• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

kendinden nefret etmeni gerektirecek bir durum yok.. umutsuz vakada değilsin öyle olsaydı ben olurdum... korkak benim kadar olamazsın.. şimdi baştan başlayalım... sen bu zaman kadar ne yaptın?? doktora gittin mi:?

evlenmeden önce doktora gittiiğimde bi sorun olmadığını söylemişti, eşimle beraber gidip aklımızda ki soruları sormuştuk.
ama düğünden bikaç gün sonra denedik olmadı eşim çok ısrarcı değildi bana yardımcı oldu, daha sonra eşim denemek istediğinde ben ağlamaya titiremeye falan başladım artık oda bıraktı denemeyi bende :(
kegel egzersizlerini okudum defalarca ama serçe parmağımı bile kullanamıyorum :(

evet egzersizleri okudum hatta 10 larca defa ama yapamadım. aynada vajiye baktım kendimi tanımaya çalıştım falan ama serçe parmağımı bile sokamadım :(
nerden başlamalıyım nasıl güvenimi kazanırım bilmiyorum :((

Canım burada bazı arkadaşlar kendi parmaklarını yerleştiremiyorlar, çekiniyorlar. İstersen bi tane kulak çubuğunu al, bir at peçeteye sar, üzerine de streç film sar, evde varsa bir ameliyat eldiveni ona geçir, jelle, ve yerleştirmeye çalış. Jel yoksa ki tahmin ediyorum yoktur egzersiz yapmıyorsun çünkü evde, anestol ya da bepanthen krem varsa onları da sürebilirsin. Hiç yoksa vazelin? O da yoksa bebe yağı? Hiçbiri yoksa önce bunlardan birini temin etmeye çalış ama en iyisi kayganlaştırıcı jel. Kayganlaştırıcı jeller vajinanın ph dengesini koruyor çünkü. Diğer saydıklarımı da kullanan çok arkadaş var ama ben bir kere bebe yağı kullanıp mantar olmuştum. Olmayanlar da oluyor. Kişiden kişiye değişiyor tabii... İlk önce istersen sadece vaji girişine dokunmakla başla... Sadece dokun... oraya dokunmaya alış... Şimdi müsaitsen bunu yap... Dokunmaya alıştıktan sonra tekrar yaz , bu sefer başka bir yöntem bulalım?:34: Lütfen korkma , vazgeçme... Ben başlarda elimi vajiye götürüp liflenemezdim bile... Parmak egzersizi dendiğinde kaçacak delik arardım, düşünmesi bile korkuturdu. Ama bir kere inat ettim ve yapacağım dedim oturdum. Serçe parmağımı yerleştirmeye çalıştım yerleştiremedim, korktum, canım yandı , topladım aynayı falan. Yapamıyorum dedim. Sonra ne demek ya yapamıyorum dedim kendime yapacaksın, herkes yapıyor. Tekrar kurdum aynayı falan. Ve bu sefer derin nefes alarak, çok çok çok yavaş şekilde serçe parmağımı yerleştirmeye çalıştım. Sokamadım diyorsun, hiç girişe dahi dokunduramadın mı yoksa ileri mi ittiremedin canın mı yandı?

evlenmeden önce doktora gittiiğimde bi sorun olmadığını söylemişti, eşimle beraber gidip aklımızda ki soruları sormuştuk.
ama düğünden bikaç gün sonra denedik olmadı eşim çok ısrarcı değildi bana yardımcı oldu, daha sonra eşim denemek istediğinde ben ağlamaya titiremeye falan başladım artık oda bıraktı denemeyi bende :(
kegel egzersizlerini okudum defalarca ama serçe parmağımı bile kullanamıyorum :(

Öncelikle kullanamıyorum, yapamıyorum kelimelerini at zihninden. Biliyorum zor, çünkü hepimiz bu süreçten geçtik. Ama inan bana birlikte başaracağız bunu. Vaji girişine dokunabiliyor musun?

aynı ben.. hiç korkma.. ilk önce ayna al eline bacaklarını aç ıkın bir deliğin açıldığını göreceksin.. incele orasını ... önce dokun tanımaya çalış.. hemen bugün egzersizlere başlamana gerek yok... dokunmayı dene önce...

