• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

selam kızlar,1 hafta aradan sonra ilk egzersizimi yaptım,bir parmak pııt diye girdi,iki parmak pııt diye girdi ve üç parmak az zorlansada oda girdi,az gitgelde yaptım,reglim tam bitmemiş egzersizi bıraktım,yarın daha uzun çalışacağım....

selam kızlar,1 hafta aradan sonra ilk egzersizimi yaptım,bir parmak pııt diye girdi,iki parmak pııt diye girdi ve üç parmak az zorlansada oda girdi,az gitgelde yaptım,reglim tam bitmemiş egzersizi bıraktım,yarın daha uzun çalışacağım....

ilk tebrik benden gelsin o zaman... tebrikler tatlım bence bugün kendine bi ödül ver...

Canım, son adet tarihim 18 Mayıs idi. Benim gebeliğim ilk kan tahlilinden belli oldu. Sonra ultrasona girdim keseyi gördü doktor. Ultrasonda bir yeri işaretleyerek gösterdi, sonra da yavrumun ilk fotoğrafını verdi...Tahlil sadece gebelik olup olmadığına dair oldu. Diğerleri sanırım 2 Temmuzda....

Kovalar zekilikleriyle ünlü :) :) :) YANİ ÖYLE DERLER...Hatta bir ünlü çift(ismini hatırlamıyorum) çocukları sırf kova burcu olsun diye ona göre ayarlamışlar veya ona göre sezeryanla aldırmışlar tam hatırlamıyorum...

benm de öyle keseyi gördü fotoğrafını da verdi hatta bir de kistim varmış onun da fotosunu verdi ne işime yarıcaksa :) vaayyy kovanın bu özelliğini bilmiyordum da ben de bebğim zeki olsun diye ceviz yeyip duruyorum :) yemeyim o zaman zaten zeki oluyomuş :52:

kızlar ben kaçar eve gitcem yemek yapcam... egz. vs yaparsam anlatırım yarım... umut 86 haydi yarın egzersiz yaptığını duymak istiyorum... privacy tatlım umarım bu gün sana neşe getirir... hep neşeli ol ve hayata biraz da gırgırına bakmaya çalış lütfen... tavsiyem pe... olmasa bile sadece başı girsin yeter gerisi zamanı geldiyse gelir zaten...

:31::31::31: kımse yokmuydu hımmmmmmmmmm turguazz noldu ona acaba sesı cıkmıyo facarım canımmm sende yoksun söz vermiştik beraber yürücektik deneme ler umarm basarılı olmustur amiiiin :16: beni sorarsan aynı taaaas aynı hamam heee ama parmak deneyımlerım oldu içimi hissetmek bana pekde iyi gelmedi aparata döndüm ins lah olur rüyamda bebeğimi düşürdüm her gece hamileyimmmm marketen geldim ben yaşlar bi kız sordum konustuk 3 aylık bebişi erkek öyle güzel di göğsünde uyuyordu :31::31:

çok samimi bi cvp beklıorum senden benden umudun varmı sence bende bi gün kadın olucakmıyım dersın eşim mümkün deıl diyor:36::36: hiç duymuyorum ama acaba haklımı dıe de düşünmüyo deılım:31:

senle konuscam demısttin sen yaz özele ben okurum galıba benımde senle konusmaya ihtiyacım var :34:eşim gelınce gremiorum ben pek gırıp sızı okuyup cıkıorum sadece cnm

çok samimi bi cvp beklıorum senden benden umudun varmı sence bende bi gün kadın olucakmıyım dersın eşim mümkün deıl diyor:36::36: hiç duymuyorum ama acaba haklımı dıe de düşünmüyo deılım:31:

puf, biz umut etmiyoruz ki, biliyoruz. su an durdugun noktada durduk. belki daha gerilerdeydik, bazisi daha ilerideydi belki farketmez. esler bazen nasil destek vereceklerini sasiriyorlar, gaza getirmek icin köstek oluyorlar. x sahislarin fikri degil, senin kendi fikrin önemli. burada herkes düzenli ve sürekliligi olan egzersizlerle vajinismusun yenilebilecegini biliyor. herkes kendini en umutsuz vaka olarak gördü. ben yenecegini düsünüyorum, su cabuk pes etmeye, demoralize olmaya ayirdigin enerjiyi azicik pozitif düsünce ve daha fazla egzersize ayirsan bu cok da cabuk olur ;) kendi kendine celme takip duruyorsun.

