Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Al işte bak, yalnız değilmişim dedirtecek bir şey daha :) Aynen öyle, çok katılıyorum sana, orayı ilerlediğim an tamamdır bitti gitti diyorum. Sonra kendiliğinden kayıp gidiveriyor aparat. Haberlerini bekliyoruz :KK66:
Tabi ya pıt diye giriyor o bi kere gitti mi tamamdır:super:Kavga edip de sinir olmazsam inşallah niyetim öyle dua edelim hepimizee:oops:

Peki kocası bizim gibi gıcık olanlar da dahil miii şimdi yok yorgunum uyucam yarın iş var diye bahane üretip işin aslında olmamasından korkan üzülmemizden bıkan kocalar kocalarımız:KK70:
Dahil canımm :D hepimiz denicez gerekırse dıl dokucez ama denemekten kacmıcaz :) onlarda bıktı haklı olarakta denemeden de ne gecıyor elımıze hıcbırsey :) 4 bana hala oyle gelıyor yanı buyuk gorunuyor gozume spreysız alsam o algım degısecek :) baska zaman ısı dusunmuyolar valla benmkı hele kendı ısteyınce hemen yanasıyor gıcıklıkta benım esım 1.sırada sonra senınkı gelıyor :)))) bu ıkısı tanıssa cok ıyı anlasırlar kesın akılları aynı calısıo :D benımkıde haftasonu deneyelm derse sasırmıcam :D

Tabi ya pıt diye giriyor o bi kere gitti mi tamamdır:super:Kavga edip de sinir olmazsam inşallah niyetim öyle dua edelim hepimizee:oops:
Canım bende kızınca kavga edıorm hevesım kacıyor ama bu gece kavga etmıcem ne derse desın sakın olucam son kez tatlı tatlı konusucam denemeye ıkna edıcem o anda bıle benı sınır edecek bısey mutlaka yapacaktr bundan suphem yok aklıma yenme ıstegımı getırıcem ona ragmen yenıcem dıcem ve kendımı salıcam :) sende oyle yap ne yaparsa ne derse gül geç bir olsa o zaman onlar bızım peşimizde koşucak :)

Dahil canımm :KK70: hepimiz denicez gerekırse dıl dokucez ama denemekten kacmıcaz :) onlarda bıktı haklı olarakta denemeden de ne gecıyor elımıze hıcbırsey :) 4 bana hala oyle gelıyor yanı buyuk gorunuyor gozume spreysız alsam o algım degısecek :) baska zaman ısı dusunmuyolar valla benmkı hele kendı ısteyınce hemen yanasıyor gıcıklıkta benım esım 1.sırada sonra senınkı gelıyor :)))) bu ıkısı tanıssa cok ıyı anlasırlar kesın akılları aynı calısıo :KK70: benımkıde haftasonu deneyelm derse sasırmıcam :KK70:
Valla he kafalar aynıysa demek:KK70: 4 büyük değil ya bi alsan anlıcaksın bebe yağını unutmuyorsun dimi spreyle denerken de?

Al işte benim hevesim başlamadan bitti. Deneme falan deme akşam bilmem kaçta uyudum ben dedi. Tüm sinirlerim tepemde gerçekten zehra senin dünkü hislerinin aynısı bugün bende var fazlası var eksiği yok hatta
Benmki de gelir birazdn bakalim o ne dicek ve sozunu tuttu mu yoksa unuttm mu dicek merakla bekliorm 4u spreysz tam alamadm :) gozumde saatte habire ha zil caldi ha geleck telasiyla yapamiorm

bende ondan emın degılım ama bırde şunu ızah edım mesela 3ü girişe koydugum anda cok buyuk gelırdı evet bellı bır yere kadar ılerletıyordum sprey kullanmadan once ama yınede tam ıtemıyordum sabah ıse 3ü denedım ve bana kucuk hıssı verdı yanı sankı 1.aparatı denıyormus gıbı hıssettım ve sonuna kadar olmasada o takıldgm yerı gecebılecek sekılde aldım ancak 4ü alamadım acaba o dusunceye alıstıgımız ıcın mı oluyor bu hıs ben orası bıraz daha esnıyor olarak dusunmustum tabı her denemede esnıyor olarak algılamadım sadece her boyda o esneklık artıyor gıbı gelıyordu bana ama senın bahsettgn sey lastık gıbı cektıkce uzuyor bırakınca eskı halıne gelıyor

