• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vajinismus olup normal doğum yapmak

Nehirali

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2025
14
1
1
23
Kızlar ben 35 haftalık gebeyim daha önceden de 2 senelik vajinismus hastasıydım. Doktora giderek bunu yendim ama üstünden çok geçmeden hamile kaldım hala tam olarak rahat ilişkiye giremiyorum kendimi baya bir zorlamam gerekiyor. Bu şekilde normal doğum yapabilir miyim sizce? Çatı muayenesiymiş orayı kesmeleri dikiş atmaları felan aşırı korkuyorum ben

Sezaryen düşünmüyor musun? Ben daha önce okumuştum vajinismus normal doğuma engel değilmiş, birçok kişi vajinal doğum yapıyormuş sonrasında. Ama ben de korktuğum için sezaryen istiyorum 😅

Sezaryen düşünmüyor musun? Ben daha önce okumuştum vajinismus normal doğuma engel değilmiş, birçok kişi vajinal doğum yapıyormuş sonrasında. Ama ben de korktuğum için sezaryen istiyorum 😅
Devlette doğum yapıcam orda da benim isteğime bağlı değil maalesef. Çatı muayenesinde bacağını açmasan bile seni zorluyorlarmış aç diye. Doktorlar normal yapalım diye çabalıyolarmış. Doğum yapan kadınlarda böyle duymuştum

Devlette doğum yapıcam orda da benim isteğime bağlı değil maalesef. Çatı muayenesinde bacağını açmasan bile seni zorluyorlarmış aç diye. Doktorlar normal yapalım diye çabalıyolarmış. Doğum yapan kadınlarda böyle duymuştum
Evet devlette biraz ısrarcı oluyorlarmış. Senin için sakıncası yoksa bi psikiyatristten rapor alabilirsin belki psikolojik olarak uygun değil vajinal doğuma diye. Bir sorardım yerinde olsam.

Evet devlette biraz ısrarcı oluyorlarmış. Senin için sakıncası yoksa bi psikiyatristten rapor alabilirsin belki psikolojik olarak uygun değil vajinal doğuma diye. Bir sorardım yerinde olsam.
Öyle rapor vereceklerini zannetmiyorum ben. Normali elimden geldiğince denerim olmadı sezeryana da alırlar herhalde canım cani mi bunlar 😅

Valla daha aşmadan sorunu tam hamile kalmışsınız. Üstüne normal doğuramam diyorsunuz. O zaman özel hastaneye gideceksiniz. Keyfinize göre yapmak istiyorsanız doğumu. Devlette kimse sorun yoksa sezeryana almaz sizi.

Sen bilirsin. Annenin psikolojik olarak hazır olmaması, korkması gibi durumlar da sezaryen için tıbbi gereklilik olarak değerlendiriliyormuş diye okumuştum bir yerde. Ama raporsuz bence de sezaryene almazlar.

Valla daha aşmadan sorunu tam hamile kalmışsınız. Üstüne normal doğuramam diyorsunuz. O zaman özel hastaneye gideceksiniz. Keyfinize göre yapmak istiyorsanız doğumu. Devlette kimse sorun yoksa sezeryana almaz sizi.
Normal doğuramam demedim doğurabilir miyim dedim. yapanlar varsa eğer yazsınlar bana da korkum açısından iyi olur diye yazdım tamamen yoksa sezeryan istediğimden değil. Doğumdan her kadın korkuyo ki ben ordan daha önce rahatsızlık yaşamış biri olarak ekstra korkuyorum bu gayet normal birşey bence

Back
X