Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Merhaba kızlar. nasılsınız bakalım?
ben de pek bi değişiklik yok. bir hafta daha olamayacak gibi... okullar tatil olana kadar çok iş var. karne derdine düştük.. çok yorgun geliyorum eve. eşim de sağolsun hiç bişey demiyor. hatta ben diyorum, neden deneme yapmıyoruz, arayı açmasaydık iyiydi diye :)
o diil tam okullar kapanacak, rahata ereceğim onda da kesin adet olurum :P yazık yaa bu kocalara :))))

sizde ne var ne yok? yeni gelin var mı yakın zamanda? giremiyorum foruma ama aklım sizde kızlar. ha gayret, egzersize devam... ışık göründü! ;)

ikimizde aynı durumdayız bende çok yoğunum karnelerle uğraşıyorum

Merak ettiğim bişey var,bu vajinusmusu yenen arkadaşlar tekrar sorun yaşıyor mu?
Mesela ilk penis girmede başarılı oldum,ikinciyi yaparken tekrar jel kullanıcakmıyım yoksa kendiliğinden rahat gircek mi.
Bu konuda lütfen açık sözlü olalım,yani moral verici değil gerçek olsun.
Sizi çok seviyorummmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

kızlar selam nasılsınız =) ben tek parmağa devam ediyorumm. bugün 2 parmak denedim ve girdi ama şöyle bişi oldu cehaletime verin 2 parmakla gelgit yaparken bi ses çıktı :S rahim gazı değil ama başka bişi :S sizce neden ilk kez duydum böyle bişi

Merak ettiğim bişey var,bu vajinusmusu yenen arkadaşlar tekrar sorun yaşıyor mu?
Mesela ilk penis girmede başarılı oldum,ikinciyi yaparken tekrar jel kullanıcakmıyım yoksa kendiliğinden rahat gircek mi.

canim kendimden ornek vereym anestol kullaniyorum herseferinde daha azaltiyorum yendikten sonra 6kez iliskiye girdik bebeyagini herseferinde kullaniyoruz daha rahat oluyo cunku, yani hemen jeli falan birakamiyosun yavas yavas azaltarak alisiyosun

açıkçası ben her seferinde jel kullanıyorum bu durumlar kişiye göre değişir bence.ve birden düzelmez.yani yaptıkça düzelir.ben yine üstte elimle yerleştiriyorum 26 aralıkta yendim.ama gittikçe iiye gidiyo yani başlarda zor oluyodu dün akşam daha rahat oldu.ya yendik sonuçta gerisi yavaaaaş yavaaaaaaş gelir:34::34::34:.takılmamak lazım:16::16::16:

hayalcim merhaba , ben hiç sorun yaşamadım hatta ilk denememeden sonra hiç jel kullanmadım bilerek , ona bağımlı olmak istemiyordum çünkü sonuçta vajinal ıslaklık oluyor onun yeteceğini düşündüm ki nitekim hiçbir sorun olmadan devam ediyoru eşimle , emin ol kendiliğinden giriyor :34:

merhaba kızlar. ben bugün ilk defa aparat yapıp onunla çalıştım. daha önce parmakla deneme yapmıştım. 2 parmağı tam, 3 parmağı yarısına kadar alıyodum. aparatı yaparken mum olmadığı için ben de iki uçlu rujlar varya hani onu kullandım. muma benziyo zaten yapısı. bikaç rulo kağıda sarıp streçledim. yaklaşık 8cm oldu çevre kalınlığı. ilk denemede hemencecil aldım. hatta bende jel olmadığı için o tip bi kayganlaştırıcı da olmadan kuru kuru içeri girdirdim. uzunluk olarak da 8 cm kadar girdi içeri. sizce bu iyi bi gelişme mi. yalnız şu da var: o gazla hemen çevresini 10 cm yapıp almaya çalıştım. çok uğraşmama rağmen hiç bir şekilde girmedi. açıkçası arasında bu kadar fark olmasını beklemiyodum. yorumlarsanız sevinirim, özellikle tecrübeli arkadaşlar ve benim gibi deneme yapanlar.

merhaba kızlar. ben bugün ilk defa aparat yapıp onunla çalıştım. daha önce parmakla deneme yapmıştım. 2 parmağı tam, 3 parmağı yarısına kadar alıyodum. aparatı yaparken mum olmadığı için ben de iki uçlu rujlar varya hani onu kullandım. muma benziyo zaten yapısı. bikaç rulo kağıda sarıp streçledim. yaklaşık 8cm oldu çevre kalınlığı. ilk denemede hemencecil aldım. hatta bende jel olmadığı için o tip bi kayganlaştırıcı da olmadan kuru kuru içeri girdirdim. uzunluk olarak da 8 cm kadar girdi içeri. sizce bu iyi bi gelişme mi. yalnız şu da var: o gazla hemen çevresini 10 cm yapıp almaya çalıştım. çok uğraşmama rağmen hiç bir şekilde girmedi. açıkçası arasında bu kadar fark olmasını beklemiyodum. yorumlarsanız sevinirim, özellikle tecrübeli arkadaşlar ve benim gibi deneme yapanlar.

