Vallaha helal olsun

Nil11

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Ekim 2012
370
3
26
Almanya
Kv ve kp birlikte yaşayanlara vallaha helal olsun. Nasıl dayanıyorlar cok merak ediyorum. Ben benimkilere 3-4 hafta zor katlanıyorum (tabi bunda onların büyük katkısı var).. Herşeye karışmalar, laf sokmalar, beğenmemezlikler, arkamdan konuşmalar.. Acaba birlikte yaşanların kv ve kp cok cok mu iyiler yoksa gelin mi cok sabırlı.. Ben galiba hep birlikte yaşıyor olsaydım cooooooktaaaaan kv katili olmuştum :)..
İki gündür yine benim sinirlerimi zıplatıyor.. Eve yeni yemek masasi ve sandalye alacağız.. Kücük masa alın, fazla sandalye almayın, acılmayan masalardan alın.. O aynayı ordan kaldırın.. Yaaa sana ne diyeceğim olmayacak..
Haftasonu babaannemler gelecek yemeğe.. Ne yemeği yapacaksın, o yemeği yapma bu yemeği yap..
Yok ben kızımı cok erken yatırıyormuşum.. Doğduğundan beri bunu bana 100 defa dedi. Her seferinde güzelce iza ettim.. Anne o daha kücük erken uyuması lazım. Hem bende akşam biraz deşarj olmak istiyorum, kendime vakit ayirmak istiyorum. Bir yaşına kadar saat 20.00-20.30 arasi yatiyordu, simdi 21 aylık 1 saat gec yatıyor. Neymiş erken yatınca erken kalkıyormuş (saat 9 da kalkıyor, erkenmiş bu). Oğlumda o yüzden erken kalkmak zorunda kaliyor diyor.. Halbu ki eşim normalde 10 a kadar uyur. Annesi babasi var diye erken kalkıyor. Bir gün diyeceğim, kızım yüzünden değil sizin yüzünüzden erken kalkıyor diye.. Yeter ya.. Bir defa dersin iki defa dersin.. Bozuk plak gibi tekrarlayıp duruyor..
Ben kızımı ona versem benden daha iyi bakarmış, bunuda en az 50 defa demişttir, tövbe tövbe.. Ne dersin böyle lafa?? Sen kendine bakamıyorsun, kızıma nasıl bakacaksın cok merak ediyorum?!
Kusura bakmayın arkadaşlar kafanızı şişirdim.. Ama anlatmam lazım ki biraz rahatlayayım..

Sevgilerle
Nil

hic degizmez anneler, anne oldugumuzda sanırım bizde karışcaz gelinlere aynen böyle istemesekde, bu kVligin temel kuralı
"Geline hayatı zehir edilecek"

eger cok biliyorsa kendisi dogursun bir tane baksin
öyle uzaktan kolay tabi
ayrica aksam erken yatacak tabiki cocuk
benim kizim 15 aylik hala 20:00 da yatar aksam sabah 7 de kalkar
bu yastakiler erken yatarler erken kalkarlar bu kadar basit

madem bir kaf hafta kaliyorlar
cokta canini sikma
ama kendinide harap etme
senin evin orasi
sen ne dersen o olur
herkes kendi evine karissin

sizede helal ne güzel çocuğunuzun yatma ve kalkma saatleri inş bende aynı düzeni kurarım.. 2 3 hafta olduğu için sizde cvbını verin diyemiyeceğim bu sütü sağıp sonra kovayı devirmek gibi olur.. sevabınız gitmesin bari..

Bazı insanlar düşünmeden konuşuyor ya,boşver diyeceğim ama biliyorum insanın içi boşveremiyor.

Burda her okudugum konudan sonra saskinligimin yanina bir de sükür ekleniyor, neler var...
Esinin ailesi tarafindan sabir antremani yaptirilan, sürekli haksizliga ugrayan / ezilen tüm bayanlara güc diliyorum.
Bayanlari ailelerinin demirbasi gibi gören cahil erkek tarafina (kayinvalideler basta olmak üzere) burdan lanetler yagdiriyorum...

Son düzenleme:
Bence de helal olsun ben yapamam valla yapsam da hakkını veremem
vukuatlarım bitmez:ssz: 1 ayda boşanmalık oldum eşimden bile soğudum
1 sene kalsam ne olurdum bilmem:31:

sizede helal ne güzel çocuğunuzun yatma ve kalkma saatleri inş bende aynı düzeni kurarım.. 2 3 hafta olduğu için sizde cvbını verin diyemiyeceğim bu sütü sağıp sonra kovayı devirmek gibi olur.. sevabınız gitmesin bari..

Tşk ederim.. İnsallah sizinde öyle olur!! Hele bi Allahın iziniyle cocuğunuzu sağlıklı kucağınıza alın, herşey zamanla olur..

