Valla hayattan soğuyorum...

irinaa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2010
273
3
118
Diğer
Selam hanımlar,

Ya bu eşim beni hayattan sogutuyor resmen.Herşeyi kafasına takıyor.Her seferinde saatlerce konusup rahatlamaya çalısıyorum,ama gözler yine tavana dikili öle kukumav kuşu gibi düşünüyor adam.Az önce konuştuk.Benim eşim akademisyen doktorasını bitirmek üzere,bu doktorayla ilgili bir sorun cıktı ve doktorasını yaptığı üniversitenin olduğu sehre gitti 3 gün önce.Sorunu halletmek için yetkili kişiyle görüşüyor.Sorunda halloldu gbi ama hocası şuanda yurtdışında olduğundan ona ulaşıp onun fikrini almaya uğraşıyor kaç gündür, ama hocasına ulaşılamıyor.Sonunda yetkili kişiyle sorunu halletcek evrakları hazırlamak üzere yarına sözleşiyorlar.Ama sorun şu ki,yarın o sorun hallolsa bile benim eşim, hocam dönünce ne dicek sorun çıkarcak mı acaba diye hem benim başımın etini yiyecek hem günlerce uyumayacak.Ona hakveriyorum hocası en ufak şeye bile sorun çıkaran birisi.Bir de 3 gündür zaten o şehirde.O yetkili kişi 3 gündür bugün git yarın gel yapıyor.Eşimde tamam diyor.Yani öyle iş bitirici davranmıyor,davransa 1 günde halledip dönecekti.Bu sadece küçük bir örnek.Eşimin işiyle ilgili her sorun çıktığında bana hayat zindan oluyor.Evi resmen kasvet bürüyor.İnanın hiçbirşey yapamıyoruz bi film bile seyredemiyoruz ki eşimin kafasında ufakda olsa bi sorun varken kapı dışına tek adım atmamız bile mümkün değil.Paşam huzursuzmuş da böyle huzursuzken hiç birşey yapamamızmış!Ki işin en fazla canımı sıkan tarafı onun büyüte büyüte bitiremediği sorunları öyle cok büyük sorunlar olmuyor.En ufak şeyde evime fırtına bulutları çöküyor resmen.Eşimin bu huyu yüzünde hayattan zevk alamıyorum.Napcam ben?

Akademik kariyer sürecini, sıkıntısını,işleyişini bilirim.

Anlattıklarınızdan eşinizin biraz fazla ince hesaplar yaptığını, biraz daha negatifsel tavırlı, fazla kuşkucu olduğunu çıkardım.

İşsel sorunlarını ve kuşkularını bu denli ilişkinize yansıtması elbette ki sizin için olumlu bir durum değil.

Arada bir psikolog/danışman tarzı yardım alması konusunda ikna edebilirsiniz; hem ilişkiniz açısından,hem de kendisinin bu süreci daha relax ve pozitif geçirmesi açısından aklıma bu öneri geliyor.

Böylelikle kişisel sıkıntıların yanı sıra ilişkisel yönünüzünde zedelenmesini önlemiş olursunuz.

Sonuçta bizler ne kadar olumlu yaklaşımlarla veya rahatlatıcı sözlerle eşimize destek olmaya çalışısak çalışalım;bu durum zihinsel ve psikolojik kaynaklı olduğu için kişisel olarak bir yere kadar yol alabileceğimizi düşünüyorum.

eger esinizin yapisi buysa degismesi cok ufak bir ihtimal... siz basetmenin yollarini bulmalisiniz... o dönemlerinde cok daha büyük dertlerle sorunlarla yüzlesmesini saglasaniz...

Konu ile pek alakasi yok ama merak ettim, esinizin burcu nedir?

Erkekler iş konularında çok hassas oluyorlar,
sürekli düşünüyorlar sürekli hesap yapıyorlar
ama sizin eşinizin bir eksisi daha var hayata negatif bakıyor
her şeyin olumsuz olacağına inanıyor sanırım.
bir insanın hayata bakış açısını değiştirmek mümkün müdür bilmiyorum ama
sabırlı davranarak eşinize daha olumlu bakmasını öğretebilirsiniz
sizin elinizden gelmiyorsa da uzman bir doktordan yardım almanızı öneririm.

Tahimimce onun bu durumu genetik tüm ailesi böyle pimpirikli insanlar.
Eşim sanırım yay burcu (19 aralık) bende ikizler burcuyum. Ben calışıyorum işle iligli sorunlarımı kesinlikle eve getirmiyorum.Ki doktorasını rahat rahat yapsın diye aylardır haftada 7 gün 10 saat calışıp bir yandan da ev işlerini götürmeye calısıyorum.Tek beklentim ise ; aksamları evde işlerimi bitirip oturduğumda, yatana kadar ki 2-3 saatlik zamanım huzurlu geçsin.Pisikoljik destek önermeyi düşünüyorum yavaş yavaş. Ama zaten kademeli bir mesleği var ve her aşamasında evimde huzursuzluk olsun istemiyorum.Bunlarla baş edebilsin istiyorum.Yoksa bunu sonu gelmez ki.

Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır derler ya hani..
Eşinizi biraz yüreklendirip,cesaretlendirip olumlu bakmasını sağlayabilirsiniz .
Bunların çok zor süreçler olduğunu biliyorum
eşinizi dinleyin fikir verin,yüreklendirin cesaretlendirin.
Bazı insanlar endişelerini,kaygılarını kontrol edemezler dışarıya yansıtırlar
sanırım eşinizde öyle..
birbirinize destek olup bu süreci olumlu bir şekilde geçireceğinizi düşünüyorum..

bizde de tam tersi ben öyleyim ya kafaya bişeyi takarsam hayatım zindan oluyor hem benim hem eşimin..son dönemde herşeyi oluruna bırak sakin ol hayırlısını dile diyerekten kendimi telkin yoluna gidiyorum ve daha sakin olmaya başladım

arkadaşım allah sana kolaylık versin. eşin çok karamsar biri gibi, sürekli olumsuzluk düşünüyor ve farkında olmadan da olumsuz olan herşeyi davet ediyor. kendini gerçekleştiren kehanet konusunu bilirsiniz. iş arkadaşım aynen dediğin yapıda biri ve gün içinde onun yanında acaip gergin, sanki dünyanın bütün yükü okmuzlarıma binmiş gibi hissediyorum ne kadar telkin versen de dinler dinler, o anlık belki rahatlar ama arkasında ama........kelimesiyle başlayan cümleler kurar. inanır mısın aksilikleri de hep üstüne çeker. bu durumla tek başına baş edemezsin. eşin keşke her şey olacağına varır deyip daha rahat olabilse. yanındaki halleri küpünden sızanlar, ya bir de onun içini düşün? kimbilir iç dünyasında ne kadar huzursuzdur bence mutlaka psikoljik destek almalı. ben de arkadaşımı buna iknaya çalışıyorum. yoksa eşini düşünüyorum da, hayat onunla çok zor olur sürekli oflayan puflayan bir eş, ya öyle olursa ya böyle olursa diyen, karamsar biri. dayanmak zordur farkında olmadan hayatın güzel yanlarını kaçırıyor malesef sen de onunla beraber aynı sıkıntıyı yaşıyorsun. seni anlayabiliyorum, inşallah psikolojik destek için onu ikna edebilirsin canım.

yay burçları rahat olur benim bildiğim. bence yükselen burcunda bir uyumsuzluk var. şu siteden doğum haritasını çıkarırsanız, doğum saatine göre, onu daha iyi anlarsınız.
Astrozoom: Astroloji, Burlar, Doum Haritas, Yldz Haritas, Ykselen Bur, Ykselen Bur yorumu, Ay burcunuz, nllerin Yldz Haritas,Ykselen Bur Hesaplama

Allah size sabır versin, çok zor. kafasını dağıtması gerekirken düşünüp düşünüp sizi de bunaltıyor. Benim abim öyle. O Terazi'ye Oğlak yükselen...

Kızlar ben 5 senedir bu durumdayım.Her seferinde konusup rahatlatıyorum.Ama en ufak bir sorunda yine dünya başımıza yıkılıyor.İşin ironik tarafı eşim benden 10 yaş büyük.Artık anlamasını istiyorum ''iş'' dediğimiz şeyin sonu yok.Ve doğal olarak ''sorun'' dediğimiz şeyin de sonu yok.hayat böyle malesef ki.Bir sorun bitiyor diğeri başlıyor.Ve bizim her seferinde dedğim gibi dünya başımıza yıkılıyor.

evet bir ikizler için katlanılmaz bi durum gerçekten, sizi anlıyorum..

ben olsam, madem ki böyle durumlarda iç dünyasına yöneliyor, bırakın orada yaşasın.. attığınız her adımı eşinizle atmak, evde geçirdiğiniz her dakikayı onunla sözlü paylaşımda bulunarak geçirmek zorunda değilsiniz.

kendisiyle ilgilenmediğiniz için sitemde bulunmuyorsa, bırakın melankolisiyle yaşasın o tür dönemlerinde..

Hayata bir defa geliyoruz.Ve biz eşimin bu durumu yüzünden hayatımızı yaşamaya başlayamadık bile.Eşim her seferinde şu da bitsin düzelcek bu da bitsin düzelcek hersey diyor ama...koca bir ama var işte.Kendi sorunlarımıda yaşamak istiyorum.İşin en kötü tarafı da benim işimde bir sorun çıktığı zaman eşim kafasına takar diye paylaşamıyorum ve yeni taşındığımız bu şehirde hiç arkadasım yok.Bu evliliğin tüm yükü benim üstümde sanki.Faturaları takip et,para durumlarını takip et, evi çekip cevir,temizliği yemeği,hergün 10 saat iş ve eşimin bitmeyen sorunları...

Akademik dünyanın teoriciliği eşinizin özel hayatına yansımış bence, beyin yapısı o şekilde şekillenmiş. Girse bi özel sektöre ait şirkette çalışsaydı hergün sorunları halletmeye dayalı bir iş yaşamı olsaydı, belki biraz daha alışkın olurdu dünyada sorunun bitmeyeceğine. Şimdi akademik dünya nispeten rahat, hergün yeni bir olay yok tabii, bu sebepin de böyle bir insan olmasında katkısı olmuş olabilir.

Arada birlikte mezarlıklara gidin bence. Burada yatan herkes de bir zamanlar herşeyi dert ediyordu fikrini verin alttan alttan

:)))) iyi fikir ama işe yaramaz. benimkinden biliyorum. yay burcu. adı üstünde yay. gergin olurlar. onu böyle kabul etmekten başka yolu yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…