Erkek İnfertilitesi varikosel ameliyatı mı ilaç tedavisi mi

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

turkuaz7

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2009
217
5
116
merhaba arkadaşlar, bugün eşimin spermiyogram sonuçlarını aldık. eşimde çift taraflı varikosel varmış. doktoru varikosel ameliyatı ya da ilaç tedavisi arasında bir seçim yapmasını önermiş. farklı başlıkları okudum. genelde varikosel ameliyatı sonrasında ya da varikosel problemi olmayanlarda ilaç kullanıldığını gördüm, kafam karıştı.

sperm sayısı: 7,5 milyon
toplam sperm sayısı: 9 milyon
toplam hareketlilik: %38
progressif hareketlilik: %25
toplam progressif hareketli sperm sayısı: 2,2 milyon
morfoloji: %1

ya ilaç tedavisine başlayacakmışız ki o da yarıda kesilemiyormuş ya da direkt ameliyat yolunu seçeceğiz. varikosel problemi olup da ameliyat olmadan ilaçla sonuç alınabilir mi acaba? normal bireylerde hamile kalma ihtimali %75-80 iken bizim mevcut değerlerimizle % 35-40 gibi bir oranmış. nasıl bir yol izlenmesini önerirsiniz?

Arkadasim ben kendimizden bahsedeyim 6 ay önce ilk tahlilimiz ml'de sayi 8milyon morfoloji 2idi.bir ay kecibiynuzu incir kuru ve bal polen arisutu sonucu sayi 14milyon morfoloji 4 oldu.buradaki onca olumlu sonucu okuyunca ameliyata karar verdik ameliyattan 3ay sonraki tahlil sonucu sayi 6milyon morfoloji SİFİR. Ameliyattan ümidi kestik 1aydir proxeed, e vitamini,l arginine,keciboynuzu yapiyoruz 3ay devam edicez.sonuc ne olur bilmiyorum ama ameliyat bizi ilk halimizden bile geriye götürdü..biraz nasip kismet..ameliyattan bir ay sonra hamile kalanida duydum,bizim gibi pisman olanida..

sizin yaşadığınıza benzer tecrübeleri de okudum ama sonrasında değerler yükselmeye başlıyor gibi paylaşımlara denk geldim. sizin varikosel tek tarafta mıydı? bir de varikosel problemi olanlar ameliyat sonrası proxseed kullandığında daha net sonuçlar alıyorlarmış sanırım. bu konular benim için o kadar yeni ki her bilgi kafamda uçuşuyor, her okuduğumla daha da kafam karışıyor. eşim de düzenli olmasa da keçiboynuzu pekmezi tüketmeye başlamıştı. şimdi onu düzene sokacağız. aslında ameliyata ikna oldu hatta pazartesi arayıp gün almayı planlıyor. onun kafasını da bulandırmak istemiyorum ama acaba ameliyat şu aşamada gereksiz olur mu diye düşünmeden de edemiyorum. proxseed, l arginine ve e vitaminini doktorunuz mu önerdi? doktorla ilk görüşmesinde çinko kullandığını söylemiş doktor da öyle şeylerle uğraşmayın demiş. dolayısıyla sanki bu tarz (proxseed dışı) takviyelere sıcak bakmayan bir yaklaşımı var gibi geldi. gerçi ilaç tedavisine başlamak istiyoruz dediğimizde hangi ilacı önereceğini de bilmiyorum, poxseed olur diye tahmin ediyorum.

T turkuaz7 geçmiş olsun

benim eşim haziranda çift taraflı 2 ve 3 grade ameliyat oldu.olmadan onceki sonuclar mlde 2, toplam 7 milyon, morfoloji %2 ydi
ameliyattan 77 gun sonra test yaptırdık.
mlde 40 milyon toplam 72 milyon morfoloji %70 olmus Rabbime sukurler olsun.
ileri hız 20, yavas 15 a+b 35 bu hep aynıydı

drumuz dogal yoldan deneyebilirsiniz artık dedi herşey normale dondu sukur.
2 ve 3 grade de ameliyat gercekten şart drmuzda boyle demisti zaten
istanbuldaysan dr tavsiyesinde bulunabilirim

