Erkek İnfertilitesi Varikosel ameliyatı ve sonrası

• Konu Sahibi Konu Sahibi Zoga
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Klomenin erkekteki yan etkileri bunlar. Ne yiyip ne yememesi gerektiğini araştırın isterseniz. Mesela sigara hic icmemesi lazim, alkon cok az tuketebilir. Nohut yemegi, haslanmis nohut suyu, nar ve nar suyu, çakşır oto suyu, ıspanak, roka, brokoli, haftada 1 er tuketmesi lazım fazlasi zararliymis, haftada 1 balık, sabahlari haslanmis yumurta ve havuc suyu, bol bol yeşillik salatasi her akşam, keçi boynuzu özü yiyebilir, hafta 2-3 defa 1 avuç badem, fındık ya da ceviz, muz, bitter çikolata, taze mısır bunun gibi bir sürü sey var mesela kola cips papates kızartmasi beyaz ekmek makarna pilav yemiyor esim karbonhidrat almiyor. Üreme sorunu olan erkekler bol antioksidan ağırlıklı beslenmeliymis. Bu şekilde bilgi verebilirim devlette ki doktorlar böyle bilgi vermiyor bizim doktorumuz liste verdi
Çakşır suyu ve keçiboynuzu pekmezi kullanıyoruz ekmeği dışardan almadım evlendgmden beri kendim yapıyorum balık zaten yiyoerz her haft akşamlarıda badem çerez mutlaka yiyoruz .sigarayı asla bırakmıyor günde 10 tane içiyor yalvardım yine bırakmadı :(

Klomeni tahlil sonucuna göre veriyodur bence kafasına göre veremez
Çakşır suyu ve keçiboynuzu pekmezi kullanıyoruz ekmeği dışardan almadım evlendgmden beri kendim yapıyorum balık zaten yiyoerz her haft akşamlarıda badem çerez mutlaka yiyoruz .sigarayı asla bırakmıyor günde 10 tane içiyor yalvardım yine bırakmadı :KK43:
Benim eşimde günde 1 paket içiyordu 3 ay önce, daha sonra günde 3-4 adete düşürdü böyle 2 ay devam etti, şimdi 1 aydır da hic içmiyor. Cok etkiliyormus doktor birakacaksin sansin yok, eğer gebelik ve canli doğum istiyorsaniz İcmeyeceksin spermleri bozuyor dedi

İnan bilmiyorum kullandırıyor işte imkanım olsa özele gidecem .
Merhaba ben şimdi forumda gezerken gördüm @eminece93 arkadaşımızın dediği doğru bizde de morfoloji ve ileri hız problemi vardı doktor hiç bi hormon tahlili yaptırmadan klomen başlattı ama bizim aklımızda hep bi soru işareti vardı neden başlattı hadi hormonları yükseltirse diye buna rağmen doktor bi bildiği vardır diyip kullandık sonra başka bi doktora göründük doktorumuz çok kızdı sonra bi hormon testi yaptırdı ki hormonlar feci şekilde yğkselmişti şimdi 15 gün sonra tekrar kan vereceğiz düşüşe geçtiyse ilaçtan olduğu netleşecek ama daha önceden elimin hormon problemi yoktu ilaçtan sonra oldu.sizde detaylı araştırmadan lütfen kullanmayın🙏🏼

Hanımlar tüp bebek düşünürken Dr un tavsiyesi ile varikosel ameliyatı olacak eşim. Daha önce 2 Dr dedi ama operasyona yanaşmıyordu. Artık ikna olduğu için iki güne operasyon olacak. Bu süreci atlatanların bilgisine ihtiyacım var. Operasyon sonrası neler yaptınız? Bitkisel kür ve takviye ilaç olarak ne kullandınız?
selam arkdaşım... geçen sene eşiniz varikosel ameliyatı olmuş konudan okuduğuma göre, durum profilinde hamile oldugunu görüyorum öncelikle bu duruma kavuştugunuz icin cok sevindim. bu bir senelik süreçte neler yaptınız acaba eşinize özel birşeyler yedirip içirdinizmi bu durumu yaşayan biri olarak merak ediyorum bana yazarsanız sevinirim...