umutcgm bak oyle dusunme sende kadın olacaksın sende bızım gıbı yeneceksın ama cabalaman lazım kendımden ornek vereyım tam 3 haftada yendım egzersızlrım bukadar kısa surdu ınat ettım azmettım...çabala bıraz lutfen pes etme kendın ıcın acı yok sızı yok oyle olsa bız yapabılırmıydık 3 sene neler cektım bır ben bılırım sevdıgım adamdan vazgecmeyı bıle goze almıstım...en umutsuz en caresız olsugum anda cıktı burası karsıma burada olman cok buyuk bır sans ve lutfen ayagına gelen bu sansı tepme....daha nereye kadar uzayacak 2.5 yıl olmus yazık degılmı gecen gunlerıne her gun yarım saat egzersız yap yeterki nasıl ılerledıgını kendın goreceksın

umut canım senin bilinçaltın kızlık zarına varar verme, kızlık zarına zarar verme diyor. sen bilinçli olarak ilerlemek istesende bilinçaltın o kadar güçlü ki ilerlemene izin vermiyor. Öncelikle anatomimizi iyi öğrenmemiz gerekiyor. Biraz internetten oku, resimlerine bak, çok faydalı olacak senin için.
Sonra karar ver, eşinin artık önem vermediği bir kızlık zarı ile cinsellik olmadan sonsuza kadar mutsuz yaşamak mı? yoksa esnerse esnesin bozulursa bozulsun artık düzenli ve sağlıklı bir cinsel hayatım ve bebeğim olsun mu? Bunun kararını ver canım, hem belki bozulmaz da, çünkü zar ancak p...s boyutunda çalışınca bozuluyor...
Kafanda o sınırı çizdiğin için ilerleyemiyorsun. Bu düşüncenin ne kadar anlamsız olduğunu daha sonra anlayacaksın.

$sınırlar.webp

Bak dışardaki balık benim, içerdeki sensin :1:.

umut canım senin bilinçaltın kızlık zarına varar verme, kızlık zarına zarar verme diyor. sen bilinçli olarak ilerlemek istesende bilinçaltın o kadar güçlü ki ilerlemene izin vermiyor. Öncelikle anatomimizi iyi öğrenmemiz gerekiyor. Biraz internetten oku, resimlerine bak, çok faydalı olacak senin için.
Sonra karar ver, eşinin artık önem vermediği bir kızlık zarı ile cinsellik olmadan sonsuza kadar mutsuz yaşamak mı? yoksa esnerse esnesin bozulursa bozulsun artık düzenli ve sağlıklı bir cinsel hayatım ve bebeğim olsun mu? Bunun kararını ver canım, hem belki bozulmaz da, çünkü zar ancak p...s boyutunda çalışınca bozuluyor...
Kafanda o sınırı çizdiğin için ilerleyemiyorsun. Bu düşüncenin ne kadar anlamsız olduğunu daha sonra anlayacaksın.

Eki Görüntüle 452725

Bak dışardaki balık benim, içerdeki sensin :1:.

ne kadar guzel bır ornek vermıssın ..çok hos ıcınde brcok anlam var

ne kadar guzel bır ornek vermıssın ..çok hos ıcınde brcok anlam var
canım ben umutun takıldığı yeri biliyorum, orayı aşsa çok hızlı ilerleyecek, aman bozuldu bozulacak düşünceleri onu ilerlemekten alıkoyuyor, aslında psikolog iyi gelebilir bu aşamada. Ama bence kendisi de aşabilir, sadece yeter naaaan ne olursa olsun demesi lazım :52:.

canım ben umutun takıldığı yeri biliyorum, orayı aşsa çok hızlı ilerleyecek, aman bozuldu bozulacak düşünceleri onu ilerlemekten alıkoyuyor, aslında psikolog iyi gelebilir bu aşamada. Ama bence kendisi de aşabilir, sadece yeter naaaan ne olursa olsun demesi lazım :52:.

bı bılse o kadar basıt bırey oldugunu 1 dk durmucak anlıcak ama zamanı var demekkı

nerden biliyorsun derseniz aynı yerde bende takıldım :1:, psikiyatrist benimle defalarca konuştu, eşimle de çağırdı, eşim önemli değil dese de ben birşey olacak diye egzersiz yapamıyordum, çok şükür çabuk atlattım :1:. Hala her ilişki sonrasında bakıyorum kan gelmiş mi diye, çok saçma ama bilinçaltıma işlemiş bir kere, eşimde bekle yüzüncüde geliyormuş diyor :1:.

