Vajinismus niye bu kadar çok??

bensibelim2

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2008
3.378
1.597
123
42
Kızlar forumda epey bi vajinismus sorunundan çeken varmış ben bu derdin bu kadar fazla olduğunu bilmiyordum ama merak ettim eskiden falan da bu kadar fazlamıydı acaba hani şimdi cinsel bilgiler daha fazlayken insanlar daha bilinçliyken bu kadar olması ne ki. eskiden yok muydu acaba?
 
bir yazı okumuştum
aslında bilmek vajınısmusa neden oluyor diye , çünkü artık insanlar rahat rahat konuşabiliyor işte çok acıyo şöyle oluyo böyle oluyo gibi ne derece doğru bilemem aslında mantıklı insan bilmediği şeyden neden korksun ki ?
bir de çocukluktan geldiğini biliyorum katıldığım bir seminerde uzman söylemişti , mesela çocukların yatak odasını ayırmamak , çocuklara cinsellik sorularına aşırı tepki vermek bunlar sebep oluyormuş
 
Cinsellikle ilgili bilinmeyen ve yanlis bilinen o kadar cok sehir efsanesi var ki... kadinlar cocukluklarindan itibaren ayip gunah diye baskilandiklari,hakkinda hic birsey bilmedikleri birseyi evlenince nasil yapsinlar.
 
Bilmekle ilgisi yok bence
Evlenene kadar aman kızım, sakın kızım, ayıp kızım
Evlendiğin gün yap kızım
Ne olacaktı ki
Eskiden de vardı aslında, konuşamıyordu insanlar
 
Eskiden illaki vardı ama bunu paylaşacak platformların bulunması bu kadar kolay değildi belki de.
İmkanların da artmasıyla haberdar oluyoruz.
İnsanlar artık sadece doktora gitmekle yetinmiyor en basitinden, alternatif tıptan da faydalanmaya çalışıyor.
Bu da onun gibi, doktora gidip problemi paylaşıyor, bir de yaşayanlarla iletişime geçerek psikolojik olarak rahatlamaya çabalıyor ve tecrübelerden faydalanıp sorunu aşmaya çalışıyor.
Sosyal platformlarda bu sebepten sık rastlıyoruz artık.
Benim fikrimce.
 
Back
X