• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Slm arkadaşlar bieşeysorucaktm daha önce kulakpamuğunu defalarca sokmuştum.dün serçe parmağa geçicektik sanırm onun vermiş olduğu stresle kulak çöpünü bile sokamadm haliyle parmak egzersizlerini yapamadım.deli olucam ya insan defalarca yaptığı şeyi yapamaz mı.napmam gerekiyo.. kafayı yicem 3.5 senedir.sırf bunların üstünegidebileyim diyee işi bıraktımmm

Merhaba Canım. Yaşadığın şey gayet Normal. Stres Yapıp haliyle geriliyosun. Yapamaman da bundan Kaynaklanıyo. Ama Merak etmee Yinee Olacaktır.Bu Hepimizin başından Geçti. Sen egzersizlere Devam etmeye çalış. Üzerinee Git. Korkup Bırakmak Yokk !! Kulak Çöpüyle devam et yine.. Yavaş yavaş alışıcaksın. Unutmaa Herşey Senin elinde. Eğer sen İstersen Herşeyi yapabilirsin. Burdaa 4 gün egzersiz yapıp yenen arkadaşlarımız bile var. Herşey Kafada Başlar Bunu Unutmaa. Yapıcaksın Kendinee Güvenn :34::34::16::16:

olur böyle merak etme bunlar olağan durumlar ...panik yok...vazgeçmeden ve arayı soğutmadan devam...belkide parmak sana tuhaf geliyodur bende öyleydim ve aparatla daha rahat yaptım..istersen sende bi pasta mumu al incelerden onunla devam et..önemli olan şeyleri unutma aç bacakları aparatını prez.fe geçirip bolca kayganlaştıcı sür deriiin nefes al verirken ıkınarak iittir aparatı ama popoya doğru yani aşağıya doğru unutma...kolay gelsin...

tamam birazdan denicm.bide doktor bize hep eşli deneyin dio.siz kendiniz deniyosunuz dimi her zamn eşiniz olmuyordur herhalde.

tamam birazdan denicm.bide doktor bize hep eşli deneyin dio.siz kendiniz deniyosunuz dimi her zamn eşiniz olmuyordur herhalde.

ben burdaki arkadaşlar sayesinde yendim canım sana şöyle söyliyeyim ilk gün kulak pamuğu ile başladım ve rimele kadar denedim oldu,yoruldum bıraktım...ertesi gün dahada kalın denedim...velhasıl böylelikle toplamda 5 egzersiz günüm var yaptığım 5 günde 10 cm kadar kalınlaştırdım ve ilk kalınlaştırdığım günde eşimle bu birliktelik gerçekleşti:))cesaret cesaret cesaret....vazgeçmek yok bu iştee emin ol doktora 4 milyar ödeyenler var hiçç gerek yok bence bedava yendik burda:)))aklına takılanı sor herkes yardıma hazır...ne demek olduğunu biliyoruz çünkü ve kimse çeksin istemiyoruz...kolay gelsinn....

daha önce kendimi defalarca anlattım ama burda yazmak bana iyi geliyor.yenilendiğimi hissediyorum.22 yaşındayım 11 aylık evliyim.bu illetle uğraşyorum.bu topic sayesinde çok aşama kaydettim herkese minnettarım.yenen arkadaşlar o kadar yardım etme arzusunda ki yardım eden arkadaşlardan ALLAH bin kere razı olsun.ne kadar da anlıyoruz birbirimizi..parmak we rimelde çok başarılıyım aslında eşimlede başarılı olacağıma eminim artık..fakat şimdi de eşimde s...rtleşme sorunu var.ne diyim napayım bilemedim.kocam çok yorgun geliyo ondan heralde..bide tecrübeli arkadaşlara sorum olacak rimeli içerde bekletmem gerekiyo dmi.

