Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Dun yazmistim olmuyor diye ama bu sabah aparata uyusturucu sprey surup egzersi
z yaptiktan sonra tamamini alabildim buradaki herkese col tesekkur ederim ben 3 yil bekledim egzersizle 10 gunde kurtuldum herkes egzersizi denesin bu isin tek cozumu egzersiz yardim isteyen olursa seve seve yardimci olurum allah herkese yardim etsin

ben istiyorum neler yaptın yazarmısın. a dan z ye.. istersen mail adresimi vereyim. pelinkivircik@hotmail.com

ben hıc egzersız yapmadım.aslında ruh halımden dolayı hıc bu konuları ıncelemedım.nasıl yapacagımı da sımdı forumu ıncelerken ogrendım.sankı kendımı oyle daha kotu hıssedecekmısım gıbı gelıyor. bır anda nolacaksa olsun dıyordum hep ki dedıgım gıbı içine gırerken hıc sorun yasamıyorum agrıya da razı gelıyorum ama ondan sonra gıtmıyoooooorr. yayınladıgınız şeklı gorunce bugun yıne denemeye karar aldım.gercekten herkese çok tesekkurler. olmazsa egzersızlere başlıycagm ben de artık.

canım bak olmazsa da sakın moralini bozma ben aylarca burda uzaktan yazılanları okumuştm asla egzersz yapamam die ama hiiiiiiiiiç öle düşünme cnm olurmu ? sen gene denemeni yap olmzsa hemen egzerszlere başlarsın. artık üzülme:29::29:

ben bekarım ama söyle düşünüyorum sevdigin kişiyle onu yasamak mutluluktur neden olmuyo neyden korkuyosunuz kasıyosunuz.sonucta acı olucak elbette ama ölüm yokya bunun ucunda.olmadı emla krem sürün uyusturun o bölgenızı o şekilde birkaç kez yaptıktan sonra zaten acı hissetmeden rahatca yaparsınız diye düşünüyoruum.kınamıyorum yanlıs anlamayın ama bana göre iş beyınde bitiyo korkmadan üstüne gidilirse bu durumdan kurtulunur dıye düşünüyorum.yarın bigün bu sorunu bende yasayabılırım belki evlendiğimde ama dediğim gibi emla kremle deneyen varmı belkı bu sekılde çözulebılır bu sorun.

ben bekarım ama söyle düşünüyorum sevdigin kişiyle onu yasamak mutluluktur neden olmuyo neyden korkuyosunuz kasıyosunuz.sonucta acı olucak elbette ama ölüm yokya bunun ucunda.olmadı emla krem sürün uyusturun o bölgenızı o şekilde birkaç kez yaptıktan sonra zaten acı hissetmeden rahatca yaparsınız diye düşünüyoruum.kınamıyorum yanlıs anlamayın ama bana göre iş beyınde bitiyo korkmadan üstüne gidilirse bu durumdan kurtulunur dıye düşünüyorum.yarın bigün bu sorunu bende yasayabılırım belki evlendiğimde ama dediğim gibi emla kremle deneyen varmı belkı bu sekılde çözulebılır bu sorun.

niyetinin kötü olduğunu düşünmüorm cnm yanlış anlamıyoruz ama yaşamadan konuşmamanı tavsiye ederim. çünkü eşimle 7 yıl çıktık ve bende aynen senin gibi düşünüodum. sıfır korku ile evlendm. ama kimin başına ne geleceği belli olmuyo işte...
dilerm asla ama asla bunları yaşamazsın...

Son düzenleme:

bak canım bu başlıkta binlerce sayfa bu problemden bahsetmiş kızlar, bi sürü çözüm yolu paylaşmışlar, şimdi sen kalkmış kremle deneyin ucunda ölüm yok ya falan diyosun üstelik bekarsın. bu konu zaten çok hassas, bu yüzden tam bi bilgin olmadan fikrin olmasa iyi olur. belki sen kötülük olsun diye söylemiyosun ama şu durumda arkadaşlar için söyleyeceğin basit bişey bile moral bozabilir.

avesraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa dün başardımmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm :))))))))))))))))))))))))))))
çok dua ettim evlilik yıldönümümde olsun artık diye ve z.yağı sürüp eşime ters dönük pozisyonda p.yi elimle yönlendirdim ve hiç pes etmedim :10: bi baktım ki içime almışım hiç bişey hissetmedim acı ağrı vs. :1: olmadı zannettim hatta oldumu oldumu diye eşime sordum oldu dedi inanamıyorum hala şükürler olsun hepinizden Allah razı olsun :16:
ilk halayımı çekiyorum :64::64::64::64::64::64::64::64::64::64::64::64::64::64::64:

:46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46:gözümüz aydıııııııııııııııııın.tebrik ederim çok sevindim

canım kendini uzme o kadar bizde sen gibiydik ama yendik cok sukur... hani doktora para lazım diyorsun yaa bnde öyle dusunuyrdum ama devlet hastanelernde ki piskiyastrilerde faydalı oluyr... sen nerde oturuyrsun istdeysen tavsiye edebilirm.. hiçbir ucret ödemiyrsun.. hem piskyatre gidersin hem burdan yardım alırsın ve çözersin korkma :) ben piskytre gittim ama burası daha faydalı oldu bana sen duzenli bir şeklde egzersize basla ve kendine guven yaparsın kısa surede merak etme :) hiç egzersz yaptın mı cnm :)[insanın sevdiğiyle tam anlamıyla beraber olamaması...onun gözlerine bakıp seni ne kadar sevdiğini bile bile böyle bi durumun olması beni fazlasıyla yıpratıyor...ben mersinin ilçesindeyim devlet hastanesindeki doktorlar ne kadar yayrlı olur bilmiyorum egzersiz denedim ilk başlarda aslında vajinusmus diye bi kitap vardı ilk evlendiğimiz dönem o kitabı yarıya kadar okuyup egzersiz yapıyordum eşimle ama sonraları hep bişeyler bahane edip yapmamaya başladım :((((
canım hani diyoruz ya hep uzulmemk elde değil diye bnde hep öyle zannediyrdum ama insan isterse uzulmeyebilir.. :) cnku biz guzel şeyler dusunup kendimize guc verdiğimzde ben yaparım diye gayret ettiğimzde inan daha az uzuntu olur.. ama insan hep kendini bırakmaya hazır olmuyor yapamıyrum becerksizim falan.. bunları dusunmemeye calış biraz cnm.. hani dedin yaa eşimi severken yıpratıyor diye asıl eşin için kendini bırakmayıp kendine guvenerek bu işi yapmaya calışmalısın.. eşin sen kendini kötu hissettiğinde dahada cok uzuluyor inan.. cnku onlar hep yanımzda oluyrlar ama biz hiç anlamıyormuş gibi hep kötuyu dusunuyoruz buda onları yıpratıyor.. bnde eşimi cok seviyrum ve eşim benm hep yanmda oldu bu dönemde.. ben klendimi sen gbi hep suclu hissederdim ve her gun aglardım hatta depresyona girdm kendime zarar veriyordum... bunu gören eşim dahada kötu oluyrdu ve bana kızıyrdu.. diyrddu ki ben sana ne yapıyorum ne diyorumda sen böyle kendini mahvediyrsun? ben sana kızsam bagırsam tamam ama ben seni anlayışla karsılarken böyle yapman beni cok uzuyor.. ben daha ne yapabilirim sana diye oda mahvoluyordu... yani anlatmk istediğim senn eşinde böyle.. o yuzden bırak uzulmeyi ve biran önce onun için bişeyler yap cnm inan bu daha faydalı olur :) sen egzerszde nereye gelmiştn kaç parmak alabldin yada alabildin mi hiç :)

çok sağol inşallah hayatım senin çoğu gitmiş azı kalmış.bak canım inanki dün bu saatlerde bende senle aynı vaziyetteydim.bir haftadır yarısına kadar alabiliyodum ve canım acıdı diyip eşimi itekliyodum ama dün evlilik yıldönümümüz olduğu için acısada acımasada sonunda ölüm yok dedim ve kendimi cesaretlendirdim bugün bu işi bitircem dedim.Allaha hergün dua ede ede geçirdim günlerimi sıkıntılarımdan kurtulmak için ve sonunda oldu çok şükür hala kendim bile inanamıyorum buna o derece yani :1:
kayınvaliden konuşsun dursun sen hiç umursama hayatım benimkide konuşuyo konuşuyo he he deyip geçiyorum artık çünkü şunu anladım ki karşındaki insanı ne kadar dinlersen o kadar konuşması için fırsat veriyosun ona.sen şimdi boşver onu yok say :34:
ben eşimin parmağıyla vajiye girmesine cesaret edemedim kendim z.yağ sürdüm onada banada ve burada kızların çoğu hep o pozisyonda yendiği için biraz utandırıcı gelse de eşime sırtımı döndüm ve p.yi elimi yönlendirerek milim milim kegel egzersizi yapar gibi ıkına ıkına aldım içime ama hiç gitgel yapmadık 15 20 sn öyle bekledim ve sevinçten bıraktım hemen eşime sarıldım :17: birkaç gün alıştırma yapmayı düşünüyorum herşey zamanla aılıyor inan ki derdi veren Allah dermanını da veriyor :16:[/QU

