Var mi bunu anlamanin bir yolu?

sofarsogood

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2013
972
4.168
313
38
Herkese iyi aksamlar,
Erkek arkadasimla onumuzdeki yaz bir aksilik olmazsa eger evlenmeyi dusunuyoruz. Yaklasik dokuz aydir birlikteyiz ve aramizda bir iki kere onemsiz seylerden dolayi surtusme yasandi yalnizca. Hic kavga etmedik diyebilirim.
Yalniz son bir iki haftadir aklimi kurcalayan bir konu var. Karakterim nedeniyle cok duygusal ve hassas bi insanim. Yuksek ses, kavga, gurultu beni inanilmaz korkutan seyler. Hos kim sever ki bunlari...
Burada da diger arkadaslarin açtıkları konulari okuyunca iyice korkar oldum evlenmekten. Esinden siddet goren hemen herkes "evlenmeden once boyle değildi, gozumun icine bakardi, beni her seyden sakinirdir" tarzi seyler yaziyor. Benim erkek arkadasim da boyle. Ama diyorum ya degisirse evlendikten sonra. Siddete meyilli insanlari anlamanin bir yolu yok mudur? Babamla annem onca yoksulluk gorduler, cok fazla sikinti yasadilar. Otuz bes senedir tek fiske vurmuslugu yoktur babamin anneme. Ikisi de ilkokul mezunu insanlar eger konu egitimle bagdastirilacaksa ya da ekonomik sikintilarla.
Beni bu konuda rahatlatacak neler söyleyebilirsiniz bilmiyorum sadece icimi dokmek istedim.
Okuyan ve yorum yazan herkese tesekkurler...

ben buyuk olcude bekarlikta gorulebilcegini dusunuyorum aslinda bekarken boyle degildi diyenler flort zamanindaki olumsuzluklari gormezden gelenler cogunlukla herhangi bir olayda gosterdigi tepkilerden kisinin karakteri aciga cikiyor

Çok kıskançsa şiddet eğilimi oluyor.
Tüm tepkilerini iyi ölç.Daha önceki tartışmalarınızı düşün.
Ailesiyle özellikle annesiyle diyalogları nasıl?Annesi nasıl.
Bunlara cevabın büyük ölçüde belirler.

bence kötü şeyler yaşarsam diye düşünüp moralini bozma evlendiğin zaman tabii ki bilmediğin yönlerini huylarını görüyorsun ama kötüyü düşünüp çağırma. tavırlarını aile içi ilişkilerini iyi gözlemle evlilik biraz şans işi ama çoğunlukla nasıl bi karakteri olduğunu az çok çözmüşsündür inşallah çok mutlu olursun

bir erkeği anlamak için bir babasının annesine nasıl davrandığına bakmak
kendinden aşağıda çalışanlara nasıl davrandığına ve son olarak da öfkeliyken nasıl tepkiler verdiğine bakmak gerekirmiş

Neden evlenmeden önce herşey güllük gülistanlık biliyor musun
Düşün ki taraflar evlilik öncesi gerçek yüzlerini birbirlerine gösterdiler, ilgisizliklerini öfkelerini aşırı kıskançlıklarını hatta şiddet eğilimlerini....
evlilik olur mu :) hayır
herşey elde edene kadar, arada bir senin annecin babacın gibi temizler çıkıyor
bu iş eğitime de bakmıyor
vicdana bakıyor canım.
eğitimli kadınların istatistiklere göre daha çok şiddet gördüğü belirlendi bilmem kaç yılında

Büyük bir kavga bunları anlamanın en basit yolu .
Kavga etmediğin biriyle nasıl olur bilemem ya
Hani bu birazda karakter meselesi
Birisi yanlış hatırlamıyorsam sevgilisine kişiliğiyle ilgili baya sormuş ilk başta
Sonra kk daki konuları anlatım sende ileride ... diye trip yapmış
Adam kadına laf anlatamayınca kk ya girme demeye başlamıştı
Böyle yapabilirsin

Bu konuda biraz sabikali sanirim, babasiyla annesinin arasi eskiden pek iyi degilmis. Babasından kaynakli olarak ama su an bir anlasmazliklari yok bildigim kadariyla. Malum erkeklerin yaslandikca munislesmeleri...
Baskalarina karsi tutumu cok iyi. Hic bir aksi tavrini gormedim simdiye dek. Bununla birlikte tam bir hayvan asigi. Nerde bakima muhtac bir yavrucuk bizimki orada. Tabii bu bir kriter midir bilemiyorum.

Cok teşekkür ederim, insallah.

bence hayvan sevip sevmemek onlara merhamet etmek çok önemli bir kriter
kötü insanlar hayvana da kötü davrananlar olur genelde

Kiskanclik huyu sukurler olsun ki yok. Ailesiyle ideal denebilecek bir iliskisi var. Daha dogrusu henuz aileye katilmadigim icin ben oyle goruyorum disaridan. Annesiyle ozellikle mukemmel bir uyumlari var :)

benim eski erkek arkadaşım çok sakin birisiydi, bir dediğimi iki etmezdi. hiç de kavga etmedik kendisiyle.
ayrıldıktan sonra ise kendisiyle görüşmek istemememe rağmen beni aylarca taciz etti.

demem o ki bir insanı davranışlarıyla anlamak sanıldığı kadar kolay olmayabiliyor bazen.

bir ailesi
iki arkadaşları
üç sosyal hayatı
dört diğer canlılara yaklaşımı
beş insanlara yaklaşımı
hepsi birer kriter

bir adamin icinde siddet varmi hakaret rdermi bencilmi asiri alinganmi ailesine cok duskunmu herseye karisan mudahale eden bir tipmi anlayabilirsiniz ufak ayrintilara dikkat edebilcek tecrubeye sahipseniz ben bunu sonradan kazandim adam cok iyi ama ufacik bir huyu varki biliyorum gelecek te evlenince o ufak seyler buyuyecek ve anlasamiycaz iste o ufak tefek seylere bakmak lazim analiz etmek lazim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…