- Emoji Skoru
- 13.080
- Puanlar
- 228
bizde iki taraflı; bir taraf 3.2, bir taraf 1.9 mmdi. ama sperm sayısı 72 ml ve ileri kareketli sperm %25di yanlış hatırlamıyorsam. morfoloji ise %1di.Merhaba neler kullandınız ayrıntılı paylaşabilir misiniz hisse hareket yüzde 12 morfoloji 2 sol varikosel 2.8 ve reflü akım var sayı 35 milyon hiç ağrı yok doktora gidince öğrendik
doktor bize bu değerlerle olmaz demedi hiç ama zor dedi. cünkü en zor düzelen değer morfolojiymiş ve aslında döllenmenin basarısında da en büyük etkisi olan morfolojiymiş.
bize direkt ameliyat önerildi ama biz çekindik cünkü basit bir ameliyat olsa da cok iyi araştırmak lazım, doktor tecrübesi çok çok çok önemli. minicik bir hata sağlıklı damara hasar verilmesiyle var olan değerler de kötüleşebiliyor ki bu da cok yaygınmış zaten.
biz araştırmak istiyoruz biraz dedik. o süreçte de sabah aç karnına 1 yk başığı bala, 1 tk polen karıştırıp yemesini istedi. bir de genovita tb vitamin verdi. benim esim ilk bir hafta söylediğini yaptı ama bal polen karısımı çok midesini yalımca sabah aksam aç karnına pekmez yedi 1 yk.
5 mayısta basladı ilaçlara, ben 28 mayısta hamile olduğumu öğrendim. hatta oğlum doğduktan sonra tekrar hamile kaldım
esim gectiğimiz ramazan ayının basında varikoselden ameliyat oldu bu arada. ağrıları son zamanlarda vardı, erken boşalma, veya uzun süre boşalamama gibi sorunlar da baslamıştı. ameliyatın üstünde 4-5 ay gecti galiba su an gayet iyi durumu cok sükür. yani bu maalesef gerileyen bir durum değil.
esim ameliyat için doktorla görüştüğünde cocuk istemiyle değil, yasadığı sorunlar yüzünden ameliyat istediğini söylemişti. doktor da ona zaten ameliyatla sperm değerlerinde bir iyileşme olur garantisi veremem sana sadece var olan spermi koruruz demişti. cünkü varikosel ilerlerse spermlerde dna hasarına sebebp oluyor.
he bir de esim ameliyattan önce verdiği sperm testinde morfolojisi %3 çıkmıştı