sizin adınıza sevindim umarım en kısa zamanda bebeğinize de kavuşabilirsiniz. bizim kaçıncı derece olduğunu doktorumuz söylememiş ancak sanıyorum 1. seviyede değil. istanbulda oturuyoruz tavsiyede bulunursan sevinirim. sürekli okumaktan aklım karıştı. her dakika değişiyor düşüncem, sizinkine benzer tecrübeleri okuyunca hemen ameliyat olmak gerek diyoruz ama sonra ameliyata rağmen düzelmedi hatta düştü yazanları görünce kararsız kalıyorum. sanırım ameliyata karar vereceğiz.

Canim seni okadar iyi anliyorumki 5_6 ay önce ayni senin gibiydim gecelere kadar okurdum okurdum..sonuclarimiz degismedi ama ilginc bisekilde dogal yolla olacagina inancimida kaybetmedim:) esime suan sordum simdiki aklin olsa ameliyat olurmurdun diye hic dusunmeden evet dedi.simdi olmasam ikinci ucuncu cocuk icin yine olmam gerekecekti dedi,mantikli..proxeed i biz doktoruna sormaya gitmistik biz sormadan o yazdi.l arginie ve e vitamininide biz sorduk kullanabilirsiniz dedi. Cinkoda cok faydali ama proxeed de 20 mg cinko bulundugu icin ekstradan almadik

biz de soralım o zaman bir dahaki sefere, bu arada ameliyat kafamızda iyice netleşti. yarın doktor ile görüşüp ekim başında uygun mu diye soracağız. eşim daha fazla kafa karışıklığı yaşamak istemedi. ben de onun strese girmesini istemiyorum. senin eşin de çok mantıklı yaklaşmış , doğru söylüyor ilk bebek için belki doğal yollar yeterli olacak ama varikosel var oldukça sonraki bebekler için şansımız iyice düşmüş olacak. umarım içine doğan bir an önce de gerçeğe dönüşmüş olur. aslında yapılabilecekler yapıldıktan sonra konuyu kapatıp zamana bırakmak gerekiyor sanırım.

selam canım benimde eşimde çift taraflı varikosel var.
2 doktora gitti ikiside ameliyat dedi. Normal yoldan ameliyat olmadan hayatta bebeğiniz olmaz dediler. Ameliyat sonrası değerler artabilirde azabilirde dediler. Bizde bu bir risk olduğu için erkek infertilitesinde alanında uzman kişi bulalım sonuçta ameliyat riskli hiç sprem çıkışı olmayabilir diye düşündük ve ankarada Kaan Aydos hocayı bulduk. eposta yoluyla kaan hocayla iletişim kurduk. Eşime sperm dna hasar analizi yaptırmasını, morfolojiye baktırmasını ve sayıya baktırmasını söyledi. Hepsini yaptık hasar oranı %34 çıktı. morfoloji %7. yine eposta yoluyla eşime endomex plus ve klomen kullanmasını önerdi. 2 ay sonra normal yoldan gebelik oluşabilir 2 ay sonra randevuya bekliyorum dedi. Demekki varikosel ameliyat edilmeden de ilaç tedavisi ile hamile kalınabiliyormuş

kızlar benim eşimde de varikosel problemi vardı hatta bu forumda konu açmıştım.Geçen eylül ayında varikosel ameliyatı oldu.6 ay bekledik sperm sonuçlarında baya düzelme olmuştu.Bu temmuzda da hamile olduğumu öğrendim.Benim bu konuda bilgim testislerde sperm üretilirken vücut sıcaklığından 1-2 derece daha düşük ortamda üretiliyormuş.Varikoseli olan hastalarda kan testislerin sıcaklığını arttırıp üretilen spermlerin uyuşuk olmasını sağlıyormuş.
Ameliyat düşünen arkadaşlara naçizane tavsiyem mikro cerrahi yöntemle ameliyat olmalarıdır.Herkes umarım istediğine kavuşur sağlıcakla

ameliyattan 3 ay sonra tahlil verdinizmi yoksa 6ay hic baktırmadanmı beklediniz? biz 3ay gectikten sonra tahlil verdik hicbir düzelme olmadısimdi 5.ayımızdayız tek ümidimiz 6.aydan sonra verecegimiz tahlilde

ameliyattan 3 ay sonra tahlil verdinizmi yoksa 6ay hic baktırmadanmı beklediniz? biz 3ay gectikten sonra tahlil verdik hicbir düzelme olmadısimdi 5.ayımızdayız tek ümidimiz 6.aydan sonra verecegimiz tahlilde