daha önce kendimi defalarca anlattım ama burda yazmak bana iyi geliyor.yenilendiğimi hissediyorum.22 yaşındayım 11 aylık evliyim.bu illetle uğraşyorum.bu topic sayesinde çok aşama kaydettim herkese minnettarım.yenen arkadaşlar o kadar yardım etme arzusunda ki yardım eden arkadaşlardan ALLAH bin kere razı olsun.ne kadar da anlıyoruz birbirimizi..parmak we rimelde çok başarılıyım aslında eşimlede başarılı olacağıma eminim artık..fakat şimdi de eşimde s...rtleşme sorunu var.ne diyim napayım bilemedim.kocam çok yorgun geliyo ondan heralde..bide tecrübeli arkadaşlara sorum olacak rimeli içerde bekletmem gerekiyo dmi.

canım s..şme sorunu hakkında bilgim yok ama sen rimeli bekletebildiğin kadar bekletçok rahatsan eğer rimel seviyesinde kalınlaştırabilirsin.kendini gün gün aşmak için şartlandırma kendini ne kadar yapabilir hissedersen okadar dene....başarılı olacağına inanıyorum çünkü hepimiz ne korkularla yapamam diyerek başladık... çok şükür yendik .inşaallah sizleride görüp mutlu olucaz...kolay gelsin

bilirim böyle şeyleri hiç sevmezsin ama gözlerim dolarak okudum:43::43:kendim için değil, diğerleri için.. forumda beni ilk karşılayan ilk elimden tutan sendin..ve benim gibi bir sürü kişinin daha...kaç kişi sayenizde bizler için imkansız gibi görünen bir şeyi başardı.. ve ben buraya ne kadar önem verdiğinizi, her gece bıkmadan usanmadan ( bu kadar işinin arasında) tüm yazılanları tek tek okuduğunuzu, acaba cevapsız tek bir soru kalmış mı diye kontrol ettiğinizi biliyorum...şimdi hoşçakalın diyorsun:( gerçekten çok üzgünüm... ben kurtuldum çok şükür, seninle zaten görüşücem, üzüntüm diğerleri için.. forum için senin gidişin çok büyük kayıp.. gitmene sebep olanların yerini dolduramayacağından eminim...

arkadaşlar özelden mesaj atamıyorum.ortam boş diye yazıyorum:))pre seed dışında su bazlı olup bebeğe engel teşkil etmeyen ne var arkadaşlar pre seed 130 lira,bebekten kıymetli deği ama,indirimli siteler felan 99 liraya ama bu 40gr.sürekilik için biraz tuzluya gelicek.... Diğerleri de okey ve durex gibi onlardada bebek için engel teşkil eden şeyler var...yeni daha yeni sayılır ve çocuk olmasına engel olmadan kayganlaştırıcıya ihtiyaç var hala...çocuk istiyorum ama yeni olduğum için de rahat hareket etmek adına da bi kayganlaştırıcıya...

s'xtiva bana doktor verdi su bazlı bebeğe engel olmuyomuş fiyatıda uygun

kadınlar Kulubü ya da doktor yardımı ile vajinismusu yenenlerin listesi;

1-Beril26 / 1 Eylül 2012 / kk
2-yoruldum123 / 1 Eylül 2012 / kk
3-nazarboncukk / 3 Eylül 2012 / kk
4-BeRayy / 5 Eylül 2012 / kk
5-pamukelma / 7 Eylül 2012 / doktor
6-monolog48/ 8 Eylül 2012 / kk
7-huzur / 8 Eylül 2012 / kk
8-bibliyofil / 11 Eylül 2012 / kk
9-mikrolif / 13 Eylül 2012 / kk
10-sumeku / 13 Eylül 2012 / kk
11-lavanta7734/ 13 Eylül 2012 / kk
12-kardelensem / 14 Eylül 2012 / kk
13-NYLN / 14 Eylül 2012 / kk
14-gamze42 / 17 Eylül 2012 / / kk
15-hayal258 / 21 Eylül 2012 / / kk
16-babetya / 22 Eylül 2012 / / kk
17-naciss / 26 Eylül 2012 / kk
18-Althea /27 Eylül 2012 / kk
19-zeyzeyzey / 29 Eylül 2012 / kk
20-sade123 / 29 Eylül 2012 / kk
21-1i7beni / 30 Eylül 2012 / kk
22-elamm_19 / 30 Eylül 2012 / kk

