Adet kabı bakire bir kadının kullanımına pek uygun değil, oldukça geniş bir yapısı var.
Uzman değilim ama vajinismus riskiniz yüksek görünüyor, yerinizde olsam panik yapmam, sakince denemelerime devam ederim. Karşınıza bir ayna alıp yapısını inceleyin, dokunun, vajina dudaklarını açıp iç kısmı inceleyin, ıkınarak girişin açılıp kapanışını görün, parmağınızı ıslatarak yavaşça içeri ilerlemeye çalışın. onun varlığına alışmaya çalışın. İçine ince bir şey girdiğinde acımaması lazım, ben acınızın psikolojik olduğunu düşündüm. Elinizi ıslatarak deneyin (kesinlikle nemlendirici ya da bebe yağı kullanmayın mantar olursunuz) klitorisi uyarın deliğe parmağınızla ufak ufak baskı yapın, doğal olarak ıslanırsınız ve içiniz kayganlaşır zaten. Masturbasyon yapmayı denemekten kesinlikle vazgeçmeyin, her gün değilse de 2 3 günde bir kendinize mutlaka dokunun, orgazm olmanız şart değil, kendinize dokunmaya alışsanız ilk aşama için büyük bir adım olur. Bu arada süngerle içeri giremezsiniz çünkü ıslaklığı emer ve ilerlemez. Menstural kap aldıysanız hijyenini sağladıktan sonra onun tersini yani bombeli kısmını kullanarak deneyin.