Kv ve kp birlikte yaşayanlara vallaha helal olsun. Nasıl dayanıyorlar cok merak ediyorum. Ben benimkilere 3-4 hafta zor katlanıyorum (tabi bunda onların büyük katkısı var).. Herşeye karışmalar, laf sokmalar, beğenmemezlikler, arkamdan konuşmalar.. Acaba birlikte yaşanların kv ve kp cok cok mu iyiler yoksa gelin mi cok sabırlı.. Ben galiba hep birlikte yaşıyor olsaydım cooooooktaaaaan kv katili olmuştum :)..
İki gündür yine benim sinirlerimi zıplatıyor.. Eve yeni yemek masasi ve sandalye alacağız.. Kücük masa alın, fazla sandalye almayın, acılmayan masalardan alın.. O aynayı ordan kaldırın.. Yaaa sana ne diyeceğim olmayacak..
Haftasonu babaannemler gelecek yemeğe.. Ne yemeği yapacaksın, o yemeği yapma bu yemeği yap..
Yok ben kızımı cok erken yatırıyormuşum.. Doğduğundan beri bunu bana 100 defa dedi. Her seferinde güzelce iza ettim.. Anne o daha kücük erken uyuması lazım. Hem bende akşam biraz deşarj olmak istiyorum, kendime vakit ayirmak istiyorum. Bir yaşına kadar saat 20.00-20.30 arasi yatiyordu, simdi 21 aylık 1 saat gec yatıyor. Neymiş erken yatınca erken kalkıyormuş (saat 9 da kalkıyor, erkenmiş bu). Oğlumda o yüzden erken kalkmak zorunda kaliyor diyor.. Halbu ki eşim normalde 10 a kadar uyur. Annesi babasi var diye erken kalkıyor. Bir gün diyeceğim, kızım yüzünden değil sizin yüzünüzden erken kalkıyor diye.. Yeter ya.. Bir defa dersin iki defa dersin.. Bozuk plak gibi tekrarlayıp duruyor..
Ben kızımı ona versem benden daha iyi bakarmış, bunuda en az 50 defa demişttir, tövbe tövbe.. Ne dersin böyle lafa?? Sen kendine bakamıyorsun, kızıma nasıl bakacaksın cok merak ediyorum?!
Kusura bakmayın arkadaşlar kafanızı şişirdim.. Ama anlatmam lazım ki biraz rahatlayayım..

Sevgilerle
Nil

ay bencede allah sabır versin birlikte yaşayanlara.

bizimki de hafta sonu geldi. balık istiyomuş. çıktım taze balık yoktu görümce kanat al bulgur yaparız dedi. aldım geldim. kv küçük oğlu var 12 yaşında dedi bulyonla yap tamam dedim. görümcede anne pilavı sen yap dedi. sinirlendim ama bişey demedim. sonra kv. dedi pilavı tavuk suyuylamı yapıcan dedi. yok bulyonla dedim. zaten tavuğu pişirmişim bitmiş. suyunu nerden çıkarayım görüyo. kendide yapmadı gitti odaya. açım diyip duruyodu. sofrayı hazırladım kimse bi iş ucundan tutmuyo tabi. kv diyo ben yemiycem. eşim kızı gelsene anne otur açtın ya falan. yok ben tokum diyo. zaten hep böyle yapar. eşimle hep bahsi geçer. tokum tokum der bi oturur en çok o yer. benden bekliyo yani. gel otur dememi. demedim bende oğlumu doyuruyodum.

tabi ben sofraya niye gelmediğini anlamadım. eşim ertesi gün dediki sen bulyonla yaptın onu dinlemedin diye kızdı herhalde. bende dedim sen görmedinmi tavuğu sıkıp suyunumu çıkarıcaktım pişmişti zaten baştan deseydi yapardım zaten kendi oğlu öyle isitedi.
oda takmıycan bizim valideyi dengesizlik yapıyo böyle işte dedi. ama sende sofraya gel demedin diyince bende şartel attı çemkirdim eşime. dedim sen ben akşam yemeği yemiştik. açım açım dedi diye akşamın bi vakti alışveriş yapıp yemek hazırladım sofraya buyurun dedim her seferinde senin annene yalvarmak zorundamıyım ben diye. eşimde yok canım zaten yemem yemem dedi kyın kıyın yanaşıp oturdu sofraya dyo. bide biliyo annesinin ne olduğunu ona rağmen bişeyler arıyo. ama oda farkında beni nekadar zorladığının.

yahu gelmişsin misafirliğe yemeğin hazırlansın gel edebinle yersen ye yemezsen dur sohbetini et çık git yok illa bi gıcıklık yapcak.

