Vajinusmus:(

9 aylık evliyim vajinusmus sorunu yaşıyorum evde kendi kendine yenen arkadaşlar bana yardımcı olabilir mi psikolojim hic iyi değil :KK43:
Selam bizde bu yoldan geçtik seni çok iyi anlayabiliyorum çok zor bir süreç ama atlatılmıcak bir süreç değil, Allah’ın izni ile önce kendine güven ve kendine ben bu hastalığı yencem de güzel şeyler düşün 🙏
İlk olarak kendine dilatör seti al Trendyol da var.
Sonra eczaneden wemcaine spray al (vajinaya sıkılıyor o an ki acı hissetmene sağlıgor)
Dilatör şetin geldiğinde bu spreyle dene bunla birlikte bu hastalığı yeneceksin inşallah hepimiz böyle yendik Allah yardımcın olsun
Soracağıb birsey olursa yine yardım ederim özelden de yazabilirsin ☺️

Selam bizde bu yoldan geçtik seni çok iyi anlayabiliyorum çok zor bir süreç ama atlatılmıcak bir süreç değil, Allah’ın izni ile önce kendine güven ve kendine ben bu hastalığı yencem de güzel şeyler düşün 🙏
Sonra eczaneden wemcaine spray al (vajinaya sıkılıyor o an ki acı hissetmene sağlıgor)
Dilatör şetin geldiğinde bu spreyle dene bunla birlikte bu hastalığı yeneceksin inşallah hepimiz böyle yendik Allah yardımcın olsun
Parantez içindeki yazım yanlışı oldu acı hissetmemeni sağlıyacak

9 aylık evliyim vajinusmus sorunu yaşıyorum evde kendi kendine yenen arkadaşlar bana yardımcı olabilir mi psikolojim hic iyi değil :KK43:
Merhaba. Bende bi iki hafta bu sorunu yaşamış bulundum. İki Dr a gittim. İlk Dr sen vajinismus değilsin bir ay ver kendine her gün az az yavaş yavaş deneyin dedi ve jel verdi. Birkaç gün sonra içim rahat etmedi ikinci bir Dr a gittim ki bu Dr un uzmanlık alanı vajinismus. Benimle 45 dk ya yakın sohbet etti. Cinselliğin kötü bişey olmadığını yüzyıllardır insanların zevk alarak yaptığı bir şeydi. Acı veren bişey olsa kimse yapmazdı dedi. Aslında bizdeki sorun küçüklüğümden itibaren hep çok ayıp yasak olarak büyütülmemiz. Sonrasında gün geliyor evleniyoruz ve bir gece de diyoruz ki hadi her şey serbest yap. Ama beyin yıllardır tam tersi şeye inanmış. Bu yüzden hiç stres yapma. İnternetten bazı alıştırma hareketler var onları önce kendinde dene. Ben kitapta almıştım vajinismusa dair fakat çok şükür okumaya gerek kalmadan çözüldü. Umarım seninde çözülür. Aklına bişey takılırsa yazabilirsin seve seve yardımcı olmak isterim

Ben kendi kendime yendim. Evlendikten sonra ilk geceyi bile çok zor atlattim balayında hiç birseu olmadı. Olamadı daha doğrusu. Sanki vajinamin ucunda Bi kapı vardı oradan devam etmiyodu. Tam doktora randevu aldm (heraklinik cok iyi diyolar)sonra birden oldu. Gerçekten korkacak hiç birsey yok. Çünkü ben çok kotuydum bacaklarımı daha acamiyodum. Kendini rahat bırak. Caninin acimasını düşünme. Ben basardim Allah sizlere de kolaylık versin hiç huzurum yoktu. Çok şükür atlattık

Yardımcı olablirim istersen hatta burda akfif bir topiğimiz var senın gibi arkadaşlar var etiket yapayım 🌺

Siz bakire miydiniz bende aynı şeyleri yaşıyorum ama bakire olduğum için hâlâ dilator set zarar verir zarıma diye alamiyorum

Ben kendi kendime yendim. Evlendikten sonra ilk geceyi bile çok zor atlattim balayında hiç birseu olmadı. Olamadı daha doğrusu. Sanki vajinamin ucunda Bi kapı vardı oradan devam etmiyodu. Tam doktora randevu aldm (heraklinik cok iyi diyolar)sonra birden oldu. Gerçekten korkacak hiç birsey yok. Çünkü ben çok kotuydum bacaklarımı daha acamiyodum. Kendini rahat bırak. Caninin acimasını düşünme. Ben basardim Allah sizlere de kolaylık versin hiç huzurum yoktu. Çok şükür atlattık
Gittinmi kliniğe yoksa kendiliğinden mi oldu

