• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

vardiyalı çalışan anneler bir akıl verin lütfen

Queen mother

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2017
159
272
53
Arkadaşlar merhaba daha önceki konularımda belirtmiştim suan kızım 2 yaşında ve ben 2 yıldır okb hastalıgıyla boguşuyorum kızım kist hidatik olucak takıntım var.

Çalışmak istiyorum belki kafam biraz dagılır daha iyi olurum diye ki maddi anlamda ihtiyacımız var

Benim derdim şu eşim vardiyalı çalışıyor bi hafta akşam 5te geliyor işten bi hafta gece 2de
Benim girebilecegim işler yaşadıgım yerden dolayı sınırlı akşam 10 da işten çıkicam fakat kızım ne olucak gündüz kreşe gitse akşam 6 dan sonra ne yapıcaz kendi annem seve seve bakar fakat üvey babam var asla ve asla kızımın orda durmasına içim el vermez babanne baksa kayınpederim çok anormal bir insan küçükken hastalık geçirmiş ondan böyle diyorlar orayada güvenemiyorum

Bana ne olur bi akıl verin bakıcı bulsam akşam 10da işten çıkıp gelene kadar eve 10.30 olur bu saate kadar kim bakar siz vardiyalı çalışan işten geç çıkan anneler nasıl yapıyorsunuz.

Son düzenleme:
iş yerinden geç çıkan kimse yokmu arkadaşlar çocuklarınıza kim bakıyor lütfen bir akıl verin bana

Ne gibi işler düşünüyorsunuz ? Anladığım kadarıyla mağazacılık sektörü. Mağazacılık ise evli çocuklu bi bayan için zor. Başka alternatifiniz yok mu ? Bebeğiniz var ise bebek bakıcılığı gibi evde yapılabilecek işlere ne dersiniz ?
Yada ev yemeği yapan ablaların dükkânlarında çalışsanız ? Hem işiniz erken biter.
Hamur işlerinde beceriniz var ise etrafta çalışan kişilere mantı,bazlama gibi ürünler satabilirsiniz anlaşarak.
Bu elde yapılan bez bebekler sanırım revaçta. Onlardan yapabilir ve satabilirsiniz.
Saat 10da çıkmak çocuğunuz kreşe dahi gitse sizin düzeninize uymayacak bi durum. Ve sizin sosyal hayatınızı çok etkiler.
Eğitim düzeyiniz nedir ? Is-kur'un sanırım meslek edindirme kursları var onları inceleyin isterseniz bir de.

Ve nickinizi çok depresif buldum açıkçası. OKB nasıl bir rahatsızlıktır iyi bilirim yakınımda vardı fakat psikolojik tedavi ve ilaçlar ile minimum düzeye gelebilir bi rahatsızlık. Lütfen bunu kendinize çok büyük engel olarak görüp yaşam kalitenizi düşürmeyin ve yardım alın. Hepimiz birşeyler ile sınanıyoruz.

Ne gibi işler düşünüyorsunuz ? Anladığım kadarıyla mağazacılık sektörü. Mağazacılık ise evli çocuklu bi bayan için zor. Başka alternatifiniz yok mu ? Bebeğiniz var ise bebek bakıcılığı gibi evde yapılabilecek işlere ne dersiniz ?
Yada ev yemeği yapan ablaların dükkânlarında çalışsanız ? Hem işiniz erken biter.
Hamur işlerinde beceriniz var ise etrafta çalışan kişilere mantı,bazlama gibi ürünler satabilirsiniz anlaşarak.
Bu elde yapılan bez bebekler sanırım revaçta. Onlardan yapabilir ve satabilirsiniz.
Saat 10da çıkmak çocuğunuz kreşe dahi gitse sizin düzeninize uymayacak bi durum. Ve sizin sosyal hayatınızı çok etkiler.
Eğitim düzeyiniz nedir ? Is-kur'un sanırım meslek edindirme kursları var onları inceleyin isterseniz bir de.
Öncelikle ilginiz için tesekkür ederim tekno market işi için başvuru yaptım avm magazası yani ön lisans pazarlama mezunuyum fakat yaşadıgım ilçe o kadar kısıtlı ki iş konusunda hiç bir el becerimde yok malesef

