Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

eşim aradı şimdi :44: yemeği boşver dışarda yeriz sen egzersizine bak dedi. Allahım bu gece uzun olacak belli ki...
of, şimdi daha çok stres oldum ama ben :17:

sakin sakin sakin....bak stres heycan yok bunlar.sen bunu yaptın öle değilmi.normal bişey gibi davran ve bu akşamın güzel olacağını düşün:34:

Kızlar ya eşimle deneme yaptık galiba oldu çok mutluyum tamamı değil ama yarısı girdi nefesimi kontrol etmeliyim.

anam sen ne kadar hızlıymışsın valla şaşdım kaldım daha dün ağlıyordun vvvvvvvvvvvvaaaayyyyyy anam vvvvvvvvaaaaaaayyyyyy kızlar bakıp bakıp utanalım azmine helal olsun bacım:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

slm, bu sabah tv'de bir cinsel terapist bu konuyu tartışıyordu:bu sorunu yaşayan kadınların idrar deliğinin ilişkide kullanıldığını zannettiğini,
böyle olmadığını öğrenenlerin bir kısmının kendiliğinden iyileşebildiğini söyledi.yani vaji deliğinden haberi olmayan kadınlar çoğunluktaymış.
ilgimi çekti çünkü aynen ben de öğrendiğimde şaşırmıştım.
şu an kızıma ilk öğreteceğim bilgilerden biri bu olacak. çünkü vajinismusu kısa bir dönem yaşadım malesef.

Yeteramabukadar isim gücüm bu oldu valla en son sabah oldu sende dne bence 14. Cm benden daha rahat olur sadece nefesimi ayarlamam lazım ilk girdi inş gerisi gelecek

kızlar herkese meraba. ben de bu sorunu yaşayanlardandım. buaraya da bi kaç kez yazdım ama çok sık yazmıyodum. buradan ben çok şey öğrendim gerçekten. ilgilenen yardımcı olmak isteyen herkesten Allah razı olsun.
5 aydan sonra geçen hafta çözdük bu sorunu çok şükür. üstelik 2 defa yaptık ve ikisinde de git-gel ve boşalma oldu. hiç yapabileceğimi düşünmüyodum. burada çözenler kolay olduğunu söylediklerinde de pek inanmıyodum ama oldu.
üstelik ben çok fazla egzersiz de yapmadım. bi kaç kez parmak egzesizi bir de bi kez 8 cm lik aparat yapıp onu denedim. hiçbirinde de zorlanmadım. açıkçası bazen acaba ben vajinusmusmuydum yoksa beceriksizlikten mi yapamıyoduk diye düşünüyorum.
çünkü yenerken ben jel kullanmadım. üstelik hemen herkes üst pozisyobda daha kolay olduğunu söylüyodu ben normal pozisyonda, jel filan da kullanmadan sadece ıkınırak ve nefes alıp vererek yaptım. bunlar gerçekten de çok önemliymiş. bu konunun üstünde durun derim herkese, basite almayın bunu yani.
Rabbimden bu sorunla boğuşan herkese yardımcı olmasını diliyorum ve bunun için dua ediyorum.
bu forumu okuyan ve çalışan herkes bunu yenecek inşallah ben inanıyorum. yani ben yaptıysam herkes yapar:)
sakın umutsuzluğa kapılmayın. çalışmaya devam.

Yeteramabukadar isim gücüm bu oldu valla en son sabah oldu sende dne bence 14. Cm benden daha rahat olur sadece nefesimi ayarlamam lazım ilk girdi inş gerisi gelecek

valla utandım canım kaç günde bitirdin sen ya halen şaşkinım tebrik bile edemedim.bende bu akşam yapacam gaza geldim gene bu arada inan çok sevindim belkide en çok hakedenlerdensin dile kolay 3.5 yıl sonuçta sen bu hızla yarında hamileyim dersin inşallah:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

"hiçbir şey yapamıyorum" diye bir şey yok. Böyle düşünmeye devam edersen hiçbir şey yapamazsın:20:

Öncelikle kendine güveneceksin. Biz de yapamıyorduk. Ama bu işin tek çaresi cesaret, azim ve egzersiz:34:

Hiç egzersiz denemen oldu mu?

