6 ay önce bu forum sayesinde vajinismusu yendim. 6 yil yasadim bu sorunu. Nisan ayindan beri aktifce buradayim, ve bana verileni kendimce baskalarina vermeye calistim.
Tarzim malesef mic mic, kusum böcegim degil. Hicbir zaman böyle yazmadim.
Tip doktoru degilim, ama akademik ünvan olarak bir kac ay icinde sela’ya yetisip doktor ünvanimi almaya hazirlaniyorum. Bunu söylememin sebebi metod, bilim ve akademik arastirmalarin, bagimli ve bagimsiz degiskeni dahi belli olmayan, sadece kulak duyumu bilgilere (ve bilgisizliklere) dayali bir tanidigim versiyonlu hikayelere zerre deger vermedigimi belirtmek ve verilmesine de bulundugum ortamda engel olmanin biraz da mesleki görevden kaynaklaniyor oldugunu anlayisiniza sunmak. Neticede bilimkadiniyiz, bu bizim ayni zamanda hayata bakisimiz. Arastirmakla, sorgulamakla geciniyoruz.
6. ayimda asi, test, jinekolojik muayene vb.lerimi tamamlamis oldugum icin artik bebek planliyorum (mesaj vermeden duramiyorum). 31’e merdiven dayadim. Sahsen hala jele muhtacim. Gerek yasim, gerek fizyolojik sebepler dolayisiyla pimpirikleniyorum. Calistigim üniversite dolayisiyla akademik makalalere erisimim baskasina göre daha kolay oldugu icin de belki bir kisminiza göre daha fazla arastirma yapmis olabilirim. Özellikle konuyu verisiz tartisan kisiye göre bunun böyle olduguna eminim. Süphe duyulursa da hakemli dergilerde yayinlamis makalelerin referanslari verebilirim. Ayni referanslari o sahistan, ya da zarari yok diyen doktorlardan da istemenizi tavsiye ederim. Jinekolojinin ve ürolojinin de uzmanliklari var…, bu konuda da sperm ve üreme üzerinde ihtisasi olanlara danismaniz gerekir. Benim doktorum pre-seed disinda baska birsey önermedi.
„Kesinlikle“ kelimesini kullanabilmek icin elinizde genis bir örnekleme nüfusunun olmasi gerekir ve bunlarin degiskenlerinin sabitlenmis olmasi zorunludur. (Kesinlike engel degil diye baslayan yazismayi lütfen inkar etmesin kimse) Eger idda edildigi gibi düsmanca bir tavir icinde olsaydim, olayi kisisellestirip, öneri yapilan cümleyi alintilar, dalga gecerek yazardim. Asil sen „bak bunlari yazmissin“ diye cümleye baslayarak… Önce de fantastik derlemeler vardi, gayet kibarca rencide etmeden ve alintilamadan düsüncemi ifade ettim.
Bu geceye kadar da seviyemi korumaya calistim ama… bizlere „doktor olsaydiniz, burada harcaniyorsaniz“ diyen birinin bir süre önce vajinismus „hasta“larinia kocluk yapalim fikrini öneren kisi olmasi beni bile cigrimdan cikardi. Doktorculuk oynayanlar karismis :// Saka gibi.
Vefa borcumu ödedigimi düsünüyorum. Umuut’un, facar’in, BenimHalaaaBirUmudumVarr’in ve ileride dilatör ulastiracagimiz baska arkadaslarin halayini cekmek icin bu topic’e dönecegim.
Bu yüzden gitmeden yenip hamilelik planlayanlardan google’a sadece „benzalkonium chloride spermicide“ (sperm öldürücü) yazmalarini istiyorum. Hamilelik icin 6 gün altin gün degerinde, ve basari oraniniz aylik hersey yolundaysa sadece %20. Bu orani icinde sperm öldürücü etkisi olan bir anti-septikle düsürmeyin diye uyardigimiz icin affedin. % 0.002 lik ya da %19 luk oranlarla yola koyulup üzülmeyin istedik. "Bilmiyordum, ögrendim" demek de bir erdemdir. Ben elmayla armut nasil karisir bilmiyordum, ögrendim.
Hepinize kolay gelsin… baska topiclerde karsilasiriz.