Ve nickinizi çok depresif buldum açıkçası. OKB nasıl bir rahatsızlıktır iyi bilirim yakınımda vardı fakat psikolojik tedavi ve ilaçlar ile minimum düzeye gelebilir bi rahatsızlık. Lütfen bunu kendinize çok büyük engel olarak görüp yaşam kalitenizi düşürmeyin ve yardım alın. Hepimiz birşeyler ile sınanıyoruz.
Dini okb mi, kontrol okb mi kendi cabamla yendim fakat geçen konuştugum psikologla bi konuda hem fikiriz ki benim okb hastalıgım şuan ki boyutuyla çok farklı bi duruma dönüştü zaten işe girip çalışıp kendimi daha iyi hissetmek istiyorum

Bence civarınızdaki ufak veya büyük çaplı işletmelere gidin CVnizi bırakın. Satın alma veya satış departmanlarında belki çalışma imkanı bulursunuz.
Bu marketlerde tattırım personeli olarak çalışma takvimi uyar ise çalışabilirsiniz.
Bu tekno market değil de firmaların yetkili bayiileri oluyor. Arıza işlemleri için. Oradaki gişe memurlarının çalışma şartlarını bilmiyorum ama bir deneseniz ? 6da mesaileri bitiyor bildiğim kadarıyla.
Mağazacılık çok zordur. Sosyal hayatınız kalmaz. Yorgunluktan çocuğunuz ile dahi ilgilenemeyebilirsiniz. Çok ihtiyacınız var ve alternatifiniz yok ise peki. Ama diğer durumları da değerlendirin derim.
Benim aklıma saat 10a kadar çocuğu anneanne-babaanne dışında emanet edilecek biri gelmedi maalesef.

Dini okb mi, kontrol okb mi kendi cabamla yendim fakat geçen konuştugum psikologla bi konuda hem fikiriz ki benim okb hastalıgım şuan ki boyutuyla çok farklı bi duruma dönüştü zaten işe girip çalışıp kendimi daha iyi hissetmek istiyorum
Çok doğru bir tercih yapmışsınız. Beyninizin bunu dusunmesine ne kadar az imkan verirseniz o kadar iyi olur. Allah yardımcınız olsun inşallah.

Bence civarınızdaki ufak veya büyük çaplı işletmelere gidin CVnizi bırakın. Satın alma veya satış departmanlarında belki çalışma imkanı bulursunuz.
Bu marketlerde tattırım personeli olarak çalışma takvimi uyar ise çalışabilirsiniz.
Bu tekno market değil de firmaların yetkili bayiileri oluyor. Arıza işlemleri için. Oradaki gişe memurlarının çalışma şartlarını bilmiyorum ama bir deneseniz ? 6da mesaileri bitiyor bildiğim kadarıyla.
Mağazacılık çok zordur. Sosyal hayatınız kalmaz. Yorgunluktan çocuğunuz ile dahi ilgilenemeyebilirsiniz. Çok ihtiyacınız var ve alternatifiniz yok ise peki. Ama diğer durumları da değerlendirin derim.
Benim aklıma saat 10a kadar çocuğu anneanne-babaanne dışında emanet edilecek biri gelmedi maalesef.
Çok sagolun perşembe günü işkur'a gidecegim umarım bu magazaya mecbur kalmayacak bir iş bulabilirim çalışmam şart fakat kızımı düşünmekten işin içinden çıkamıyorum

Sabahtan aksam 10 a kadar bir işte çalışmak pek yürütülecek bir durum değil.Kres +bakıcı sizin toplam maasinizdan fazla tutar ki çocuğun bu kadar aile üyelerinden uzak kalması onun ruh sağlığı için ciddi problem.0/3 yaş dönemi güven dönemidir.Bu dönemde onunla ilgilenen,bakımını üstlenen kişi/kişiler çocuğun fiziksel/duygusal ihtiyaçlarına zamanında cevap vermezlerse çocuk, yetişkinlik hayatında ne kendisine ne de başkalarına güven duymaz

Kizini dusunuyorsan bu isi kabul etme.bir anneye gore degil cocuga yazik.6 da cikacagin bir is bile olsa o saatten sonra cocugunu bile parka goturursun isten gelince vardiyali cocuk ya uyumus olacak anneyi gun boyu gormemenin verdigi huzursuzlukla uyuyacak ozluyecek vs.ya da uyku saati gelecek ve cocugunla hic oyun oynaamiyacaksin.bekarken calistim kolay degil vardiyali.

Back
X