EYLÜL AYINDA VAJİNİSMUSU YENEN KİŞİ SAYISI 22 SADECE BİRİ DOKTOR YARDIMIYLA YENDİ, GERİ KALAN HERKES KADINLAR KULÜBÜ SAYESİNDE YENDİ :9:

1-mormutluluk / 1 Ekim 2012 / kk sayesinde vajiyi yendi :64:
2-sekerpare / 1 Ekim 2012 / kk sayesinde vajiyi yendi :64:
3-tipican / 7 Ekim 2012 / kk sayesinde vajiyi yendi :64:
4-tassln / 10 Ekim 2012 / kk sayesinde vajiyi yendi:64:
5-ela_5197 / 10 Ekim 2012 / kk sayesinde vajiyi yendi :64:
6-cadikedi / 12 Ekim 2012 / kk sayesinde vajiyi yendi :64:
7-fobeks / 12 Ekim 2012 / kk sayesinde vajiyi yendi:64:
8-ecrinx / 14 Ekim 2012 / kk sayesinde vajiyi yendi:64:
9-meltemba / 14 Ekim 2012 / kk sayesinde vajiyi yendi:64:
10-puantaj / 15 Ekim 2012 / kk sayesinde vajiyi yendi :64:
11-yelkenli / 17 Ekim 2012 / kk sayesinde vajiyi yendi :64:
12-yildiz8 / 18 Ekim 2012 / kk sayesinde vajiyi yendi :64:

Kızlar biliyorsunuz dün rahatsız olduğumu söylemiştim. Yatak döşek yatmam gerektiği halde, eşimin "doktora git yoksa ben gelir zorla götürürüm" ısrarlarına rağmen geçmiş sayfalara döndüm ve Ekim ayını da tamamladım. Eğer gözümden kaçanlar varsa lütfen bana bildirin. Şu ana kadar Ekim ayından 12 kişi yenmiş daha ay bitmedi , 13. kim olacak bakalım?:34:

Şimdiiiii... Neden hasta hasta uğraşıyorum manyak mıyım? Evet... Çünkü ben inatçıyım, oğlak burcundan olduğum içindir sanırım. Ve bu inadım sayesinde vajinismusu 4 günde yendim. Kendimi niye mi övüyorum? Sizleri gaza getirmek için:34:

YENİ ÜYELER ya da MİSAFİRLER SÖZÜM SİZE;

Geçmiş sayfalara dönüp yeni üye olup birkaç "yardım edin" "ben de vajinismusum" yazmış fakat tekrar siteye uğramamış hanımlar gördüm:20: Neden? Kusura bakmayın cadikediliğim tutacak şimdi hepinize güzellll bir pati atacağım:20:

HEY SEN;

Vajinismusu çözmek istiyor musun? - Evet
Bunun yüzünden psikolojin bozuldu, dışarı çıkmak istemiyorsun, belki eşinle belki arkadaşlarınla, belki de herkesle kavga etmeye mi başladın? - Evet
Vajinismusu çözüp hamile mi kalmak istiyorsun? - Evet

E be güzelim, o zaman neden birkaç mesaj yazıp takip etmeyip çıkıyorsun siteden?
Neden devamını getirmiyorsun?
Neden biraz inat etmiyorsun? :19:

Öyle buradaki yorumları okuyup , hiçbir egzersiz yapmadan, sadece başarı hikayelerini okuyup özenip eş denemesi yaparak kimse başarıya ulaşamaz!!!:47:

Haaa belki ulaşanlar vardır, onlar da vajinismus değil ilk gece korkuları olan sonra da cinsel ilişkinin doğru pozisyonunu öğrenip deneyip başaranlardır. Eğer ki eş denemesi yaptığın halde başarılı olamıyorsan EGZERSİZ YAPMAK ZORUNDASINNNNNNNNNNNNN!!!!

Bundan kaçış yok! Bu bir erteleme hastalığı! Erteleme! Sorunun üzerine git!