teşekkür ederim ilgileriniz için ama ya arkam dönük nasıl yapacam hiç denemedim eşimle konuşup birde sizin dediğini gibi deneyecem bu şekilde sanırım biraz zor olur gibi düşünüyorum kegel egzersizi dediğiniz şeyede internetten bakıp ona göre hareket edcem çok teşekkürler harikasınız ne olur bizlerede dua edin bitsin bu işkenceeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :(((((((((((((

bende vajinusmusum :( banada yardım edermisinizz... o aparatlar gerçekden işe yarıyormu. sizdemi vajinusmusdunuz yendinizmi. nası yendiniz.. :(

sana herkes yardım eder.evet aparatlar işe yarıyor,hem de çok.sakın gözün korkmasın.bakamama,dokunamama,egzersizi yapabildiğini bile düşünememe hepimizde vardı.burda egzersiz yapanları okuyunca"o kadarını yapabilsem zaten çözerdim,ne güçlü kadınlar ben öyle değilim" diyordum.ama egzersizi yaptım ve yendim.istediğin zaman beraber başlarız güçlü ol

Pozisyonumu bulamıyorum? Aşagıya egimli yapıyorum. Artık o kadar yoruldum kı
Zeynom ben fazla egzersiz yapmadım ilk denemede tüm parmaklarımı içime almıştım sonra cesaretlenip eş denemesine geçmiştim. Ama şunu söyleyeyim uzanarak alamamıştım parmaklarımı. Tuvalete oturur gibi oturup öyle almıştım ve hemen parmaklarım girmişti. Eş denemesinde de eşim altta ben sırtım ona dönük egzersizlerde oturduğum gibi oturarak yapmıştım. Biz hala başka pozisyonda yapamıyoruz. Egzersiz konusunda benden daha tecrübeli arkadaşlar var. Ben sadece pozisyon konusunda bunları söyleyebilirim. Moralini bozmamaya çalış. Ben hiç olmayacak diye düşünürken bi anda oldu darısı başınıza inşallah

Önceki gün denemiştik eşimle.. Rahatlamıştım. P...in 4-5 cm ini içime alabilmiştim. Kendime güven gelmişti. Bi iki güne hallederim diyodum. Dün yine parmak egzersizi yaptım önce. Ama daha sertti sanki önceki güne göre :( Parmağımı bile zor aldım :( Kegel egzersizi yapar gibi parmağım içindeyken sıkıp bıraktım. Eşim yine de bi deneyelim olmazsa olmaz dedi. Denedik. 4-5 cm i bile alamadım acıdı :( Girişi bile acıdı bu defa :( Ben de ağladım ağladım ağladım, eşim de üzüldü. Daha 2 ay oldu. Herkes çocuk soruyo. hey yarabbim diyorum. Normal bi şekilde istemiyo olsam neyse ama her çocuk soruluşunda şakayla karışık bile sorsalar fena oluyorum. Ben daha bu işi yapamamışken nası çocuk yapcam :(:(:( Bugün yine deneyeceğim!! Ama ben üstte hiç rahat edemiyorum. Ya da yanlış duruyorum üstte bilmiyorum. Biri bana özelden ya da normalden anlatabilir mi en ince ayrıntısına kadar üstteki pozisyonu? Nasıl yaptıysam bacaklarıma yük bindi öyle olunca sanki orayı da kasıyorum :(

Banada yardim edin lüften yazdim okuyun neolur cesaret varken

Buradaki herkes sana yardım eder aklına takılan ne varsa sor kaydettiğin aşamaları yaz ben de buradaki arkadaşlar sayesinde yendim. Hepimiz birbirimizi o kadar iyi anlıyoruz ki. Yaptığımız en büyük hata da üzülmek oluyor. Kabullenme sürecini hemen atlatıp işe koyulmak lazım. Unutmayın ki bu bir eksiklik değil. Elimden geldiğince hergün foruma giriyorum. Kafana ne takılırsa sor canım

