2.5 yil boyunca duzenli olan adetim yendigim ay bozuldu demissiniz. Bu bana sunu dusundurdu, vajinismus psikolojik bir hastalik, bir sekilde kadinliga, cinsellige, erkeklere ya da anne olmaya karsi bir koruma kalkani, bir tepki. Hepimiz bu sebeplerden herhangi biri veya birkacindan dolayi bunu yasiyor olabiliriz. Bilincaltinda boyle birsey olabilir, var oldugunu bilmedigin, icten ice hissettigin bir annelik korkusu mesela. Ve bir engeli astiginda o sekil degistirerek baska bir sorun olarak karsina cikmis olabilir. Uzun yillar, adet oldugumdan beri hep problem yasadim, cok uzun ve yogun kanamalarim oldu. Yalniz bir gun bile karin agrisi yasamadim. Ta ki evlenene kadar. Evlendigimde vajinismus olmama ragmen, adetim birden duzene girdi fakat problem kendini siddetli karin agrisi seklinde gosterdi. acillere gidip serum alinca geciyordu. Evliyken bir ay kanama yasama luksun yok, klitoral de olsa cinsellik yasayacaksin, esini tatmin edeceksin. Ben mecbur kalinca problemin kilik degistirdigini dusundum. Bu kesinlikle psikolojik yani.. Istersen bir kadin dogumcu ya da bir psikologa danis. Hatta ikisine de tabii ki. Gecmis olsun. Umarim en kisa zamanda anne olursun.