Dediğin gibi zihnimiz alışıyor, aslında zihnimiz esniyor :) Bak internette bi sürü sitede aşağıdakilere benzer ifade edilmiş bu durum. Kopyalıyorum:

“Hayatta zamana direnen bazı evrensel gerçekler vardır, doğru olduklarına inanılır, gerçekliklerinden şüphe duyulmaz. Örneğin; sık sık seks yapmayan kadınların vajinaları diğerlerine kıyasla daha dardır gibi. Maalesef uzmanlar bu inancın gerçeklikle hiçbir ilgisi olmadığını söylüyorlar. Hem de hiç.

Vajina kasları oldukça elastiktir. Cinsel birleşmeden ve doğumdan sonra kasılır ve normal şekillerine geri dönerler.

Hayatta vajinanın uzun vadede gerçekten de şekil değiştirdiği iki dönem vardır. Bunlardan biri doğum sonrasıdır. Yapılan araştırmalara göre vajina kaslarının doğumdan sonra normal şekillerine ve boyutlarına dönmesi altı ayı bulabilir. Ancak nihayetinde dönerler.

Değişime uğradığı bir diğer dönemse yaşlanma sürecidir. Kadınlar yaşlandıkça hormon seviyelerinde düşüş görülür; dolayısıyla vajina duvarları incelir ve elastikiyetlerini kısmen kaybederler. Sonuç olarak kaslarda gevşeme görülebilir. Ama iyi haber şu ki kadın hangi yaşta olursa olsun kas esnekliği Kegel egzersizleri ile düzeltilebilir.”

Bir diğer sitede de şöyle diyordu: Women's Health'e açıklamalarda bulunan Dr. Michelle Metz vajinayı seks sırasında açılıp orjinal haline geri dönen kaslı bir lastiğe benzetiyor. Bu durumda cevap evet gibi gözüküyor ancak ilk cinsel ilişkiniz vajinanızın boyutunun değişmesine neden olabiliyor. Vajinal girişi kaplayan kızlık zarı yırtıldığında vajina girişinin boyutu genişliyor.

Al işte benim hevesim başlamadan bitti. Deneme falan deme akşam bilmem kaçta uyudum ben dedi. Tüm sinirlerim tepemde gerçekten zehra senin dünkü hislerinin aynısı bugün bende var fazlası var eksiği yok hatta
Hic kizma sen guzelce egzersz yap kuzum bosver benimki de israrima ragmen yan cizerse aparata izin isticem mahsustan mumla falan denicm :)

Dediğin gibi zihnimiz alışıyor, aslında zihnimiz esniyor :) Bak internette bi sürü sitede aşağıdakilere benzer ifade edilmiş bu durum. Kopyalıyorum:

“Hayatta zamana direnen bazı evrensel gerçekler vardır, doğru olduklarına inanılır, gerçekliklerinden şüphe duyulmaz. Örneğin; sık sık seks yapmayan kadınların vajinaları diğerlerine kıyasla daha dardır gibi. Maalesef uzmanlar bu inancın gerçeklikle hiçbir ilgisi olmadığını söylüyorlar. Hem de hiç.

Vajina kasları oldukça elastiktir. Cinsel birleşmeden ve doğumdan sonra kasılır ve normal şekillerine geri dönerler.

Hayatta vajinanın uzun vadede gerçekten de şekil değiştirdiği iki dönem vardır. Bunlardan biri doğum sonrasıdır. Yapılan araştırmalara göre vajina kaslarının doğumdan sonra normal şekillerine ve boyutlarına dönmesi altı ayı bulabilir. Ancak nihayetinde dönerler.

