• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Kızlar Allah askına yardım edin deniyoruz kasmamaya çalışıyorum fakat sürekli yukarı kayıyor bir türlü girmiyor bunun yönü nereye doğru ben tecrübesiz eşim benden beter

canim bende son asamada kafayi yicektim nerdeyse bu tecrübesizliktende. senin icin hangi pozisyon rahat olursa onu yap burada bi kac arkadaslarda öneride bulunmus zaten. bende de kayiyordu en sonunda ben üstte esimin üstüne ters oturdum önümede ayna aldim pe.. tutup yerlestirdim önce sonra yavas yavas nefes egzersiziyle almistim. asagidayken ben hep kayiyordu olmuyordu. insallah bi faydasi olur sana :) Allah yardimciniz olsun arkadaslar

Kızlar ben hala aşamadım egzerisz felanda beceremiyorum o spreyden kullandım ama yine yapamdım bu aralar benden pembemsi hafif kan gibi akıntı geliyor korkmaya başladım ne olabilir sizce gögüsletirimde felaket acıyor ader günğme yaklaşık 10 12 gün var normalde akıntım hep gelirdi ama acık renk beyaz renkte bu beni baya korkuttu acaba enfeksiyon gibi bişeymi:(lütfen bilgisi olan yazabilirmi nolur

Kızlar ben hala aşamadım egzerisz felanda beceremiyorum o spreyden kullandım ama yine yapamdım bu aralar benden pembemsi hafif kan gibi akıntı geliyor korkmaya başladım ne olabilir sizce gögüsletirimde felaket acıyor ader günğme yaklaşık 10 12 gün var normalde akıntım hep gelirdi ama acık renk beyaz renkte bu beni baya korkuttu acaba enfeksiyon gibi bişeymi:KK43:lütfen bilgisi olan yazabilirmi nolur
Lavaboya sık sık çıkmaya başladıysan ve idrarın aniden kesiliyorsa iltihap olabilir kanın gelme nedeni yada tahriş olmuşsundur bi doktora görün derim canım ilaç kullanman şart yoksa geçmiyor hemen ben çok kez yaşadım o durumu inşallah hemen geçer

Lavaboya sık sık çıkmaya başladıysan ve idrarın aniden kesiliyorsa iltihap olabilir kanın gelme nedeni yada tahriş olmuşsundur bi doktora görün derim canım ilaç kullanman şart yoksa geçmiyor hemen ben çok kez yaşadım o durumu inşallah hemen geçer
Enfeksiyon tarzi bişey galiba bide sağ kasığımda hafif ağrı var:( salı günü gidicem hem vajinismus için hemde. Bu akıntı için ilk defa gidicem özel doktora inş hayırlısyla atlatırım bu hastalığı ne illetmiş ya:(

Ben doktor ile atlattım bu hastalığı ve bu spreyi kullandık inanılmaz işe yarıyor zaten ilk girişte baskı hissediyoruz bu baskı tamamen YÖK oluyor spreyle sonra zaten alışınca baskı falan hissetmezsiniz
Evet ben de doktora gidiyorum aparat çalışıyoruz evde anestol kullanıyorum baskı ve orda sanki duvar var bişeye çarpıyor rahat olamıyorum her an yırtilacak ve ölecekmişim hissi moralim bozuk ve çok yıprandım gerçekten:(

KIZLAR ÇOK ACİL YARDIMINIZA İHTİYACIM VAR BİLİYORSUNUZ HAMİLEYİM VE DOGUMA 4 AY KALDI ÇOK KORKUYORUM MUAYENE OLAMIYORUM NORMAL DOGUM YAPMAK İSTİYORUM AMA MUAYENE OLAMAZSAM NORMAL DOGUM YAPMAM ÇOK ZOR VAJİNİSMUSU ATLATIPTA NORMAL DOĞUM YAPAN VAR MI NE OLUR YARDIM EDİN :( :emir_bebek:

KIZLAR ÇOK ACİL YARDIMINIZA İHTİYACIM VAR BİLİYORSUNUZ HAMİLEYİM VE DOGUMA 4 AY KALDI ÇOK KORKUYORUM MUAYENE OLAMIYORUM NORMAL DOGUM YAPMAK İSTİYORUM AMA MUAYENE OLAMAZSAM NORMAL DOGUM YAPMAM ÇOK ZOR VAJİNİSMUSU ATLATIPTA NORMAL DOĞUM YAPAN VAR MI NE OLUR YARDIM EDİN :KK43: :emir_bebek:
Hayirlii olsunn inss ama cok zorlamayin uzmeyin kendinizi ins hayrlisi olur. Ben terapileri bitirdikten sonra bana doktorum gidecegim kadin dogumculara gostermem icin bir yazi verdi ve yazida su yaziyor. Vajinusmus tedavisi oldu. Jinokolik muayenelerde lutfe. Dikkatli olunuz. Nornal dogum yapabilir. Ama istemezse zorlamayiniz hastaligi yeniden nüksedebilir diye. Sende lutfen zorlama kendini. Rahatlamak icin bir uzmanla gorus bence

