vakıf bank mağduru oldum

uzulmektenyoruldum

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Eylül 2024
32
-19
1
25
kızlar beni aydınlatmanız için yazıyorum havaalanı ortak ATM den Vakıfbank QR kod ile para yatırma işlemi yapacaktım 5100 TL paramı ATM ye verdim sonra ATM arızası nedeniyle paranıza el konulmuştur denildi hemen müşteri hizmetleri aradım kayıt açıldı bir haftadan fazla oldu geri dönmediler bugün sorguladığım da atm de fazla para bulunmadığı söyleniyor ne yapacağım böyle bir şey olabilir mi ya hem ATM parama el koyuyor geri de vermiyor ne yapabilirim bu durumda başına gelen var mı ?

Atm'de fazla para bulunamadi diye birsey yok, her atmde kamera vardir ve sizin o goruntude para yatirdiginiz gorunur bu 1.

2.her atm'de islem yapılmamış paralar cop kutusuna duser.

3 size qr kod yollayip para yatirmanizi isteyen musteride sikayette bulunsun

4 atm neredeydi?

5 atm ortak demissiniz ama hangi bankanin ortak atm'si? Yoksa su TAM adli turkuaz atmlerden mi? Vakifbank'in atmsi degilse ilgili bankaya basvuracaktiniz

Benim başıma havalimanında geldi garanti bankasından oradan güvenlikten birine durumj anlattım biraz bekleyin parayı geri veriri dedi gerçekten de geri vermişti.

Acaba sizden sonra gelen biri parayı almış olabilir mi o yüzden mi kasada fazla çıkmadı

QR kodu biz Mobil bankacılıktan açıp okuttuk kart koymadık TAM ortak ATM den yaptık ama kayıt sonucu ATM'den fazla para çıkmadı diye dönüldü ne yapacağım

aslında 15-20 dk bekledim orda müşteri hizmetleri ile görüştüm

QR kodu biz Mobil bankacılıktan açıp okuttuk kart koymadık TAM ortak ATM den yaptık ama kayıt sonucu ATM'den fazla para çıkmadı diye dönüldü ne yapacağım
O zaman TAM musteri hizmetleriyle iletisime gecmelisiniz, cunku anladigim kadariyla para vakifbank'a hic gecmemis zaten

Geçen hafta aynı sorunu ben de başka bir şehirde halk bankasında yaşadım. İşbankası hala inceleniyor diyor. Konuyu takipteyim. Eskiden bu tarz olaylar hızlı çözülürdi şimdi 15 20 gün sürüyormuş. Mağdur etmekten başka bir şey değil.

onu da aradık vakıf banka aktardı hemen onlarda kaydınız açılmış bekleykn dediler
Simdi siz vakifbank musterisi degilsiniz, bu acidan baskı unsuru olamazsiniz.

Ortada yapilabilmis bir islem yok dolayisiyla vakifbank bu olayin icinde degil, sizin konunuzda sorumlu atm'yi isleten Tam adli firma, bu firmaya baski kurmalisiniz.

Parayi yatıracağınız hesabin sahibide vakifbank'a durumu bildiren bir sikayette bulunacak, hesabının qr kodunu xxx arkadasina yolladigini, kendisine para yollanirken tam adli firma atm'sinin hata verdigini ve su anda konuyu onemsemediklerini ifade edecek.

Bu firmayi twitter'dan etiketleyin, sorunla ilgilenilmedigini yazin.

Tuketici hakem heyetinede sikayette bulunun.

Bu bahsettiginiz 5 bin kusur lirayi bu islem oncesi baska bir atm'den cektiyseniz hesap hareketlerinizi varsa atm slibinizi de kanit olarak saklayin.

Havalimanina gidip ilgili atm'nin kimlik nosunu mutlaka edinin, sol ya da sag alt kosede rakamlardan olusan bir numara.

Havalimani guvenlikcilerine durumu anlatin belki sizin atm'yi goren bir kameradan atmyi kullandiginizi kanitlayan goruntunuzu verirler (bu asiri dusuk ihtimal ama deneyin)

15 is gunu icinde olumlu bir yanit almazsaniz, yasal haklarinizi kullanin.

Banka atmsi olsaydi yuzde yuz cozulecek basit bir sorun ama baska bir isletmeciye ait ortak atm oldugu icin ugrasacaksiniz belliki.

Ha ayrica bu sikayetlerinizi hem siz hemde vakif müşterisi olan kisi yazili olarakta genel mudurluklere bildirin.

Tuketici hakem heyetini falan bosverin 3 aydan once sonuc cikmaz. Bu tip komularda yapilacak is belli BDDK'ya sikayette bulunmak. İnsanlar nedense bankalar olsun, operatorler olsun nedense sikayetlerini onlarin bagli.oldugu yere degilde sikayetvar, forum siteleri vs gibi yerlere yapiyor. Oysa operatorleri BTK'ya, bankalari ise BDDK'ya sikayet etmek gerekiyor ki bu kurumlar firmalar hakkindaki sikayetleri gorsun. Cezai islem uygulasin.

Hesabınız hangi bankaya aitse o bankadan talep oluştuyorsunuz. Eğer ilk talebiniz olumsuz sonuçlandiysa ikinci kez talep oluşturabiliyorsunuz. Bankaların para birim merkezleri atm sayımını yapar ikinci kez talep oluşunca kamera kayıtları incelenir. Tam atm olmasaydı en yakın şubeye yönlendirirdim ama tam atm olduğu için faydası yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…