- Konu Sahibi Tiniminimavihanim
- #207.261
Bunca insan beynine bunu anlatabilseydi sanırım Vajinismus diye adlandırılan "istemsiz" kasılma durumunu kimse yaşamazdı. Vajinismusu ben bir hastalık olarak tanımlamadım bunu tıp literatürü ve doktorlar böyle tanımlıyorlar. İnsanın ruhsal yaralanma ve acı duygu durumunu hissetmesi için yalnızca ölüm ve ayrılık gerekmiyor, bunun birçok nedeni ve şekli olabilir. Umudumu neden doktora bağlıyorum sorusuna gelince elbette ki bu tedavi sürecinin yüzde yirmisi doktorun ama geri kalan yüzde seksenlik kısmı benim çabam ve umudumla yürütülüyor. Aksi halde bunca süre zamanımı, zihnimi, bedenimi bu probleme odaklayamazdım. "Eşimi kaybetmek" istemiyorum elbette... ancak buraya yazılan çoğu yorumda hep nedense erkeklere kaybedilmemeli gözüyle bakılıyor bu elimizde olmayan imtihan yüzünden. Keşke anneler erkek çocuklarını kaybedilmemesi gereken mücevherler gibi değil, kadınlara değer veren ve onları kaybetmemek için mücadele etmeye değer gören insanlar olarak yetiştirselerdi de onlar da bu tip sıkıntılarda eşleriyle birlikte onları sıkıntılarıyla başbaşa bırakmadan birlikte,el ele mücadele verebilselerdi... Vajinismus olan kadınlar bir yandan şifa ararken bir yandan eşlerine karşı suçluluk duygusu içinde eziliyorlar ve olması gerekenden fazla hoşgörüyle birçok kaprisi, suçlamayı tolere ediyorlar. Bu da yüklerini ikiye katlıyor. Buraya yazma nedenim, yaşadıklarımın benzerlerini yaşayan insanlarla hislerimi ve düşüncelerimi içtenlikle paylaşmaktı, tenkit edilmek değil. Empati kurabilen herkese ve farklı bir bakış açısı getiren size teşekkür ederim.
Size katiliyorum. Her gun bu illet yuzunden kendimi yetersiz hissediyorum. Eve girdigimde bu aksam da mi olmayacak,yapamicam esim yaklasirsa napicam diye dusunuyorum. Hastayim derim karnim agriyo derim bugün yapmasak mi derim. Binbir turlu yalana itiyor beni istemeden. Bunu gercekten ben mi dusunuyorum,ben kadin degil miyim? Diye kendimi sorgulamaktan baska psikolojik rahatsızlıkları beynime cagiriyorum. Esimi kaybetmek istemiyorum,tek bildiğim bu.. suanlik..