Merhaba Ozalaz hanim, benim eşime de varikosel tanisi konmustu bi zamanlar, henuz bebek denememistik baska bi sikayetle gitmisti bu hastalik cikmisti.kac kere sperm testi yaptirdi 3-4 kere yaptirmistir , ilkinde cok sayisi ve hareketi az cikmisti , ikincisinde yukselmksti sayisi ama yavas hareketliydi, digerlerinde de sayi degismekle beraber kac dr a gosterdik varikosel ameliyati olmadan cocuk olmaz bu sayi ve hareketle diye cok kesin konustular! Biz de ameliyat yaptiralim diyoduk o gazla, en son ameliyat oncesi bi dr a daha gidelim dedik ve Sonra Allah razi olsun Baskent üniversitesinde bi dr a gittik üroloğa, o test sonuclarina bakti ve 27 milyondu sanirim sayi, bu sayida 1 tane bile hareketli olsa cocuhunuz olur once deneyin bi ameliyat yapma taraftari degilim ben dedi, biz de icimiz rahatlamis vaziyette dr dan ciktik. Deneme calismalari basladi ve ilk ayda hamile kalmistim! Suanda 30 haftalik hamileyim.. Umudunuzu kaybetmeyin lutfen, rahat olmaya bu konuya cok odaklanmadan cocuk denemeye calisin..bize hep ameliyat dendi umit yok dendi ama Allah'tan umit kesilmediginin kanitini yasadik..