valla bravo tebriketmek için yazıyım dedim :1: çünkü bende çevresi 6 cm deneme yaptığımda bırak girdirmeyi üstüne birde tahriş ettim canım çok iyi gidiyorsun hemde jelsiz maşallah valla sen bu işi bitirirsin 1 haftaya :34: bana göre süper gidiyorsunnn 8 cm ne demek 10 cm yapanlar pns denemesinde hep başarılı oldular çünkü ben olsam 8 cm le iyice çalışır alıştırır sonra yarım cm kalınlaştırarak ilerliyebilirsin gaza gelip hemen 10a geçme canım ay inş. bende alabilirim ya :25:

inşAllah cecemm hepimiz kurtuluruz hayırlısıyla. teşekkür ederim yorumun için. insan mutlu oluyo valla:) yalnız epeyce de korktum, içimde 10 dk kadar beklettim açılsın orası diye ama acaba içerde bu şekilde yabancı bi maddenin olması tehlikeli midir acaba diye de düşünmedim değil. bi de şimdi aklıma geldi, hiç git gel yapmadım içimdeyken, keşke yapsaydım onu da.

inşAllah cecemm hepimiz kurtuluruz hayırlısıyla. teşekkür ederim yorumun için. insan mutlu oluyo valla:) yalnız epeyce de korktum, içimde 10 dk kadar beklettim açılsın orası diye ama acaba içerde bu şekilde yabancı bi maddenin olması tehlikeli midir acaba diye de düşünmedim değil. bi de şimdi aklıma geldi, hiç git gel yapmadım içimdeyken, keşke yapsaydım onu da.

yok canım ya niye zararlı olsun güzelcene streçleyip prezrvtf yada dr eldivenini iyice yıkayıp onu yapsaydın hiç bişiy olmaz diyorum ya cesaretini tebrikediyorum ben yapamadım aparatla bi yapsam ahh :))) zaten genelde aparatla deneyen arkadaşlar gel git yapmıyorlar vajiye geçirip bekletebildikleri kadar bekletiyorlar hatta bekletip öyle uyuyanlar bile var düşün :1: zararlı olmaz yani yeterki hijyene dikkat et böyle devam et bence bak seni böyle duyunca kendime püü dedim ve birden yapasım geldi hiç bırakma ve korkma sen zoru başarmışsın ço kaz bişiy kaldı aparata iyice alışmak sonra oldu bitii inş.:16:

sen de yapıcaksın bence hiç kızma kendine. baksan sanki yenmiş gibi gelip burada yardımcı olmaya çalışıyosun, demek ki artık senin kafanda yapamam diye bi problem kalmamış. en önemlisi bu bence. mesela ben hala karamsar yaklaşıyorum olaya. genel olarak da çok karamsar biriyimdir zaten. sen hangi aşamadaydın? bi de ben geçmiş sayfalardan senin hamile olduğunu okudum sanki. yanlış mıyım?

sen de yapıcaksın bence hiç kızma kendine. baksan sanki yenmiş gibi gelip burada yardımcı olmaya çalışıyosun, demek ki artık senin kafanda yapamam diye bi problem kalmamış. en önemlisi bu bence. mesela ben hala karamsar yaklaşıyorum olaya. genel olarak da çok karamsar biriyimdir zaten. sen hangi aşamadaydın? bi de ben geçmiş sayfalardan senin hamile olduğunu okudum sanki. yanlış mıyım?

evet canım hamileydim ama artık değilim düştü :2: hem üzüldüm hem sevindim çünkü çok hap içmiştim o dönem grip olmuştum hamileliğimi bilmiyodum o yüzden hayırlısı demiştim neyse ben şimdi 2 parmak tam alabiliyorum işaret parmağı ve ort parmak birlikte dahada ileri gidemedim maalesef evet kafamda bitirdim ama icraat yok :)))

ben bu sayfaya ilk girdiğimde çok çaresizdim korkularımla boğuşuyorudum .. ama bu sayfada ki arkadaşların yardımı ile3 ay süren ilk ilişki korkularımı yendim bana yardım eden arkadaşlara çooook çokkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk tşk ediorum ... hep insanların yalnış anlatmaları korkutmaları cahillikleri beni endişeye düşürmüştü ... şimdi ise artık çok rahatım herşer zamanla alışa alışa oluyormuş korkacak birşey yokmuş sadece vajinanın alışma döneme oluyormuşş..

cecemm üzüldüm ama inşAllah rabbim hayırlısını versin evladın da. demek ki böyle hayırlıymış. hem de uzmanlara göre vajili iken hamile kalınması o olayı çözmüyo, o yüzden pek iyi bakmıyolar. önce vajinismusu çözüp sonra hamileliği tavsiye ediyolar.

slm inş sende kurtulursun bu durumdan.ama jelsiz veya başka türlü yapmamanı tavsiye ederim arkadaşım.eğerki vajinal kuruluk yani ıslaklık olmadan yapılırsa emin ol canın acıyabilir veya içerde sen farkında olmadan yara oluşabilir.ayrıyeten çok hijyen olması lazım kullandıgınız aparatların.çünkü enfeksiyon kapabilirsiniz.bepanthol krem var içi beyaz olan yanlız eger ondan bulabilirseniz heö yumusatıyor hmede rahat olmasını sağlar.

