- Konu Sahibi fridafrida
Benim yaşım 35 eşimin ise 33. 2,5-3 yıldır bebek yapmaya çalışıyoruz. Ancak yanlış tanılardan dolayı malesef 3 yılı çöpe attık. En son eşimde çift taraflı varikosel çıktı (derece 1 ve derece 2). Bakan ürolog -ameliyat olursanız ancak bebeğiniz olabilir fakat isterseniz bir aşılama deneyin- dedi.
Aşılama oldum geçen ay tutmadı. Devlet hastanesinde yaptırdığımız için 2. aşılama sonrası ancak tüp bebeğe geçiş yapabiliyoruz. Benim HSG dahil tüm testler normal çıktı. Sadece tedaviye başladıktan sonra 3 tane küçük kist oluşmuş. Doktor normal zamanla geçer dedi.
Öğrenmek istediğim şey; eşim varikosel ameliyatı olursa şansımız artar mı? Ya da doğrudan aşılama ve ardından tüp bebeğe geçiş mi yapsak ? Bir kaç yerde ameliyat olsa da derece 1 ve 2 olduğu için fazla etki etmediğini ve tüp bebeğe geçiş yapıldığını okudum... bu doğru mudur? Bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim.
Eşimin spermatoza sayısı -son yaptırdığımız test- 27,000,000
(ilk test 12,000,000..... ikinci test 26,000,000)
morfoloji anormal % 81 normal % 19
Baş %39
boyun%27
kuyruk %15
kan testleri
HBsAg negatif
aHCV negatif
aHIV negatif
Anti-HBs 5,0
Şİmdiden çok teşekkürler...
Aşılama oldum geçen ay tutmadı. Devlet hastanesinde yaptırdığımız için 2. aşılama sonrası ancak tüp bebeğe geçiş yapabiliyoruz. Benim HSG dahil tüm testler normal çıktı. Sadece tedaviye başladıktan sonra 3 tane küçük kist oluşmuş. Doktor normal zamanla geçer dedi.
Öğrenmek istediğim şey; eşim varikosel ameliyatı olursa şansımız artar mı? Ya da doğrudan aşılama ve ardından tüp bebeğe geçiş mi yapsak ? Bir kaç yerde ameliyat olsa da derece 1 ve 2 olduğu için fazla etki etmediğini ve tüp bebeğe geçiş yapıldığını okudum... bu doğru mudur? Bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim.
Eşimin spermatoza sayısı -son yaptırdığımız test- 27,000,000
(ilk test 12,000,000..... ikinci test 26,000,000)
morfoloji anormal % 81 normal % 19
Baş %39
boyun%27
kuyruk %15
kan testleri
HBsAg negatif
aHCV negatif
aHIV negatif
Anti-HBs 5,0
Şİmdiden çok teşekkürler...