Öncelikle kullanamıyorum, yapamıyorum kelimelerini at zihninden. Biliyorum zor, çünkü hepimiz bu süreçten geçtik. Ama inan bana birlikte başaracağız bunu. Vaji girişine dokunabiliyor musun?

bende başarmak istiyorum artık ama düşündükçe üzülüyorum kahroluyorum :(

forumu ilk okumaya başladığımda denemiştim. vaji girişine dokunabiliyorum. ama parmağı içeri itemiyorum, sadece dokunabiliyorum.
bacaklarımı açıp aynanın karşısına geçtiğimde vaji deliğini görebiliyorum. hepsi bu :(
evde bahsettiğin malzemeler yok ama anestol pomat vermişti doktor o olursa bu akşam denemek istiyorum. vajinin mikrop kapmasından da çok korkuyorum. en hijyenik nasıl olur?

forumu ilk okumaya başladığımda denemiştim. vaji girişine dokunabiliyorum. ama parmağı içeri itemiyorum, sadece dokunabiliyorum.
bacaklarımı açıp aynanın karşısına geçtiğimde vaji deliğini görebiliyorum. hepsi bu :(
evde bahsettiğin malzemeler yok ama anestol pomat vermişti doktor o olursa bu akşam denemek istiyorum. vajinin mikrop kapmasından da çok korkuyorum. en hijyenik nasıl olur?

bende itemiyordum... aynayı alıyordum girişe yerleştiriyordum.. sonra bakmıyordum.. itiyordum o zaten kendiliğinden gidiyor... bence kulak çöpüyle başlayabilirsin.. onun gittiğini görünce insan daha çok rahatlıyor... kulak çöpüne biraz pamuk sar... streçle ... incecik zaten kesin yaparsın... bir kulak çöpü yeterli...

Canım yakınında eczane varsa, kayganlaştırıcı jel almanı öneririm. Utanıp alamıyorsan bepanthen al. Anestol kullanılıyor evet ama o ilk sürdüğünde yanma yapabilir. Bende basur problemi vardı onun için anestol kullanıyordum o yüzden biliyorum ama açıkçası vajiye hiç sürmedim. Kullanan arkadaşlar vardı memnunlardı. Ben yine de görevimi yapıp seni uyarayım baştan.

Onun dışında, ellerini güzelce yıka. Tırnakların kısa olsun. Anestol, bephanthen ya da jel artık hangisini temin edersen, onu parmağının ucuna ve vaji girişine sür. Sırtını yasla, bacaklarını aç, karşına aynanı al ve serçe parmağını vaji girişine getir. Orada biraz beklet. Sonra derin nefes alıp ver, bacaklarını serbest bırakmaya çalış. Bu sırada televizyonda bir film aç , kafan filmlede meşgul olabilir. Çok çok yavaş itmeye çalış. Girişte yanma hissedeceksin, bak o yanmayı hepimiz hissettik. Ama çok az ona sabredersen ilerisinin hiç yanmadığını göreceksin. Hani kolunun üzerinde uyuyakalsan kolun uyuşur, sıksan da kolunu hissetmezsin ya işte vajinin ilerisi öyle bir yer. Hissiz. Yanmadan başka batma gibi bir şey hissedersen korkma, o zaman yanlış yöne gidiyorsun demektir. Parmağını popona doğru biraz eğ. Ve bir de o şekilde itmeye çalış göreceksin başaracaksın :34: Ve senin de buraya kızlarrr parmağımı yerleştirdim inanamıyorummmm yazdığını göreceğiz :34:

Canım yakınında eczane varsa, kayganlaştırıcı jel almanı öneririm. Utanıp alamıyorsan bepanthen al. Anestol kullanılıyor evet ama o ilk sürdüğünde yanma yapabilir. Bende basur problemi vardı onun için anestol kullanıyordum o yüzden biliyorum ama açıkçası vajiye hiç sürmedim. Kullanan arkadaşlar vardı memnunlardı. Ben yine de görevimi yapıp seni uyarayım baştan.

