Senk o kadar iyi anlıyorum ki ben de ilk başlarda bakmıyordum, dediğin gibi resmen içim almıyordu. Zihnim oranın geniş, esneyebilir bir yer olduğunu kavrasın diye doğum videosu izleyeyim dedim tansiyonum düştü, bayılma raddesine geldim. Ama bak şu an ilişki denemlerine geçtim. İnanması zor geliyor değil mi! Herkes yapıyor ama ben nasıl yapamıyorum, kesin bir ben yapamayacağım bunu diyordum. İlk başlarda ben cinsel terapi aldım. Orada önce ayna karşısında genital bölgemi incelememi istedi psikolog. Bu bile çok zor gelmişti. Sadece bakıyordum, görüntüsüne alıştım. Sonraki basamakta dokunmak vardı. Dokundum. Dış dudakları, iç dudakları inceledim. Vajina girişini gördüm. Dokunmaya da alıştıktan sonra parmak egzersine geçtik. Ben sadece tek parmak yapabildim. İşaret veya orta parmak. Tamamını yapabiliyordum ama asla iki parmak yapamadım. Sonra bıraktım terapisti. Burayı keşfedince beklemeden dilatör ve kayganlaştırıcı aldım. Herkes yardımcı oldu, mesajlarıma döndüler, sorduğum her cahilce ve korku dolu şeye cevap verdiler. Öncelikle yalnız olmadığını bil. Seninle benzer yoldan geçtik çocuğumuz. Ve pes etmeyince gerçekten çözülüyor. Ben üçüncü dilatöre kadar kendim geldim ama sonrasında ailemden birinin hastalığı, hastane süreçleri oldu. Çok zordu. Sonrasında kaybettik. Artık kendi kendime devam edecek psikolojim kalmamıştı. Bu sefer kadın doğum doktoruyla devam ettik ve bitti. Ben tamamının kendim yendim diyemem ama söyleyebileceğim tek şey bu işin parmak egzersizi veya dilatörsüz çözülmediği. Sana en yakın gelen seçenekle çalışman lazım. Ama önce kendini incelemekten çekinme. Otur ayna karşısına, aç bacaklarını incele dokun. İnternette kirli de bir yer, ben pek netten görsel bakmadım ama burada bakan, güvenilir içerikler izleyen kadınlar seninle paylaşabilir. Sonrasında ya dilatörle ya da parmakla egzersize başlarsın. Her adımını buraya yaz, paylaş. Pek çok insan aynı yollardan geçtik, geçiyoruz. Herkes sana elinden geldiğinde destek ve yardımcı olacak.