Erkek İnfertilitesi Varikosel Ameliyatı

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

foggie

Guru
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2012
42
5
288
İzmir
Merhaba arkadşlar Eşime sol varikosel teşhisi konuldu.Dün ameliyat olacaktıki ameliyatı mikrocerrahi yöntemiyle yapmadıklarını öğrendik ameliyattan vazgeçtik ve araştırdık. İzmir'de hemen hemen bütün devlet hastaneleri açık ameliyat yapıyor ve hidrosel riski yüksek diyor.Mikrocerrahi yöntemi Dokuyz Eylül üniversitesinde ve ege'de yapılıyormuş.Vdokuz Eylül'de Üroloji Bölümünde bir asistan dr la görüştüm.Ameliyatın asistan düzeyinde bir ameliyat olduğunu söyledi.Yaani kolaymış.
Gazi Hastane Kurucu Üyesi, eski Başhekim Üroloji Uzmanı Op. Dr. Salih Mertan Varikosel ameliyatının %50 şansı oladuğunu ve tüp bebeğe yönelmemizi tavsiye etti.Şimdi aşılama yöntemini ve daha sonra tübü denemeyi düşünüyoruz.Varikosel ameliyatını bir süreliğine erteledik.Herkezi bilgilendirmek istedim bu tavsiye konusunda.

merhaba arkadaşım benim tanıdığımında başına geldi bu olay onun çift taraflıydı ve mikrocerrahi ameliyatı oldu ve 3 ay sonra eşi hamile kaldı şuan 4 aylık hamile şayet doktor ameliyat dediyse kesinlikle olsun ertelemesin o pis kan ameliyat olmadan geçmiyor arkadaşımın eşi teoman kadıoğlu adında bir doktor ameliyat etti ve çok memnunlar zaten bunun üzerine okuyup eğitimli bir doktor onuda bir araştırın isterseniz.

merhaba arkadaşım;
eşim de ocak ayında grade 1 başlangıç varikoseli için ameliyat oldu.
Tabi ameliyat ta açılınca görüldü ki 3. dereceden büyük bir varikoselmiş.
Kendi fikrimi söylemek istedim,bence ameliyat kararını ertelemekle hata etmişsiniz.
Ben 1,5 senedir bu sorunlarla uğraştığım ve çok fazla araştırdığım için gördüm ki
(bu topikte bile onlarca örneği var)
varikosel varsa ve 1 seneyi aşmış bir infertilite sorunu yaşandıysa,
tüp bebek ve aşılama malesef negatif sonuç verebiliyor.
Başlangıç bile olsa bizde olduğu gibi ameliyatta gizlenmiş daha büyük bir varikosel çıkabiliyor.
Bizde ameliyat olmaya niyetlenince mikrocerrahi yöntemini araştırdık ama
dediğin gibi yapan çok az yer var.Üniversite hastanelerinden randevu almak bile işkence.
Özel bi tıp merkezinde klasik yöntemle ameliyat oldu eşim.
Gayet de iyi geçti çok şükür.
Bu arada o dediğin hastane ve üroloji bölümüne aynı dr'a daha önce kendim için gitmiştim ve hiç memnun kalmadım.
Varikosel varken size direkt aşılama ya da tüp bebek demesi de beni düşündürdü.
Yine de karar sizin tabi.

merhabalar benim eşimde varikosel ameliyatı olacak doktor önce aşılama önermiş ama ben cesaret edemedim daha önce eşi bu ameliyatı olup başarılı geçen ve sonrasında hamile kalan var mı? varsa bu kişilerden doktor ismi öğrenebilir miyim ? yardımcı olursanız çok sevinirim...

Eşimde en sonunda viskozite problemi çıktı. sperm 7 ml di. akışkan degildi. doktor asist diye bir ilaç verdi. problem çozuldu ve çozulur zozulmez hamile kaldım.

tebrık ederım :) Rabbım sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inş.

merhabalar benim eşimde varikosel ameliyatı olacak doktor önce aşılama önermiş ama ben cesaret edemedim daha önce eşi bu ameliyatı olup başarılı geçen ve sonrasında hamile kalan var mı? varsa bu kişilerden doktor ismi öğrenebilir miyim ? yardımcı olursanız çok sevinirim...

Sakın Varikosel ameliyatı olmayın 2 hastanede eşime varikosel teşhisi hemen ameliyat dediler. hepside devlet ve araştırma hastaneleri uzman doktorda gördü varikosel dedi. İki yere daha gittik yok dediler. Gazi hastanesinin kurucusu olan uzman dr bize tüp bebek aşılama önerdi ameliyat her zaman çözüm olmuyor dedi sizin çok değil seçilmiş sperme ihtiyacınız var dedi. Bizde öyle yaptık.Dokuz Eylül ÜÜniversitesinde doğal aşılama yapıldı ertesi ay ege üniversitesine gittik viskozite problemi dedi asist diye bir ilaç verdi ) soğok algınlığı ilacı) Eşim düzeldi ben hamile kaldım kendiliğinden.Darısı başına inşallah.

Sakın Varikosel ameliyatı olmayın 2 hastanede eşime varikosel teşhisi hemen ameliyat dediler. hepside devlet ve araştırma hastaneleri uzman doktorda gördü varikosel dedi. İki yere daha gittik yok dediler. Gazi hastanesinin kurucusu olan uzman dr bize tüp bebek aşılama önerdi ameliyat her zaman çözüm olmuyor dedi sizin çok değil seçilmiş sperme ihtiyacınız var dedi. Bizde öyle yaptık.Dokuz Eylül ÜÜniversitesinde doğal aşılama yapıldı ertesi ay ege üniversitesine gittik viskozite problemi dedi asist diye bir ilaç verdi ) soğok algınlığı ilacı) Eşim düzeldi ben hamile kaldım kendiliğinden.Darısı başına inşallah.

Back
X