canım seni o kadar ii anlıyorum ki yoldan geçen her çifte bakardım bunların olmuşmudur acaba diye yada hamile çocuklulara bakardım bunlar kadar olamadım diye ama emin olki burdaki herkes er yada geçç kadın olucak. inşşş en yakın zamanda olursunuz en geç ben oldum o yüzden hiç canınızı sıkmayın 5.5 sene sonra ve gerçekten o kadar gülüyorum ki kendime yazık diyorum sadece.
eşinin laflarınıda sakın kafana takma hepsi söylüyo ben senle bunun için mi evlebdim diyen kocam tartışmamızda hemen bunu öne sürüyodu biz tam ayrılmaya karar vermiştik ki bu iş oldu biliyomusunuz o yüzden sakın ne sizi tanıyan kimseye söyleyin nede eşinizin laflarının kafanıza takın.çünkü bende tarışmamızda ne yapayım adam olsaydın da yapsaydın bile dediğimi biliyorum ben bekarken böyle bi rahatsızlığım olacağımı bilseydim evlenmezdim zaten filen diyorum .çok rahatsızsaan tedavi ettirseydin diyorum yani eşimle biz çok sorunlar yaşadık bu senelerde artık benim kafamda bitmişti evliliğim zorla giditodu bişeyler ama inanırmısınız şu an yeni evliyimm çok şükür rabbime ne olur sunuz diyorum sızlamadan başka acı yok sadce girerken gerçekten oda 2 saniye sürüyo yani bacağımızı epilasyon aletiyle aldığımızda tek kılın kopması gibi saniyelik bişey ne olur saniyelik bi durum için yıllarınızı mahvetmeyin
herşey sorabilirisn canım

hoşbuldum teşekkür ederim ilgin için. bir kere gittim doktora fiziksel bir problem yok ama zorla muayene oldum sonrasında öyle bir çıktımkki giysilerimi bile tam giyemeden başım döndü saatlerce.. sonra gittiğimde egzersiz için ödevler vereeğini söyledi ama gidemedim. birazda doktora tam olarak güvenemedim sanki işinin ehli değilmiş gibi hissettim bilmiyorum neden iyi güler yüzlü bir bayandı ama gitmedim. egzersiz deyince burda araştırdım kendim yapmaya karar verdim ayna eşliğinde önce inceleyeyim dedim ama dediğim gibi bakamıyrm bile... zihnimden atamadığım olaylara gelince birçok şey var. kendi kendime bile aklıma geline geçiştimeye çalışırdım dün ilk kez ufak çaplı eşimle paylaştım. tabiki ufak tefek şeyleri. iyi mi ettim kötümü onuda bilemiyorum. şimdi burda da nasıl anlatacağımı bilemiyorum ama şöyle kısaca bahsedeyim. çocukluğum istanbulun kırsal bir semtinde geçti. ne yazacağımı bulamıyrm... orda yaşayan bizden yaşça büyük ama onlarda çocuk sayılan komşu kızlarının o an anlayamadığım davranışları anlattıkları zmanla büyüdükçe travma etkisi yaptı bende sanırım. birde tabiki ailemin baskıları.. annemin kızlar öyle oturmaz böyle durlmaz.. vs. sürekli sıkması..4 çocuğun e n büyüğüydüm ve hep büyüktüm benim sıkıntım olamaz derdim hastalığım olamazdı. babamla tartışmalarının evliliğinin bile kötü gitmesini benim üzerime yükleyen sözler hakaretler sürekli beceriksiz demesi.. üstüne sürekli eklenen bu gibi olaylar.. öyle bir duygu yaşıyordumki ara sıra bir cinsel organım olduğu kadın olduğum aklıma geldiğinde bile miedm bulanıyordu sanki başımdan birisi bastırarak beni yerin dibine sokuyordu. bunu hala zaman zaman hissediyıorum.. kısaca bunlar..

hoşbuldum canım inşallah dediğin gibi olur yenerim sizler gibi ve böyle bir problemi olan herkes bir an önce atlatır inşallah. çünkü insanın yaşamında herşeyi etkiliyor. çok iyi bir mesleğim var ama çalışmaya bile güvenim yok düğünden önce ayrılmıştım hala evdeyim. çoukluğumdakiler sadece anlattıklarından ibaret değildi.. hep bi güvensizlik oluştu. kendi evimde bile rahatça uyuyamadım hafta 3 günü rahat uyuyorsam 4 günü korkuyla bağırarak uyanıyrdm birde niye bağırıyrsn koskoca kızsın diye azar işitiyrdm. bu yüzden çok sevmeme evlat olarak hep en iyi şekilde davranmama rağmen anneme karşıda içimden atamadığım büyük bir öfkem var.. şimdi benim balıklarım var biri bi yerlere saklansa kayanın altından çıkmasa bi sıkıntısı mı var steremi girdiler diye endişelenip çözümler arıyrm...
içim çok dolu burda bunları yazmamda doğrumu bilmiyrm. sonuçta konu vajinusmus ama benim rahatsızlığımın altında yatan problemeler farklı. yazdıklarımla sıkıyorsam herkesten özür dilerim..

Hoşgldn cnm.. bunları anlatman yanlış değl aksine herkesin bu ve benzer sıkıntıları oldu geçmsnde .. anlattkça paylaştkça rahatlayacağna inanyrm. Bi çoğumuz korktk vazgeçtk ama sonunda başardık.. inş en ksa zamanda sende kurtlrsn sürekli gelmeye çalış buraya ve başarı hikayelerini oku inanlaz motive ediyor..

Back
X