6 ay boyunca hiç baktırmadık.Çünkü ilk 3 ayda sonuçların düşük gelebileceğini söylemişti doktorumuz.moralimizi bozmamak için 6 ay sonra verdik.
Ama sakın ümitsizliğe kapılma ameliyattan sonra en iyi sonuç 9-12. ay aralığında alınıyormuş.
Umarım en kısa zamanda güzel haberlerini alırız canım

amiinn cok tesekkür ederim..seninde bebişin hayırlı olsun insallah

Arkadaşlar merhaba 10 aylık evliyim ve 2 aydır korunmuyoruz ama bebek olmadı bizde şüphelenip bugün doktora gittik ve eşimde ileri derece varikosel olduğunu öğrendik doktor ameliyat diyor fakat biz emin değiliz sadece ilaçla tedavi mümkün müdür ne yapsak ne önerirsiniz bize .Bu aradaKayserideyiz öğrenebileceğiniz doktor vsvarmı?

Sperm tahlili yaptirdinizmi.bazen varikosel olsa bile spermi cok etkilemiyormus.sayi hiz morfoloji sonuclarini biliyormusun

O bayramdan sonraya kaldı ama onun dışında kan üzerinden testesteron vs ölçüldü normal çıktı prolaktin 19.4 çıktı sadece o fazlaymış.inşallah ameliyata vs gerek kalmaz

O bayramdan sonraya kaldı ama onun dışında kan üzerinden testesteron vs ölçüldü normal çıktı prolaktin 19.4 çıktı sadece o fazlaymış.inşallah ameliyata vs gerek kalmaz
Ozaman hemen moralinizi bozmayin iki ay cok kisa bizaman.iki taraftada hicbir problem olmasa bile 6_7 aya kadar döllenmenin gerceklesmemesi normal kabul ediliyor.biz 20 aydir ugrasiyoruz ve hala ümidim sonsuz,onun icin simdiden ümitsizlige kapilma sperm tahlili yaptirin ozaman daha cok sekillenir durum

merhaba arkadaşlar biz ameliyata karar verdik. önümüzdeki hafta eşim ameliyat olacak. faydasını göreceğimizi umuyorum. ameliyat sonrası bazı doktorlar ilaçla devam ediyormuş. bizim doktorumuzun nasıl bir yol izleyeceğini henüz bilmiyoruz. umarım sorunumuza kısa zamanda çare olur.

merhaba canım kaan beyin adına bu forumda rastladım, iletişime geçmedik ama aklımın bir köşesinde adı var. dediğin gibi ameliyata gerek kalmadan da gebelik olabiliyormuş ilaçlar sayesinde ancak varikosel olduğu sürece sayı ve morfolojide gerileme oluyormuş yani ilk gebelik ilaç takviyeleriyle olsa bile ileride ikinci çocuğu düşünürsek diye ameliyata karar kıldık. bir de doktorumuz ilaç adını vermemişti ama uzun süreli kullanmayı önermiyoruz demiş, sanki ikinci sefer kullanıma sıcak bakılmıyor gibi algıladık. sonuç olarak ameliyatta karar kıldık. zaman ne gösterecek bakalım

Ben ilk bebeğimiz olsun hemen ameliyat istiyorum canım zaten.

Ben ilk bebeğimiz olsun hemen ameliyat istiyorum canım zaten.
anladım canım, biz de sizin gibi yapsak mı diye de düşünmüştük sonra baktım eşim ameliyata sıcak bakıyor, hemen aradan çıkaralım dedik. umarım en kısa zamanda bebeğinizi kucağınıza alırsınız ve sonrasında da ameliyatla ilerisi için olası önlemleri almış olursunuz. gelecek güzellikler ve sağlıklı bebişler getirsin her isteyene

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…