2 aylık evliym ve hala kızım doktora gtmeye çekiniyodm ama artık iyice geldiler cesaretmi toplayıp jinekolağa gttm doktor kızlığımı inceledi oldukça esnek hatta ilişkiye girsen kanaman bile olmaz dedi..ama vajinismus teşhisi koydu çünkü doktr muayene ederken bile kasıldm açmadm bacaklarımı doktor zor muayene etti :(( bana bi jel verdi bide ameliyat eldiveni verdi bunu eline geçir verdğim jeli serçe parmagına sür yavaş yavaş sokmayı dene dedi tmm deyip çıktm ama ben parmagımı oraya nasıl sokarm kızlar akıl verin napıcam :((

Son düzenleme:
3 aylık evliym ve hala kızım doktora gtmeye çekiniyodm ama artık iyice geldiler cesaretmi toplayıp jinekolağa gttm doktor kızlığımı inceledi oldukça esnek hatta ilişkiye girsen kanaman bile olmaz dedi..ama vajinismus teşhisi koydu çünkü doktr muayene ederken bile kasıldm açmadm bacaklarımı doktor zor muayene etti :(( bana bi jel verdi bide ameliyat eldiveni verdi bunu eline geçir verdğim jeli serçe parmagına sür yavaş yavaş sokmayı dene dedi tmm deyip çıktm ama ben parmagımı oraya nasıl sokarm kızlar akıl verin napıcam :((

ben vajinismus oldugumu bildiğim halde 2 kadın doğumcuya gttim ve bana birşeyin yok herşey normal kızlığında herhangi bir sorun yok gayet ince ve hemen yırtılabilir dediler.ama gel görki öyle değilmiş.tedavi olduğum klinikte doktorum kızlığımın yüksek kenarlı ve kalın oldugunu söyledi.o yüzden benim diğer kişilere oranla canımın daha çok acıyabileciğini söylemişti.
ilk olarak kaslarını yormayı dene parmak egzersizi yapacaksan eğer. rahim kaslarını sık 2-3 saniye sonra bırak.3-4 kez böyle yağarak rahim kaslarını yormuş olursun.daha sonra serçe parmağına jel sür ve parmağını vajina girişine yaklaştır.burundan derin bir nefes al ve ağzınla nefesini vermeye başlarken parmağını yavaş hareketlerle vajinadan içeri itmeye çalış..yavaş yavaş korkmadan yapmaya çalış arkadaşım..

ben vajinismus oldugumu bildiğim halde 2 kadın doğumcuya gttim ve bana birşeyin yok herşey normal kızlığında herhangi bir sorun yok gayet ince ve hemen yırtılabilir dediler.ama gel görki öyle değilmiş.tedavi olduğum klinikte doktorum kızlığımın yüksek kenarlı ve kalın oldugunu söyledi.o yüzden benim diğer kişilere oranla canımın daha çok acıyabileciğini söylemişti.
ilk olarak kaslarını yormayı dene parmak egzersizi yapacaksan eğer. rahim kaslarını sık 2-3 saniye sonra bırak.3-4 kez böyle yağarak rahim kaslarını yormuş olursun.daha sonra serçe parmağına jel sür ve parmağını vajina girişine yaklaştır.burundan derin bir nefes al ve ağzınla nefesini vermeye başlarken parmağını yavaş hareketlerle vajinadan içeri itmeye çalış..yavaş yavaş korkmadan yapmaya çalış arkadaşım..

oof canım kurtulamadm şu illetten.sen yaptnmı parmak egzersizi bana işkence gibi geliyo başlıyamıyorm bitürlü :(

2 aylık evliym ve hala kızım doktora gtmeye çekiniyodm ama artık iyice geldiler cesaretmi toplayıp jinekolağa gttm doktor kızlığımı inceledi oldukça esnek hatta ilişkiye girsen kanaman bile olmaz dedi..ama vajinismus teşhisi koydu çünkü doktr muayene ederken bile kasıldm açmadm bacaklarımı doktor zor muayene etti :(( bana bi jel verdi bide ameliyat eldiveni verdi bunu eline geçir verdğim jeli serçe parmagına sür yavaş yavaş sokmayı dene dedi tmm deyip çıktm ama ben parmagımı oraya nasıl sokarm kızlar akıl verin napıcam :((

Merhaba hoşgeldin yujadab , egzersizleri sakın erteleme hemen başlamak için kendini içten içten motive et, hiç korkma , yaptıktan sonra sende bizler gibi diyeceksin ki kendi kendine ' bu muydu yani bunun içinmi bu kadar erteledim' inan böyle olacak, her bir aşamayı atlattığın da da cesaretin artacak . Şimdi müsaitsen hatta korkmadan eldivenini geçir jeli sür serçe parmağına , derin derin nefes al ver rahatla ve parmağını ittirmeye çalış. Bizede burdan yaz gerekirse sana yardım edelim destek çıkalım. :34:

Back
X