Erkek İnfertilitesi varikosel sonrası iyileşme süreci

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

Fatmakirazli

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2022
83
45
3
hanımlar merhaba eşim varikoselden ötürü ameliyat oldu 4 ay sonra test verdik değerlerinde epey düzelme vardı bu iyileşme maksimum seviyemidir yoksa her 3 ayda bi test verdiğimizde daha iyi olma ihtimali varmıdır yardımlarınızı bekliyorum bilgi sahibi olanlar destek verirse çok mutlu olurum

Benim eşimde ameliyat oldu. Ağustosun ilk haftası 3 ay dolacak. İlk testimizi vereceğimiz. Bu konu hakkında bilgim yok maalesef.

Benim eşim çift taraflı ameliyat oldu.3.ay verdiği testte sperm sayısı ameliyat öncesinin 2 katına çıkmıştı.6.ayda tekrar test istedi Dr 6.ay testinde de tam 3 katına çıkmış sayısı. Hızı falan da biraz yükselmiş sadece morfolojik değeri ameliyat öncesi %1 di. Ameliyat sonrası 6.ay doldu hâlâ %1. Tek sorunumuz morfoloji kaldı. Dr doğal yoldan olabileceğini söyledi o yüzden biraz daha bekleyip 9. ay yine test vereceğiz.

Benim eşim çift taraflı ameliyat oldu.3.ay verdiği testte sperm sayısı ameliyat öncesinin 2 katına çıkmıştı.6.ayda tekrar test istedi Dr 6.ay testinde de tam 3 katına çıkmış sayısı. Hızı falan da biraz yükselmiş sadece morfolojik değeri ameliyat öncesi %1 di. Ameliyat sonrası 6.ay doldu hâlâ %1. Tek sorunumuz morfoloji kaldı. Dr doğal yoldan olabileceğini söyledi o yüzden biraz daha bekleyip 9. ay yine test vereceğiz.
6 aydaki testte ilk testin mi 3 katına çıktı ikinci testin mi 3 katına çıktı canim sayi kac olmuştu ameliyat öncesi neydi 9 ay sonra kac oldu hatırlıyormusun

Ameliyat öncesi sayısı 60 milyondu.Ameliyat sonrası 3.ay sayısı 144 milyon oldu aslında iki kattan da fazla arttı.
6. Ay testinde de 180 milyon oldu.

Masallah canim son olarak 60 milyon ml de mi totaldemiydi
Söylediklerimin hepsi total sperm sayısı.
Öncesi total 60ml, mililitrede de 12 ml
3.ay Total 144 merhaba, mililitrede 24ml
6.ay Total 180 ml ,mililitrede 36 ml oldu.
9.ayımız daha Eylülde dolacak. Morfolojik değerimiz hiç değişmedi ameliyat öncesi1 di. Altıncı ayımızdan da 1 çıktı.

Söylediklerimin hepsi total sperm sayısı.
Öncesi total 60ml, mililitrede de 12 ml
3.ay Total 144 merhaba, mililitrede 24ml
6.ay Total 180 ml ,mililitrede 36 ml oldu.
9.ayımız daha Eylülde dolacak. Morfolojik değerimiz hiç değişmedi ameliyat öncesi1 di. Altıncı ayımızdan da 1 çıktı.
Morfolojiye hic takilma dna onemli kuzum

Kızlar iyileşme öyküsü olanlar varmi varikosel ameliyatından sonra
Tek taraflı operasyon sonrası 9. Ayda doğal gebelik oluştu. Maxi go ve imprly düzenli kullandık. Değerler artar,artmayabilir. Önemli olan sperm DNA hasarının düşük olmasıdır. 6. Aydan sonra değerler de iyiyse hasar testi yaptırıp duruma bakabilirsiniz.

hanımlar merhaba eşim varikoselden ötürü ameliyat oldu 4 ay sonra test verdik değerlerinde epey düzelme vardı bu iyileşme maksimum seviyemidir yoksa her 3 ayda bi test verdiğimizde daha iyi olma ihtimali varmıdır yardımlarınızı bekliyorum bilgi sahibi olanlar destek verirse çok mutlu olurum
Merhaba benim eşime de varikosel dendi fakat ameliyat demedi aynı zmaanda prooxeed plus içmesini önerdi, tabii çok düzenli içmiyor eşim, aynı zamanda ileri hareketli spermi %15 falandı yanlış hatırlamyorsam 2 senedir çocuğumuz olmuyor bende çıkış yolu arıyorum
Dilerim eşinizde bi an önce sağlığına kavuşur ve o güzel haberi alırsınız, her nerde isteyen varsa ❤🧿🍼

Back
X