Önceki gün denemiştik eşimle.. Rahatlamıştım. P...in 4-5 cm ini içime alabilmiştim. Kendime güven gelmişti. Bi iki güne hallederim diyodum. Dün yine parmak egzersizi yaptım önce. Ama daha sertti sanki önceki güne göre :( Parmağımı bile zor aldım :( Kegel egzersizi yapar gibi parmağım içindeyken sıkıp bıraktım. Eşim yine de bi deneyelim olmazsa olmaz dedi. Denedik. 4-5 cm i bile alamadım acıdı :( Girişi bile acıdı bu defa :( Ben de ağladım ağladım ağladım, eşim de üzüldü. Daha 2 ay oldu. Herkes çocuk soruyo. hey yarabbim diyorum. Normal bi şekilde istemiyo olsam neyse ama her çocuk soruluşunda şakayla karışık bile sorsalar fena oluyorum. Ben daha bu işi yapamamışken nası çocuk yapcam :(:(:( Bugün yine deneyeceğim!! Ama ben üstte hiç rahat edemiyorum. Ya da yanlış duruyorum üstte bilmiyorum. Biri bana özelden ya da normalden anlatabilir mi en ince ayrıntısına kadar üstteki pozisyonu? Nasıl yaptıysam bacaklarıma yük bindi öyle olunca sanki orayı da kasıyorum :(

hemen bak özel mesaj atıyorum

:52:
Zeynom ben fazla egzersiz yapmadım ilk denemede tüm parmaklarımı içime almıştım sonra cesaretlenip eş denemesine geçmiştim. Ama şunu söyleyeyim uzanarak alamamıştım parmaklarımı. Tuvalete oturur gibi oturup öyle almıştım ve hemen parmaklarım girmişti. Eş denemesinde de eşim altta ben sırtım ona dönük egzersizlerde oturduğum gibi oturarak yapmıştım. Biz hala başka pozisyonda yapamıyoruz. Egzersiz konusunda benden daha tecrübeli arkadaşlar var. Ben sadece pozisyon konusunda bunları söyleyebilirim. Moralini bozmamaya çalış. Ben hiç olmayacak diye düşünürken bi anda oldu darısı başınıza inşallah

Kizlar kizlar mucdemi isterim halaylar bana gelsin lutfen Ben korkak kisi olarak Bir isaret parmagimi soktum emla Krem surdum ve yag la hemen girdi Television islerken yaptin esim gelmeden yapim dedim agliorum suan yasasin sukur allahima en kendimi cok Iyi hizediorum yil kalkti aci yok birsey ok olmuor ölmedimde emla ise yarior simdi ne yapim yikayimmi . Persembe gunu insallah tanisali Bir sene olcaknilk kes ozaman konustuk ozamana kadar olurmu sizce;):10:

:52:Kizlar kizlar mucdemi isterim halaylar bana gelsin lutfen Ben korkak kisi olarak Bir isaret parmagimi soktum emla Krem surdum ve yag la hemen girdi Television islerken yaptin esim gelmeden yapim dedim agliorum suan yasasin sukur allahima en kendimi cok Iyi hizediorum yil kalkti aci yok birsey ok olmuor ölmedimde emla ise yarior simdi ne yapim yikayimmi . Persembe gunu insallah tanisali Bir sene olcaknilk kes ozaman konustuk ozamana kadar olurmu sizce;):10:
tebrikler cnm bak isteynce yapilabiliyor istersen ve daha cok deneme yaparsan o gune kadar da olabilir :)

Kizlar kizlar mucdemi isterim halaylar bana gelsin lutfen Ben korkak kisi olarak Bir isaret parmagimi soktum emla Krem surdum ve yag la hemen girdi Television islerken yaptin esim gelmeden yapim dedim agliorum suan yasasin sukur allahima en kendimi cok Iyi hizediorum yil kalkti aci yok birsey ok olmuor ölmedimde emla ise yarior simdi ne yapim yikayimmi . Persembe gunu insallah tanisali Bir sene olcaknilk kes ozaman konustuk ozamana kadar olurmu sizce;):10:

tebrikler nihayet egzersizlere başladın galiba.sanırım bir türlü başlayamayanlardandın.bu ilk adım,gerisi de gelecek.emlayı hiç sürmesende olurdu ama sürmüşsün.sanırım hassasiyet hissedip dokununca rahatsız oluyorsundur.eğer devam edebilirsen şimdi parmağı yeniden al ve biraz beklet istersen,ne kadar bekletebilirsen.içerdeykende sık bırak egzersizleri yap.ben aparatla çalışmıştım,parmakla çalışanlar bu konuda ilave şeyler söyleyebilir

Hadi gözün Aydın:) bak isteyince nasıl oluyor:) biraz daha dene hem bu sefer üzerinde nasıl girecek korkusu da yok gördün giriyor işte:) hadi güzel haberler ver bize:)

Back
X