Yok "ben yapamıyorum" "denedim olmuyor" "ı ı canım yanıyor ileri gitmiyor" "artık çok umutsuzum" gibi sözlere yer yok bu hastalıkta!

Yanmayacak demiyoruz yanacak, ama çok az... Batıyor mu o zaman pozisyon değiştirip tekrar tekrar üşenmeden, yılmadan, inat ederek egzersizlere devam edeceksin!

Şimdi ne mi yapıyorsun? Hemen üye olup aklındaki sorulara cevap arıyorsun... Çünkü bizler öyle yaptık ve başardık. Sen neden aramıza katılmayasın?

Ben vajinismusu bu site sayesinde 4 günde çözdükten sonra kendimi burada bu problemi çözemeyen arkadaşlara yardıma adadım. Çünkü bu illeti yenmenin nasıl güzel bir şey olduğunu, başarmanın insanı nasıl mutlu ettiğini gördüm:34: Ve sen de yapabilirsin...

KENDİNE İNAN ve GÜVEN! Yukarıdaki liste kendine inanan, güvenen ve inat edip bu illetten kurtulanların listesi! Ki çoğumuz orada delik olduğunu bile bilmeyen, asla dokunamayan insanlardık! Biz yendiysek sen de yenebilirsin! :34:

BIRAK TEMBELLİĞİ, BIRAK ERTELEMEYİ, BIRAK GÜVENSİZLİĞİ, BİR ADIM AT ve GERİSİ GELSİN:34:

HAYDİ BAKALIM PAMUK ELLER KLAVYELERE... ya da vajiye :1::9:

Son düzenleme:
kadınlar Kulubü ya da doktor yardımı ile vajinismusu yenenlerin listesi;

1-Beril26 / 1 Eylül 2012 / kk
2-yoruldum123 / 1 Eylül 2012 / kk
3-nazarboncukk / 3 Eylül 2012 / kk
4-BeRayy / 5 Eylül 2012 / kk
5-pamukelma / 7 Eylül 2012 / doktor
6-monolog48/ 8 Eylül 2012 / kk
7-huzur / 8 Eylül 2012 / kk
8-bibliyofil / 11 Eylül 2012 / kk
9-mikrolif / 13 Eylül 2012 / kk
10-sumeku / 13 Eylül 2012 / kk
11-lavanta7734/ 13 Eylül 2012 / kk
12-kardelensem / 14 Eylül 2012 / kk
13-NYLN / 14 Eylül 2012 / kk
14-gamze42 / 17 Eylül 2012 / / kk
15-hayal258 / 21 Eylül 2012 / / kk
16-babetya / 22 Eylül 2012 / / kk
17-naciss / 26 Eylül 2012 / kk
18-Althea /27 Eylül 2012 / kk
19-zeyzeyzey / 29 Eylül 2012 / kk
20-sade123 / 29 Eylül 2012 / kk
21-1i7beni / 30 Eylül 2012 / kk
22-elamm_19 / 30 Eylül 2012 / kk

EYLÜL AYINDA VAJİNİSMUSU YENEN KİŞİ SAYISI 22 SADECE BİRİ DOKTOR YARDIMIYLA YENDİ, GERİ KALAN HERKES KADINLAR KULÜBÜ SAYESİNDE YENDİ :9:

1-mormutluluk / 1 Ekim 2012 / kk sayesinde vajiyi yendi :64:
2-sekerpare / 1 Ekim 2012 / kk sayesinde vajiyi yendi :64:
3-tipican / 7 Ekim 2012 / kk sayesinde vajiyi yendi :64:
4-tassln / 10 Ekim 2012 / kk sayesinde vajiyi yendi:64:
5-ela_5197 / 10 Ekim 2012 / kk sayesinde vajiyi yendi :64:
6-cadikedi / 12 Ekim 2012 / kk sayesinde vajiyi yendi :64:
7-fobeks / 12 Ekim 2012 / kk sayesinde vajiyi yendi:64:
8-ecrinx / 14 Ekim 2012 / kk sayesinde vajiyi yendi:64:
9-meltemba / 14 Ekim 2012 / kk sayesinde vajiyi yendi:64:
10-puantaj / 15 Ekim 2012 / kk sayesinde vajiyi yendi :64:
11-yelkenli / 17 Ekim 2012 / kk sayesinde vajiyi yendi :64:
12-yildiz8 / 18 Ekim 2012 / kk sayesinde vajiyi yendi :64:

Kızlar biliyorsunuz dün rahatsız olduğumu söylemiştim. Yatak döşek yatmam gerektiği halde, eşimin "doktora git yoksa ben gelir zorla götürürüm" ısrarlarına rağmen geçmiş sayfalara döndüm ve Ekim ayını da tamamladım. Eğer gözümden kaçanlar varsa lütfen bana bildirin. Şu ana kadar Ekim ayından 12 kişi yenmiş daha ay bitmedi , 13. kim olacak bakalım?:34:

Şimdiiiii... Neden hasta hasta uğraşıyorum manyak mıyım? Evet... Çünkü ben inatçıyım, oğlak burcundan olduğum içindir sanırım. Ve bu inadım sayesinde vajinismusu 4 günde yendim. Kendimi niye mi övüyorum? Sizleri gaza getirmek için:34:

YENİ ÜYELER ya da MİSAFİRLER SÖZÜM SİZE;

Geçmiş sayfalara dönüp yeni üye olup birkaç "yardım edin" "ben de vajinismusum" yazmış fakat tekrar siteye uğramamış hanımlar gördüm:20: Neden? Kusura bakmayın cadikediliğim tutacak şimdi hepinize güzellll bir pati atacağım:20:

HEY SEN;

Vajinismusu çözmek istiyor musun? - Evet
Bunun yüzünden psikolojin bozuldu, dışarı çıkmak istemiyorsun, belki eşinle belki arkadaşlarınla, belki de herkesle kavga etmeye mi başladın? - Evet
Vajinismusu çözüp hamile mi kalmak istiyorsun? - Evet

E be güzelim, o zaman neden birkaç mesaj yazıp takip etmeyip çıkıyorsun siteden?
Neden devamını getirmiyorsun?
Neden biraz inat etmiyorsun? :19:

Öyle buradaki yorumları okuyup , hiçbir egzersiz yapmadan, sadece başarı hikayelerini okuyup özenip eş denemesi yaparak kimse başarıya ulaşamaz!!!:47:

Haaa belki ulaşanlar vardır, onlar da vajinismus değil ilk gece korkuları olan sonra da cinsel ilişkinin doğru pozisyonunu öğrenip deneyip başaranlardır. Eğer ki eş denemesi yaptığın halde başarılı olamıyorsan EGZERSİZ YAPMAK ZORUNDASINNNNNNNNNNNNN!!!!

Bundan kaçış yok! Bu bir erteleme hastalığı! Erteleme! Sorunun üzerine git!

Yok "ben yapamıyorum" "denedim olmuyor" "ı ı canım yanıyor ileri gitmiyor" "artık çok umutsuzum" gibi sözlere yer yok bu hastalıkta!

Yanmayacak demiyoruz yanacak, ama çok az... Batıyor mu o zaman pozisyon değiştirip tekrar tekrar üşenmeden, yılmadan, inat ederek egzersizlere devam edeceksin!

Şimdi ne mi yapıyorsun? Hemen üye olup aklındaki sorulara cevap arıyorsun... Çünkü bizler öyle yaptık ve başardık. Sen neden aramıza katılmayasın?

Ben vajinismusu bu site sayesinde 4 günde çözdükten sonra kendimi burada bu problemi çözemeyen arkadaşlara yardıma adadım. Çünkü bu illeti yenmenin nasıl güzel bir şey olduğunu, başarmanın insanı nasıl mutlu ettiğini gördüm:34: Ve sen de yapabilirsin...