MMe
selam arkdaşım... geçen sene eşiniz varikosel ameliyatı olmuş konudan okuduğuma göre, durum profilinde hamile oldugunu görüyorum öncelikle bu duruma kavuştugunuz icin cok sevindim. bu bir senelik süreçte neler yaptınız acaba eşinize özel birşeyler yedirip içirdinizmi bu durumu yaşayan biri olarak merak ediyorum bana yazarsanız sevinirim...
Merhaba, çok teşekkür ederim. ☺️

Operasyon sonrası 9. Ayda gebelik oluştuğunu öğrendik. Maxi go ve imprly beraber kullandı. İmprly DNA hasarı için çok etkili, sonradan kullanmaya başladı. Zaten operasyon sonrası 2. Ay da hamile kalınabiliyor, bir sene içinde de. Sigara ve iş stresi faktörü bizde süreci uzattı bence. Bu iki takviye dışında ara ara keçiboynuzu pekmezi içti. Akdeniz diyetine uygun beslendi. Biraz da sigarayı azaltıp elektronik sigaraya geçtiği dönem oldu.

Yani çok ekstra birşey yapmadık. Operasyon öncesinde çok yapmıştım ama bir fayda sağlamamıştı. Operasyon olduysanız dediğim takviyeleri kullanıp doğal beslenmeye ve sigaradan uzak durmaya çalışın. Ovulasyon takibi de yaparsanız güzel haberi alırsınız inşallah. ☺️

MMe

Operasyon sonrası 9. Ayda gebelik oluştuğunu öğrendik. Maxi go ve imprly beraber kullandı. İmprly DNA hasarı için çok etkili, sonradan kullanmaya başladı. Zaten operasyon sonrası 2. Ay da hamile kalınabiliyor, bir sene içinde de. Sigara ve iş stresi faktörü bizde süreci uzattı bence. Bu iki takviye dışında ara ara keçiboynuzu pekmezi içti. Akdeniz diyetine uygun beslendi. Biraz da sigarayı azaltıp elektronik sigaraya geçtiği dönem oldu.

Yani çok ekstra birşey yapmadık. Operasyon öncesinde çok yapmıştım ama bir fayda sağlamamıştı. Operasyon olduysanız dediğim takviyeleri kullanıp doğal beslenmeye ve sigaradan uzak durmaya çalışın. Ovulasyon takibi de yaparsanız güzel haberi alırsınız inşallah. ☺️
hmm... aynı sigara sorunu bizde de mevcut.. tavsiyelerinizi hepsini beynime yazıyorum. ameliyat sonrası birinci ayımızdayız bizde.... besin takviyeni uygulicam... güzel haberlerde buluşmak ümidiyle çok teşekkürler cevap için...

MMe

Merhaba benim eşim de 5 ay önce çift taraflı ameliyat oldu.İlk üç ay hiç ilaç kullandırmadı.(Ameliyatın etkisini görmek istedi) 3.ayında verdiği teste göre Toplam sperm sayısı ameliyat öncesi 60 ml, du 144 ml na çıktı. İleri hareketi de %33 den %40 a çıktı. Bunlar şimdilik orta seviyede ama ameliyat öncesi morfoloji %1 di 3.ay testinde yine %1 geldi. 2 aydır proxeed kullanıyor dr yazdı. Haziranda tekrar test vercez (6.ayı oluyor). Sizin morfoloji değeriniz yükseldi mi ameliyattan sonra.? Yükseldiyse ne kadar sonra.? Bide sperm sayınız, hareketliliğiniz nasıldı gebe kaldığınızda?

Merhaba benim eşim de 5 ay önce çift taraflı ameliyat oldu.İlk üç ay hiç ilaç kullandırmadı.(Ameliyatın etkisini görmek istedi) 3.ayında verdiği teste göre Toplam sperm sayısı ameliyat öncesi 60 ml, du 144 ml na çıktı. İleri hareketi de %33 den %40 a çıktı. Bunlar şimdilik orta seviyede ama ameliyat öncesi morfoloji %1 di 3.ay testinde yine %1 geldi. 2 aydır proxeed kullanıyor dr yazdı. Haziranda tekrar test vercez (6.ayı oluyor). Sizin morfoloji değeriniz yükseldi mi ameliyattan sonra.? Yükseldiyse ne kadar sonra.? Bide sperm sayınız, hareketliliğiniz nasıldı gebe kaldığınızda?
Şöyle söyleyeyim değerleriniz sayı, hareket gayet iyi. Morfoloji de yükselir yada aynı kalır. Tavsiyem proxeed yanına imprly kullanmanızdır. Proxeed en çok hareketi artırır. Hasar için imprly olmazsa olmaz bana göre.