Gittinmi kliniğe yoksa kendiliğinden mi oldu
Kendiliğinden oldu. Gidicektm randevu falan almıştım ama çok şükür ki gerek kalmadı. Kendi kendine yendim. Yapmaya başladıktan sonra. Sen bunu nasıl yapamazsin diye kendime kızdım. 2 ayimizi gerginlikler geçirdi hep. Tamam eşim anlayisliydi ama ben kendimi kadın gibi hissetmiyodum cok agliyodum. İnşallah sende yenersin. Kaçma üstüne üstüne git başarırsın. Ben yaptiysam herkes yapar. Ne gibi durumlar oluyo mesela sizde

Siz bakire miydiniz bende aynı şeyleri yaşıyorum ama bakire olduğum için hâlâ dilator set zarar verir zarıma diye alamiyorum
Benim ilk gece gitti bakireliğim canım kanamam geldi işte ileri gitmede ben çok zorlandım oda kastığımdan dolayı zaten olmamış aslında hiç acımıyor biliyormusun beynimizin oyunu bize bu konuda istersen bir kadın doğumcu yu sor canım Cem keçenin vajinusmus kitabı var onu al yada benim ihtiyacım kalmadı kargo bile yapabilirim.

Benim ilk gece gitti bakireliğim canım kanamam geldi işte ileri gitmede ben çok zorlandım oda kastığımdan dolayı zaten olmamış aslında hiç acımıyor biliyormusun beynimizin oyunu bize bu konuda istersen bir kadın doğumcu yu sor canım Cem keçenin vajinusmus kitabı var onu al yada benim ihtiyacım kalmadı kargo bile yapabilirim.
Kitaplardaki tavsiyelerle mi yendin ben kendimi kasmadigimi sanıyorm istemsiz oluyo ağlıyorm sürekli

Vldan27 once lutfen ağlama kiyamam❣ biz seni çok iyi anlıyoruz hepimiz bu yollardan geçtik. Nasil hissetiriyor biliyorum..
Doktora muayene oldun mu evde yenebilirsin evet ama ilk muayene şart.
Dilator set sipariş et nasil kullanacağını anlatırız biz sana.
Dm'den de yazacağım şimdi ☺

Kitaplardaki tavsiyelerle mi yendin ben kendimi kasmadigimi sanıyorm istemsiz oluyo ağlıyorm sürekli
Ben doktora başlamıştım yanı doktorla ve kitap aynı kitap sadece sizin öğretmeniniz gibi sizi yönlendiriyor ben buradaki. Yorumları okuyarak dilatör seti ve wemcaine sprayle bir hafta deneye deneye yendim çok şükür inşallah sende yenersin canım neden ağlıyorsun seni ağlatan ne ?

Bu kendi başına evde çözebileceğin bir sorun değil. Neden böyle diyorum çünkü sen zaten şuan sürekli bir şeyleri kafanda kuruyorsun üzülüyorsun ağlıyorsun olmayacak kaygısına kapılıyorsun yapamayacağım diyorsun. Bende aynı duyguları yaşadım kendi adıma tek başıma bunu atlatacak güç de biri değildim psikolojim alt üst olmuştu. Doktor arayışlarına girdim muayenesi çok yüksek rakamlarda doktorlar buldum maddi yönden o kadar para vermek istemedim. Vajinaya botoks yapanı bile duydum 20bin tl rakama :) neyse ki rabbim karşıma hastanede çalışan bir tanıdık çıkardı onun sayesinde devlet hastanesinde de vajinusmus hastalığına bakan bölümler olduğunu öğrendim. O güne kadar bunun çok özel olduğunu, özel muayenelerde bu bölüm olduğunu sanıyordum. Senden ricam ilk önce bir devlet hastanesinden kadın doğum (infertilite) bölümünden randevu alman. Sonrası zaten kolay ilerleyecek. Ben 3 kere gittim doktora ve bu sorundan kurtuldum çok şükür. Şimdi kendime gülüyorum ne kadar büyütmüşüm diye :)

Back
X