Var mı böyle bir şey??

sen_ben

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2011
73
1
36
Aydın
Kızlar size bir şey soracağım. Lütfen evli ablalarda yorum yapsın.
Biliyorsunuz ki herkesin ağzında bir laf ''Sevgilini kendine nasıl bağladın?!!'' gibi yada ''Ayy bu kız bu oğlanı kendine nasıl bağlamış yaaağğğ!!'' gibi cümleleri hepimiz en az birkere işitmiş ve söylemişizdir. Pek deneyimim olmadığı için size soruyorum;
Gerçekten erkekler bağlanır mı? Bağlanma nasıl bir şeyle oluşur?
Haydi bakalım.. :91:
Sevgiler...

aşk bu şekercim kimin kime bağlancağı hiç belli olmaz.sadec erkek degil kadında bağlanabilir.ben eşimi ilk gördügümde içim akı gitti.bikaç yıl öyle filort ettik.arkadaslarımla tanıstırdıgımda herkes ne buluyorsun falan dedi.dışardan herkes yanıma hiç yakışmadıgını daha iyilerini hakeetigimi söyledi.öyleki ailem bile dedi yani.yani aşk sevgi öyle ki hiç bir şey yapmasanda bir tatlı tebessüme bağlanıverir insan.allah herkese karsısına öyle asık olabilecek hayırlı içinde allah korkusu olan insanlar çıkarsın ki.bir sey yapmasakta karsılıklı baglılık olsun.

Bence, hayatını ona bağlamıcaksın.. "O olmazsa ben yaşayamam" gibi beylik laflar etmeyeceksin.

Ona vazgeçilmez olduğunu hissettirmiyeceksin ki, hiçkimse vazgeçilmezde değildir zaten..

"Sensiz nefes alamam" gibi laflara hiç gerek yok.

Dünyanın merkezinde o olmayacak..

Ruh halin onun sana karşı olan tavırlarına göre şekillenmiyecek.. O gün sana kötü davrandıysa sen ondan dolayı o gününü kötü geçirmeyeceksin..

Kısacası, "O olmazsada olur" diye düşüneceksin ve karşı taraf bu düşüncenin farkında olcak...

Son düzenleme:
Valla bence bunun bir formülü yok.

Adamın bağlanacağı varsa bağlanır.

Yoksa da sen istediğin bağlama tekniğini uygula;

Mesela ne bileyim çok güzel yemekler yap,sofralar donat

Süslen püslen boya küpünün içine falan düş, o mağaza senin bu benim gez dolaş güzel görünecem diye

Fantezi dünyanı zenginleştir, adamın gözünü doyur(!) ki başkasına gözü kaymasın, v.s vss v.s.... falan filan uzat listeyi

Bağlanası gelmediyse olmazzz olamaz :51:

Hahaha valla doğru dediniz yaa :) bende aynı böyle düşünüyorum ama ya tanımadan daha peki kaçan kovalanır hesabı bağlanan çok ama ?

:39:bağlanmak mı ben aşkıma bağlıyım valla:39: oda aynı şekilde bana :48:
ben onsuz o bensiz yapamaz :30:
allahım herkese böyle bir aşk nasip etsin:nazar::16:
nasıl bağladın bağlandım diye soracak olursan:69: bilmiyorum allah tarafından sanırım :16:
onun her şeyine bayılıyorum :16: bi huyu kötü gelsin gözüme yok yok gelmiyo valla:48:her halinle seviyorum onu:48:5 yıl oldu biz birleşeli bu arada:24:
:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

Bence, hayatını ona bağlamıcaksın.. "O olmazsa ben yaşayamam" gibi beylik laflar etmeyeceksin.

Ona vazgeçilmez olduğunu hissettirmiyeceksin ki, hiçkimse vazgeçilmezde değildir zaten..

