• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vajinismusu yendim

portakal12

Guru
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
0
Puanlar
286
Yer
İstanbul
Herkese merhabalar;

Umarım bu yazdıklarım bir nebzede olsa birilerine yardımcı olur. Ben 30 yaşında evlendiğim gün karşılaştım bu rahatsızlıkla. Aslında içten içe hep biliyordum ama evlenmediğin için böyle düşünüyorsun evlendiğinizde gayet rahat yapacaksın diye telkinler veriyordum kendime. Düğün günü yaklaştıkça iyice gerilmeye başlamıştım. Neyse ilk gece yapamadık, yorgunuz stresliyiz daha sonra deneriz dedik balayına gittik ve yine yapamadık, döner dönmez bu problemi halletmek için araştırma yapmaya başladım ve bir psikolog ile görüştüm, kendisi çok nazik çok kibardı fakat seanslar o kadar yavaş ilerliyordu ki neredeyse 1 yıl sürdü ve süreç uzadıkça ben iyice soğudum artık başarmak gibi bir derdim kalmamıştı. Online olarak terapi alıyordum ve sürekli parmak egzersizleri veriyordu psikolog, parmakla yapamayacağımı söylediğimde dilatör diye bir şeyden bahsetti ve hemen aldım ancak çok zorlandım yapmakta çünkü tekniğini yanlış anlatmışlar, Saygın Hocamla tanışıp tek seferde yaptığımda ben bile kendime inanamadım. Bu süreçte belki de fiziksel olarak bir engelim vardır diye jinekoloğa gittim ve 1 yıldır evliyim dediğim anda doktor bana bağırmaya başladı 1 yıldır neredesin yeni mi geliyorsun gibi şeyler söyledi ve zaten psikolojisi çökük olan ben iyice demoralize olmuştum. Eşime haksızlık yaptığımı düşünüyordum boşanmayı düşünüyordum ama eşim her zaman yanımda oldu bunun için evlenmedik bu olmasa da olur diyordu. Fakat ben evliliği her zaman 4 ayaklı bir masaya benzetmişimdir ayaklardan biri de cinsellik belki evliliğin tamamı değil ama bir ayağı da bu sonuçta ve halledilmesi gereken bir problemdi benim için. Kafaya koymuştum bir kere bu problemi halledeceğim milyarlarca yıldır dünyada bir sürü insanın yaşadığı şeyi ben neden yapamayayım ki benim diğer kadınlardan bir farkım yok diye düşündüm hep.

Daha sonra internette her gün araştırma yapmaya başladım terapiler, hipnozlar, farklı mecralarda ilkel bir sürü yöntemler anlatıyordu diğer kadınlar. O arada bir yorumda Saygın Miçozkadıoğlu’ ndan bahsedildiğini gördüm ve araştırmaya başladım. Gece gündüz sayfadaki diğer başaran kadınların mektuplarını, mesajlarını okudum ve zorda olsa bir cesaretle eşime söyledim ben gitmek istiyorum diye. İlk görüşmemizde Saygın Hocam o kadar anlayışlı ve açıklayıcı bir şekilde bilgilendirdi ki bizi devam etmeye karar verdim, verdiğim en doğru kararlardan biriydi. İlk seansa geldiğimde ürkek, panik halinde biriyken seans çıkışında bambaşka biriydim inanın bana yürümem bile değişmişti, daha dik kendine güvenen başaracağına inan biriydim artık. 4 seans gibi kısa bir sürede bu problemi hallettik ve artık gururla başardım diyebiliyorum. Saygın Hocam bu süreçte o kadar güzel destek verdi ki bana ben kendime inanmadığım zamanlarda bile beni motive etti bana inandı güvendi, yoluma ışık oldu, gece gündüz hafta içi hafta sonu demeden her zaman cevap verdi ilgilendi, ömrümün sonuna kadar minnettar kalacağım kendisine. Evde birçok kez deneme yaptım, kendi kendime çalıştım artık dedim ki bugün bu işi halletmeden bu odadan çıkmıyorsun ve sonunda başardım. İnsanların yorumlarını okurdum hiç hissetmedim falan derlerdi yaa ne abartıyor bunlarda diye düşünürdüm içimden ama gerçekten öyleymiş ne ağrı ne acı inanın hiçbir şey yok. Zaten insanın zevk alması için yaratılmış bir şeyin acı vermesi mümkün olmamalı, biz tamamen kendi beynimizde yaratmışız o acıyı.

Sevgili kız kardeşlerim biliyorum bu süreç çok zorlu, psikolojik açıdan yıpratıyor, hem de maddi manevi her açıdan yoruyor insanı. Ancak kendinize inanın ve profesyonel bir destek almadan geçmeyeceğini bilerek bununla ilgili somut adımlar atın. Unutmayın biz kadınlar her şeyi başarabiliriz. 💃

Back