Onun dışında, ellerini güzelce yıka. Tırnakların kısa olsun. Anestol, bephanthen ya da jel artık hangisini temin edersen, onu parmağının ucuna ve vaji girişine sür. Sırtını yasla, bacaklarını aç, karşına aynanı al ve serçe parmağını vaji girişine getir. Orada biraz beklet. Sonra derin nefes alıp ver, bacaklarını serbest bırakmaya çalış. Bu sırada televizyonda bir film aç , kafan filmlede meşgul olabilir. Çok çok yavaş itmeye çalış. Girişte yanma hissedeceksin, bak o yanmayı hepimiz hissettik. Ama çok az ona sabredersen ilerisinin hiç yanmadığını göreceksin. Hani kolunun üzerinde uyuyakalsan kolun uyuşur, sıksan da kolunu hissetmezsin ya işte vajinin ilerisi öyle bir yer. Hissiz. Yanmadan başka batma gibi bir şey hissedersen korkma, o zaman yanlış yöne gidiyorsun demektir. Parmağını popona doğru biraz eğ. Ve bir de o şekilde itmeye çalış göreceksin başaracaksın :34: Ve senin de buraya kızlarrr parmağımı yerleştirdim inanamıyorummmm yazdığını göreceğiz :34:

bu akşam kesin deneyeceğim, jel ile denemem daha hijyenik olacak gibi sanırım. yazdıklarını okurken o kadar heyecanlandım ki o kadar basit görünüyor ki inşallah hayal kırıklığı olmaz bugünkü denemem :( çok teşekkür ederim eşimden başka kimseyle paylaşamadığım bi konu ve birileriyle paylaşmak fikir almak çok önemliymiş gerçekten. başaran birinin tavsiyelerini dinlemek beni daha çok heyecanlandırdı, yalnız olmadığımı hissediyorum şimdi :(

Canım YUSNES var. O da bildiğim kadarıyla egzersiz yapamadan hamile kaldı, doğum yaptı. Şimdi tekrar egzersizlere başladı. Aslında forumu okuyor ama henüz görmedi sanırım. Dur ben ona bir mesaj atayım belki görür :34:

ben vaji hastasıyım bide oğlum var doğumdan sonra devam ett egzesizlere normal doğum yaparsan belkide çözersin bilee

Yani hamileyken yapamayacak mıyım egzersiz?

bu akşam kesin deneyeceğim, jel ile denemem daha hijyenik olacak gibi sanırım. yazdıklarını okurken o kadar heyecanlandım ki o kadar basit görünüyor ki inşallah hayal kırıklığı olmaz bugünkü denemem :( çok teşekkür ederim eşimden başka kimseyle paylaşamadığım bi konu ve birileriyle paylaşmak fikir almak çok önemliymiş gerçekten. başaran birinin tavsiyelerini dinlemek beni daha çok heyecanlandırdı, yalnız olmadığımı hissediyorum şimdi :(

İnan yalnız değilsin... Hele ki akşamları bu topik dolar taşar , herkes yardım etmek için çabalar. Yarın girdiğinde mesajlarını bulamayabilirsin, o zaman profil sayfana gir, yadığım cevaplara tıkla, son yazdığın cevabı görürsün, mesajı göster de, kaldığın yerden okuyabilirsin :34:

Hepimiz senin gibiydik inan bana... Yaptıkça yapasın gelecek... Biraz cesaret gerekiyor sadece... Yanmaz demiyoruz, girişte herkes çekiyor o yanmayı, ama ilerisinde geçiyor hissetmiyorsun bile :34: Çok az inan baya, çok az dayanıp inat edeceksin :34: Başaracağına inanıyorum:34: Haydi bakalım göreyim seni :34: Ben yapacağına inanıyorum ama oldu da yapamazsan pes etme gel buraya yaz tekrar, inan buraya yazmak çok rahatlatıyor insanı:34:

Yani hamileyken yapamayacak mıyım egzersiz?

Canım senin için biraz araştırdım. Dr. Ulusoy vajinismusu çözemeden hamile kalan bir hastaya şunu söylemiş ;

Dr. Ulusoy: Bir şekilde vajinismusu tedavi etmeden hamile kalmışsınız. Bu bazen çiftler için çözüm gibi görülebiliyor. Ancak terapist gözüyle istenmeyen bir durumdur. Öncelikle sizinde yazdığınız gibi hamilelik döneminde sıkça muayene olmanız gerektiğinde bunu yapamazsınız ya da zorlanırsınız. Muayenelerde kendinizi kasarsanız bu bebeğe de zarar verebilir. Doğumdan sonra en az 9 ay geçtikten sonra ( bebeğinizi sütten kesip, ek mamaya geçildiği durumda ) vajinismus tedavinize başlanabilir.