Evet ben de doktora gidiyorum aparat çalışıyoruz evde anestol kullanıyorum baskı ve orda sanki duvar var bişeye çarpıyor rahat olamıyorum her an yırtilacak ve ölecekmişim hissi moralim bozuk ve çok yıprandım gerçekten:KK43:
Devam et canım çalışmaktan vazgeçmek yok aparatlarla calismaya basladiysan yuzde seksenini yenmissin saten.her egzersizde küçükten başlayıp büyüyüge doğru gittim ben bir de mümkün olduğunca çok girdi çıktı yaptim aşağı yukarı saga sola oynattim iyice esnedi.Ayrıca anestol bolca kullan. Ben bepantol kullandım. O duvarın sebebi henüz aparata alisamadigindan. Aparat a alışman da bol egzersizden geciyor.

Devam et canım çalışmaktan vazgeçmek yok aparatlarla calismaya basladiysan yuzde seksenini yenmissin saten.her egzersizde küçükten başlayıp büyüyüge doğru gittim ben bir de mümkün olduğunca çok girdi çıktı yaptim aşağı yukarı saga sola oynattim iyice esnedi.Ayrıca anestol bolca kullan. Ben bepantol kullandım. O duvarın sebebi henüz aparata alisamadigindan. Aparat a alışman da bol egzersizden geciyor.
Çok sağol tamamen olmuyor inşalla h yenebilirim evliliğim zarar görecek diye çok korkuyorum:(

Çok sağol tamamen olmuyor inşalla h yenebilirim evliliğim zarar görecek diye çok korkuyorum:KK43:
Böyle şeyler aklınıza getirmeyin lütfen. Ben ilk aparatlarla calismaya başladığımda daha önce bakamıyordum küçücük kulak çöpünü bile sokamiyordum demekki baya ilerleme kaydettim diye düşünürdüm. Aparat ilk başlarda zor girerdi sizin dediginiz gibi duvar cikardi karsima ve ben o duvari bazen yarim saat gecemezdim iste o zamanlarda umitsizlige kapilip kesin bende bi sorun var doktora gitmeliyim derdim. Benim deneyimledigim ve okuduklarimdan cikardigim sonuc şu Aparatlarla calismaya başlamamiz vajinismusun kilit noktası. Çalışmayı sürekli hale getirmek inatla daha çok egzersiz yapmak ise vajinusmusu bitirmek demek.

Kızlar merhaba , ben aynı dertten muzdaribim 1 ay önce 4 aparatı sırasıyla Yapmıştım bir aydır araya regl ve başka şeyler girdiğinden çalışamadık. Kadın doğuma gittim muayene için esnek olduğunu kendini rahat biraktigimda olacağını söyledi. Şimdi bugün 3 ayrı çalışma yaptık her boyu sırayla yaptım uyuşturucu krem kullanmıyorum. Normalde yarın psikolaga gideceğim ama onunla tek seans yapıp evde telefonla devam edeceğiz 1500 lira olacak maliyeti sizce ne yapmalıyım bu aşamaya kendim gelmişken gitmelimiyim psikolag ilk görüşmemizde sende vajinismus oturuşu bile yok demisti. Ama hala eşimle yapamiyorim.

KIZLAR ÇOK ACİL YARDIMINIZA İHTİYACIM VAR BİLİYORSUNUZ HAMİLEYİM VE DOGUMA 4 AY KALDI ÇOK KORKUYORUM MUAYENE OLAMIYORUM NORMAL DOGUM YAPMAK İSTİYORUM AMA MUAYENE OLAMAZSAM NORMAL DOGUM YAPMAM ÇOK ZOR VAJİNİSMUSU ATLATIPTA NORMAL DOĞUM YAPAN VAR MI NE OLUR YARDIM EDİN :KK43: :emir_bebek:
Canim bende ayni durumdayim normale pek sicak bakamiyorum agrisindan ziyade cati muayenesi ve sanci sirasindaki acilma var mi diye surekli parmak sokuluyormus dusuncesi bile kotu benim icin:KK43: hakkimizda hayirlisi olsun insallah normal dogurabilirsin ama cok da sartlama kendini ikinizde saglikla cikin hastaneden hicbir sey bundan onemli degil sezaryenden kim olmus:KK200:

