• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

ahhhh canım ahhh sen bak daha yenısın masallah ne guzel gdıosun :nazar::nazar::nazar::nazar::nazar: kızlara bsey soramam utanıorum cunku herseyı bılıorum basladım cnm ben basladımda ıste ileri gdemıorum once parmakla sonra senayım saolsun aparatla yapmaya calısıom ama sadece calısıom icraaat yok :50: oysa ikinci regl gelmeden yapcam dıe sartlamıstım kendımı o zaman cok cesur oluyorum bitince :37::37: yeni arkadaslara bak maşşallah :nazar: zealea bi fırçalasa beni fenaaa olmaz :26:

bugün en kücük boy dilatörü alip oturuyorsun, gerekirse 5 saat giriste beklet ama dilatörle temas olsun. o temasa alistiginda jelle dilatörünü ve biraz daha ittirmeden beklet girsite, sonra azicik azicik bastir tepeden nefes verirken, dilatöre bakma. ne kadar girdi acaba diye düsünme. basini arkaya yasla hayal vb. kur, nefes verirken itekle. kapi duvar hissedecek olursan azicik asagi eg, gene bakmadan hayal aleminde kos zipla. dilatör de sert plastik oldugu icin korkutucu gelebiliyor, sen ona o da sana alissinsin. bugünlük görevin bu.

Canım smearin alındığını anlamıyorsun, aldığı yerde his yokmuş, bende korkuyordum gidene kadar , üstelik gidene kadar hissetmeyecegimi bile bilmeden korklarimin üzerine giderek gittim, az acıyacak bile demiyorum hiç acımıyor, daha dogrusu hissetmiyorsun

cesaret istiyorummmmmmmmmm

bugün en kücük boy dilatörü alip oturuyorsun, gerekirse 5 saat giriste beklet ama dilatörle temas olsun. o temasa alistiginda jelle dilatörünü ve biraz daha ittirmeden beklet girsite, sonra azicik azicik bastir tepeden nefes verirken, dilatöre bakma. ne kadar girdi acaba diye düsünme. basini arkaya yasla hayal vb. kur, nefes verirken itekle. kapi duvar hissedecek olursan azicik asagi eg, gene bakmadan hayal aleminde kos zipla. dilatör de sert plastik oldugu icin korkutucu gelebiliyor, sen ona o da sana alissinsin. bugünlük görevin bu.

tamammmmm:43::43::43::43::43::43::43::43::43::43:

tebrikler =)))):nazar: hiii cok güzel bir bebek :nazar:
sen nasilsin? umarim hersey yolundadir, saglikla mutlulukla büyütün minigi.

en son alexanderetta ve shummir yendi.

sağol canım, tansiyondan dolayı biraz erken doğdu bebiş, iyiyiz, çok değişik güzel bir duygu annelik darısı isteyen herkesin başına.

ayyyyy çoook güzel masallah:nazar::nazar::nazar: tebrik ederim cnm sen dogurdun geldın ben daha yerımde sayıyorum olucak işmi tekrar maşşallah :nazar::nazar:

sağol canım, adın da değişmiş, yerinde saymamak senin elinde kararlı olman gerekiyor yoksa yıllar geçip gidiyor kendine hedef koy bir an önce yen canım.

kızlar nasılsınız,ben çok heycanlıyım,eşim dün gelecekti ertelendi bu akşama geliyor,deneme yapacağım diye acayip heycan var.:1: burayı bulmadan önce rüyamda ön sev...yi gördüm iş tam ona gelince sanki ekran simsiyah oldu,sabah kalktığımda çok etkilenmiştim,bilinç altının ne kadar etkili olduğunu rüyama bile müdahele ettiğini farketmiştim,dün gece yine gördüm inamayacaksınız ama bu defa p..s yarıya kadar olddğunu gördüm,hala rüyanın etkisindeyim,yani bilinç altımı temizlemişim:21:sayenizde kızlar allah sizden razı olsun,hepinizi seviyoruuum ,öpüyorum ve egzersize gidiyorum:8::8:

canım hayırlı uğurlu olsun,bebeğinle sağlıklı mutlu huzurlu bir ömür geçirmenizi diliyorum allah iyi insanlarla karşılaştırsın inşallah.:nazar:

offfffff kızlarrr burada yazanları okurken bile kendimi kasıyorum denemeyi aklımdan bile geçirmiyorum. içimden çığlıklar yükseliyor sanki. nasıl aşıcam ben bu sorunu. ön sevişme falan herşey o kadar süper ki ama sonrasında yapamıyorum. olmuyor nolur bana da yardım edin. insanların yüzüne bakamıyorum. eşimin isteklerini yerine getirmediğim için kahroluyorum. o gittiği gibi ağlamaya başlıyorum. çok bunaldım artık:50:

burayi okurken (1.5 -2 yil önce) benim de yüzüm gözüm 100 limon yemis gibi büzüsürdü ve hatta egzersiz yapanlarin vajinusmus olmadiklarini düsünüyordum. noldu, artik bicak kemige dayandi aradan yillar gecti ve asla dedigim seye sonunda basladim. ilk basarili dilatasyonda yüz göz eksitecek, kasilacak ayilacak bayilacak aglanacak bir sey olmadigini anlamis oldum. gercekten yokmus.

düsündügün yasadigin sey de cok normal. cok azimiz aaa yasasin bu isin tedavisi de buymus diye egzersize atliyoruz, herkes istiyor peri sihirli degnekle dokunsun. o ilk defayi yapana kadar belki böyle hissediceksin, bacaklarin titreyebilir, aynada görmemek icin gözlerini kapayabilirsin.

nolursa olsun egzersize basla, (anatomik engelin yoksa) ve en azindan 1 parmak 1 bogum, ya da kücük boy dilatör alana kadar sabret, kendine hükmet sonra zaten hoplaya ziplaya egzersiz yapmak isteyeceksin. ilk minik vajinal penatrasyonu basardigin gün vajinismusu yeniyorsun, kalan zamanda penis icin alistirma yapiyorsun.

cesaret istiyorummmmmmmmmm

sela1, e_lvan ve cilekpuding yaptirdi pap smear ve hepsi ayni seyi söylüyor. hepsi vajinismustu, hepsi senden sonra yendi. x sahsi ay cok rahat, cikiyorum catala mutlu mutlu aciyorum bacaklari oh mis diye anlatsa, yeme beni deriz de... bizimle ayni yoldan gecmis, ayni korkulari yasamis tipler hissetmedim korkulacak bir sey yok diyorsa, onlara inanirim. cesaretlik bir durum da yok anlasilan.

Selam kızlar :) pek giremiyorum malum evde değilim ama yinede bi gireyim bari girmişken de avatarımı değiştireyim artık ben de duvağımı açayım dedim :))) Tüm egzersizcilere kolay gelsin ama unutmayın kızlar herşey bizde bitiyor ! Benim bu vajiyi aştığım günün diğer günlerden hiç bir farkı yoktu ama kafam daha rahattı tabi ve bizim en çok ihtiyaç duyduğumuz şey de bu zaten öyleyse söylenecek iki şey var :ERTELEME & RAHAT OL sonra da KURTUL & MUTLU OL fena bi slogan sayılmaz heralde :)

kızlar nasılsınız,ben rapor vermeye geldim,egzersizimi yaptım,1-2-3 parmak :16:2, bu arada bişey soracam,egzersizi yaptıktan sonra çok az kahverergiye yakın akıntı oldu,reglim biteli 2 gün oldu normal mi?:26:
Canim bendede olmustu kizlik zarindandir diye geçistirdim hiç irdelemedim..