Yani canım eğer egzersiz yaparken kendini kasarsan bebeğe zarar verebilirmişsin, o yüzden sabretmen gerek malesef :50: ama kendini kasmıyorsan en azından parmak egzersizi yapabilirsin sanıyorum

Son düzenleme:
hamileyken yapabilirsin hamileykende yenebilirsinn karnın fazla büyümeden ama yani istikrarlı bi şekilde ilerlersen 1ayda yenersin hergün egzersiz yaparak

İnan yalnız değilsin... Hele ki akşamları bu topik dolar taşar , herkes yardım etmek için çabalar. Yarın girdiğinde mesajlarını bulamayabilirsin, o zaman profil sayfana gir, yadığım cevaplara tıkla, son yazdığın cevabı görürsün, mesajı göster de, kaldığın yerden okuyabilirsin :34:

Hepimiz senin gibiydik inan bana... Yaptıkça yapasın gelecek... Biraz cesaret gerekiyor sadece... Yanmaz demiyoruz, girişte herkes çekiyor o yanmayı, ama ilerisinde geçiyor hissetmiyorsun bile :34: Çok az inan baya, çok az dayanıp inat edeceksin :34: Başaracağına inanıyorum:34: Haydi bakalım göreyim seni :34: Ben yapacağına inanıyorum ama oldu da yapamazsan pes etme gel buraya yaz tekrar, inan buraya yazmak çok rahatlatıyor insanı:34:

yarın tekrar yazacağım ne yaptığımı ne yapamadığımı.. inş. yapabilirim bu sefer :)

Canım senin için biraz araştırdım. Dr. Ulusoy vajinismusu çözemeden hamile kalan bir hastaya şunu söylemiş ;

Dr. Ulusoy: Bir şekilde vajinismusu tedavi etmeden hamile kalmışsınız. Bu bazen çiftler için çözüm gibi görülebiliyor. Ancak terapist gözüyle istenmeyen bir durumdur. Öncelikle sizinde yazdığınız gibi hamilelik döneminde sıkça muayene olmanız gerektiğinde bunu yapamazsınız ya da zorlanırsınız. Muayenelerde kendinizi kasarsanız bu bebeğe de zarar verebilir. Doğumdan sonra en az 9 ay geçtikten sonra ( bebeğinizi sütten kesip, ek mamaya geçildiği durumda ) vajinismus tedavinize başlanabilir.

Yani canım eğer egzersiz yaparken kendini kasarsan bebeğe zarar verebilirmişsin, o yüzden sabretmen gerek malesef :50:

Teşekkür ederim canım, benim için emek harcadın araştırma yaptın. 6 ay sonra doğum üstüne bir de 9 ay. tekrardan umutsuzluğa kapılmam için yeter de artar bu zaman bana. Eşimin de benim yerime bir alternatif bulması söz konusu olabilir tabi :31:

hamileyken yapabilirsin hamileykende yenebilirsinn karnın fazla büyümeden ama yani istikrarlı bi şekilde ilerlersen 1ayda yenersin hergün egzersiz yaparak

Çelişkiye düştüm şimdi :26:

caım ulusoy bey sadece para tuzağı vaji tedavisini 5bin tl ye üstlendiğini biliyomuydun??ben yaptım zararıda olmadı doğuma kadar ilişkiye giriliyoda neden zararsız egzesiz yapılmasın su bazlı kayganlaştırıcı al devam et lütfen bana inan ve güven

Teşekkür ederim canım, benim için emek harcadın araştırma yaptın. 6 ay sonra doğum üstüne bir de 9 ay. tekrardan umutsuzluğa kapılmam için yeter de artar bu zaman bana. Eşimin de benim yerime bir alternatif bulması söz konusu olabilir tabi :31:

Çelişkiye düştüm şimdi :26:

Canım bence bir jinekoloğa sor bu durumu. Eğer parmak egzersizlerinde kendini kasmıyorsan egzersiz yapabilirsin sanırım. Kasarsan zararlı demiş çünkü. Daha 3 aylık hamile olduğun için karnın büyümeden şansın olabilir, ben de aklını karıştırmak istemiyorum. :50: Hem bak YusNes yapmış, bir şey olmamış. Bir de dediği gibi, belki bu doktor sırf o kişi onda tedavi olsun diye bekletmiştir kişiyi. Sen önce bir jinekolğa sor, parmak egzersizi ya da eş denemeleri hamileyken zararlı değilse egzersizlere ve denemelere başla :)

Eşinin senin yerine başka bir alternatif bulacağını düşünme.:20: O da seninle sabredecektir:34:

:26:

Son düzenleme:
Back
X