzgünüm.bu sorunu yaşayan kadınlara ulaşılmadığı sürece çözüm çok zor gibi:50:değindiğin konu için de ayrıca teşekkürler

evet gerçekten zor oluo ama onlara ulasmak ıcın elımden gelenı yapmayı dusunuyorum..kendı yasadıklarımı bılıyorum cunku

Arkadaşlar herkese merhaba.Çok şükür haftasonu geldi de rahat rahat işimize bakabilicez yani.Forumun eski sayfalarını da okudum ve iyice azimlendim.Özellikle bazı arkadaşların mesajları insana gerçekten çok cesaret veriyor.Allah sizden razı olsun.Umarım dediğiniz gibi kolay hallolur ve 3 yıl olmadan ben de bu dertten kurtulurum.Hepimiz de.Dualarım bütün vajililere...:24:

nasıl yendin biraz açıklayabilirmisin sakıncası yoksa

ben bu konuya:28: bırılerıne faydam olabılır belkı dıye gırdım. ıkı yıl once evlendım ve yaklaşık 1 yıl bu kabusu yasadım. doktora gıtmekte bıraz gec kaldık 3 ay gıbı falan ama zaten o surede gıtmen gerekıyo once kadın dogum uzmanına gıttım uzman herhangı bı sorun var mı dıye alttan muayene ettı sonra psikologa yonlendırdı.dıyarbakır gıbı yerde vajınısmus uzerıne egıtımlı doktor bulmakta cok zor oldu.sonra her hafta doktor gorusmelerı başladı doktor basta vajınamı gormekten rahatsız olup olmadıgımı sordu ve ılk odevı verdı ılk odev ayna karsısında 15 dakıka ızlemektı daha sonra parmak egzersızlerı basladı ve sımdı cok sukur kurtuldum..Allah yardımcınız olsun sormek ıstedıgınız her soruya cevap verebılırım

ben bu konuya:28: bırılerıne faydam olabılır belkı dıye gırdım. ıkı yıl once evlendım ve yaklaşık 1 yıl bu kabusu yasadım. doktora gıtmekte bıraz gec kaldık 3 ay gıbı falan ama zaten o surede gıtmen gerekıyo once kadın dogum uzmanına gıttım uzman herhangı bı sorun var mı dıye alttan muayene ettı sonra psikologa yonlendırdı.dıyarbakır gıbı yerde vajınısmus uzerıne egıtımlı doktor bulmakta cok zor oldu.sonra her hafta doktor gorusmelerı başladı doktor basta vajınamı gormekten rahatsız olup olmadıgımı sordu ve ılk odevı verdı ılk odev ayna karsısında 15 dakıka ızlemektı daha sonra parmak egzersızlerı basladı ve sımdı cok sukur kurtuldum..Allah yardımcınız olsun sormek ıstedıgınız her soruya cevap verebılırım

yani anladığım kadarıyla sizdemi parmak eğzersiziyle yendiniz

Mervecim ben de imkanların kısıtlı olduğu bir yerde yaşıyorum ve uygun bir doktor bulma imkanım zor.Zaten pek çok kişi gibi doktora gitmek beni çok kasıyor.Sana da doktor parmak egzersizleri vermiş.Ne kadar sürede yendin?Ben p....in yarısından fazlasını alabiliyorum fakat gerisi acıdan kalıyor.Kadın doğumcuya gittim geçenlerde,zar duruyor dedi.Aslında benim psikolojik olayım pek yok gibi.Tek sorun acı korkusu.Acı eşiğim düşüktür zaten canım tatlıdır biraz malesef.Yani bu aşamada sence ne yapmalıyım.Arkadaşların mesajları çok cesaret verdi.İnancım arttı ama tabi yine de umutsuzluk var.Bu durumdaki biri sence kendi çabasıyla yenebilir mi?3 yıla yakın zaman geçmesi beni düşündürüyor açıkçası.:59:

Son düzenleme:
Back
X