KENDİNE İNAN ve GÜVEN! Yukarıdaki liste kendine inanan, güvenen ve inat edip bu illetten kurtulanların listesi! Ki çoğumuz orada delik olduğunu bile bilmeyen, asla dokunamayan insanlardık! Biz yendiysek sen de yenebilirsin! :34:

BIRAK TEMBELLİĞİ, BIRAK ERTELEMEYİ, BIRAK GÜVENSİZLİĞİ, BİR ADIM AT ve GERİSİ GELSİN:34:

HAYDİ BAKALIM PAMUK ELLER KLAVYELERE... ya da vajiye :1::9:

süpersiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin.........................

Eline sağlık canım çok güzel şeyler yazmışsın:129:çok geçmiş olsun yorma kendini bitki çaylarını da ihmal etme biran önce iyileş ki sen bize lazımsın:16:

Kızlar burada bu tarz şeyler paylaşmak yasak mı bilmiyorum ama eş denemelerinde bizim için önemli olan iki pozisyonun resmini ekliyorum:34: Hep soruluyor çünkü nasıl olmalı diye işte böyleolmalı :1:

$f0unf.webp

Eklentiler

• $f0upg.webp
    $f0upg.webp
    3,4 KB · Görüntüleme: 45
Son düzenleme:
Çok güzel söyelmişsiniz, evet bende o tembellerdenim evleneli 1 sene oldu bu ay ve ben hala umutsuz vakayım.. çok mutsuzum işyerinde huzursuzum mutsuzum eşim de son zamanlarda huzursuz görünüyor.. bazen kendimden nefret ediyorum... ne adar korkağım, ne kadar acı canlıyım.. bu kadar insan yapabiliyorken ben neden yapamıyorum nedeeenn :(

egzersizleri nasıl yapacağım bilmiyorum.. bana da yol gösterin :(

Çok güzel söyelmişsiniz, evet bende o tembellerdenim evleneli 1 sene oldu bu ay ve ben hala umutsuz vakayım.. çok mutsuzum işyerinde huzursuzum mutsuzum eşim de son zamanlarda huzursuz görünüyor.. bazen kendimden nefret ediyorum... ne adar korkağım, ne kadar acı canlıyım.. bu kadar insan yapabiliyorken ben neden yapamıyorum nedeeenn :(

kendinden nefret etmeni gerektirecek bir durum yok.. umutsuz vakada değilsin öyle olsaydı ben olurdum... korkak benim kadar olamazsın.. şimdi baştan başlayalım... sen bu zaman kadar ne yaptın?? doktora gittin mi:?

Siteye sabah üye oldum, yazabilmek için onay bekledim. Benim sıkıntılarım çok fazla, tabiki bana göre. 17 aylık evliyim ve tam anlamıyla ilişki yaşayamadım. Dr'a da gittim psikoloğa da. ikisi de parmak egzersizleri verdi. Ya-pa-mı-yo-rum. Biliyorum bu hastalığın eş anlamlısı ertelemek. Size katılıyorum. Ama eşimin de isteksiz davranması ve korkması beni daha da isteksiz enerjisiz kılıyor. Ağlama krizleri, sinir krizleri geçiriyorudum 5-6ay öncesine kadar. Eşim hep anlayışla ve sevgiyle yaklaştı, ama çaba harcamadı. Boşverdim sonra. inceldiği yerden kopsun dedim.

Hangi aşamadayım?
Doktor alttan muayene ettiğinde parmağını vajinama soktu önce biraz sıktım kendimi, sonra rahatla nefes al ver dedi ve rahatladım, Çok iyi dedi, çoğu kişi muayene koltuğuna uzanıp bacaklarını bile açamaz dedi, zara baktı, ortası delik zaten canının çok az yanacağı bir çeşit zar dedi. Rahatladım. Parmak egzerssizi verdi ama ilk gün yaptım sonra bıraktım. Psikolojik olarak kendi kendime ne yapıyorum böyle bu çok saçma dedim. Hata biliyorum.

Eşimle ilişkiye girmeye çalışırken bir kısmını içime alabiliyorum sanırım sadece ucu. Ve asıl bomba, ilk korunmasız ilişkide bilerek ve istiyerek hamile kaldım. Şuan 3 aylık hamileyim. İstedim belki hamile kalırsam dedim bu sorunu daha kolay çözerim. Nerdeeeeeeeeeeee? Bu seferde eşim bebeğe bir şey olur diye deneme yapmaktan vazgeçti.

