- 7 Ağustos 2015
- 337
- 259
- 33
- Konu Sahibi Mona Rozaa
merhaba kizlar, vajinismusu aşıp da normal doğum yapan var mı? Bu konuda yardımcı olabilecek var mı?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Aşmışsın canım diğer kadınlardan farkın yok artık. Yaparsın inşallahmerhaba kizlar, vajinismusu aşıp da normal doğum yapan var mı? Bu konuda yardımcı olabilecek var mı?
merhaba kizlar, vajinismusu aşıp da normal doğum yapan var mı? Bu konuda yardımcı olabilecek var mı?
ben de inanıyorum ama o anda olmazsa diye tereddüt var icimde
doğum kadınlarda içgüdüsel bir durum tek başına dağın başında bile olsan emin ol doğurabilirsin.. evlat bambaşka bir durum içgüdüsel annelik görevi doğum.. hiç duydun mu doğuramadı diye bir olay.. mümkün değil her kadın koşulsuz şartsız doğum yapabilir.. çok çok hayati tehlike arz etmediği sürece sezeryan olmamalı kadınlar.. anne bebek arasında ki bağ o doğumla pekişiyor Rabbim ameliyatla doğurmamızı isteseydi şüphesiz ona uygun yaratırdı kadını.. herşeyin doğalı güzel doğumunda öyle korkma canım ne ara nasıl oldu kendine şaşıracaksın ve gurur duyacaksın kendinle..ben de inanıyorum ama o anda olmazsa diye tereddüt var icimde
O anda olmazsa diye bir şey yok ki olaylar kendiliğinden gelişiyor rahim açılıyor sancilarla ikinma hissi oluşuyor bunlar zaten senden bağımsız tek yapman gereken doğum esnasında doğru nefes alıp vermek ve güzel ikinmak :) nefes tekniklerine bir göz at yürüyüş yap Allah yardımcın olur inşallah sağlıkla alırsın meleğini kucaginaben de inanıyorum ama o anda olmazsa diye tereddüt var icimde
Alttan muayene olmak zorunda misin bana da aynisini yapti doktor vajinismustum.tedaaviyi yeni oldum ultrasonla baksaniz dedim.Artik yenmissn.oralar beni ilgilendirmiyor dedi ardindan vajinal muayenede canim com acidi bagirdim bana Allah esine sabir versin boyle nasil oluyor bile dedi oturdum agladim simdi olsa agzinin payini verirdim .Bir de ozel hastane guya .Baska doktora git vee vajinal muayene olmak istemedigini ultrasonla bakmalarini soyle bebegjne de zarar vermezsin merak etme .Benim yeni gittigim doktorum o kadar tatli ki alttan muayene olmam gerektgnde bagirip korktgm icin bana normal dogum yapmamin dogru olmadigjni soylledi hastaligimin yenilenebilecegini dile getirdi.Bebeklerimiz saglikla dogsun varsin sezeryan olsun hic aglayio da uzme bebisiniMerhabalar. Evlendikten sonra ilişkiye yaklaşık 2 ay kadar girmekte çok zorlandık. İnternetten araştırdığımda kendi kendime vajinismus olduğumu düşündüm. Naparım derken uğraştım ve başardım. Sonrasında da ilişki kolay olmadı. Kendimi kastığım için diye düşünüyorum zor da olsa denemeye devam ettim. 2 ay sonrada hamile kaldım. Su an 12 haftalık hamileyim. Bugün doktora gittiğimde vajinal muayene yapmak istediler. Çatala oturdum fakat daha parmağını ya da neydi bilmiyorum biraz içeri sokar sokmaz canım yandı ve refleksle kalçamı yukarı kaldırdım. Bi kaç kez aynı şekilde oldu yapamadım. Ultrasona aldılar bir daha ki sefere mutlaka muayene yapacağım diyerek gönderdi. Muayene biter bitmez ağlamaya başladım korkudan. Ben napıcam nasıl muayene olacağım en önemlisi de nasıl doğuracağım bebeğime Zarar verirsem diye sabahtan beri ağlamaktan kendimi alamıyorum. Bu şekilde alttan muayene bile olamayıp normal Doğum yapan var mı ? Deneyimlerinizi paylaşmanız bana çok iyi gelecek ne yapacağımı bilmiyorum acı eşiğim mi düşük ne problemim var anlamıyorum artık