Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

merhaba kızlar nasılsınız? 2 hafta kadar önce yazmıştım ama sonrasında bir türlü vakit bulup da giremedim siteye.bu arada o zaman cecem adlı arkadaş çok yardımcı olmuştu kendisine tekrar teşekkür ederim. burda kendi sıkıntımı anlattığımda beni hemen anlayabilecek olan insanların bulunuyor olması inanın çok güzelmiş. çünkü geçen çok yakın bir arkadaşımda otururken '' bebek düşünmüyor musun?'' diye sordu, ben de gülerek;'' ilkkonuyu halledelim sonra bebeğe geçicez'' deyince anladı ne demek istediğimi fakat bundan mı korkuyorsun ne kadar abartıyorsun gibi tepkiler vermeye başladı. kendimi bir an normal insan değilmiş gibi hissettim:) artık kararlıyım şu egzersizlere başlamaya, çünkü cidden abarttığımı düşünmeye başladım:((

merhaba kızlar nasılsınız? 2 hafta kadar önce yazmıştım ama sonrasında bir türlü vakit bulup da giremedim siteye.bu arada o zaman cecem adlı arkadaş çok yardımcı olmuştu kendisine tekrar teşekkür ederim. burda kendi sıkıntımı anlattığımda beni hemen anlayabilecek olan insanların bulunuyor olması inanın çok güzelmiş. çünkü geçen çok yakın bir arkadaşımda otururken '' bebek düşünmüyor musun?'' diye sordu, ben de gülerek;'' ilkkonuyu halledelim sonra bebeğe geçicez'' deyince anladı ne demek istediğimi fakat bundan mı korkuyorsun ne kadar abartıyorsun gibi tepkiler vermeye başladı. kendimi bir an normal insan değilmiş gibi hissettim:) artık kararlıyım şu egzersizlere başlamaya, çünkü cidden abarttığımı düşünmeye başladım:((

Neyi abartıyorsun ben anlamadım? Evet, bu illeti çekmeyen anlayamıyor bizi.

hepimizin yaşadığı korku durumundan bahsediyorum, sonuçta psikolojik bir durum olduğunu biliyoruz ama niye beynime söz geçiremiyorum diye çok kızıyorum kendime . ben daha egzersizlere bile başlayamadımki... hatta burda yazılanları okuyunca bilinçsiz olarak kasıyorum kendimi. sonra okudukça herkesin ilk başlarda benim gibi olduğunu görüyorum ama zamanla ilerleme kaydetmişler. o yüzden de fırsat buldukça işten gelir gelmez burayı sık sık okumaya hatta yazmaya karar verdim. umarım işe yarar...

hepimizin yaşadığı korku durumundan bahsediyorum, sonuçta psikolojik bir durum olduğunu biliyoruz ama niye beynime söz geçiremiyorum diye çok kızıyorum kendime . ben daha egzersizlere bile başlayamadımki... hatta burda yazılanları okuyunca bilinçsiz olarak kasıyorum kendimi. sonra okudukça herkesin ilk başlarda benim gibi olduğunu görüyorum ama zamanla ilerleme kaydetmişler. o yüzden de fırsat buldukça işten gelir gelmez burayı sık sık okumaya hatta yazmaya karar verdim. umarım işe yarar...

Senin durumunu bilmiyorum, ne kadarlık evlisin?

ben rumuzlarınızdan hepinizi tanıyorum aslında ama kendim fazla yazmadığımdan tanınamadım haliyle:) önümüzdeki hafta 5 ay bitecek evliliğime fakat öncesinde de 4 yıl birlikteydik eşimle. geçen de yazmıştım zaten bu konuyu ilk başlarda hiç sorun etmedim ben, hatta hastalık olarak hiç görmedim. sadece evliliğe biraz alışmam gerektiğini, sonradan her şeyin düzeleceğini düşündüm o kadar... eşimde çok anlayışlı davrandı ama artık onun da sıkıldığını fark ediyorum:(

ben rumuzlarınızdan hepinizi tanıyorum aslında ama kendim fazla yazmadığımdan tanınamadım haliyle:) önümüzdeki hafta 5 ay bitecek evliliğime fakat öncesinde de 4 yıl birlikteydik eşimle. geçen de yazmıştım zaten bu konuyu ilk başlarda hiç sorun etmedim ben, hatta hastalık olarak hiç görmedim. sadece evliliğe biraz alışmam gerektiğini, sonradan her şeyin düzeleceğini düşündüm o kadar... eşimde çok anlayışlı davrandı ama artık onun da sıkıldığını fark ediyorum:(

Doğrudur canım. Hiç birleşme oldu mu peki? Yada o işi nereye kadar getirdiniz? Bi miktar olsun girdi de canın mı yandı?

denemelerimiz oldu tabi ama hiç ileri boyuta geçemedim sürekli dizlerimle itiyorum, sonrasında da mecburen bırakıyoruz zaten. ilk zamanlar çok önemsemiyordum ama artık olsun istiyorum. aslında canımın acıdığı, korkacağım bir durumda olmadı ama niyeyse çok acıyacak gibi düşünüyorum. hatta deneme olduğu zaman ertesi birkaç gün sürekli o bölgemin acıdığını hissediyorum o yüzden de yakın olmaktan korkuyorum:(

acıyacak dıye dusunme cunku acımıyor bu hastalık psıkolojık oldugu ıcın acıycakmıs dusuncesı olr genelde aparatlarla calıs cok faydası oluyo burdakı butun arkadaslar oyle yenıyor

Herkese merhaba. Öncelikle deneyimlerini paylaşan arkadaşlara çok teşekkür ederim. Ben dahil bir çok kişiye çok faydalı şeyler anlattınız. çoğunu okudum. yaklaşık iki haftadır takip ediyorum ve daha yeni üye oldum.