Değişime uğradığı bir diğer dönemse yaşlanma sürecidir. Kadınlar yaşlandıkça hormon seviyelerinde düşüş görülür; dolayısıyla vajina duvarları incelir ve elastikiyetlerini kısmen kaybederler. Sonuç olarak kaslarda gevşeme görülebilir. Ama iyi haber şu ki kadın hangi yaşta olursa olsun kas esnekliği Kegel egzersizleri ile düzeltilebilir.”

Bir diğer sitede de şöyle diyordu: Women's Health'e açıklamalarda bulunan Dr. Michelle Metz vajinayı seks sırasında açılıp orjinal haline geri dönen kaslı bir lastiğe benzetiyor. Bu durumda cevap evet gibi gözüküyor ancak ilk cinsel ilişkiniz vajinanızın boyutunun değişmesine neden olabiliyor. Vajinal girişi kaplayan kızlık zarı yırtıldığında vajina girişinin boyutu genişliyor.
Yanitlar cok tatminkar :) ki gercektende dusununce oylee ee o zaman cogu bildgmz yine yanls cikti :))

Valla baya kızdım ve bundan sonra hiç bişey yapmamayı bile planlıyorum benim yapacaklarımın sonuna geldik çünkü
Sacmalama lutfen 4le calismaya devam et nasil olsa denemeyi isticek pes etmek helede bu noktada pes etmek inat etmek sana yakismaz kizginligin gececek bende dunden beri kizgindm smdi ise kizginligim yerini hirsa birakti sennde gececek sen calismana devam et onunda akli basina gelecektr biraz onlarida anlayalm

Evet sanm spreyle sorun yokta ben spreysz almak istiorm :)

En güzeli. Sprey zihnini sorun olmadığına ikna etmek için bi araç sadece. Sprey sıkıp biraz uğraşsan zaten dünyaları bile alırsın. Maksat o değil. Bazı arkadaşlar spreyle bi kere yapınca yendim diyorlar. Ben çok doğru bulmuyorum açıkçası, bilmiyorum siz ne düşünürsünüz. Çünkü uyuşukken almak tam bi yenme değil bence, önemli olan hissederken de alıp çıkarabilmek.

En güzeli. Sprey zihnini sorun olmadığına ikna etmek için bi araç sadece. Sprey sıkıp biraz uğraşsan zaten dünyaları bile alırsın. Maksat o değil. Bazı arkadaşlar spreyle bi kere yapınca yendim diyorlar. Ben çok doğru bulmuyorum açıkçası, bilmiyorum siz ne düşünürsünüz. Çünkü uyuşukken almak tam bi yenme değil bence, önemli olan hissederken de alıp çıkarabilmek.
Bende o fikirdeym o yuzden ben suan spreysz almak istiorm o sebeple ben jel bile kullanmadan 1 ve 2 yi aldim o hisse alismak icin alistimda 3 ve 4 boyut olark bana zor goruldu ve 3e alismak icin sprey iyi geldi 4ude o sayede aldm ama ben spreysz almak isterdm ki hala istiorm ama esimle bir kere bile olsa spreyle denemk istiorm olunca yendm diye havalara ucamam.ama dogru yolda oldgmu ona bi sekilde anlatmm gerekio

Yanitlar cok tatminkar :) ki gercektende dusununce oylee ee o zaman cogu bildgmz yine yanls cikti :))

Zaten her şey eksik ya da yanlış bilmemizden kaynaklanıyor. Hem bilgi olarak kendimizi geliştiriyoruz hem de aynı zamanda egzersizle tecrübe yapıp pratik kazanıyoruz. Aktif cinsellik yaşayan arkadaşıma vajina anatomisini anlattım bugün resmen, ilişkiye girebiliyor ama hiç bi fikri yok aşağısıyla ilgili. Çoğu kadın öyle maalesef. Yeterince bilgili değiliz, toplumumuz ne ailede ne okulda sağlıklı bi cinsellik eğitimi almaya müsaade edecek bi yapıda değil ne yazık ki. Okuyup araştırabilme imkanımız var allahtan :)

Back
X