Sperm dna hasarı düşerse gebelik oluşuyor. Bizim morfoloji 2 di. Sonra bir ara 3 oldu. Sonra yine 2 olarak kaldı ve gebelik oluştuğunda da 2 idi. Yani 2 olması gebeliğe engel değil. Sayımız 40 ml, hareket ortalama idi. (Yani bir mükemmellik yok değerlerde) Olmasına da gerek yok, varikoselde hasar düşerse eldeki sperm gayet iyi iş görür.
Gebelikten önceki ayda sperm dna hasar testi yaptırdık ve düşük çıktı. Sonrasında da gebelik oluştu zaten.

Bende bu yollardan geçtiğim için rahatlıkla söyleyebilirim ki değerleriniz ortalama üzerindeyse artmasını dert edinmeyin. Güzel bir süreçtesiniz. Akdeniz tarzı beslenme, bol yürüyüş ve açık hava ile stresten uzaklaşın. Takviyeleri kullanıp akışına bırakın birkaç ay. Ovulasyon takibi de yapabilirsiniz ama bence imprly ve proxeed ile birkaç ay daha bekleyin.

Sonra bir gün aniden güzel haber geliverir. Bizimle de paylaşmayı unutmayın. ☺️

Şöyle söyleyeyim değerleriniz sayı, hareket gayet iyi. Morfoloji de yükselir yada aynı kalır. Tavsiyem proxeed yanına imprly kullanmanızdır. Proxeed en çok hareketi artırır. Hasar için imprly olmazsa olmaz bana göre.

Sperm dna hasarı düşerse gebelik oluşuyor. Bizim morfoloji 2 di. Sonra bir ara 3 oldu. Sonra yine 2 olarak kaldı ve gebelik oluştuğunda da 2 idi. Yani 2 olması gebeliğe engel değil. Sayımız 40 ml, hareket ortalama idi. (Yani bir mükemmellik yok değerlerde) Olmasına da gerek yok, varikoselde hasar düşerse eldeki sperm gayet iyi iş görür.
Gebelikten önceki ayda sperm dna hasar testi yaptırdık ve düşük çıktı. Sonrasında da gebelik oluştu zaten.

Bende bu yollardan geçtiğim için rahatlıkla söyleyebilirim ki değerleriniz ortalama üzerindeyse artmasını dert edinmeyin. Güzel bir süreçtesiniz. Akdeniz tarzı beslenme, bol yürüyüş ve açık hava ile stresten uzaklaşın. Takviyeleri kullanıp akışına bırakın birkaç ay. Ovulasyon takibi de yapabilirsiniz ama bence imprly ve proxeed ile birkaç ay daha bekleyin.

Kardesim ne zmaan gebelik haberini aldin

Ne kadar güzel yazmışsınız 😊. İnşallah güzel bir sürpriz olur bana da. Biz hiç dna hasarına baktırmamıştık. Haziran ayında ona da baktıralım o zaman. Proxeed da hiçbir yerde bulamadık emodex aldım artık yanına da imprly alayım. Ml. de sayınız 40 milyon du galiba. Bizim ml.de 24 milyon. Bir kaç ay sonra da dna hasarı yüksek çıkarsa tüp bebek mantıklı gibi :110:

Ne kadar güzel yazmışsınız 😊. İnşallah güzel bir sürpriz olur bana da. Biz hiç dna hasarına baktırmamıştık. Haziran ayında ona da baktıralım o zaman. Proxeed da hiçbir yerde bulamadık emodex aldım artık yanına da imprly alayım. Ml. de sayınız 40 milyon du galiba. Bizim ml.de 24 milyon. Bir kaç ay sonra da dna hasarı yüksek çıkarsa tüp bebek mantıklı gibi :110:
Haziran hasar için erken olabilir. Bir de onu düşünmeyin şimdiden. Emodex içeriği daha az ama o da iyidir. Benim favorim Maxi go ve imprly ikilisi. Devamında Maxi go ile devam ederseniz iyi bir takviye almış olursunuz. Sayımız totalde 40 milyondu :)

Bu arada DNA hasarı aslında tüp bebek öncesi yapılır en çok. Yani hasar yüksek çıkarsa tüp bebek yaptırılmaz :) Aksine tutma ihtimali çok düşük olacağı için asıl o zaman yaptırılmaz. Takviyelerle hasarın düşmesi beklenir. Anlam karmaşası olmasın bu konuda,açıklamış olayım. İmprly hasarı düşürüyor. 3 ay kullanım sonrası hasar testi daha mantıklı olur.

Yaa ben de hasar yüksekse doğal olmaz tüp e yönlendirirler diye düşündüm. 🤭 O zaman şimdilik imprly de alıp emodex +imprly devam edelim. Bakalım hazirada test sonucu nasıl gelecek. Asıl iyileşme 6.ayda başlıyormuş inşallah öyledir. :KK64:

Back
X