şimdi ben ne yapacağım?

İnan bana üye olup buraya yazmakla ilk adımı attın zaten. Ama lütfen takip et. Hergün sayfaları kontrol et.

Ben bu işi 1 yılın sonunda 4 günlük bir egzersizle çözdüm. Neden 1 yıl sonra... Çünkü tembeldim. Sorunu çözmek istiyordum ama adım atma konusunda hep tembellik yapıyordum. Yok vaktim yok, yok çok istiyorum ama korkuyorum, yok ben yapamam vs... Ama insan bir kere karar verirse inan başarıyor!:34:

Bu topiğin ilk sayfasında kegel egzersizlerinden bahsediliyor. Onları denedin mi hiç?:44:

Siteye sabah üye oldum, yazabilmek için onay bekledim. Benim sıkıntılarım çok fazla, tabiki bana göre. 17 aylık evliyim ve tam anlamıyla ilişki yaşayamadım. Dr'a da gittim psikoloğa da. ikisi de parmak egzersizleri verdi. Ya-pa-mı-yo-rum. Biliyorum bu hastalığın eş anlamlısı ertelemek. Size katılıyorum. Ama eşimin de isteksiz davranması ve korkması beni daha da isteksiz enerjisiz kılıyor. Ağlama krizleri, sinir krizleri geçiriyorudum 5-6ay öncesine kadar. Eşim hep anlayışla ve sevgiyle yaklaştı, ama çaba harcamadı. Boşverdim sonra. inceldiği yerden kopsun dedim.

Hangi aşamadayım?
Doktor alttan muayene ettiğinde parmağını vajinama soktu önce biraz sıktım kendimi, sonra rahatla nefes al ver dedi ve rahatladım, Çok iyi dedi, çoğu kişi muayene koltuğuna uzanıp bacaklarını bile açamaz dedi, zara baktı, ortası delik zaten canının çok az yanacağı bir çeşit zar dedi. Rahatladım. Parmak egzerssizi verdi ama ilk gün yaptım sonra bıraktım. Psikolojik olarak kendi kendime ne yapıyorum böyle bu çok saçma dedim. Hata biliyorum.

Eşimle ilişkiye girmeye çalışırken bir kısmını içime alabiliyorum sanırım sadece ucu. Ve asıl bomba, ilk korunmasız ilişkide bilerek ve istiyerek hamile kaldım. Şuan 3 aylık hamileyim. İstedim belki hamile kalırsam dedim bu sorunu daha kolay çözerim. Nerdeeeeeeeeeeee? Bu seferde eşim bebeğe bir şey olur diye deneme yapmaktan vazgeçti.

şimdi ben ne yapacağım?

Hamile kaldığınız için bu kısmı beni aşar gibi geliyor. Ama ilk siz değilsiniz bunu bilin. Vajinismusken hamile kalan çok kişi var burada. Elbet gelip bugün mesajınızı okuyacaklardır. Genelde çocuklarını doğurduktan sonra tekrar egzersiz yapıyorlar bildiğim kadarıyla :44:

İnan bana üye olup buraya yazmakla ilk adımı attın zaten. Ama lütfen takip et. Hergün sayfaları kontrol et.

Ben bu işi 1 yılın sonunda 4 günlük bir egzersizle çözdüm. Neden 1 yıl sonra... Çünkü tembeldim. Sorunu çözmek istiyordum ama adım atma konusunda hep tembellik yapıyordum. Yok vaktim yok, yok çok istiyorum ama korkuyorum, yok ben yapamam vs... Ama insan bir kere karar verirse inan başarıyor!:34:

Bu topiğin ilk sayfasında kegel egzersizlerinden bahsediliyor. Onları denedin mi hiç?:44:

evet egzersizleri okudum hatta 10 larca defa ama yapamadım. aynada vajiye baktım kendimi tanımaya çalıştım falan ama serçe parmağımı bile sokamadım :(
nerden başlamalıyım nasıl güvenimi kazanırım bilmiyorum :((

Back
X