önce kendi hikayemi anlayatım...
1,5 yılı geçkin bir süredir evliyim. 10 yıllık bir birlikteliğin ardından evlendik ve birbirimizi çok seviyoruz. herşey o kadar güzel ki, tek sıkıntı hepimizdeki gibi vaji!! O kadar çok bekledik ki birbirimizi.. ve o kadar çok istiyoruz ki.. ilk gece oldu ama. zor oldu ben çok acıyacak diye çoook kastım kendimi. acıdı evet. kan da geldi. kadın oldum. hatta balayında bi kaç kez daha denedik. bir bilemedn iki kere o da sonuna kadar değil. ama sonra hep acıyacak diye kasıldım. yapamadım.

doktora gittik bir kaç ay önce. dünyanın parasını istedi. herkes nasıl yeniyor, neler yapıyor da oluyor diye araştırdım. ve baktım ki millet çatır çatır hallediyor bu işi, ben neden o kadar para dökeyim ki dedim.
eskiden ben bile dokunamazdım oraya.. eşim yaklaştığında direk kasardım kendimi. penisi değdiğinde hızlı hızlı nefes alıp verirdim ve her denemedin sonunda olmuyo işte deyip ağlardım.

eşimin evde olmadığı bir gün denemelere başladım. önce ayna karşısında inceledim. zaten bir sürü şey okumuştum, direk parmak egzersizlerine başlamaktı niyetim. dedim sonuçta herşey benim, parmakta benim, orası benim.. acırsa da kontrol bende sonuçta. önce serçe parmağımı aldım. baktım ki duvar yok :) işaret parmağı.. sonra iki parmak derken (bu arada bunların hepsini aynı gün yarm saat içinde başardım ve hiç acımadı).
araya adetim vs girdi. sonra tekrar başladım. iki parmak 2 boğumdayım. eşimle de parmak egzersizi yaptık. orta parmağın tamamın alabiliyorum ama iki parmak kendimde bile zor geliyor. bir an önce 3 e geçmek istiyorum. 3 e geçtikten sonra direk penis denesek... sizce erken mi davranmmış oluruz??? acil cevap verirseniz çok sevinirim, zira egzersizleri sadece haftasonu yapabiliyorum :(
şimdiden çok teşekkürler herkese...

canım ben iki parmaktan sonra penis aşamasına geçtim e oldu canım bence 3 parmağa gerek yok.tabii benim kişisel fikraim.eşinle de iki parmak denedikten sonra bence yapabilirsin.benim eşim egzersizden pek hoşlanmıyordu.buyüzden tek parmağıyla bikaç kez iki parmağıyla da sadece 1 kez yaptı e sonunda oldu canım.sana kolay gelsin.inşallah en yakın sürede halledersin.

denemelerimiz oldu tabi ama hiç ileri boyuta geçemedim sürekli dizlerimle itiyorum, sonrasında da mecburen bırakıyoruz zaten. ilk zamanlar çok önemsemiyordum ama artık olsun istiyorum. aslında canımın acıdığı, korkacağım bir durumda olmadı ama niyeyse çok acıyacak gibi düşünüyorum. hatta deneme olduğu zaman ertesi birkaç gün sürekli o bölgemin acıdığını hissediyorum o yüzden de yakın olmaktan korkuyorum:(

canım benim ilk gece birleşme olmuştu.çok acımıştı çünkü çok kasmıştım kendimi.daha sonra denemelr falan hep olumsuz...dr larda bişey yapamadı.ne zaman burayı buldum ozaman kurtuldum çok şükür:52:bak senin benim gibi kötü bi deneyiminde olmamış.hepsi psikolojik.inan sende yapabilirsin:34:

merhaba arkadaslar bnde vajinismustum 3 sene basedemedik bu sene haziran ayında yendik önce allahın izni sonrada benim inancım eşiminde sakin uyumlu olması .şimdide 2 aylık hamileyimm allahım inş bu hastalığı olan herkese yardım eder.inanın ve yapın önce insanın kendine güvenip inanması gerekiyor.korktuğumuz gibi değilmiş bunu anladım. iyi akşamlar.

canım ben iki parmaktan sonra penis aşamasına geçtim e oldu canım bence 3 parmağa gerek yok.tabii benim kişisel fikraim.eşinle de iki parmak denedikten sonra bence yapabilirsin.benim eşim egzersizden pek hoşlanmıyordu.buyüzden tek parmağıyla bikaç kez iki parmağıyla da sadece 1 kez yaptı e sonunda oldu canım.sana kolay gelsin.inşallah en yakın sürede halledersin.

cnm çok sağol. inş dediğin gibi olur ama henz kendimi hazır hissetmiyorum eş denemesine. parmak ve mum şimdilik. çünkü hala kasılıyor 3de ve 8 cm de.. :(

Back
X