Kızlar dün şenaymehmetle konuşurken bir doktora görün demiştim, sonra dedimki ben niye gitmiyorum, bunu da erteliyorum, bir an önce gitmeliyim dedim ve hemen telefona sarıldım :102:, bugüne randevu verdiler.
Benim cuma günleri çok yoğun geçiyor iş, bugünde klasik öyleydi, ne yaptım ettim randevuya yetiştim.
doktora vajili yeni yendiğimi, başa dönmemek için anlayışlı bir doktor aradığımı ve kendisini önerdiklerini söyledim (külliyen yalan :111: :52:, rastgele ilk bulduğum doktordu kendisi :37:).
bebek istediğimi, sadece kontrol amaçlı geldiğimi söyledim. Doktor anlayışlı yaklaştı sağolsun, hoş zaten çok az vaktim vardı, nazlanacak halim yoktu.Alttan ultrasonla baktı, aparat girmesi gibi birşeymiş, kasmamaya çalıştım kendimi. Hemencecik bir çırpıda baktı, bir sorun yok dedi.
En çok smear alınmasından korkuyordum, onu hiiççççç hissetmedim. Doktor sen bitirmişsin olayı, vajiden kurtulmuşsun, harikasın falan dedi. Kasılmalarım devam ediyor, zevk alamıyorum henüz ne yapmalıyım dedim, doktor başını işaret etti, herşey burada bitiyor dedi.
Akıntın varki bunu birçok kadın yaşıyor, mantar olmuşsun dedi (ilişki sırasında yanma hissi bundan kaynaklanıyormuş).
Fitil yazmış, anaaammm dedim ben fitil mitil kullanamam :35:. Yok hiçbişeyi yok yaparsın dedi.
Aadetimin ikinci günü yanına gitmemi, hormonlarıma bakacağını söyledi, bende inşallah sizi bir daha uğraştırmam hamile kalırım ve bunlara gerek kalmaz dedim, o da güldü :29:.
Hamile kalırsam ne kadar süre cinsel ilişki yapmayalım? dedim, serbset dedi.
Gebelik için önereceğiniz, yapmam gereken birşey var mı dedim, hiçbirşey dedi, sadece hemen ayağa kalkma ilişkiden sonra, biraz uzan dedi.
Birde folik asit verdi ama içebilirmiyim bilmiyorum, bir ara vajiliyen hazırlık olsun diye alıyordum, midemi bulandırıyordu.
Toplam 10 dak. sürdü (lafın gelişi değil saate baktım).Sonra apar topar çıktım hemen işe döndüm.
İş yerinde kendi kendime düşündüm, ya ben neler yaptım, kendime inanamıyorum, neleri başardım dedim :24:. Yani doktordan sonra hiçbirşey olmamış gibi işe devam etmek bile çok garip geldi bana, afferin dedim kendime :27:.
Nasil ama?? Kus gibi hafiflemisindir :10: Sen anlattikça ben o günümü hatirladim :52: hele spekulum okadar basitkiiii bosuna korkmusuz okadar..
Bi anlik cesaretle bu korkudanda kurtuldun canim :54:

parmağına prz.. mi geçiriyorsun?ben hiç öyle denememiştim. bir de cahilce soru olacak ama :) prz... lerin hepsi jelli mi oluyor?

Canim hosgeldin aramiza.. Bende terapiste gidiyordum oda parmak önermisti ama parmagina bisey geçirme elinle hisset orayla uzlas derdi :) ama ben yapamamistim elime ya ameliyat eldiveni yada prez. geçiriyodum..
Eger öyle daha rahat edeceksen öyle dene birde.. Azimle egzersizlerini hizlandir ve daha çabuk kurtul ins

Arkadaşlar merhaba, bir kaç gündür okuyorum çok faydalı ve güzel bir site herkese teşekkürler. Ben 3 aydır evliyim ,ilk gece oldu ama sonrasında değişik bir şekilde gelişti ve yapamıyorum, anadoluda yaşadığım için çok da kolay aslında paylaşımım olamıyor. Öncelikle nereden başlamam gerek doktora mı fiziki bir sebep mi diye gitmeliyim yoksa psikologa mı nasıl bir psikolog seçilebilir ? Teşekkürler herkese yardımınız için..

Canim bunun cevabini ancak jinekologta bulabilirsin.. öncelikle fizyolojik bi sorunun varmi yokmu baktir yoksa psikolojiktir.. Geçmis olsun.. Allah yardimcn olsn

vay bee kualk çöpü deyip geçmiyeecem artık ne büyükmüş:)) şimdi nasıl devam etmeliyim yani kulak çöpünü çok az alabildim iyice alabilmek içinmi denemeliyim yoksa doğum günü mumunamı geçeyim? birde kulak çöpünün tamamını alınca sakınalı i durum olurmu?

Canim istersen 2 kulak çöpü, 3 - 4 dene sonra dogum gunu mumuna geçebilirsin

kızlar bierşey sormak istiyorum bende eşimle ilişkiye giremedm benm girememin sebebi acıycak diye korktugumdan sizin ki de mi acaba aynı yoksa başka bir sebebi var mı

biraz saçma bi soru olmuş olabilir ama belli bir uzunluğu var hepsini içeriye aldığımda zarı geçmez dimi?

Canim uzunluk önemli degil kalinligi bozar.. yalniz merak ettigim neden böyle bi soru sordun? egzersizde ilerledikçe bozulma ihtimali artacak? Esinle konus anlasin bu konuda zar konusunda takintili olursan ilerleyemezsin canim hep onu korumak ister bilinç altin ve bu seni engeller..
çogumuzda egzersiz yaparak esnedigi için bozulmuyo ve kirmizi olmuyo ama tabi olanlarda var.. Bende bozuldu orta parmakta ve kirmizi gelmisti.. ama ben öncesinde esimle konustum bu konuyu

Back
X