Merhaba...ben yeni katıldım aranıza..İnsan eşinden başka kimseyle paylaşamayınca bu sorunu,çözüm ararken buldum bu siteyi...okudukça rahatlıyorum..3 gündür sadece okuyorum tek tek..umarım bu yolda bende başarıya ulaşırım..egzersizlere nasıl başlıyoruz o zaman :)

bu akşam eşim yorgun gelmezse eğer, deneyeceğiz. ama şimdi yemek yapıp sonra da egzersiz ve banyo yapmam gerek.
oooommmm... sakinim, sakinsin, sakinnnn.....

bana bi yorum yazın bi şey yazın. nedense pek heycanlıyım bu sefer :18::16::1:

:1::1: sen kendini hazırla canımcım benim.. boşver stresi.. eşinle paylaşacağın o özel anları düşün:17: sadece iyi şeylere odaklan, ki sen gelinsin artık zaten çok kolay olacak emin ol:16::16::16:

Merhaba...ben yeni katıldım aranıza..İnsan eşinden başka kimseyle paylaşamayınca bu sorunu,çözüm ararken buldum bu siteyi...okudukça rahatlıyorum..3 gündür sadece okuyorum tek tek..umarım bu yolda bende başarıya ulaşırım..egzersizlere nasıl başlıyoruz o zaman :)

Önce kegel egzersizleri ile başla. Bu topiğin ilk sayfasında nasıl olduğu anlatılıyor.

Daha sonra da aynanın karşına geç, rahat olduğun bir pozisyon bul ve serçe parmağını jelleyerek vajiye yerleştirmeye çalış. Eğer başarırsan aynı işlemi sırasıyla işaret ve orta parmağa da yap. Ama bir parmağı rahat yapmadan, ikinci parmağa geçme :34:

Yeteramabukadar nefesini ayarlarsan çok rahat olur ben biraz kastım ama esim sürekli oldu felan gibi konuşmaları iyi oldu zaten çıkma felan demiştim çıkmadı biraz yandı o kadar oda ileriki denemelerde gecer inş bakalım 2. Denemeyide başarırsak tamamen bitti diyeceğim ilk defa kadın hissettim kendimi. Sabah ilk mesajlara bakıyorum senin haberini almak için cecemle sen ilk size bakıyorum olacak ben size çok inanıyorum kimse ölmedı bundan bizde ölmeyiz başaracağız ....

hiç egzersiz yapmadım

Bak denememişsin bile. Nereden biliyorsun yapamacağını?

Ben ilk egzersize başlarken cesaret edemedim, serçe parmağımı çok az değdirdim korktum ve geri çektim. Sonra kendi kendime düşündüm. Yenen nasıl yeniyor? Egzersiz yaparak. Egzersiz yapıp da başarmayan yok bu illette. Doktora da gitsen doktor sana egzersiz verecek. :34:

Radyo Vizyon canım. Ankara'dan yayın yapıyor. İnternetten de dinlenebiliyor. Ama haber sunduğum saatler değişebiliyor. Cuma günü 12 ya da 1 haberlerini ben sunacağım.:27:

Ben de özlüyorum sizleri de işte bu ara çok yoğunum. Çok sık takıldığım zamanlar işsizdim o yüzden tüm gün buradaydım, şimdi yetişemiyorum:43:

hoşgeldin canımmm:16::16: ay eksikliğin o kadar belliki anlatamam.. cuma günü de işim var aksi gibi:1::1: sesini duyardım programda:27:

Merhaba...ben yeni katıldım aranıza..İnsan eşinden başka kimseyle paylaşamayınca bu sorunu,çözüm ararken buldum bu siteyi...okudukça rahatlıyorum..3 gündür sadece okuyorum tek tek..umarım bu yolda bende başarıya ulaşırım..egzersizlere nasıl başlıyoruz o zaman :)[/QUObende yapamadm dün egzersize falan başladım
bence önce ayna al o deliğe bak sonra işaret parmağınla yada serçe parmağınla gir içeriyi incele derim sende göreceksinki içerde hiç bişe yok (bu erkekler o boşluktan nasıl zevk alıyolar anlamıyorum bu da ayrı mesele tabi) egzersizi yap kendine güvenin gelir
başarılar

hoşgeldin canımmm:16::16: ay eksikliğin o kadar belliki anlatamam.. cuma günü de işim var aksi gibi:1::1: sesini duyardım programda:27:

Boşver her hafta çıkıyorum nasılsa :) Aslında yarınki yayının önemi büyük çünkü ilk kez okuyacağım :) stajyerlik yaptım 2 hafta sonra yayına hazırsın dediler. Yarın ilk kez bir radyoda haber okuyacağım yani :)

10 AYLIK evliyim hiç birşey yapamıyorum banada yardımcı olurmusunz :( :(

hoşgeldin canım başımızın üstünde yerin var:29::29: egzersize hiç başlamadım demişsin.. ilk olarak su bazlı bi kayganlaştırıcı temin et canım sonra serçe parmağını tek boğuma kadar sok girişi anlamak amacıyla:10: sonra kendine güvendiğin anda da serçe parmağını 2 boğum sok, sonra tamamını:10: emin ol çok kolay bişey.. kendini kasma, nefes al ver sokarken..

Back
X