Ruh halin onun sana karşı olan tavırlarına göre şekillenmiyecek.. O gün sana kötü davrandıysa sen ondan dolayı o gününü kötü geçirmeyeceksin..

Kısacası, "O olmazsada olur" diye düşüneceksin ve karşı taraf bu düşüncenin farkında olcak...

Böyle yapinca baglanir mi peki grimsi ?? :26:

kişiye göre değişir.bazı insanlar çok üstüne düşülmemesini severken bazıları sevgiye aç olabiliyor, sevildikçe daha çok sevebiliyor.ama tabiki kimseyi şımartmamak lazım :) ama şunu bil ki ona sevgini verirsen sana alışacaktır.ona yakın ve sıcak davranırsan seni hayatının bir yerine koyacaktır.

bu işin taktiği yok. karşı tarafın kendisiyle alakalı. sen istediğin kadar kaç, karşındakinin umrunda değilsen yine bişi olmaz. oluruna bırakmak lazım, olmuyosa da zorlamamak lazım. benim yaşadıklarımdan öğrendiğim bu açıkcası.

Özel bir yöntemi olduğunu düşünmüyorum.
Şıp diye bağlanıverir insan.Neden de bulabileceğini sanmıyorum.Nedensiz aşık olur insan bağlanır.

Ben aynen böyle biriyim iste..
Bana da o tarz sorular yöneltilirdi sasırırdım cünkü birsey yapmıyordum baglanması icin..

Aşkın mantıkla bir alakası yok..Mantığınla bir insanı gördüğünde heyecanlanamazsın,mesaj atan oysa yüzünde ki tebessümü mantığın sağlamaz.Hesabı kitabı yok yani.O yüzden kalbin çarpmıyorsa hoşuna giden her şeyi yapsın isterse.Onlar bile kaba tabirle batar adama.Akışına bırakmak lazım..Ki bıraksan da bırakmasan da senin haricinde oluyor olan. =)​

Bu meseleyi daha bugün konuştuk arkadaşlarla... "Şöyle bir kadın bulsam" tarifi yaptılar... Hemen "alıntılayayım" söylediklerini...

Erkeklerin en büyük şikayetlerinden biri "dırdır, meseleleri uzatmak"...

Beklentiler düşükse; güzel vücutlu bir kadını birkaç kilo fazlası olduğunda, güzel yüzlüyü sivilceleri patladığında, kariyer sahibini işini kaybettiğinde, parası olanı fakirleştiğinde terk edebilirler...

Fakat gerek en ele avuca sığmaz olanları, en ahlak edep fukarası yaşayanları gerekse en düzgün, beyefendi olanları kendisine huzur veren, sükuneti koruyabilen kadınlardan vazgeçemiyor...Öyle bir kadını tanıyan adama diğerleri "küçük, mızmız kız çocukları" gibi geliyor...

Neden? Böyle bir kadın adamın başının etini yemez, iş arkadaşı Ayşe'yi kıskanmaz, "Hülya Avşar'ın bile selülitleri var" diyerek vücudunun reklamını yapmaz, doğumgünü unutuldu diye dırdır etmez çünkü hem kendine hem de hayatındaki adama saygı duyar... Böyle bir kadın kendine güvenir ve adam bilir ki en ufak yanlışında bu harika hanımefendiyi kaybedecek... "Sakin, huzur veren kadın" ensesine vurulunca lokmasını veren değil, "ensesine vurulmaya kıyılamayacak" kadındır... Böyle bir kadından sevgili de olur, arkadaş da, anne de..