Sevgilerle
Nil

valla sanada helal olsun şekerim o nası kayınvalide öle adama sinir krizi geçirten cinste sanırım... herşeye karışandan eleştirenden ve bencil insanda nefret ederim :19: neyseki benimki pek karışmaz yani fikrini söyler sadece bende hmm tamam anne birde öle denerim der geçerim yada sessiz kalırım yorumlarına ne yapalım idare edicez artık:31: benim eşimle daha çok çatışıyorlar bir çok konuda o yüzden bana sıra pek gelmiyor:1:

ben anlatsam burdan bızım koye yol olur derler ya o cınsten..neysee artık..hesapgunu hesaplasagız..:)

eger cok biliyorsa kendisi dogursun bir tane baksin
öyle uzaktan kolay tabi
ayrica aksam erken yatacak tabiki cocuk
benim kizim 15 aylik hala 20:00 da yatar aksam sabah 7 de kalkar
bu yastakiler erken yatarler erken kalkarlar bu kadar basit

madem bir kaf hafta kaliyorlar
cokta canini sikma
ama kendinide harap etme
senin evin orasi
sen ne dersen o olur
herkes kendi evine karissin

bua arada masAllah cocugunuza..benım kızım 16 aylık hala uykus sorunu yasıyoruz..daha sımdı uyudu..allaha sukur dıyorum:)

Kimsenin kimseye karışmasına hak vermiyorum..
Özellikle de, o kadın eve gelin geldi diye, emir kulu olmadı, bunu anlamalarını istiyorum..
Ama yine de aklım diyor ki, bırak yemeğine karışsın, bırak çayına çorbana karışsın.. O gidince yap istediğini, bu seferlik de onun dediği olsun, bir sürü melek insan portresi çizebilecek düşüncelere sahip olmaya çalışıyorum..
Aman elleme snejanka, evine eteğine karışsın diyorum.
Ama çocuk!
İşte orada, eşim bile duracak yeri geldiğinde..
Ev hanımı bir anne olmayı planlıyorum, hoş çalışsam da, çocuğumun yatma kalkma, yemek yeme, hatta göz kırpma saatine bile ben karar veririm eşimle.. Az önce de dediğim gibi, eşim bile bana uymayan bir düşüncede ise, onla da karar vermem.
Herkes kendi çocuğundan mesul..
Kayınvalidelerimiz, kendi çocuklarını yetiştirmiş, Allah razı olsun bin kere, beğenmişiz almışız..
Onun devri orada kapandı ama, bu çocuk benim...

Çok yakın çevremizde bu çocuk yatma saatiyle ilgili kavgalar kıyametler oldu, o yüzden çok doluyum, burası denk geldi.. :)
(Evli değilim, çocuğum yok.) :)

Konuya gelince de; karşılıklı anlayışla beraber de oturulabilir ama ev ev üstüne olmuyor diyorlar, var bir bildikleri büyüklerimizin.. İnsanın eşek saati de var, eşref saati de, aynı evde, kırılmalar tabiiki olur..

kayınvalidemle hiç birlikte oturmadım bu duyguyu da hiç merak etmiyorum:1: iyikide hep ayrı olmuşuz< burda dertli gelinleri gördükçe hergün şürediyorum halime sanırım sabır gösteremezdim:50:

Bennn aynı apartmanda oturuyoruz aile apartmanı çokta mutluyuz hem de kendim istedim taşınmayı dört sene gurbetde durduk sonra geldik memlekete bir sene kirada durudk yakındık yine sonra dedim ev alamıycaz annegilin daireyi yaptırıp oturalım o arada kaynımda evlendi hep beraber yaşıyoruz sadece soğuk nevale her şeyin en iyisini yaptığını zanneden eltimden pek hoşlanmıyorum ama banane evi ayrı çokta tın kayınvaldemgil çok anlayışlı bende saygıda kusur etmem çünkü edilecek insanlar değiller ama hoşlanmadığım şeyi söylerim fikirlerimi açıkca söylerim bu huyumuda bilirler hatta derim ay anne ne varsa benim bu dilimde var tutamıyorum her bildiğim doğruyu söylemesem şişerim sinsi olanlar yaranıyor derim o da yok kızm sen doğrusunu yapıyorsun hakkını kimseye yedirme ben çok ezildim der Allah bin kere razı olsun hepsinden hani konular açılıyorya kayınpederim kaynanam evlenince bir çöp almadı diye bizim durumda öyle hep eşim yaptı ve babamın verdiği çeyiz ilk başlarda çok kırıldım sonra dedim aman adaı vardamı yapmıyor ne yapsın yok 7 çocuk şükret haline alabilecek durumda kocan var nasılsa, karşılıklı anlayışla kolay.

