Valla da ozleniyormus bu memleket

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Velvette

💪🏋️‍♀️
Kayıtlı Üye
12 Mart 2013
37.829
51.656
798
Eh basliktan da anlasildigi gibi geleli 1 hafta oldu simdiden cok ozledim ben :/

Ne bileyim bir suru insanla tanistim arkadas da edindim yalniz da degilim ama bir seyler eksik anlatabiliyor muyum, bir seyler farkli sanki buraya ait hissedemiyorum

Izmiri, ailemi, arkadaslarimi suyunu bile ozledim. Suyu bile cirkin geliyor -.- her sey farkli geliyor ben Turkiyeyi ne cok cok seviyormusum onu fark ettim

Bitse de gitsem moduna girdim. Donus icin gun sayiyorum. Hani ucaga binmisim Turkiyeye donuyorum bunu hayal ediyorum hep icim icime sigmiyor, hani Turkiye insan sekline burunse gidip boynuna atlayacagim donuste sIkacagim falan :KK70:

Gecen kendimi bir baskadir benim memleketimi soylerken buldum farkinda olmadan mesela :KK70:

Yurt disinda yasayan cok kadin var burada biliyorum ne kadar zaman alir alismak? Daha masterim icin baska bi ulkeye gececektim buradan ama simdi turkiyeye donup orda mi devam etsem gibi ikincil dusuncelerim ortaya cikmaya basladi burasi bize daha yakin bi ulke digeri iyice kuzey ulkesi falan oyle iste icimi dokesim geldi okula gidiyorum aksama cevap yazarim herkese iyi gunler

Oooo hayırlısı olsun justholdmetight daha çnce konuşmuştuk tatlım gurbet daha uçağa biner binmez ağır basıyor insanın yüreğine geçen yıl tam ayrılırken annemden babamdan dedimki dön kızım geri sarıl boyunlarına alın yeniden büyütün beni bir daha kimseye vermemek üzere sonra dedimki yok kızım hem ağla hem git yoluna artık seninde büyütmen gereken yavruların var evet canım çok zor çok ilk geldiğim yıl valizim kaç aylarca açılmadan kapı arkasında durdu babamın verdiği kitapları kaç yıl geçmesine rağmen dayanamam diye okumadım annemin üşürüm diye ördüklerini eskimesin diye hiç giymedim buram buram memleketim kokan tüm getirdiklerimi hiç dokunmadım öylece saklıyorum atatürk imzalı bardaklarımdan hergün çay içip içimi ısıtıyorum ohhhh beee itiraf ettim sonunda bendeeee bendeee türkiyemsiz nefes alamıyorumEn Büyük TÜRKİYE:KK61::KK61::KK61::KK61:ama ne yapalım hayat kuzum yola devam ediyorum sende devam baktın yapamıyorsun dön geri çoçuk falanda yok sen daha rahatsın:KK60:

Ahahhaha alışırsın alışırsın. Sonra da dönmek istemezsin. Ben mesela senede iki kez 20 günlük Türkiye ziyaretleri yetiyor. Esas döndüğünde "ben burada nasıl yaşamışım" diyeceksin, her şey gözüne batacak. Hoooooopp master ülkesine yol alacaksın :KK70: Günaydın bu arada şekerim :KK200:

Valla alışamayan alışamıyor, biz beş sene Fransa'da yaşadık; annemi en son depresyon-panik atak dolayısıyla yataktan kalkamaz hâlde getirdik Türkiye'ye. Memlekete döndü de kendine geldi:KK70:

Ama ben sizin alışacağınızı düşünüyorum; biraz zaman tanıyın kendinize. Ben şahsen Fransa'ya iki haftada alışmıştım; her gittiğim yere de iki haftada alışırım:KK59:

Eh basliktan da anlasildigi gibi geleli 1 hafta oldu simdiden cok ozledim ben :/

Ne bileyim bir suru insanla tanistim arkadas da edindim yalniz da degilim ama bir seyler eksik anlatabiliyor muyum, bir seyler farkli sanki buraya ait hissedemiyorum

Izmiri, ailemi, arkadaslarimi suyunu bile ozledim. Suyu bile cirkin geliyor -.- her sey farkli geliyor ben Turkiyeyi ne cok cok seviyormusum onu fark ettim

Bitse de gitsem moduna girdim. Donus icin gun sayiyorum. Hani ucaga binmisim Turkiyeye donuyorum bunu hayal ediyorum hep icim icime sigmiyor, hani Turkiye insan sekline burunse gidip boynuna atlayacagim donuste sIkacagim falan :KK70:

Gecen kendimi bir baskadir benim memleketimi soylerken buldum farkinda olmadan mesela :KK70:

Yurt disinda yasayan cok kadin var burada biliyorum ne kadar zaman alir alismak? Daha masterim icin baska bi ulkeye gececektim buradan ama simdi turkiyeye donup orda mi devam etsem gibi ikincil dusuncelerim ortaya cikmaya basladi burasi bize daha yakin bi ulke digeri iyice kuzey ulkesi falan oyle iste icimi dokesim geldi okula gidiyorum aksama cevap yazarim herkese iyi gunler

aman gelme burda ortalık çok karışık
sinir krizleri geçirmek istemiyorsan gelme.

Gelme sakın. Hatta haber bile alma memleketimden. Zira biz nefes alırken bile utanıyoruz artık. İçimiz yanıyor.
ülkemiz şuanda çok zor günler geçiriyor onca şehit verdik vermeye devam ediyoruz büyük bir kaos içindeyiz ama
yine de çok seviyorum bu vatanı asla terk etmeyi düşünmem düşünemem
justta ne olursa olsun dönmek isteyecektir.

banada öyle oluyor yurt dışında olunca .türkiyeye gelincede orayı özlüyorum ama . hangi ülkedesin önemli olan o .kuzey ülkelerini hiç tercih etme bence orda yalnız kalırsın insanları çok soğuk .

ülkemiz şuanda çok zor günler geçiriyor onca şehit verdik vermeye devam ediyoruz büyük bir kaos içindeyiz ama
yine de çok seviyorum bu vatanı asla terk etmeyi düşünmem düşünemem
justta ne olursa olsun dönmek isteyecektir.
Vatan sevgisi başka bir şey elbette. Bahsettiğim o değil. Neyse konusu bölünmesin şimdi. Anlamışsındır sen beni ;)

okudugum haberlerden, haberlere yapilan yorumlardan.
insanlardan, herseyden soguyali yillar oldu. ilk 1-2 yil turkiyeye gelirken heyecanlanir gun sayardim. simdi 1 hafta sonra oradayim mutlu bile olamiyorum.
memleketin hali belli.

Nasil bir his ? Sanki cok kücüken annenin veya babanin olmadigi bir yere bir akraba ile gitmek gibi ya da baska bir yerde gecelemek gibi...Alisma süresi kisiye bagli ama cok derinde bir yerde kalir o özlem....

Elimde olsa İtalya, Almanya, Fransa, Amerika, Avusturya falan gibi ülkelere kaçacağım yemin ederim. Ben de İzmir'iyim, İzmir'de yaşıyorum, evet sanki bu ülkedeki olumsuzluklara dahil olamayacak kadar güzel bir memleket ama sonuçta bu ülkede. Bence kısa zamanda alışırsın, tadını çıkar. Ne işin var buralarda, insanı sinir hastası eder.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X