Kızlar merhaba , ben aynı dertten muzdaribim 1 ay önce 4 aparatı sırasıyla Yapmıştım bir aydır araya regl ve başka şeyler girdiğinden çalışamadık. Kadın doğuma gittim muayene için esnek olduğunu kendini rahat biraktigimda olacağını söyledi. Şimdi bugün 3 ayrı çalışma yaptık her boyu sırayla yaptım uyuşturucu krem kullanmıyorum. Normalde yarın psikolaga gideceğim ama onunla tek seans yapıp evde telefonla devam edeceğiz 1500 lira olacak maliyeti sizce ne yapmalıyım bu aşamaya kendim gelmişken gitmelimiyim psikolag ilk görüşmemizde sende vajinismus oturuşu bile yok demisti. Ama hala eşimle yapamiyorim.
Canm senin zaten az kalmis tum boylari 45 dk calis en son esinle yaparsin bizim oyle oldu. Hergun calisman lazim. Psikolog suan seni sadecw rahatlatabilir. Vajinusmus oturusuda neymis ya. Hic duymadim. Ben ileri dereceydim. Cinsel bozukluklar terapistleriyle aştim. Hicde oyle oturustan bahsetmediler. Sen biraz daha dene. Ben 3 gun hic birakmadam sadece aparat yaptim. 1 saate yakin sirayla. Hatta yavas yavas alisinca aparatlari yavastan eşin tutabilir. Kontrol sende olucak kasilmalarin azalsin diye. Sonra 3. Gun hepsini yaptiktan sonra esimle oldu hic anlamadim. Cunku aparat zatn yollari aciyor. Birakma canm cok az kalmis devam

Teşekkürler Esseteacher Esseteacher aparatları hep eşim yapıyordu bu gün ilk kez kendim yaptım yaklaşık birer saatten iki saat çalıştım bi de şey sorucam aparat çalışırken sırtıma yastık koyup yatarak calisiyorum. Üst pozisyon tavsiye ediliyor çalışmayı da üst pozisyondaymış gibi mi yapmak lazım yatarak devam.mi edeyim çünkü en ufak bi değişiklik girme düşüncesini etkiliyor bilirsiniz

Böyle şeyler aklınıza getirmeyin lütfen. Ben ilk aparatlarla calismaya başladığımda daha önce bakamıyordum küçücük kulak çöpünü bile sokamiyordum demekki baya ilerleme kaydettim diye düşünürdüm. Aparat ilk başlarda zor girerdi sizin dediginiz gibi duvar cikardi karsima ve ben o duvari bazen yarim saat gecemezdim iste o zamanlarda umitsizlige kapilip kesin bende bi sorun var doktora gitmeliyim derdim. Benim deneyimledigim ve okuduklarimdan cikardigim sonuc şu Aparatlarla calismaya başlamamiz vajinismusun kilit noktası. Çalışmayı sürekli hale getirmek inatla daha çok egzersiz yapmak ise vajinusmusu bitirmek demek.
Teşekkürler motive ettığiniz için beynimin içinde aşılması zor korkularım var hem psikolog hem de jinekologa gidiyorum ne zaman bitecek bu kabus bilmiyorum valla Allah bu durumda olan herkesin yardımcısı olsun inşallah:(

Teşekkürler Esseteacher Esseteacher aparatları hep eşim yapıyordu bu gün ilk kez kendim yaptım yaklaşık birer saatten iki saat çalıştım bi de şey sorucam aparat çalışırken sırtıma yastık koyup yatarak calisiyorum. Üst pozisyon tavsiye ediliyor çalışmayı da üst pozisyondaymış gibi mi yapmak lazım yatarak devam.mi edeyim çünkü en ufak bi değişiklik girme düşüncesini etkiliyor bilirsiniz
Bak super aparatla işi cözmussun zatn cnm. Ilk sirt ustu yat aparati yap. Sen ustte ama arkan esine dönuk kolay ama ben ilk onu yapamamistim. Sirt ustu yatak ucunda eşte ayakta oyle cok kolay oldu. Kendini kasiyosan elinde cubuk devm et hep yapmaya esinde hazir beklesin oda cubugu yapsin cikartip hemen esinle yavastan dene. Bebe yagiyla kolay oluyor. Kayganlastiricilar kuruyo hemen. Hadi basarabilirsin cnm

Back
X