Çocuk uykusuna gelince 21 aylık oğlum hala uyumaz akşam sekizde başlarız bir saat uğraş gece zırt bırt kalkve sabah ezanıyla ayakta, kayınvaldem o konuda da destek evlerinde iş yaptırmaz sen atenuykusuzsun akşama kadar yoruyor çocuk ben sana nasıl kıyayım diye Allah herkese nasip etsin böyle anne o benim ikinci annem.Hatta dün onlarda eşim el şakası çok yapar koluma vurdu şakayla yani şiddet yok:) vah yavrum zaten kolları ağrıyor kızın beşikten çocuğu al koy yoruluyor öyle şakamı olur diye oğluna kızdı:)

ay bencede allah sabır versin birlikte yaşayanlara.

bizimki de hafta sonu geldi. balık istiyomuş. çıktım taze balık yoktu görümce kanat al bulgur yaparız dedi. aldım geldim. kv küçük oğlu var 12 yaşında dedi bulyonla yap tamam dedim. görümcede anne pilavı sen yap dedi. sinirlendim ama bişey demedim. sonra kv. dedi pilavı tavuk suyuylamı yapıcan dedi. yok bulyonla dedim. zaten tavuğu pişirmişim bitmiş. suyunu nerden çıkarayım görüyo. kendide yapmadı gitti odaya. açım diyip duruyodu. sofrayı hazırladım kimse bi iş ucundan tutmuyo tabi. kv diyo ben yemiycem. eşim kızı gelsene anne otur açtın ya falan. yok ben tokum diyo. zaten hep böyle yapar. eşimle hep bahsi geçer. tokum tokum der bi oturur en çok o yer. benden bekliyo yani. gel otur dememi. demedim bende oğlumu doyuruyodum.

tabi ben sofraya niye gelmediğini anlamadım. eşim ertesi gün dediki sen bulyonla yaptın onu dinlemedin diye kızdı herhalde. bende dedim sen görmedinmi tavuğu sıkıp suyunumu çıkarıcaktım pişmişti zaten baştan deseydi yapardım zaten kendi oğlu öyle isitedi.
oda takmıycan bizim valideyi dengesizlik yapıyo böyle işte dedi. ama sende sofraya gel demedin diyince bende şartel attı çemkirdim eşime. dedim sen ben akşam yemeği yemiştik. açım açım dedi diye akşamın bi vakti alışveriş yapıp yemek hazırladım sofraya buyurun dedim her seferinde senin annene yalvarmak zorundamıyım ben diye. eşimde yok canım zaten yemem yemem dedi kyın kıyın yanaşıp oturdu sofraya dyo. bide biliyo annesinin ne olduğunu ona rağmen bişeyler arıyo. ama oda farkında beni nekadar zorladığının.

yahu gelmişsin misafirliğe yemeğin hazırlansın gel edebinle yersen ye yemezsen dur sohbetini et çık git yok illa bi gıcıklık yapcak.

Vallaha tam gıcık... Gıcıklık huzursuzluk yapmayınca gözlerine uyku girmiyor galiba!!
Yemeği yapmışsın, hazırlamışsın daha ne istiyor?! Tşk edeceği yerde birde surat yapıyor.. Birde sen yedir istersen, hayret yaa...

valla sanada helal olsun şekerim o nası kayınvalide öle adama sinir krizi geçirten cinste sanırım... herşeye karışandan eleştirenden ve bencil insanda nefret ederim :19: neyseki benimki pek karışmaz yani fikrini söyler sadece bende hmm tamam anne birde öle denerim der geçerim yada sessiz kalırım yorumlarına ne yapalım idare edicez artık:31: benim eşimle daha çok çatışıyorlar bir çok konuda o yüzden bana sıra pek gelmiyor:1:

Bazı konularda bende öyle diyorum ama yapmadığımı fark ettiği gibi, bir daha diyor, bir daha diyor, bakıyor değişen birşey yok.. Kp yanında tekrarlıyor, ondanda tastik gelmeyince, benim ailemin yanında (annemler, teyzemler, anneannemler) tekrarlıyor, tabi onlarda bana arka cıkıyor, görümcemlerin yanında tekrarlıyor, onlara kendi bilir diyor... Sonra defalarca eşimin yanında tekrarlıyor, eşim başta güzelce iza ediyor sen karışma, nil ne yaptığıni bilir diyor ama yine anlamıyor, sonra eşiminde canına tak ediyor annesine kızıyor ve konu kapanıyor, ta ki bir daha ki gelmelerine kadar =/
Bazen düşünüyorum aptal mı, gercekten anlamıyor mu yoksa bilerek mi yapıyor diye.. Acayıp sinir bozucu...

Back
X