Böyle bir kadın anaçtır ama bu "üşütme, geç yatma kıyamam" tarzında anne öğütlerini sıralamak anlamına gelmez...(Bu tip kadınları sevmiyorlar, hiç de heyecanverici değil...) Adam bir sıkıntısı olduğunda sevdiğinin kendisi kadar üzüleceğini bilir, onu üzmemek için dertlerini ona yansıtmamaya çalışır... Zaman zaman suskunlaşır zaten erkekler... Bu durumda ısrarcı "Ama neyin var söylesene!" tarzı "anaçlıklardan"çok sükunetiyle yanında olduğunu hissettiren kadınları sever erkekler... "Duyduklarıyla değil gördükleriyle değerlendirirler kadınları"... (Keşke kadınlar da yalan sözlere kanmak yerine tavırları baz alsa; işini biliyor erkek milleti, o yüzden daha az/geç yıpranıyorlar... )

Bir nükte var ya...

Bir bilgeye sormuşlar:
- Bir kadının zekâsını nereden anlarsınız?
- Konuşmasından.
- Ya hiç konuşmazsa?
- O kadar akıllı kadın yoktur ki...

Bu nükte biz hanımlara itici gelse de sevmiyorlar" kafa ütülenmesini"...

Elbette bunlar karakter meselesi... Fakat gördüğüm, duyduğum erkekler böyle ağırbaşlı hanımları evlenilecek listesine yazıveriyorlar... Kendilerine huzur vermeyen, kendine hakim olamayan kadınları da barındırmıyorlar hayatlarında...

Ezcümle bir erkeğe her koşulda yanında olduğunu hissettirirseniz size bağlanması kaçınılmazdır... Erkekler küçük çocuklar gibi... Nasıl ki minikler birisi kendine sataştığında kendini güvende hissetmek için soluğu annesinin yanında alıyorsa o da her duyguyu sizinle paylaşmak isteyecektir... Ayrılmaya kalksanız bile sizdeki huzuru bulamayacağı endişesiyle ya gitmeyecek ya da hayatınızdan çıkmamaya gayret edecektir... Huzur dünyada mutluluğun anahtarı; eğer ona bunu sağlarsanız "başka kapıları açmaya çalışmayacaktır" çünkü sizden başka tüm kapılar kilitlidir... :34:

(Tabii tüm bunların bir de ön koşulu var: "Erkek tarafı" da adam gibi adam olacak... :51: )

şöylesine bağlanır böylesine bağlanmaz diye bişey yok erkekler eğer bağlanmak isterse bağlanır istemezse dünyanın en güzel kadınıda olsanız en ağır başlısı en huzur dolusuda olsanız gider en hafif meşrebine en çirkinine aşık oluverir bu erkeğin kişiliğiyle alakalı bence... erkekler aşk konusunda çocuk gibi çünkü bi bakışa ses tonuna falan aşık olabiliyolar...

Bana bağlansın diye neden özel bir çaba göstereyim ki? Değer veren, seven biri zaten benden vazgeçmez, beni üzmez. Aynı şey benim için de geçerli. Bu konularda her türlü taktiğe karşıyım. Seven olduğum gibi sevsin, yanımda olsun.

bi erkek sizden azıcık elektrik aldıysa, ona huzur vermeniz yeterli
ama o elektrik meselesi yoksa, adriana lima da olsanız angelina jolie de olsanız, melek gibi iyi huzur veren biri de olsanız işe yaramaz

tabiki istisnalar vardır, ve adamın da aklı baska tarafa kaymamalıdır bu şartların geçerli olması için

Bence bir erkek aşık olursa bağlanır, aşk olmadan bağlılık olacağını sanmıyorum.
Bağlılığı sürmesini sağlayan da bazı şeyler vardır bence..Mesela karşı tarafı çok şımartıp onu göklere de çıkarmamak gerek, yarın öbür gün yeri gelirse arkanı dönüp çekebileceğini ; her hatayı affetmeyeceğini bilmeli. Fazla ilgi ve kıskançlıkla karşı tarafı sıkmamak gerek..
Bağlılık için birşeyler paylaşmaya gerek yok, insan bazen uzaktan uzağa aşık olup hoşlandığı birine de bağlılık hissedebilir, yanılıyor muyum ?

Son düzenleme:
Back
X